Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το πιο πιθανο ειναι να ξεκολησει το pixel μετα απο καποιες ωρες.

Μπα... Έτσι έλεγα και εγώ σε ένα φίλο με S20... Δεν έφυγε ποτέ...
(Από που έχει προκύψει η φήμη ότι μπορεί να ξεκολλήσουν; Είχαμε περιστατικό από πίξελ που εξαφανίστηκε; )

Επικοινώνησα με το κατάστημα και μου είπαν ότι την Τρίτη θα έχω καινούρια! Οπότε την πακετάρω και την επιστρέφω. Πάντως, μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία μου την αλλάζουν...

Επιβεβαιωνω πως το παραπανω ισχυει κανονικα και για τις G30.

Ναι το επιβεβαίωσα και εγώ. Τουλάχιστον οι ώρες είναι εντάξει! Δεν έχει λειτουργήσει παραπάνω.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(Από που έχει προκύψει η φήμη ότι μπορεί να ξεκολλήσουν; Είχαμε περιστατικό από πίξελ που εξαφανίστηκε; )

Στην δική μου S10 μετά από 100ώρες περίπου όπως και σε άλλες δύο περιπτώσεις εδώ στο forum (δεν θυμάμαι σε ποια σειρά της Panasonic) είχαν ξεκολλήσει .

Είχα επικοινωνήσει και με Panasonic για αλλαγή και μου είπαν OK. Μετά βαρέθηκα την διαδικασία και δεν την έστειλα.

Last edited:

Είχα κι εγώ στη U10 ένα κόκκινο υποεικονοστοιχείο που τρεμόπαιζε, το οποίο κάποια στιγμή μεταξύ 50 και 100 ωρών λειτουργίας, άρχισε να δουλεύει κανονικά και συνεχίζει μέχρι σήμερα (~3300 ώρες).

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και η KURO του Βλάχου είχε κολλημένο pixel (το οποίο ξεκόλλησε), απλά είχε αργήσει να το δει επειδή έβλεπε από τα 2.8 μ χωρίς 1:1 pixel mapping :flute: ,(ευτυχώς που ένα βράδυ είχε παγωμένες μπύρες και το βρήκαμε :stoned: ).

Και η 2η δική μου G10 είχε ένα το οποίο ξεκόλλησε, υπάρχουν όλα γραμμένα μαναμ.....-bye-

Είχε και η 2η ένα βυσσινί χαμηλά περίπου στο κέντρο (πάνω από το λογότυπο), στην αρχή την μια το έβλεπα βυσσινί - την άλλη λειτουργούσε κανονικά, μετά από κάνα δυο μέρες σταμάτησε να είναι βυσσινί και εκ τότε λειτουργεί κανονικά, γι' αυτό και δεν το είχα αναφέρει....

....εγώ θυμάμαι κι άλλες αναφορές από παιδιά που ανάφεραν 'ξεκόλλημα' , αλλά δεν υπάρχει κάποια γενικότερη καταγραφή για να έχουμε το 'τόσα στα τόσα'....

....το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει να είναι ´τεμπέλικο' , τότε είχα πει (μεταξύ σοβαρού και αστείου) ότι οι πιθανότητες του να σταματήσει να είναι 'τεμπέλικο' είναι ανάλογες με αυτές κάποιου δημοσίου υπαλλήλου .....μεγάλο δείγμα αναφορών δεν υπάρχει και για τις δύο περιπτώσεις, ώστε να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για ποσοστά.....-bye-

Άρα και το δικό σου τρεμόσβηνε...
Άρα μόνο 1 που άναβε σταθερά και άλλαξε γνώμη...

Το θέμα είναι ότι όσοι είχαν αναφέρει κολλημένο pixel ή pixel που τρεμοπαίζει τελικά ξεκόλλησε και λειτουργεί κανονικά. Δεν θυμάμαι περίπτωση που κάποιος να αναφέρει για κολλημένο pixel, το οποίο παρέμεινε κολλημένο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο αρνητικός...-bye-

Τελικά παιδιά αγόρασα την 42G30 .Είμαι στην αρχή -κατάσταση στρωσίματος(μεγέθυνση 1 ή 2 στα τηλεοπτικά και φωτεινότητα και αντίθεση στο 26-27 + αποφυγή των μαύρων περιθωρίων).Με δύο λέξεις η εικόνα έχει μια <<ξεκούραστη>> ,κινηματογραφική αίσθηση(αυτό δηλαδή που ήθελα).Πράγματι το μέγεθος είναι προϋπόθεση για μια κινηματογραφική εικόνα.Συγκρίνοντάς την με την 32 που έχω στο υπνοδωμάτιο ,φαίνεται πολύ μεγάλη .Πάντως δε θα ήθελα μεγαλύτερη και λόγω επίπλων και λόγω απόστασης θέασης (1m -2,30m).
Η τιμή της είναι σίγουρα καλή (790-880 στο ίντερνετ)γι´αυτά που προσφέρει.
Τα χρώματα είναι ωραία η κίνηση καλή,η φωτεινότητα καμιά σχέση με την <<απογοητευτική>> φωτεινότητα που έβλεπα στα καταστήματα και νομίζω ότι έχει αρκετά αποθέματα (για πλάσμα βέβαια)απ' ότι είδα λίγο στο mode Δυναμικό.
Blueray δε δοκίμασα ακόμα αλλά DVD ταινία που είδα την ευχαριστήθηκα πολύ,γιατί αισθανόμουν ότι ήμουν μέσα στην ταινία και όχι έξω απ' αυτήν.
Ο ήχος είναι μέτριος αλλά όχι κακός.Χρειάζεται στο μέλλον κάποιο ενίσχυση .
Σε γενικές γραμμές η τηλεόραση μου αρέσει .Θα ξαναγράψω τις εντυπώσεις μου ξανά ,μετά από κάποιες ώρες παιξίματος.

Παιδια, μια ερωτηση, και σορυ, δυσκολευομαι λιγο να την εκφρασω σωστα:

Εχω την G30 46".

Σε τι color space λειτουργει?
Σε Full RGB (0-255) ή σε "TV" (16-235)?

Υπαρχει καποια επιλογη στο menu της τηλεορασης να το θεσουμε αυτο?

Το εψαξα αλλα δεν το βρηκα

Ευχαριστω.

Παιδια, μια ερωτηση, και σορυ, δυσκολευομαι λιγο να την εκφρασω σωστα:

Εχω την G30 46".

Σε τι color space λειτουργει?
Σε Full RGB (0-255) ή σε "TV" (16-235)?

Υπαρχει καποια επιλογη στο menu της τηλεορασης να το θεσουμε αυτο?

Το εψαξα αλλα δεν το βρηκα

Ευχαριστω.

ιωάννα αυτό μπορείς να το ρυθμίσεις από την πηγή σου αν μιλάμε για αναπαραγωγή mkv με mpc - lav - madvr. αν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεξί κλικ στον madvr έχει κάπου στις επιλογές της οθόνης pc levels (0-255) και tv levels (16-235). λογικά το 16-235 πρέπει να σου ξεπλένει την εικόνα (γκρι πέπλο) ή όχι???? από την άλλη μεριά με το 0-255 χάνεις σε σκιές του μαύρου ή οχι?????

Ευχαριστω.

Διαβασα αυτο το (παλιο) θεμα και καταλαβα καποια πραγματα, οχι ομως ολα.

Καταρχην να πω οτι αναφερομαι στην αναπαραγωγη ταινιων, ρωταω δηλαδη πως παιζεται σωστοτερα μια ταινια. Xρησιμοποιω τον madVR renderer (μαζι με LAV pack) στο MPC-HC.

Θα ηθελα λοιπον να ξερω: Η Panasonic G30 46" μου, σε τι color space ενδεικνυται να λειτουργει, οταν παιζω μια ταινια απο το PC μου? Ποιο ειναι το συνιστωμενο, ποιο ειναι το σωστο? Full RGB (0-255) ή το 16-235? Και διαθετει η τηλεοραση καποια επιλογη, καπου στο menu της, που να μπορεις να το ορισεις αυτο?

Απο την καρτα γραφικων μου μπορω να το ορισω, οπως μπορειτε να δειτε και στο screenshot.

Απο την τηλεοραση μπορω ?

Attachments

• 23.jpg
    23.jpg
    68.5 KB · Views: 58
ιωάννα αυτό μπορείς να το ρυθμίσεις από την πηγή σου αν μιλάμε για αναπαραγωγή mkv με mpc - lav - madvr. αν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεξί κλικ στον madvr έχει κάπου στις επιλογές της οθόνης pc levels (0-255) και tv levels (16-235). λογικά το 16-235 πρέπει να σου ξεπλένει την εικόνα (γκρι πέπλο) ή όχι???? από την άλλη μεριά με το 0-255 χάνεις σε σκιές του μαύρου ή οχι?????

Το ξερω οτι μπορω να ορισω το color space (ετσι λεγεται?!) ή το dynamic range (μηπως λεγεται ετσι?!) ΚΑΙ απο το nVidia control panel της GTX260 μου (δες screenshot above) αλλα ΚΑΙ απο τα settings του madVR που χρησιμοποιω!

Η τηλεοραση μου ομως τα δεχεται και τα δυο αυτα? Δηλαδη μπορει να αναπαραγει μεχρι και RGB Full (ή αλλιως, Dynamic range 0-255)?

Βασικα, ολο αυτο μου προεκυψε επειδη πηγα να κανω ενα υποτυπωδες "calibration", μια δυο ρυθμισεις ρε παιδι μου με το AVSHD 709 και...ουτε που φαινοταν σχεδον τα patterns :(
Μεσω του madVR στο 0-255 τα επαιζα.

Οταν αλλαξα σε 16-235, τα patterns φανηκα κανονικα.

Ειδα και λιγο απο ταινιες και στα 2 ευρη (dynamic range).
Και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ διαπιστωσα οτι ΧΑΝΩ πληροφορια, δηλαδη υπαρχουν πραγματα στην ταινια που ΔΕΝ φαινονται καθολου, που ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, οταν παιζει σε 0-255! Εγω το παρατηρησα σε σκοτεινες σκηνες, αλλα μαλλον συμβαινει το ιδιο και σε πολυ φωτεινες σκηνες!

Μετα το εβαλα στο 16-235. Μιλαω παντα ΚΑΙ για το nvidia control panel ΚΑΙ για τον madVR. Σε αυτο το ευρος, οτι ειναι να φανει στην ταινια, φαινεται! Δεν χανεται, δεν εξαφανιζεται τιποτα. Φαινεται ομως διαφορετικα...

ΔΕΝ ξερω αν το 16-235 "ξεπλενει" ή αν το 0-255 "καιει".
Δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο! Ποιο συνισταται!
Γι' αυτο λεω απλα: ειναι διαφορετικα.

Πεστε μου εσεις παρακαλω ποιο ειναι το σωστο! Με καποια συγχρονα links και με αποψεις.

Υσ: ΟΛΑ τα παραπανω τα βλεπω παντα στο default THX mode. Παντα.

Last edited: