Το ξερω οτι μπορω να ορισω το color space (ετσι λεγεται?!) ή το dynamic range (μηπως λεγεται ετσι?!) ΚΑΙ απο το nVidia control panel της GTX260 μου (δες screenshot above) αλλα ΚΑΙ απο τα settings του madVR που χρησιμοποιω!
Η τηλεοραση μου ομως τα δεχεται και τα δυο αυτα? Δηλαδη μπορει να αναπαραγει μεχρι και RGB Full (ή αλλιως, Dynamic range 0-255)?
Βασικα, ολο αυτο μου προεκυψε επειδη πηγα να κανω ενα υποτυπωδες "calibration", μια δυο ρυθμισεις ρε παιδι μου με το AVSHD 709 και...ουτε που φαινοταν σχεδον τα patterns
Μεσω του madVR στο 0-255 τα επαιζα.
Οταν αλλαξα σε 16-235, τα patterns φανηκα κανονικα.
Ειδα και λιγο απο ταινιες και στα 2 ευρη (dynamic range).
Και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ διαπιστωσα οτι ΧΑΝΩ πληροφορια, δηλαδη υπαρχουν πραγματα στην ταινια που ΔΕΝ φαινονται καθολου, που ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, οταν παιζει σε 0-255! Εγω το παρατηρησα σε σκοτεινες σκηνες, αλλα μαλλον συμβαινει το ιδιο και σε πολυ φωτεινες σκηνες!
Μετα το εβαλα στο 16-235. Μιλαω παντα ΚΑΙ για το nvidia control panel ΚΑΙ για τον madVR. Σε αυτο το ευρος, οτι ειναι να φανει στην ταινια, φαινεται! Δεν χανεται, δεν εξαφανιζεται τιποτα. Φαινεται ομως διαφορετικα...
ΔΕΝ ξερω αν το 16-235 "ξεπλενει" ή αν το 0-255 "καιει".
Δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο! Ποιο συνισταται!
Γι' αυτο λεω απλα: ειναι διαφορετικα.
Πεστε μου εσεις παρακαλω ποιο ειναι το σωστο! Με καποια συγχρονα links και με αποψεις.
Υσ: ΟΛΑ τα παραπανω τα βλεπω παντα στο default THX mode. Παντα.