Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν ξερω αν εχει αναφερθει πουθενα αλλα μολις διαβασα ενα review απο avforums οτι στην 50GT30 το προβλημα των 50Hz παραμενει..
το ιδιο ισχυει και στην G30;

Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα και πως μπορουμε να το παρατηρησουμε;
τελος ποια προγραμματα εχουν 50hz;

Ναι, παραμένει. Αφορά όλα τα μοντέλα της πανασόνικ (και ίσως και άλλων εταιριών).

Oι lcd με ccfl και με led backlight δεν παθαινουν τιποτα εκτος και αν βγαζοντας την απο την κουτα την βαλεις στατικη εικονα για πολλες ωρες με δυναμικη λειτουργεια και παλι παιζεται να παθει κατι.Οι πλασμα διαβασες απο τον Πεταση τι παθαινουν.Δεν ειμαι κατοχος πλασμα για να ξερω παραπανω.Τις αναλαμπες φιλε Πεταση τις καταλαβαινεις η ειναι δικο μου κολλημα;

Αν εννοείς το flickering, ναι.
Αλλά θυμίζω ότι έχω U20, αυτά που γράφω δεν μεταφέρονται αυτόματα σε καλύτερα πάνελ που φαντάζομαι φοράνε τα καλύτερα μοντέλα. Απλά η U20 είναι λιγότερο ποιοτική.

Μια καλημέρα στο forum και από εμένα λοιπόν! Εν αναμονή της παραλαβής του νέου πλάσματος, έχω γίνει τρομερά ανυπόμονος. Δευτέρα με Τρίτη θα μπορείτε να με προσθέσετε στους νέους κατόχους της 42'' G30. Αλήθεια, έχει βρει κάποιος τις βέλτιστες ρυθμίσεις εικόνας εκτός την επιλογή THX. Εννοείτε ότι θα γίνει μετά το στρώσιμο. Μήπως λοιπόν κάποιος έχει ανακαλύψει κάτι από ξένο Forum;

"Βελτιστες ρυθμισεις εικονας" δεν υπαρχουν εκτος και πληρωσεις καποιον επαγγελματια και κανεις καλιμπραρισμα.

Αλλες ρυθμισεις ειναι για HD αλλες για τηλεοπτικο , αλλες για ημερα και αλλες για νυχτα και βεβαια παιζει ρολο ο χωρος που θα την βαλεις (φωτεινοτητα).

Παρολα αυτα θα βρεις καποιες ρυθμισεις που μπορει καπως να βελτιωνουν την εικονα και να την φερνουν πιο πολυ κοντα στο γουστο σου αλλα οπως ξαναειπα δεν ειναι με τιποτα οι "βελτιστες".

Εγώ πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος για τα περί καλιμπραρίσματος.
Προσπαθώ να καταλάβω να κάποιες μάρκες έρχονται καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, το καλιμπράρισμα θα κάνει ζημιά...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος για τα περί καλιμπραρίσματος.
Προσπαθώ να καταλάβω να κάποιες μάρκες έρχονται καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, το καλιμπράρισμα θα κάνει ζημιά...

Αγαπητε Γιωργο,
δεν θα συμφωνησω μαζί σου. Καμια τηλεόραση δεν ειναι σωστα καλιμπραρισμένη. Μπορεί να είναι σχετικά κοντα αλλά όχι και καλιμπραριισμένη.
Ποιος στην γραμμή παραγωγής θα το κάνει αυτόν τον έλεγχο.
Δεν πρέπει να γίνεσαι μηδενιστης.
Εαν το προβολικό μέσο σου δίνει εκείνα τα εχέγγυα για να την βελτιώσης αξίζει. Εαν δεν έχει τοι μπορει κάποιος να κάνει;
Θέλει εμπειρία για να καλιμπάρεις.
Το 'έχω ξαναπεί και σε άλλο θέμα. Δεν μπορει ο κάθε ενας αγοιραζοντας ένα "βεντουζάκι" να θεωρήσει και τον εαυτό του ρυθμιστη.
Αυτό είναι γεγονός και δεν σηκωνει αμφισβήτιση.
Φυσικά έχεις το δοικαίωμα της γνώμης σου.

Ωραία λοιπόν έχετε δίκιο! Συμφωνώ ότι οι περισσότερες οθόνες θέλουν "καλιμπράρισμα" για βέλτιστη απόδοση. Σαν απλός χρήστης ο οποίος ζορίζετε οικονομικά να πληρώσει κάποιον επαγγελματία για "καλιμπράρισμα", τι ρυθμίσεις προτείνετε για να έχεις καλύτερη απεικόνιση από την προρύθμιση THX; Με ενδιαφέρουν κυρίως ταινίες Full HD μόνο βραδυνές ώρες. Δεν θέλω να αμφισβητήσω κανένα επαγγελματία που κάνει αυτή τη δουλειά. Άλλωστε είμαι τεχνικός και ίδιος και εκτιμώ περισσότερο την δουλειά που κάνετε. Απλώς οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Άσε που είναι δύσκολο να έρθει κάποιος στην Κρήτη μόνο για την δική μου περίπτωση. Φιλικά πάντα! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αγαπητε Γιωργο,
δεν θα συμφωνησω μαζί σου. Καμια τηλεόραση δεν ειναι σωστα καλιμπραρισμένη. Μπορεί να είναι σχετικά κοντα αλλά όχι και καλιμπραριισμένη.
Ποιος στην γραμμή παραγωγής θα το κάνει αυτόν τον έλεγχο.
Δεν πρέπει να γίνεσαι μηδενιστης.
Εαν το προβολικό μέσο σου δίνει εκείνα τα εχέγγυα για να την βελτιώσης αξίζει. Εαν δεν έχει τοι μπορει κάποιος να κάνει;
Θέλει εμπειρία για να καλιμπάρεις.
Το 'έχω ξαναπεί και σε άλλο θέμα. Δεν μπορει ο κάθε ενας αγοιραζοντας ένα "βεντουζάκι" να θεωρήσει και τον εαυτό του ρυθμιστη.
Αυτό είναι γεγονός και δεν σηκωνει αμφισβήτιση.
Φυσικά έχεις το δοικαίωμα της γνώμης σου.

Κοίταζα το service manual της 9705, και περιγράφει την διαδικασία αλλαγής πλακέτας επεξεργασίας, και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ξαναγίνει το alignment της τηλεόρασης. Αναφέρει ξεκάθαρα το τι πρέπει να γίνει (σε τι κατάσταση να γίνει η μέτρηση), τι τιμές πρέπει να επιτευχθούν, και είναι σαφής ως προς τους μετρητές: το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνει μόνο με Minolta CA-210 ή Minolta CS-200, και εναλλακτική όταν δεν υπάρχουν τα όργανα, να μπουν προκαθορισμένες τιμές που έχουν προκύψει από τον μέσο όρο πολλών 9705 (σελ. 45, rev 4).

Με αυτά που γράφει το service manual, και με δεδομένο ότι οι τιμές στην δική μου 9705 είναι λίγο διαφορετικές από τον μέσο όρο, εγώ καταλήγω ότι η 9705 έχει γίνει aligned από το εργοστάσιο, και φαντάζομαι με τα αναφερόμενα όργανα. (Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα και τις τιμές από άλλες 9705, για να δω ότι όντως δεν μπαίνουν οι προκαθορισμένες τιμές: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056055613#post1056055613 - αν και δεν υπήρξε ενδιαφέρον)

Οπότε, αν η τηλεόραση 9705 έρχεται καλιμπραρισμένη με όργανο της τάξεως των χιλιάδων ευρώ, τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ένα καλιμπράρισμα με αισθητήρα κατώτερης τιμής και ακρίβειας; Μάλλον ζημιά θα κάνει...

Η τρέχουσα θέση μου, είναι ότι όταν μέτρησα την δική μου 9705 με τον αισθητήρα του 500άρικου (εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1350786&postcount=359), και πήγα από το ΔΕ 4, στο ΔΕ < 1, μήπως τελικά έφερα την τηλεόραση στην ακρίβεια του αισθητήρα που είχα, και δεν την καλίμπραρα;
Όταν το fullhd.gr μέτραγε ΔΕ 8, μήπως μέτραγε το σφάλμα του δικού του αισθητήρα (της τάξεως του 50άρικου; )

Από ότι φαίνεται, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μερικές τηλεοράσεις καλιμπράρονται από το εργοστάσιο με ακριβό εξοπλισμό. Νομίζω πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν προτού πειραχθεί, και βέβαια είναι δύσκολο να ξέρουμε τι συμβαίνει στο εργοστάσιο, γιατί κανείς δεν μας λέει... Και τα service manual δεν είναι εύκολο να βρεθούν...

Ωραία λοιπόν έχετε δίκιο! Συμφωνώ ότι οι περισσότερες οθόνες θέλουν "καλιμπράρισμα" για βέλτιστη απόδοση. Σαν απλός χρήστης ο οποίος ζορίζετε οικονομικά να πληρώσει κάποιον επαγγελματία για "καλιμπράρισμα", τι ρυθμίσεις προτείνετε για να έχεις καλύτερη απεικόνιση από την προρύθμιση THX; Με ενδιαφέρουν κυρίως ταινίες Full HD μόνο βραδυνές ώρες. Δεν θέλω να αμφισβητήσω κανένα επαγγελματία που κάνει αυτή τη δουλειά. Άλλωστε είμαι τεχνικός και ίδιος και εκτιμώ περισσότερο την δουλειά που κάνετε. Απλώς οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Άσε που είναι δύσκολο να έρθει κάποιος στην Κρήτη μόνο για την δική μου περίπτωση. Φιλικά πάντα! :2thumb22sup:

Επειδή έχω δουλέψει παλαιότερα στο χώρο των γραφικών τεχνών, η άποψή μου είναι ότι έχει νόημα να πληρώσεις για καλιμπράρισμα μόνο εφόσον βγάζεις χρήματα από το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Αφού μιλάμε για οικιακή χρήση τηλεόρασης, αν σου περισσεύουν χρήματα, καλύτερα να τα αξιοποιήσεις πληρώνοντας επέκταση εγγύησης π.χ. από 2 χρόνια σε 5. Για την εικόνα, παίξε με τα ρυθμιστικά μέχρι να ικανοποιηθείς από το τελικό αποτέλεσμα σαν χρήστης, απλά μην τα πειράζεις όλα μαζί συνέχεια.

Κοίταζα το service manual της 9705, και περιγράφει την διαδικασία αλλαγής πλακέτας επεξεργασίας, και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ξαναγίνει το alignment της τηλεόρασης. Αναφέρει ξεκάθαρα το τι πρέπει να γίνει (σε τι κατάσταση να γίνει η μέτρηση), τι τιμές πρέπει να επιτευχθούν, και είναι σαφής ως προς τους μετρητές: το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνει μόνο με Minolta CA-210 ή Minolta CS-200, και εναλλακτική όταν δεν υπάρχουν τα όργανα, να μπουν προκαθορισμένες τιμές που έχουν προκύψει από τον μέσο όρο πολλών 9705 (σελ. 45, rev 4).

Με αυτά που γράφει το service manual, και με δεδομένο ότι οι τιμές στην δική μου 9705 είναι λίγο διαφορετικές από τον μέσο όρο, εγώ καταλήγω ότι η 9705 έχει γίνει aligned από το εργοστάσιο, και φαντάζομαι με τα αναφερόμενα όργανα. (Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα και τις τιμές από άλλες 9705, για να δω ότι όντως δεν μπαίνουν οι προκαθορισμένες τιμές: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056055613#post1056055613 - αν και δεν υπήρξε ενδιαφέρον)

Οπότε, αν η τηλεόραση 9705 έρχεται καλιμπραρισμένη με όργανο της τάξεως των χιλιάδων ευρώ, τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ένα καλιμπράρισμα με αισθητήρα κατώτερης τιμής και ακρίβειας; Μάλλον ζημιά θα κάνει...

Η τρέχουσα θέση μου, είναι ότι όταν μέτρησα την δική μου 9705 με τον αισθητήρα του 500άρικου (εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1350786&postcount=359), και πήγα από το ΔΕ 4, στο ΔΕ < 1, μήπως τελικά έφερα την τηλεόραση στην ακρίβεια του αισθητήρα που είχα, και δεν την καλίμπραρα;
Όταν το fullhd.gr μέτραγε ΔΕ 8, μήπως μέτραγε το σφάλμα του δικού του αισθητήρα (της τάξεως του 50άρικου; )

Από ότι φαίνεται, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μερικές τηλεοράσεις καλιμπράρονται από το εργοστάσιο με ακριβό εξοπλισμό. Νομίζω πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν προτού πειραχθεί, και βέβαια είναι δύσκολο να ξέρουμε τι συμβαίνει στο εργοστάσιο, γιατί κανείς δεν μας λέει... Και τα service manual δεν είναι εύκολο να βρεθούν...

Kalispera.Sorry gia to greeklish.
Pia rithmisi einai calibrated apo to ergostasio stin 46pfl9705???
Mipos h cinema na tin valoume opow einai xvris na peiraksoume tipota se contrast-brightnes.

Για το θέμα των υποτίτλων:
Η τηλεόραση παίζει εξωτερικούς υπότιτλους αλλά όχι ελληνικούς.
Οι επιλογές που έχει στο μενού για την γλώσσα των υποτίτλων είναι Λατινικά 1+2, Κυριλλικά, Unicode και Κινέζικα 1+2...
Δυστυχώς με καμμία από αυτές τις επιλογές δεν φαίνονται σωστά οι Ελληνικοί υπότιτλοι.
Η δοκιμή έγινε με avi αρχεία και srt υπότιτλους.
Επί της ουσίας βέβαια δεν με απασχολεί καθώς το media player της είναι πάρα πολύ αργό και προτιμώ 1000 φορές το laptop μου...

Kalispera.Sorry gia to greeklish.
Pia rithmisi einai calibrated apo to ergostasio stin 46pfl9705???
Mipos h cinema na tin valoume opow einai xvris na peiraksoume tipota se contrast-brightnes.

Η θερμοκρασία λευκού (η μοναδική ρύθμιση που έχει δηλαδή)... :flipout:
Τα υπόλοιπα εννοείται τα αλλάζεις... Δεν είναι δυνατόν να την αφήσεις να βγάζει 300 cd/m2 με το καλημέρα...

Για το θέμα των υποτίτλων:
Η τηλεόραση παίζει εξωτερικούς υπότιτλους αλλά όχι ελληνικούς.
Οι επιλογές που έχει στο μενού για την γλώσσα των υποτίτλων είναι Λατινικά 1+2, Κυριλλικά, Unicode και Κινέζικα 1+2...
Δυστυχώς με καμμία από αυτές τις επιλογές δεν φαίνονται σωστά οι Ελληνικοί υπότιτλοι.
Η δοκιμή έγινε με avi αρχεία και srt υπότιτλους.
Επί της ουσίας βέβαια δεν με απασχολεί καθώς το media player της είναι πάρα πολύ αργό και προτιμώ 1000 φορές το laptop μου...

Υπάρχει περίπτωση αυτό να διορθωθεί στο μέλλον με κανένα update? Έχει κάνει ποτέ κάτι ανάλογο η Panasonic;

Αν έχει unicode, τα Ελληνικά περιλαμβάνονται. Απλά, μετατρέπεις του υπότιτλους σε unicode.

Αν έχει unicode, τα Ελληνικά περιλαμβάνονται. Απλά, μετατρέπεις του υπότιτλους σε unicode.

Petsis ευχαριστώ αλλά μάλλον την πάτησες.... Απευθύνεσαι σε άσχετο!!!

Τι θα πει "μετατρέπεις του υπότιτλους σε unicode" και είναι όντως απλό;

Κάποιος κάτοχος το έχει δοκιμάσει;

Έχω να σας κάνω μία ακόμα ερώτηση.
Όταν δεν βλέπω τηλεόραση, την έχω ανοιχτή να παίζει εικόνες από ένα usb stick. Τις εικόνες τις έχω κατεβάσει από εδώ http://www.eaprogramming.com/
Το ερώτημα μου έχει να κάνει με την φωτεινότητα και το contrast.
Η τηλεόραση είναι στο THX mode, η φωτεινότητα αν θυμάμαι καλά είναι το 30 και το contrast στο 36. Αν έχω καταλάβει καλά εφόσον είμαι κάτω από 50 είμαι ΟΚ. Εϊναι έτσι ή πρέπει να κατεβάσω φωτεινότητα και contrast?

Ο λόγος που χρησιμοποιώ το break-in είναι να γράψω γρήγορα τις πρώτες ώρες ούτως ώστε τυχόν προβλήματα να παρουσιαστούν νωρίς όσο ισχύει το DOA καθώς και στο να μπορώ να δω το δυνατόν συντομότερα τηλεοπτικά προγράμματα χωρίς τους περιορισμούς στο aspect ratio.

Δεν το είχα σκεφτεί. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

Υπάρχει κάποιος από τους κατόχους που να είχε πριν κάποια panasonic από την σειρά 20 (u20, s20, g20) να μας πει πόσο καλύτερο είναι το μαύρο στην g30 και αν αξίζει η αλλαγή?