Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάντως αυτή τη λύση δεν την εμπιστεύομαι κυρίως επειδή ο τοίχος μου είναι από YTONG και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα μπορεί να κρατήσει τη βάση.
Για να σηκώσω πιο ψηλά την TV κατά 20-25cm) θα παραγγείλω ράφι σε μαραγκό, το οποίο θα πατάει πάνω στο υπάρχον έπιπλο (ήταν επίσης από παραγγελία).

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...Eν τω μεταξυ,διχαζομαι στο να βαλω η οχι την τηλεοραση στον τοιχο...Απο τη μια νομιζω οτι χρειαζεται καποιον "αερα" η τηλεοραση,γραφει και στο manual για 7 cm ,απο την αλλη ακουμπισμενη οπως ειναι στο επιπλο δεν ειναι κεντραρισμενη ως προς την θεαση..Ειδα καποια της Vogel's που ειναι εως 65",οταν παμε για περισσοτερες ιντσες,αλλα εχει αποσταση 2 cm!..Τα hdmi πρεπει να ειναι ολα γωνιακα...Aπο την αλλη καποιες αλλες εξεχουν πολυ...Καμμια ιδεα..???:HTEHETH63:

Εγω την 50αρα την κρεμασα στον τοιχο με αυτην εδω την βαση http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Turbo-X-Tv-Wallmount-TL-300-32--60-XD2262.htm

Καλησπέρα στην παρέα! Χθες έκανα κι εγώ με τη σειρά μου παραγγελία την TX-P50G30. Αν όλα πάνε καλά, Τρίτη μεσημέρι θα την έχω σπίτι. Θα ήθελα σας παρακαλώ, αν μπορείτε να μου δώσετε τις σωστές ρυθμίσεις για το στρώσιμο των πρώτων 200 ωρών.

Σας ευχαριστώ!

Από ότι έχω καταλάβει και εφαρμόζω εδώ και 100 ώρες, πρέπει να αποφύγεις τις στατικές εικόνες (άρα παίζεις τα κανάλια όλα σε μεγέθυνση 1 τουλάχιστον ώστε να μη φαίνονται τα λογότυπά τους) και να παίζεις τα πάντα σε χαμηλή φωτεινότητα και αντίθεση (χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές που να επιβάλλονται). Με αυτά, λίγη τύχη και αρκετή υπομονή, που θα πάει, θα στρώσει.

Από ότι έχω καταλάβει και εφαρμόζω εδώ και 100 ώρες, πρέπει να αποφύγεις τις στατικές εικόνες (άρα παίζεις τα κανάλια όλα σε μεγέθυνση 1 τουλάχιστον ώστε να μη φαίνονται τα λογότυπά τους) και να παίζεις τα πάντα σε χαμηλή φωτεινότητα και αντίθεση (χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές που να επιβάλλονται). Με αυτά, λίγη τύχη και αρκετή υπομονή, που θα πάει, θα στρώσει.

εύχομαι, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές?

Παρακολουθώ τον τελικό του E.L. και η εικόνα με έχει προβληματίσει. Όταν κινείται η κάμερα, το χορτάρι δείχνει εντελώς ψεύτικο και τα σημάδια πάνω σε αυτό αφήνουν τη σκιά τους (κάτι σαν κομήτες). Απενεργοποίησα όλα τα φίλτρα, έβαλα το IFC στο μεσαίο, ξαναέπαιξα και με τα υπόλοιπα φίλτρα αλλά τίποτα. Φταίει σίγουρα το αναλογικό αλλά ποιά ρύθμιση θα μπορούσε να βελτιώσει τα πράγματα;

Παρακολουθώ τον τελικό του E.L. και η εικόνα με έχει προβληματίσει. Όταν κινείται η κάμερα, το χορτάρι δείχνει εντελώς ψεύτικο και τα σημάδια πάνω σε αυτό αφήνουν τη σκιά τους (κάτι σαν κομήτες). Απενεργοποίησα όλα τα φίλτρα, έβαλα το IFC στο μεσαίο, ξαναέπαιξα και με τα υπόλοιπα φίλτρα αλλά τίποτα. Φταίει σίγουρα το αναλογικό αλλά ποιά ρύθμιση θα μπορούσε να βελτιώσει τα πράγματα;

Ο ΑΝΤ1 πάντως δεν φημίζεται για τις ποδοσφαιρικές του
μεταδόσεις, και γενικότερα για το σήμα του......
Καλές θεάσεις εύχομαι.

Η ποιότητα του σήματος του εν λόγω καναλιού και ειδικά των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων είναι ΓΤΠΚ. Ή αλλιώς όπως λέμε στη γλώσσα των υπολογιστών, "σκουπίδια στην είσοδο, σκουπίδια στην έξοδο".

Το 'αναλογικό' σήμα, γενικά δεν φταίει. Αναλογικά προβάλει και ο ΣΚΑΪ και η σύγκριση είναι η μέρα με τη νύχτα.

Εδώ και χρόνια ο ΑΝΤ1 έχει το χειρότερο σήμα από όλους. Και στην δικιά μου, το χορτάρι σε κίνηση έδειχνε σαν να πασάλειβε ένα παιδί πράσινο χρώμα στο χαρτί.

Μόνο σε HD θα χαρούμε μπάλα. Εννοείτε πως περιμένω πως και πως τον τελικό του CL. :2thumb22sup:

Πριν κανα μηνα σε αγωνα στον ANT1 η ποιοτητα ηταν χειροτερη απο το youtube στα 240p. Ειχε σχολιαστει στο αλλο νημα.

Φαινεται οτι χρησιμοποιουν τα ιδια μηχανηματα ληψης εδω και 30 χρονια απο οταν ανοιξαν.

Καλησπέρα στο hdtvtest γράφει Full 4:4:4 reproduction (PC) No, 4:4:4 input subsampled Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση προβάλλει την εικόνα σε 16-235 (δλδ μια φωτεινή θολούρα); Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση για κάποιον που χρησιμοποιεί pc monitor ή fφορητό media player?

Όχι, αυτά σχετίζονται με τα bits του χρώματος, δεν σχετίζονται με τις στάθμες.
Η U20 που έχω δέχεται κανονικά σήμα 0-255 από υπολογιστή, δεν βλέπω λόγο να μην το κάνει η G30.

Όχι ακριβώς με τα bits (βάθος), αλλά με την "ανάλυση" των χρωμοδιαφορών σε ένα σήμα συνιστωσών έχουν να κάνουν...

Όχι ακριβώς με τα bits (βάθος), αλλά με την "ανάλυση" των χρωμοδιαφορών σε ένα σήμα συνιστωσών έχουν να κάνουν...

Σωστά. Με τα bits των χρωμοδιαφορών τότε...

Σωστά. Με τα bits των χρωμοδιαφορών τότε...

Βρε επιμονή... :flipout: :ernaehrung004:

Το subsampling των χρωμοδιαφορών δεν μειώνει τα "bits" τους, αλλά την δειγματοληψία τους επί της ανάλυσης.

Αν για παράδειγμα έχουμε ένα σήμα συνιστωσών Y'CbCr 8bit 1920x1080 με subsampling 4:2:0, αυτό σημαίνει πως ενώ το Υ' παραμένει στα 1920x1080, τα Cb και Cr έχουν κωδικοποιηθεί στα 960x540, με τα 8bit (256 grayscale) να παραμένουν σταθερά... ;)

Να σημειώσω εδώ πως ο media player της τηλεόρασης παίζει αρκετά formats. Δοκίμασα αρκετά αρχεία, mkv/avi/mpg σε 720p/1080p και με AC3/DTS. Παίζει κανονικά DTS και mkv. 1-2 αρχεία avi δε μου έπαιξε μάλλον λόγω codec. srt subs με ελληνικά παίζει κανονικά, αρκεί να είναι σε unicode (utf-8), οπότε επειδή οι πιο πολλοί υπότιτλοι κυκλοφορούν σε windows-1253/iso-8859-7 χρειάζονται μετατροπή.

Η απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν αλλάζει το μέγεθος των υποτίτλων. Μου φαίνονται λίγο μικροί.
Αν και παλιό το post το κάνω quote καθότι δεν βρήκα άλλο σχετικό.

Έχει παρατηρήσει κανείς πρόβλημα μη αναπαραγωγής mkv αρχείων; Ενώ γενικά παίζουν, πολλά δεν τα αναγνωρίζει και βγάζει το μήνυμα
"Δεν υποστηρίζεται αυτό το είδος αρχείου" και σε κάποια άλλα "Αδυναμία ανάγνωσης αρχείου"

Ενδεικτικά τα χαρακτηριστικά κάποιων από αυτά είναι:

Code:
Format            : Matroska at 7 912 Kbps
Length            : 6.55 GiB for 1h 58mn 28s 168ms

Video #0          : AVC at 7 209 Kbps
Aspect            : 1280 x 720 (1.778) at 23.976 fps

Audio #0          : AC-3 at 640 Kbps
Infos             : 6 channels, 48.0 KHz
Language          : en
Code:
Format            : Matroska at 10.3 Mbps
Length            : 7.02 GiB for 1h 37mn 27s 712ms

Video #0          : AVC at 7 934 Kbps
Aspect            : 1920 x 1080 (1.778) at 23.976 fps

Audio #0          : AC-3 at 640 Kbps
Language          : el

Audio #1          : DTS at 1 510 Kbps

Audio #2          : AC-3 at 192 Kbps
Infos             : 2 channels, 48.0 KHz
Code:
Format            : Matroska at 8 542 Kbps
Length            : 6.54 GiB for 1h 49mn 34s 870ms

Video #0          : AVC at 7 209 Kbps
Aspect            : 1280 x 694 (1.844) at 23.976 fps

Audio #0          : DTS at 1 344 Kbps
Καμία ιδέα κανείς;

Βρε επιμονή... :flipout: :ernaehrung004:

Το subsampling των χρωμοδιαφορών δεν μειώνει τα "bits" τους, αλλά την δειγματοληψία τους επί της ανάλυσης.

Αν για παράδειγμα έχουμε ένα σήμα συνιστωσών Y'CbCr 8bit 1920x1080 με subsampling 4:2:0, αυτό σημαίνει πως ενώ το Υ' παραμένει στα 1920x1080, τα Cb και Cr έχουν κωδικοποιηθεί στα 960x540, με τα 8bit (256 grayscale) να παραμένουν σταθερά... ;)

Μα άμα δεν επέμενα, πώς θα το έγραφες ολόκληρο;;;;
Με μισή απάντηση μας άφησες... :D