Για να διαπιστωσεις αν διακρινεις phosphor-trails αρκει η παρακολουθηση οποιασδηποτε πλασμα σε ντεμο mode ή πρεπει να εχει πχ εικονες με υψηλη αντιθεση/hd περιεχομενο κτλ??
Πιο εύκολα φαίνονται, όταν λευκά αντικείμενα κινούνται σε μαύρο φόντο. Στην G30 πάντως, τα phosphor trails δεν πρόκειται να σε απασχολήσουν...
Επειδη ομως ΔΕΝ ξερω αν τα 60Hz βαρυνουν ή βλαπτουν με καποιο τροπο την τηλεοραση μου, ορισα ενα custom refresh rate στα 24Hz ακριβως, απο το NVIDIA control panel. Σε αυτη την περιπτωση, οι ταινιες αναπαραγονται απροβληματιστα -κανενα κολλημα / κανενα προβλημα- αλλα το mouse αργει να ανταποκριθει οταν φαινεται η επιφανεια εργασιας (στην τηλεοραση) ή ακομα και οταν επιλεγω κατι απο τα μενου του VLC.
Τα παραπανω δεν ειχα αρκετο χρονο να τα ελενξω, τα τσεκαρα με αποσπασματα απο 2 ταινιες μονο.
Επειδη μαλλον περναει αρκετος κοσμος απο το παρων thread σε αναζητηση τηλεορασης και μιας και η συγκεκριμενη σειρα της Panasonic ισως αποδειχθει απο τα "καλυτερα" που εχει κυκλοφορησει η συγκεκριμενη εταιρια παρακαλειται καποιος που να ξερει να μας πει αν τα 60Hz "επιβαρυνουν /βλαπτουν" την TV ασκοπα ή αν μπορουν να οριστουν ως refresh rate κατα την αναπαραγωγη υλικου απο Η/Υ. Εγω παντως στα ελαχιστα που προλαβα να διαβασω, λενε οτι προσθετονται (ανεπαισθητα) artifacts αν δεν "στελνεις 24Hz"...Αλλιως θα το αφηνα κι εγω στα 60!
Ας απαντησει καποιος που να ξερει! Εγω ενα ξερω---> η τηλεοραση ειναι Βασιλισσα...
Δεν βλάπτουν τα 60Hz σε τίποτα την τηλεόραση, ειδικά για χρήση desktop ή gaming, είναι η ενδεδειγμένη συχνότητα ανανέωσης.
Για προβολή βίντεο όμως, θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά την κατάλληλη συχνότητα, αναλόγως του υλικού που σκοπεύεις να αναπαράγεις (υπάρχουν και προγράμματα αναπαραγωγής που αναλαμβάνουν να το κάνουν αυτόματα αυτό, ρίξε μια ματιά και στην κατηγορία HTPC).
Όσον αφορά τις ταινίες HD, η συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι χρονισμένη στα 23,976Hz και αυτή είναι η συχνότητα που θα πρέπει να ορίσεις για να τις δεις σωστά. Εφόσον το αρχείο σου είναι στα 23,976, η κάρτα γραφικών είναι επίσης στα 23,976 και το "24p Smooth" στην τηλεόραση είναι στο "Όχι", η κίνηση που θα δεις, οφείλει να είναι όπως σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Αν βλέπεις σπασίματα, τότε αυτά οφείλονται στο PC ή το αρχείο σου και όχι στην τηλεόραση. Αν βάλεις το "24p Smooth" στο "Μεσαίο" ή στο "Μέγιστο", η κίνηση θα γίνει σαν να είχε γυριστεί η ταινία με βιντεοκάμερα.
Αν ορίσεις τη συχνότητα από το PC στα 60Hz, ενώ αναπαράγεις ένα αρχείο 23,976Hz, εφόσον το IFC είναι στο "Όχι", η κίνηση θα είναι χειρότερη απ' ό,τι στα 23,976Hz, καθώς πλέον θα έχεις το ρυθμικό "σκάλωμα" του 3:2 pulldown (επίσης, θα έχεις και λίγο χειρότερο μαύρο σε σχέση με τα 23,976/24). Αν ενεργοποιήσεις το IFC, θα έχεις περίπου τα αποτελέσματα του "24p Smooth".
Ως προς τις συχνότητες ανανέωσης της G30 σε σχέση με τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος:
Mε σήμα 60Hz -> 60Hz (IFC=Off/Mid/Max)
Με σήμα 23,976/24Hz -> 95,904/96Hz (όταν 24p Smooth=Off/Mid) ή 60Hz (όταν 24p Smooth=Max)
Με σήμα 50Hz -> 100Hz (όταν IFC=Off/Mid) ή 60Hz (όταν IFC=Max)
Special Thanks to Μανώλης Καστρουνής
Ρε παιδιά συμβαίνει κάτι εντελώς "κουφό". Εχω βάλει την P50G30 απλά να στρώνει παίζοντας τηλεοπτικό σήμα με zoom και τυχαία διαπιστώνω ότι δείχνει ότι μία φορητή που είναι σχετικά κοντά της με καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων. Πώς γίνεται αυτό;
Γίνεται, γιατί η Digea εκπέμπει με μερικά δευτερόλεπτα καθυστέρηση, σε σχέση με την αναλογική εκπομπή.