Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά συμβαίνει κάτι εντελώς "κουφό". Εχω βάλει την P50G30 απλά να στρώνει παίζοντας τηλεοπτικό σήμα με zoom και τυχαία διαπιστώνω ότι δείχνει ότι μία φορητή που είναι σχετικά κοντά της με καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων. Πώς γίνεται αυτό;

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά συμβαίνει κάτι εντελώς "κουφό". Εχω βάλει την P50G30 απλά να στρώνει παίζοντας τηλεοπτικό σήμα με zoom και τυχαία διαπιστώνω ότι δείχνει ότι μία φορητή που είναι σχετικά κοντά της με καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων. Πώς γίνεται αυτό;

Μηπως η G30 δειχνει μεσω ΝΟΒΑ?

Δεν έχω ΝΟΒΑ. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι η Panasonic έχει ψηφιακό δέκτη άρα έχει πιάσει τα κανάλια από αλλού (Digea) από ότι η φορητή;

Last edited:
Δεν έχω ΝΟΒΑ. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι η Panasonic έχει ψηφιακό δέκτη άρα έχει πιάσει τα κανάλια από αλλού (Digea) από ότι η φορητή;

μάλλον αυτό είναι.σάββατο βράδι σε euroβύζιον κατά τύχη μεταξύ digea και αναλογικού κατάλαβα διαφορά στον ήχο. για εικόνα δεν ξέρω γιατί ήταν σε άλλο δωμάτιο αλλά λογικά θα υπήρχε και σε εικόνα. εννοω υστέρηση.

URGENT -- URGENT QUESTION--->>

Παιδια, εντελως ξαφνικα κανονιστηκε να ερθει σημερα ανθρωπος να μου περασει την επιτοιχια βαση για την 46" τηλεοραση μου!!!

Σε ΠΟΣΟ υψος απο το πατωμα πρεπει να βαλω την τηλεοραση??
Θα μπει φυσικα στην μεση του τοιχου, αλλα σε ΠΟΣΟ υψος απο το πατωμα?
Στο υψος των ματιων μου οταν καθομαι στην καρεκλα απο οπου παρακολουθω?

Παρακαλω απαντηστε, ηταν ξαφνικο αυτο!

edit: Αυτη ειναι η επιτοιχια βαση μου!

Last edited:
κουρτίνα 3.
(Στο υψος των ματιων μου οταν καθομαι στην καρεκλα απο οπου παρακολουθω)

να προσέξεις μόνο αν έχεις τραπεζάκι από κάτω να αφήσεις απόσταση για τυχών τοποθέτηση ηχείου home cinema. (ή οποιαδήποτε συσκευής).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το τηλεοπτικό φυσικά προέρχεται από βιντεοκάμερες...
Το ότι το "IFC" θα του προσδώσει χαρακτήρα υλικού βίντεο, είναι και αυτό μια άποψη. Στα αθλητικά, γιατί αλλάζουν όλα;
Παραδοξως η κινηση ειναι πιο "φυσικη"...δεν βλεπεις κατι που δεν σε ξενιζει..Π.χ..η παρακολουθηση ταινιων που ειναι γυρισμενες με την κλασσικη καμερα και ταινιες (βλ."Public Enemies","Miami Vice") που εχουν γυριστει σε ψηφιακη..

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μάλλον αυτό είναι.σάββατο βράδι σε euroβύζιον κατά τύχη μεταξύ digea και αναλογικού κατάλαβα διαφορά στον ήχο. για εικόνα δεν ξέρω γιατί ήταν σε άλλο δωμάτιο αλλά λογικά θα υπήρχε και σε εικόνα. εννοω υστέρηση.
Και σε εμενα...πρωτα ακουω απο την κρεβατοκαμαρα την αναλογικη μετα το ακουω/βλεπω στην επιγεια ψηφιακη και αν προλαβω το βλεπω τριτη φορα και στη Νοβα..:violent-smiley-030:

URGENT -- URGENT QUESTION--->>

Παιδια, εντελως ξαφνικα κανονιστηκε να ερθει σημερα ανθρωπος να μου περασει την επιτοιχια βαση για την 46" τηλεοραση μου!!!

Σε ΠΟΣΟ υψος απο το πατωμα πρεπει να βαλω την τηλεοραση??
Θα μπει φυσικα στην μεση του τοιχου, αλλα σε ΠΟΣΟ υψος απο το πατωμα?
Στο υψος των ματιων μου οταν καθομαι στην καρεκλα απο οπου παρακολουθω?

Παρακαλω απαντηστε, ηταν ξαφνικο αυτο!

edit: Αυτη ειναι η επιτοιχια βαση μου!

μια γνώμη λέω.

όταν κάθεσαι στη θέση θέασης με το κεφάλι σε φυσική στάση, το βλέμα να πέφτει στο κάτω 1/3 της οθόνης και στην θέση των υποτίτλων.

δές εδώ

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/

δές όμως αυτό που λέει ο Αντώνης παραπάνω για τοποθέτηση ηχείου κλπ. επίσης δοκίμασε και τυχόν άλλες θέσεις θέασης (ξάπλα κλπ).

Last edited:
Για να διαπιστωσεις αν διακρινεις phosphor-trails αρκει η παρακολουθηση οποιασδηποτε πλασμα σε ντεμο mode ή πρεπει να εχει πχ εικονες με υψηλη αντιθεση/hd περιεχομενο κτλ??

Πιο εύκολα φαίνονται, όταν λευκά αντικείμενα κινούνται σε μαύρο φόντο. Στην G30 πάντως, τα phosphor trails δεν πρόκειται να σε απασχολήσουν... ;)

Επειδη ομως ΔΕΝ ξερω αν τα 60Hz βαρυνουν ή βλαπτουν με καποιο τροπο την τηλεοραση μου, ορισα ενα custom refresh rate στα 24Hz ακριβως, απο το NVIDIA control panel. Σε αυτη την περιπτωση, οι ταινιες αναπαραγονται απροβληματιστα -κανενα κολλημα / κανενα προβλημα- αλλα το mouse αργει να ανταποκριθει οταν φαινεται η επιφανεια εργασιας (στην τηλεοραση) ή ακομα και οταν επιλεγω κατι απο τα μενου του VLC.

Τα παραπανω δεν ειχα αρκετο χρονο να τα ελενξω, τα τσεκαρα με αποσπασματα απο 2 ταινιες μονο.

Επειδη μαλλον περναει αρκετος κοσμος απο το παρων thread σε αναζητηση τηλεορασης και μιας και η συγκεκριμενη σειρα της Panasonic ισως αποδειχθει απο τα "καλυτερα" που εχει κυκλοφορησει η συγκεκριμενη εταιρια παρακαλειται καποιος που να ξερει να μας πει αν τα 60Hz "επιβαρυνουν /βλαπτουν" την TV ασκοπα ή αν μπορουν να οριστουν ως refresh rate κατα την αναπαραγωγη υλικου απο Η/Υ. Εγω παντως στα ελαχιστα που προλαβα να διαβασω, λενε οτι προσθετονται (ανεπαισθητα) artifacts αν δεν "στελνεις 24Hz"...Αλλιως θα το αφηνα κι εγω στα 60!

Ας απαντησει καποιος που να ξερει! Εγω ενα ξερω---> η τηλεοραση ειναι Βασιλισσα...

Δεν βλάπτουν τα 60Hz σε τίποτα την τηλεόραση, ειδικά για χρήση desktop ή gaming, είναι η ενδεδειγμένη συχνότητα ανανέωσης.

Για προβολή βίντεο όμως, θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά την κατάλληλη συχνότητα, αναλόγως του υλικού που σκοπεύεις να αναπαράγεις (υπάρχουν και προγράμματα αναπαραγωγής που αναλαμβάνουν να το κάνουν αυτόματα αυτό, ρίξε μια ματιά και στην κατηγορία HTPC).

Όσον αφορά τις ταινίες HD, η συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι χρονισμένη στα 23,976Hz και αυτή είναι η συχνότητα που θα πρέπει να ορίσεις για να τις δεις σωστά. Εφόσον το αρχείο σου είναι στα 23,976, η κάρτα γραφικών είναι επίσης στα 23,976 και το "24p Smooth" στην τηλεόραση είναι στο "Όχι", η κίνηση που θα δεις, οφείλει να είναι όπως σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Αν βλέπεις σπασίματα, τότε αυτά οφείλονται στο PC ή το αρχείο σου και όχι στην τηλεόραση. Αν βάλεις το "24p Smooth" στο "Μεσαίο" ή στο "Μέγιστο", η κίνηση θα γίνει σαν να είχε γυριστεί η ταινία με βιντεοκάμερα.

Αν ορίσεις τη συχνότητα από το PC στα 60Hz, ενώ αναπαράγεις ένα αρχείο 23,976Hz, εφόσον το IFC είναι στο "Όχι", η κίνηση θα είναι χειρότερη απ' ό,τι στα 23,976Hz, καθώς πλέον θα έχεις το ρυθμικό "σκάλωμα" του 3:2 pulldown (επίσης, θα έχεις και λίγο χειρότερο μαύρο σε σχέση με τα 23,976/24). Αν ενεργοποιήσεις το IFC, θα έχεις περίπου τα αποτελέσματα του "24p Smooth".

Ως προς τις συχνότητες ανανέωσης της G30 σε σχέση με τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος:

Mε σήμα 60Hz -> 60Hz (IFC=Off/Mid/Max)

Με σήμα 23,976/24Hz -> 95,904/96Hz (όταν 24p Smooth=Off/Mid) ή 60Hz (όταν 24p Smooth=Max)

Με σήμα 50Hz -> 100Hz (όταν IFC=Off/Mid) ή 60Hz (όταν IFC=Max)

Special Thanks to Μανώλης Καστρουνής

Γίνεται, γιατί η Digea εκπέμπει με μερικά δευτερόλεπτα καθυστέρηση, σε σχέση με την αναλογική εκπομπή.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eιμαι και εγω προσωπικα "πολεμιος" της βιντειλας....Η χρηση σε τηλεοπτικο και κινηματογραφικο με μεγιστο IFC ΕΙΝΑΙ βιντειλα και υπαρχει ακομα,οποτε μη στεναχωριεσαι για τη διαφορα μοντελων...Στο "μεσαιο" ειναι καλυτερα τα πραγματα,αλλα δε τρελαινεσαι κιολας...Εκει ομως που αλλαζουν ολα για εμενα ειναι στις αθλητικες μεταδοσεις...:Banane0:

Είδα προχθές μια από τις νέες "έξυπνες", γυαλιστερές Samsung να παίζει το Avatar και μου ήρθε ζαλάδα από την κίνηση :vollkommenauf:. Δεν μπορώ να φανταστώ να παρακολουθώ ολόκληρη ταινία έτσι. Στην G10 πάλι, ακριβώς το αντίθετο, γι' αυτό ρωτάω πως ειναι η κίνηση της G30 σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Είδα προχθές μια από τις νέες "έξυπνες", γυαλιστερές Samsung να παίζει το Avatar και μου ήρθε ζαλάδα από την κίνηση :vollkommenauf:. Δεν μπορώ να φανταστώ να παρακολουθώ ολόκληρη ταινία έτσι. Στην G10 πάλι, ακριβώς το αντίθετο, γι' αυτό ρωτάω πως ειναι η κίνηση της G30 σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Mε το "24p Smooth" στο "Όχι", είναι σαν της G10.

Mε το "24p Smooth" ή το "IFC" στο "Μέγιστο, είναι περίπου σαν αυτό που είδες στη Samsung.

Mε το "24p Smooth" στο "Μεσαίο", έχεις ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα και το "IFC" στο "Μεσαίο", αντιστοιχεί περίπου στο "IFC" της G10...

Mε το "24p Smooth" στο "Όχι", είναι σαν της G10.

Mε το "24p Smooth" ή το "IFC" στο "Μέγιστο, είναι περίπου σαν αυτό που είδες στη Samsung.

Mε το "24p Smooth" στο "Μεσαίο", έχεις ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα και το "IFC" στο "Μεσαίο", αντιστοιχεί περίπου στο "IFC" της G10...

Ευχαριστώ :smile:

Αυτό το ρημάδι το "μεσαίο" ψάχνω ο καημένος (αυτό, και το πλήκτρο "Channel swap" που δεν έχει η δικιά μου :D)

...Eν τω μεταξυ,διχαζομαι στο να βαλω η οχι την τηλεοραση στον τοιχο...Απο τη μια νομιζω οτι χρειαζεται καποιον "αερα" η τηλεοραση,γραφει και στο manual για 7 cm ,απο την αλλη ακουμπισμενη οπως ειναι στο επιπλο δεν ειναι κεντραρισμενη ως προς την θεαση..Ειδα καποια της Vogel's που ειναι εως 65",οταν παμε για περισσοτερες ιντσες,αλλα εχει αποσταση 2 cm!..Τα hdmi πρεπει να ειναι ολα γωνιακα...Aπο την αλλη καποιες αλλες εξεχουν πολυ...Καμμια ιδεα..???:HTEHETH63:

Καλημερα
Απο χθες η τηλεοραση εκλεισε τις πρωτες 200 ωρες βλεποντας κατα 90% επιγεια ψηφιακα καναλια digea/ert σε zoom mode και ενα 10% ταινιες ειτε μεσω του usb-hdd ειτε μεσω dlna και mezzmo.
Οι πρωτες εντυπωσεις μετα απο 20 μερες θεασης ειναι οι εξης.
Μεγεθος ; Να ναι καλα τα παιδια εδω στο φορουμ που με ξεμπλοκαρανε με τα τοσα ποστ τους αφου δεν μπορουσα με τιποτε να πιστεψω οτι θα ειχα μια 50αρα tv στο υπνοδωματιο με 3 μετρα αποσταση θεασης και θα ηταν ΟΚ.
Χρωματα ; Καμμια σχεση με lcd αλλη σχολη εντελως. Εδω τα χρωματα ειναι οντως ποιο φυσικα και το μαυρο ειναι μαυρο οπως το πλαισιο της tv.
Τα καναλια net,alpha,mega,sky δειχνουν πολυ καλυτερα απο τα υπολοιπα και η ποιοτητα στα ματια μου ειναι καλη. Στο HD κομματι βεβαια η θεαση αναδεικνυεται περισσοτερο.
Image Retention ; Δεν εχω δει αφου στο τηλεοπτικο ημουν παντα με zoom mode αλλα οταν μια μερα αναλωθηκα για ωρες με το media κομματι της tv την επομενη μερα στο καναλι '...' που εχει τις μπαρες με τα χρωματα ειδα το φαινομενο στην πρασινη μπαρα.Μετα απο ενα τεταρτο τηλεοπτικου σηματος ειχε φυγει.
Εχοντας παιξει αρκετες φορες με τα settings για τηλεοπτικο σημα εχω καταληξει στα εξης.
Mode Cinema
Contrast 36
Brightness -3
Color 19
Sharpness 4
και το IFC στο low.
Το συμπερασμα λοιπον μεχρι σημερα για την αγορα μου ειναι οτι 50 ξεκουραστες ιντσες με φυσικα χρωματα στα 1270 ευρω ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσα να εχω σημερα.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...Eν τω μεταξυ,διχαζομαι στο να βαλω η οχι την τηλεοραση στον τοιχο...Απο τη μια νομιζω οτι χρειαζεται καποιον "αερα" η τηλεοραση,γραφει και στο manual για 7 cm ,απο την αλλη ακουμπισμενη οπως ειναι στο επιπλο δεν ειναι κεντραρισμενη ως προς την θεαση..Ειδα καποια της Vogel's που ειναι εως 65",οταν παμε για περισσοτερες ιντσες,αλλα εχει αποσταση 2 cm!..Τα hdmi πρεπει να ειναι ολα γωνιακα...Aπο την αλλη καποιες αλλες εξεχουν πολυ...Καμμια ιδεα..???:HTEHETH63:

Με σπαστό βραχίονα δεν θα σε βόλευε; (είναι βέβαια πιο ακριβά)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το σκεφτηκα αλλα με τετοι ογκο/βαρος μηπως δε θα στηριζετε και τοσο καλα...???

Μια χαρά (αν κάνεις προσεκτική επιλογή βάσης). Ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78054