Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπερδεύτηκα με τις πληροφορίες που φαίνονται κάτω από την εικόνα, που έχουν παραμείνει οι ίδιες...

ναι γιατί αυτές προέρχονται από τα exif data και παραμένουν ίδιες.

Έχει παρατηρήσει κανείς όταν βλέπετε ταινία με υπότιτλους line bleeding ???
Κάτι τέτοιο δηλαδή....

στους υπότιτλους όχι δεν το έχω δει ποτέ, αλλά σε σκηνές με μεγάλες οριζόντιες φωτεινές γραμμές σε σχετικά μονόχρωμα background μπορεί να παρουσιαστεί αφού η εικόνα είναι τέτοια που το αναδεικνύει και από την φωτογραφία σου φαίνεται φυσιολογικό!

στους υπότιτλους όχι δεν το έχω δει ποτέ, αλλά σε σκηνές με μεγάλες οριζόντιες φωτεινές γραμμές σε σχετικά μονόχρωμα background μπορεί να παρουσιαστεί αφού η εικόνα είναι τέτοια που το αναδεικνύει και από την φωτογραφία σου φαίνεται φυσιολογικό!

Αυτές τις γραμμές τις παρατηρώ μόνο στις 2 γραμμές των υποτίτλων σαν προέκτασή τους δηλαδή από αριστερά κ δεξιά κ μόνο όταν το background κάτω χαμηλά είναι ανοιχτόχρωμο.
Κ σε τηλεοπτικό υλικό κ σε σύνδεση usb εξωτερικού δίσκου κ σε σύνδεση hdmi που έχω με την κάρτα γραφικών η οποία συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση.
Βέβαια για να το παρατηρήσεις πρέπει να έχεις καρφωμένα τα μάτια σου σε εκείνη την περιοχή.Κ εγώ κατά τύχη το είδα ενώ έβλεπα την πρώτη μου ταινία με υπότιτλους μετά το στρώσιμο.
Μπορώ να ζήσω με αυτό απλά θέλω να μάθω αν είναι φαινόμενο της τεχνολογίας plasma ή έχω προβληματική tv.....

Έχει παρατηρήσει κανείς όταν βλέπετε ταινία με υπότιτλους line bleeding ???
Κάτι τέτοιο δηλαδή....

View attachment 75593
Φυσιολογικό για πλάσμα. Οφείλεται στον APL limiter, κάθε γραμμή μπορεί να καταναλώσει συγκεκριμένη μέγιστη τιμή ρεύματος.
Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, π.χ. εδώ από την δική μου U20:

IMG_5004.jpg

Φυσιολογικό για πλάσμα. Οφείλεται στον APL limiter, κάθε γραμμή μπορεί να καταναλώσει συγκεκριμένη μέγιστη τιμή ρεύματος.
Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, π.χ. εδώ από την δική μου U20:

IMG_5004.jpg

Έχω φάει ένα μικρό ξενέρωμα είναι η αλήθεια....Ενώ μέχρι στιγμής ήμουν πολύ ευχαριστημένος εντόπισα αυτό.
Κ το παράξενο είναι μιλάμε μόνο για τις 2 γραμμές που εμφανίζονται οι υπότιτλοι κ μόνο σε ανοιχτόχρωμο background κάτω χαμηλά.....

Εκτός του ότι θα το συνιθήσεις σε λιγάκι, δεν υπάρχει τηλεόραση που να κάνει τα πάντα τέλεια...

Ελπίζω μόνο να μην γίνει χειρότερο....
Είναι λόγος για αντικατάστασή της ?

Ούτε χειρότερο θα γίνει, ούτε είναι λόγος αντικατάστασης.
Είναι θέμα τεχνολογίας. Όλες οι πλάσμα το έχουν.

Παιδιά, τι πιθανότητες έχω να πουλήσω την 42G30 αγορασμένη 20 μέρες πριν με λιγότερες από 200 ώρες λειτουργίας;

Τρομάξατε; Σοβαρολογώ!!!

Αν την πουλήσω γρήγορα πάω καρφί για 50G30!!!! Αλλά πριν την δώσω πρέπει να βρω 100% την 50αρα!!!
Σκέψεις είναι ...

Ελπίζω μόνο να μην γίνει χειρότερο....
Είναι λόγος για αντικατάστασή της ?

Ούτε χειρότερο θα γίνει, ούτε είναι λόγος αντικατάστασης.
Είναι θέμα τεχνολογίας. Όλες οι πλάσμα το έχουν.

Η επίπτωση του φαινομένου, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο είναι ρυθμισμένος ο ABL του κάθε μοντέλου. Στις Panasonic, μέχρι στιγμής, τη μεγαλύτερη επίπτωση και με διαφορά, την είχαμε στη σειρά 20.

Μου φαίνεται παράξενο να υπάρχει line bleeding από υπότιτλους σε σειρά 30, με το ρυθμιστικό της αντίθεσης μόλις στο 20... :chinscratch:

Και στην ST30 μου το 'χω παρατηρήσει μια χαρά με contrast 30, και στους υπότιτλους.
Δεν είναι κάτι τραγικό όμως. Καθόλου θα έλεγα.

Και στην ST30 μου το 'χω παρατηρήσει μια χαρά με contrast 30, και στους υπότιτλους.
Δεν είναι κάτι τραγικό όμως. Καθόλου θα έλεγα.

Συμφωνώ πως δεν είναι τραγικό αλλά υπάρχει.Απλά δεν μπαίνεις στην διαδικασία να είναι το βλέμμα σου καρφωμένο εκεί.

καλησπερα...μπορει καποιος να μου προτεινει αξιοπιστα καταστηματα( σε π.μ φυσικα για να μην κανουμε και διαφημιση) για την αγορα της G30 με εγγυηση αντιπροσωπειας;ευχαριστω

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα...μπορει καποιος να μου προτεινει αξιοπιστα καταστηματα( σε π.μ φυσικα για να μην κανουμε και διαφημιση) για την αγορα της G30 με εγγυηση αντιπροσωπειας;ευχαριστω

Την πιο φθηνή τιμή στην 50αρα την έχει η electronet ,αλλά υπάρχει δυσκολία γιατί μάλλον την έχουν τα κεντρικά και δεν τη φέρνουν οι κατά τόπους αντιπρόσωποι όπως θα διαβάσεις και σε προηγούμενα posts.Tσέκαρε από αύριο καθημερινά τυχόν προσφορές.Αυτό κάνω εγώ.Καλημέρα.

@SolidSnake, για τους υπότιτλους:
Κατεβάζεις το notepad++ από εδώ. Ανοίγεις το srt με το notepad++. Πας Κωδικοποίηση -> Κωδικοποίηση γλώσσας -> Ελληνική -> Windows-1253 -> Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς BOM -> αποθήκευση. Εννοείται πως το όνομα του srt είναι ακριβώς ίδιο με της ταινίας. Στον player της TV επιλέγεις τους υπότιτλους και στην κωδικοποίηση τους επιλέγεις σαν Unicode. ΑΥΤΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ .AVI ΑΡΧΕΙΑ.
Για τα .mkv: Kατευάζεις το mkvtoolnix από εδώ, τρίτο αρχείο από το τέλος. Το εγκαθιστάς, ανοίγεις το mkvmerge, πας File -> Options, τικάρεις το disable header removal compression. Αυτό την πρώτη φορά που θα το ανοίξεις, μια για πάντα. Μετά με drag n' drop ρίχνεις το .mkv και τους υπότιτλους (σε εμένα δεν έχει σημασία σε τι format είναι οι υπότιτλοι - τους παίζει όλους) στο κουτί κάτω απ'το input files. (Eννοείται κ εδώ τα αρχεία έχουν το ίδιο όνομα). Επιλέγεις το .mkv και απ'το κάτω παράθυρο αποεπιλέγεις τα streams audio και υποτίτλων που πιθανών να υπάρχουν σε αυτό και που δεν θέλεις. Επιλέγεις τους υπότιτλους και ορίζεις την γλώσσα τους. Είσαι έτοιμος. Πατας start muxing. Όταν τελειώσει σβήνεις τα αρχικά αρχεία.

κανω ολα τα βηματα. δεν μπορω μονο αυτο.
Στον player της TV επιλέγεις τους υπότιτλους και στην κωδικοποίηση τους επιλέγεις σαν Unicode. ΑΥΤΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ .AVI ΑΡΧΕΙΑ.

πως το κανουμε? καταρχην οταν παω να παιξω ταινια δεν εχει καθολου το αρχειο του υποτιτλου. παταω να παιξει παιζει παταω option ,video, και στους υποτιτλους γραφει χωρις υποτιτλους. παταω να αλαξει αλλα τπτ. S.O.S καποιος βοηθεια γιατι εχω πελαγωσει

κανω ολα τα βηματα. δεν μπορω μονο αυτο.
Στον player της TV επιλέγεις τους υπότιτλους και στην κωδικοποίηση τους επιλέγεις σαν Unicode. ΑΥΤΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ .AVI ΑΡΧΕΙΑ.

Αφορά εξωτερικούς υπότιτλους, που έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία και είναι στον ίδιο φάκελο.
Πάτα το πλήκτρο κάτω απ'το πράσινο.

Αφορά εξωτερικούς υπότιτλους, που έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία και είναι στον ίδιο φάκελο.
Πάτα το πλήκτρο κάτω απ'το πράσινο.

το εκανα αλλα παλι τα ιδια. μου λεει χωρις υποτιτλους και δεν μπορω να τους αλαξω.να σας πω τι εκανα απο την αρχη. οι υποτιτλοι ηταν srt. τους πηρα και τους μετετρεψα με το βοηθημα που βρηκα απο εδω και βγηκαν με τελειωμα στο ονομα panasonic, που σημαινει οτι το εκανα σωστα, σωστα? μετα πατησα μετονομασια στην ταινια και εκανα paste copy to onoma του υποτιτλου ετσι ωστε να εχουν ακριβως το ιδιο ονομα. μετα τον παιταξα τον υποτιτλο μεσα στον φακελο τις ταινιας, και αυτο ηταν. μετα εχω το προβλημα που προειπα. καποιος?

Πάτα πάνω εκεί που λέει χωρίς υπότιτλους, δεν σου βγάζει "Υπότιτλος 1" από κάτω?