Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βασικά, αυτά κατάλαβες εσύ από αυτά που έχω πει...

Ορίστε και δυο φώτο, από μια 50GT30 (με 350 περίπου ώρες στο panel της), σε περιβάλλον πλήρους συσκότισης, ακαλιμπράριστη μεν, αλλά σε THX mode, για τον φίλο μου τον Πετάση, που:

- λέει ότι οι Panasonic Plasma δεν είναι καλές

Εγώ είπα ότι η U20 δεν είναι καλή, και όλες οι κατώτερες της (προφανώς).
Και η U30 έχει και χειρότερες προδιαγραφές, άρα μια από τα ίδια με την U20.
Επίσης, έχω ανυσυχίες για την επεξεργασία της πανασόνικ. Δεν βλέπω και πολύ κολακευτικά πράγματα στο fullhd.gr, χώρια που είναι αποδεδειγμένα κακή στο χειρισμό 50 Hz...

- λέει ότι οι Panasonic Plasma δεν έχουν καλό μαύρο

Η γνώμη μου είναι ότι οι φετινές έχουν χειρότερο μαύρο από τις περσινές.

- κρίνει τις τηλεοράσεις από φωτογραφίες τους

Από τι θες να τις κρίνω; Από το μπλα-μπλα των reviewer, ή τις εντυπώσεις κατόχων που δεν γνωρίζω; Οι φωτογραφίες αν ξέρεις να τις διαβάσεις σου λένε πολύ περισσότερα πράγματα...

- λέει ότι διακρίνεται το μαύρο εντός του κάδρου του καρέ, από το μαύρο των περιμετρικών μπαρών

Εγώ είπα ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ήταν έκπληξη. Δεν περίμενα να ξεχωρίζει το πλαίσιο από την οθόνη *στην φωτογραφία*. Το ότι ξεχωρίζουν αυτά τα 2 στην φωτογραφία (και σημαντικά θα έλεγα) σημαίνει ή ότι έχει κοπεί πολύ φως από την τηλεόραση (που δεν νομίζω να έχει συμβεί σε σημαντικό βαθμό με την μηχανή στο αυτόματο), είτε ότι η τηλεόραση έχει χαμηλή αντίθεση. Διαλέγεις και παίρνεις, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει.

Η γνώμη μου είναι ότι οι φετινές έχουν χειρότερο μαύρο από τις περσινές.

Γιατί έχεις αυτή τη γνώμη; Μία φρέσκια G20, είχε 0,024cd/m2 μέχρι ~5% APL και 0,05cd/m2 από εκεί και πάνω. Μία φρέσκια G30, έχει 0,025cd/m2 σταθερά, ανεξαρτήτως ποσοστού APL της προβαλλόμενης εικόνας...

Εγώ είπα ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ήταν έκπληξη. Δεν περίμενα να ξεχωρίζει το πλαίσιο από την οθόνη *στην φωτογραφία*. Το ότι ξεχωρίζουν αυτά τα 2 στην φωτογραφία (και σημαντικά θα έλεγα) σημαίνει ή ότι έχει κοπεί πολύ φως από την τηλεόραση (που δεν νομίζω να έχει συμβεί σε σημαντικό βαθμό με την μηχανή στο αυτόματο), είτε ότι η τηλεόραση έχει χαμηλή αντίθεση. Διαλέγεις και παίρνεις, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει.

Αν θεωρήσεις ότι το "μαύρο" της συγκεκριμένης εικόνας αντιστοιχεί σε digital16 και αν η τηλεόραση είναι σωστά ρυθμισμένη, όντως δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι δύο μεγάλα "αν" όμως αυτά...

Last edited:
Τρείς ερωτησούλες....

1. Μεγαλώνουν οι υπότιτλοι στον media player της τηλεόρασης;
2. Πως βλέπετε (αν βλέπετε) 3D movies στην τηλεόραση;
3. Πώς μπορώ να δώ τί είναι αυτό το "24p Playback" και να δώ τί έχανα όλο αυτό τον καιρό παρακολουθώντας μιά ταινία...;

Γιατί έχεις αυτή τη γνώμη; Μία φρέσκια G20, είχε 0,024cd/m2 μέχρι ~5% APL και 0,05cd/m2 από εκεί και πάνω. Μία φρέσκια G30, έχει 0,025cd/m2 σταθερά, ανεξαρτήτως ποσοστού APL της προβαλλόμενης εικόνας...

Αν εξαιρέσω το hdtvtest.co.uk που οι μετρήσεις τους δεν αλλάζουν στην σκακιέρα (γεγονός που με προβληματίζει), η πλειοψηφία των reviews δίνει 0.03 για την G30. Ποιος μέτρησε το 0.024; Επίσης, 0.024 μέτραγε και η U20. Το καλύτερο πάνελ της G δεν θα έπρεπε να δίνει κάτι καλύτερο;
Δεν έχει το NeoPDP;

Αν θεωρήσεις ότι το "μαύρο" της συγκεκριμένης εικόνας αντιστοιχεί σε digital16 και αν η τηλεόραση είναι σωστά ρυθμισμένη, όντως δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι δύο μεγάλα "αν" όμως αυτά...

Ο χρήστης που τράβηξε τις φωτογραφίες έγραψε και τις ρυθμίσεις:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056140205#post1056140205

Αν εξαιρέσω το hdtvtest.co.uk που οι μετρήσεις τους δεν αλλάζουν στην σκακιέρα (γεγονός που με προβληματίζει), η πλειοψηφία των reviews δίνει 0.03 για την G30.

Ποιά πλειοψηφία; Ανάμεσα σε 4 reviews, υπάρχει ένα 0,02, ένα 0,027, ένα 0,03 κι ένα -. :flipout: Προσωπικά, θα κρατήσω την μέτρηση του μαύρου φρεσκοανοιγμένης 50G30 από τον Μανώλη, στην οποία ήμουν παρόν (special thanks to PioneerCenter), η οποία έδειξε 0,025 με σήμα 24Hz και 0,03 με σήμα 60Hz (ή το IFC στο "Μέγιστο").

Ποιος μέτρησε το 0.024; Επίσης, 0.024 μέτραγε και η U20. Το καλύτερο πάνελ της G δεν θα έπρεπε να δίνει κάτι καλύτερο;
Δεν έχει το NeoPDP;

Tα περισσότερα reviews έγραφαν 0,02 πέρσι. Κάτοχοι με μετρητικά, σαν κι εσένα, μετρούσαν γύρω από το 0,024, οπότε μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως τα reviews στρογγυλοποιούσαν προς τα κάτω...

H G φορούσε το ίδιο πάνελ με τις U και S, απλά είχε το νέο προστατευτικό, τύπου φιλμ και πολύ καλύτερες αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις. Το "καλό" πάνελ, με τον πιο γρήγορο φώσφορο και το χαμηλότερο μαύρο, έμπαινε στη V και στις 3D...

Ο χρήστης που τράβηξε τις φωτογραφίες έγραψε και τις ρυθμίσεις:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056140205#post1056140205

Mε το μπαρδόν, είχα μείνει με την εντύπωση πως σχολιάζονταν οι φωτό του gPaska, ο οποίος δεν ανέφερε ρυθμίσεις... :p

Last edited:
Ρε παιδιά να ρωτήσω έχω αλλάξει 2 φορες την samsung 46D7000 και τώρα περιμένω την τρίτη αν έχει πρόβλημα και αυτή έχω αποφασίσει να πάω σε άλλη tv και σκέφτομαι πλάσμα. Αλλα θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Πρώτον η 46GT30 σαν εικόνα είναι καλύτερη από την D7000 και δεύτερον φοβάμαι πολύ το burn-in παίζω πολλά παιχνίδια(έχω και τις τρείς κονσόλες)και καμια φορα είμαι λίγο τσαπατσούλης ξεχνάω καμια εικόνα σταθερή και τέτοια....εσείς τι λέτε στις καινούριες πλάσμα το burn-in τι ποσοστό παίζει να σου τύχει ? και εκτος του burn-in τι άλλο μείον μπορεί να έχει μια πλάσμα σε σχέση με μια led ?

Καλησπέρα,
Είμαι και εγώ ένας κάτοχος της εν λόγω tv. Προσπαθώ όμως να συνδέσω το laptop με την tv μέσω του hdmi 2 αλλά δεν παίρνω ούτε ήχο ούτε εικόνα.. Καμιά πρόταση; Το laptop είναι το asus x52jc και έχει μια nvidia και την ενσωματωμένη intel κάρτα γραφικών..

Πρέπει να έχει ένα συνδιασμό πλήκτρων (συνήθως Fn+F5) για να δώσει σήμα και σε εξωτερική οθόνη, τηλεόραση. Ρίξε μιά ματιά στο manual του H/Y σου.

Απ' ότι είδα στο δικό σου είναι με Fn+F8..

Δες επίσης τί γράφει με τα bold γράμματα στο τέλος...
attachment.php

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    22.3 KB · Views: 291
To δοκίμασα αλλά τίποτα.. Στιγμιαία γράφει 1080ρ 60 Hz αλλά μετά τίποτα.. Ούτε ήχος ούτε εικόνα.. Πρέπει να υπάρχει κάποιο conflict μεταξύ των 2 καρτών γραφικών..

Δώσατε (ορθώς) 1500+ για μια εξαιρετική τηλεόραση.

Ε δώστε και 100 για ένα καλό HD media player, και αφήστε τα απρόβλεπτα ακροβατικά.

Η φτήνια τρώει τον παρά, τον χρόνο, και την ψυχική ηρεμία.

δεν θέλω το laptop για να βλέπω ταινίες, αλλά για να παίζω παιχνίδια που έχω εγκατεστημένα εκεί..

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δώσατε (ορθώς) 1500+ για μια εξαιρετική τηλεόραση.

Ε δώστε και 100 για ένα καλό HD media player, και αφήστε τα απρόβλεπτα ακροβατικά.

Η φτήνια τρώει τον παρά, τον χρόνο, και την ψυχική ηρεμία.
Ποιόν προτείνεις αυτή την εποχή;

Τρείς ερωτησούλες....

1. Μεγαλώνουν οι υπότιτλοι στον media player της τηλεόρασης;
2. Πως βλέπετε (αν βλέπετε) 3D movies στην τηλεόραση;
3. Πώς μπορώ να δώ τί είναι αυτό το "24p Playback" και να δώ τί έχανα όλο αυτό τον καιρό παρακολουθώντας μιά ταινία...;
Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει εδώ;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ποιόν προτείνεις αυτή την εποχή;

Θέσε ερώτηση, να σου πούνε τα παιδιά εδώ, που έχουνε πιο πολλές σχετικές παραστάσεις από μένα.

Εγώ πάντως το Asus OPlay HD2 έχω και είμαι ευχαριστημένος (μοναδικό bug είναι η έλλειψη sorting στα directories που διαβάζει μέσω ethernet).

Καμιά βοήθεια στα παραπάνω;

Αααα.... μετά το στρώσιμο, σε τί ρύθμιση πήγες; Πλησιάζει το τέλος στρωσίματος και της δικής μου.

1. Δεν μεγαλώνουν. Για ταινίες προσωπικά προτείνω ή εξωτερικό media player ή ενσωμάτωση των υποτίτλων στην ταινία σαν εικόνα με το πρόγραμμα AVIAddXSub.
2. Για 3D θέλει γυαλιά. Απλά πατάς το κουμπί 3D στο τηλεκοντρόλ.
3. Δεν γνωρίζω. :)

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αααα.... μετά το στρώσιμο, σε τί ρύθμιση πήγες; Πλησιάζει το τέλος στρωσίματος και της δικής μου.

Μόνιμα και σταθερά στο THX mode.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πώς μπορώ να δώ τί είναι αυτό το "24p Playback" και να δώ τί έχανα όλο αυτό τον καιρό παρακολουθώντας μιά ταινία...;

Αυτό είναι θέμα player.

Π.χ. το HD media player που έχω, έχει ξεχωριστή ρύθμιση για:

α. το τί σήμα θα δόσει -> το έχω μόνιμα στο 1080p/60Hz
β. αν θες να ενεργοποιήσεις το 24p -> το έχω στο on

Σε όλα λοιπόν τα κλιπς - πλην των 24fps (ή 23.976fps) - το player δίνει στην τηλεόραση 60Hz.

Όταν όμως πέσει σε 24fps (ή 23.976fps) την γυρίζει σε 24p.

Με το που θα τελειώσει το κλιπ, την ξαναγυρίζει σε 60Hz.

Η αλλαγή φαίνεται για λίγα δευτερόλεπτα από το info OSD της τηλεόρασης στην πάνω αριστερή γωνία.