Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτα τα 75% κλπ δεν τα καταλαβα! Δηλαδη θα πρεπει να ειμαστε με την μεζουρα να μετραμε τα pixel

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και Χ3 αν θέλουμε να μιλήσουμε για subpixel (Red/Green/Blue).
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣ !!!! Αυτό το ξέχασα...

Εβαλα τον εχρωμο θορυβο μηπως και στρωσει. Αν και εδω που τα λεμε για να το δεις πρεπει να εισαι στους 20-30 ποντους απο την οθονη αλλα ειναι αυτο που λενε σε βουνο μπορεις να κατσεις σε καρφιτσα οχι.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και η πλακα ειναι πως δεν εχουν εναν αριθμο πχ 5 καμενα η κολλημενα για να σου κανουν αντικατασταση γιατι η απαντηση στην ερωτηση "στα ποσα pixel ειναι η εγγυηση;" η απαντηση ηταν "αναλογως" Δηλαδη να μην ξερω οτι στα τοσα πχ ειναι η εγγυηση γιατι το αναλογως μπορει να ειναι 10 και μπορει να ειναι να μην βλεπεις απο τα καμενα-κολλημενα.

Σε 46g10, του αδερφού μου,έγινε αντικατάσταση από το ΠΛΑΙΣΙΟ λόγο DOA όμως, με τρία,εάν θυμάμαι καλά, τεμπέλικα πίξελ.

Εβαλα τον εχρωμο θορυβο μηπως και στρωσει. Αν και εδω που τα λεμε για να το δεις πρεπει να εισαι στους 20-30 ποντους απο την οθονη αλλα ειναι αυτο που λενε σε βουνο μπορεις να κατσεις σε καρφιτσα οχι.

Σε βουνό από καρφίτσες όμως; Χωρίς πλάκα μην αγχώνεσαι. Και μην περιμένεις να στρώσει σε 1-2 ημέρες με τον θόρυβο. Μπορεί να πάρει και μήνες. Εγώ έχω 2 pixels, ένα lit ένα unlit. Το ένα με τις ώρες του αρχίζει και τρεμοπαίζει, άλλες μένει στο κόκκινο. Το άλλο είναι ψόφιο. Σπάνια τα βλέπω, σε όσους έχω πει ότι τα έχω χωρίς να ξέρουν που δεν τα έχουν δει και πάει λέγοντας. Και γιατί στο λέω να μην αγχώνεσαι; Κάτσε να μεγαλώσει ο γιόκας σου και η κορούλα σου, να βάζουν τα χεράκια τους πάνω στην TV και μετά θα βλέπεις πολλά pixels 'σοκολατιασμένα'! Η λογική λέει ότι θα σβήσουν. Αν έχεις και κάποιο laptop με HDMI, μπορείς να το συνδέσεις και να τρέξεις κάποια προγραμματάκια που 'ξυπνάνε' τους τεμπέληδες.

Για πειτε πως τα τσεκαρει κανεις αυτα αν υπαρχουν ?

LLEFTERIS το 15μερο απο την intertech σου ειπαν οτι ισχυει αν εχει καποιο θεμα ?

Περίπου πέρυσι τέτοια εποχή είχα αγοράσει την εν λόγω τηλεόραση. Ήθελα να γράψω αναλυτικές εντυπώσεις νωρίτερα ως ένα είδος συνεισφοράς στο φόρουμ, αλλά μόλις σήμερα τα κατάφερα. Ιδού:

Στρώσιμο: δεν ξέρω αν χρειάζεται, αλλά της έκανα για σχεδόν 200 ώρες με slideshow στατικών εκόνων.

Θόρυβος: υπάρχει, αλλά γίνεται αντιληπτός μόνο σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας και με πολύ φωτεινά πλάνα (π.χ. με το λογότυπο της ERT HD στον άσπρο φόντο)

Floating blacks: τα έχω αντιληφθεί μόνο μία φορά, που αν δεν είχα ακούσει για την ορολογία ούτε που θα τα πρόσεχα μάλλον.

Image retention : δεν έχει παρουσιαστεί. Ούτε λόγος για burn-in

24p playback: προσωπικά δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό σε ταινίες (και πολλά παιχνίδια ps3)

Phosphor trails: δεν τα έχω παρατηρήσει.

Αντανακλάσεις: από φως δωματίου δεν έχω παρατηρήσει τίποτα. Από φως ήλιου από μπαλκονόπορτα, ναι υπάρχουν αντανακλάσεις, αλλά είναι όσο περίμενα. Σε σκοτεινές σκηνές μπορεί να γίνουν ενοχλητικές. Αλλιώς δε φαίνονται. Το πρόβλημα λύνεται με το τράβηγμα μιας κουρτίνας (που δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σκούρα) εκεί από όπου "χτυπάει" το φως. Τόσο απλά.

Σκόνη: !!! Είναι κάτι που είχα διαβάσει σε ένα ξένο φόρουμ και μου έκανε εντύπωση, αλλά το επιβεβαιώνω: η οθόνη μαζεύει καθόλου ως ελάχιστη σκόνη. Αυτό σημαίνει ότι δε θα πάνε απαίδευτα χέρια να την καθαρίσουν με ποιος ξέρει τι!

Μέγεθος διαγωνίου: πολλοί σε αυτό το φόρουμ επιμένουν για όσο αγορά όσο δυνατόν μεγαλύτερου μεγέθους. Δε θα διαφωνήσω ούτε όμως θα υπερθεματίσω. Σε παιχνίδια και αγώνες που τείνεις να εστιάζεις σε μικρό μέρος της οθόνης, το μεγάλο μέγεθος ίσως δε σου φτάνει καν κάποιες φορές. Σε ταινίες όμως έχω αισθανθεί κάποιες φορές, ότι δεν προλαβαίνω να απορροφήσω αυτό που προβάλλεται λόγω του μεγέθους της οθόνης. Στη δική μου περίπτωση οι 50’’ δένουν ωραία με το χώρο οπότε αυτό μου αρκεί.

Παιχνίδια Ps3: έχω κάνει συνεχή χρήση για έως 4 ώρες. Κανένα πρόβλημα. Συνήθως χρησιμοποιώ THX με αυξημένη φωτεινότητα και σπανιότερα το Game mode.

Media player: έχω κάνει ελάχιστη χρήση, αλλά δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα εύχρηστος.

3D: πιστεύω πως δεν είναι κίνητρο αγοράς το 3d, οπότε δε θα πρέπει να τον απασχολεί κάποιον αν η τηλεόραση το υποστηρίζει. Συνήθως όμως οι μεγάλες και καλές τηλεοράσεις το υποστηρίζουν, έτσι ώστε τυχόν έλλειψή του να μην λειτουργήσει ως αντικίνητρο. Κάποια στιγμή αγόρασα γυαλιά και τα χρησιμοποίησα. Η εμπειρία του 3D είναι καλή, αλλά όχι τόσο καλή που να αποτελεί σημαντική παράμετρο αγοράς, χώρια που πρέπει και το προβαλλόμενο υλικό να είναι φτιαγμένο για 3d (η μετατροπή κανονικού υλικού σε 3Δ είναι ανούσια). Πάντως to killzone3 που είναι εξαιρετικό παιχνίδι ούτως ή άλλως το έπαιξα όλο σε 3d.

Προβολή τηλεοπτικού υλικού: βλέπω μόνο ψηφιακά κανάλια σε cinema mode. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Κανάλια σε Standard Definition δεν βλέπω και ούτε μου λείπουν. Οι αγώνες στο ERT HD έχουν σαφώς ανώτερη εικόνα από το απλό ψηφιακό σήμα (το οποίο όμως είναι ήδη αρκετά καλό) και μακάρι να προβάλλονται συχνότερα.

Προβολή υλικού ποιότητας DVD: η εικόνα είναι αρκετά καλή. Δεν ξέρω αν το upscale το κάνει η τηλεόραση ή το ps3 αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Προβολή blu-ray: μαζί με ένα αξιοπρεπές home cinema είναι ίσως ο λόγος που θα ξεκόψετε από τα σινεμά. Η τηλεόραση με standard ρυθμίσεις σε THX σε ρουφάει. Έχω δει πολλές ταινίες και η ποιότητα είναι εκπληκτική. Λόγω μεγέθους τηλεόρασης και ποιότητας υλικού & τηλεόρασης βλέπεις και περισσότερα και ποιοτικότερα.

Ποιότητα χρωμάτων και κίνηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από τα δύο. Για το δικό μου γούστο κάποιες LCD που έχω δει προβάλλουν μια κάπως αφύσικη εικόνα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι και θέμα ρυθμίσεων, οπότε δεν επεκτείνομαι. Πάντως η συγκεκριμένη τηλεόραση με ικανοποιεί με τις default ρυθμίσεις.

Τιμή: Η τιμή σε σχέση με πέρυσι ίδια εποχή έχει πέσει κατά τουλάχιστον 30%. Σύντομα έρχονται και τα καινούρια μοντέλα. Το δίλημμα «να πάρω το προηγούμενο μοντέλο φθηνά ή το καινούριο που θα έχει κάτι παραπάνω/ βελτιωμένο» δεν έχει εύκολη απάντηση. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι όποιος πάρει μια τέτοια τηλεόραση θα την κατά-ευχαριστηθεί σε υλικό HD.

Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση demetrios, well done. Χαίρομαι που έχεις κατευχαριστηθεί την τηλεόρασή σου. Εγώ πάντως που την είχα μια βδομάδα και μετά την ξαπόστειλα πίσω παίρνοντας τα χρήματα που είχα δώσει, floating blacks και αναλαμπές και μάλιστα έντονες είχα διαπιστώσει από την δεύτερη ημέρα χρήσης. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις διαπιστώσει phosphor trails και χρωματικά τεχνουργήματα κατά την κίνηση, σε μεταδόσεις ποδοσφαίρου για παράδειγμα. Πάντως σε αντίθεση απ' ότι πιστεύεις βλέπεις κανάλια αποκλειστικά σε sd καθώς τα ψηφιακά που λές ότι βλέπεις, προφανώς από την digea, σε sdandard definition εκπέμπουν. Εκτός και αν πιάνεις sky hd.

Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση demetrios, well done. Χαίρομαι που έχεις κατευχαριστηθεί την τηλεόρασή σου. Εγώ πάντως που την είχα μια βδομάδα και μετά την ξαπόστειλα πίσω παίρνοντας τα χρήματα που είχα δώσει, floating blacks και αναλαμπές και μάλιστα έντονες είχα διαπιστώσει από την δεύτερη ημέρα χρήσης. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις διαπιστώσει phosphor trails και χρωματικά τεχνουργήματα κατά την κίνηση, σε μεταδόσεις ποδοσφαίρου για παράδειγμα. Πάντως σε αντίθεση απ' ότι πιστεύεις βλέπεις κανάλια αποκλειστικά σε sd καθώς τα ψηφιακά που λές ότι βλέπεις, προφανώς από την digea, σε sdandard definition εκπέμπουν. Εκτός και αν πιάνεις sky hd.

Είναι προφανώς σωστή η παρατήρησή σου για τα SD κανάλια τηλεόρασης. Εννοούσα με αναλογικό σήμα. Ευχαριστώ για τη διόρθωση (αν και το "απ' ότι πιστεύεις" με ενόχλησε λίγο...)
Για τα phosphor trails θα επανέλθω (βλέπω σπάνια αγώνες) μετά από πιο προσεκτική παρατήρηση.

Είναι κρίμα ότι είχες τόσο έντονα floating blacks, αναλαμπες και χρωματικά τεχνουργήματα, που εγώ με βεβαιότητα δεν έχω παρατηρήσει (εκτός επαναλαμβάνω από ένα φαινόμενο floating blacks) αλλά είναι θετικό ότι πήρες τα λεφτά σου πίσω.

Παντως να πω κι εγω την εμπειρια με τα phosphor trails . Στην εκδηλωση που ειχαμε κανει με τα Media players στον Καλογεροπουλο και αν θυμαμαι καλα τα πανελς στα οποια βλεπαμε ηταν KURO βγηκα εξω δυο φορες εξαιτιας των phosphor trails . Μιλαμε οτι μουρχοταν εμετος.
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα οσοι συζητουσαμε απο τοτε το ξερουν οτι ειχα ιδιαιτερη ευαισθησια στο φαινομενο αυτο. Οπως και στους DLP προβολεις αντιστοιχα δεν μπορουσα με τιποτα να δω χωρις να με τρελαινει ο πολυχρωματικος τροχος....

Βεβαια με τα χρονια βελτιωθηκαν πολυ. Δεν ξερω τι βελτιωσαν αλλα και οι νεωτεροι dlp προβολεις πλεον μου φανταζουν απροβληματιστοι αλλα και οι πλασμα του σημερα δεν με ενοχλουν με τα phosphor trails .

Στην GT30 σε μια βδομαδα που παιζει η τηλεοραση μονο μια φορα το ειδα φευγαλεα σε μια σκηνη σκοτεινη με υποτιτλους και εκτοτε δεν το ξαναειδα οσο και αν "προσπαθησα".

LLEFTERIS το 15μερο απο την intertech σου ειπαν οτι ισχυει αν εχει καποιο θεμα ?

Ναι ετσι καταλαβα. Με τα πολλα εφτασα τις 180 ωρες.

Για κολλημένα pixels; Αν ναι, εγώ προτείνω σε όλους, αν δεν έχουν δει κάτι, μα καθίσουν στα αυγά τους γιατί αν βρουν 1-2, μετά θα κολλήσουν με το θέμα.

Καλημερα σε ολους. Μπορει καποιος να πει σχεικα με γυαλια 3d, [τιμες, η καμια καλη προσφορα που να εχει παρει το ματι του?] Θελω 2 τεμαχια.

Επειδη διαβαζω πολλα για το θεμα των pixels τι να κανω για να δω τι σε τι κατασταση βρισκεται η δικια μου τηλεοραση. Εχω 140 ωρες στρωσιματος και DOA απο MULTIRAMA 15 ημερων [μεχρι 22\3 ]. Κστεβαζω καποιο προγραμμα για να κανω το τεστ?

Εχω κατεβασει αυτα τα δυο: Plasma noise 1080p DXVA mp4 και antiIR.avi [το μικρο χωρις ηχο]. Αν καταλαβα καλα μπορω με αυτα και να στρωσω την τηλεοραση, αλλα και να δω αν υπαρχουν pixels καμμενα?