Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έτσι είναι. Αν και το στρώσιμό σου πρέπει να βαδίζει προς το τέλος του.

Ηρθε και φιλος με πεδιομετρο και μου επιασε δυο δορυφορους γιατι εβαλα 2 LNB και βλεπαμε κατι HD καναλια.

Με την ευκαιρία(?) της διαφαινόμενης κατάρρευσης του laptop μου (το οποίο αύριο πρωί πάω για service), είπα να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες που καταδεικνύουν ότι η τηλεόραση διαχειρίζεται απροβλημάτιστα κάθε λογής σήμα.;)
Οι φωτογραφίες πρόχειρα τραβηγμένες και καθαρά καλλιτεχνικής υφής, δεν επιδέχονται αυστηρής κριτικής.
DSC_0450.jpg
H ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι στο μπαρ... (Avatar)
DSC_0451.jpg
To ίδιο αναρωτιέται και η Ελένη, αλλά στο πιο μόνιμο!
DSC_0449.jpg
Ο Λι Μάρβιν είνα σκληρός με την Άντζι Ντίκινσον (Point Blank)
DSC_0453.jpg
Το ίδιο και ο Παναθηναικός με τη Μακάμπι (τζάμπολ του αγώνα που προσέφερε το έκτο αστέρι)
DSC_0457.jpg
Όχι, δεν είναι το Mass Effect 4. Πρόκειται για το Manic Miner, κορυφαίο game εν έτη 1984 (μαθήματα gaming στον Yperion)
DSC_0455.jpg
Kαι η πλέον καλλιτεχνική φωτογραφία. 1972 και ο Τζαμπάρ μονομαχεί με τον Τσαμπερλέιν. Του βάζει 40 πόντους και ο Τσάμπερλειν αρχίζει να σχεδιάζει το υπόλοιπο της ζωής του...

Εις το επανιδείν -bye-

Attachments

• DSC_0454.jpg
    DSC_0454.jpg
    96.4 KB · Views: 247
Εχοντας ηδη 10 μερες χρησης και διαβαζοντας διαφορα "προβληματακια" που ειχαν αλλα παιδια (κυριως σε VT αλλα το ιδιο πανελ ειναι) ψαχτηκα κι εγω λιγο (emoticon αυτομουτζα γιατι δεν υπαρχει ?) και ανακαλυψα 2 πολυ μικρα αλλα υπαρκτα θεματακια.

1) Σε λευκο φοντο εχω αυτο που εξω ονομαζουν green blob. Στο ενα τριτο της οθονης καθετα και στην μεση το πανελ ειναι ελαχιστα πιο πρασινο και απειροελαχιστα πιο σκοτεινο απο τα δυο αριστερα δεξια κομματια. Δεν το βλεπεις πουθενα αλλου παρα μονο σε pattern λευκο,γκρι και κυανο.
Επισης αμυδρα φαινεται και στην λευκη οθονη της ERT HD απλα εκει δεν εισαι βεβαιος για την γραφιστικη επιλογη της καρτας που ριχνουν.
Ζεις μια χαρα και με αυτο.Δεν εχει καμια επιδραση στην εικονα . Αλλα δεν ειναι τελειο.....

2) Διαβαζοντας τα προβληματα με καθετες γραμμες που παρατηρουνται μονο σε πρασινο χορταρι γηπεδου και δη σε γενικο πλανο καρφωσα τα ματια μου και εγω να τα βρω.

Νομιζω πως τα ειδα απειροελαχιστα, αν δεν τα εψαχνα δεν υπηρχε καμια περιπτωση να τα ανακαλυψω. Τα εψαξα και σε κενο σημα (μαυρο) ανοιγοντας την φωτεινοτητα ετσι οπως τα ειδε ο συνφορουμιτης sand αλλα δεν βλεπω τιποτα.
Αποψε θα προσπαθησω εκ νεου να τις τσεκαρω ξανα (και με HD και με SD αγωνα) μιας και ο thankin ειπε οτι τις βλεπει αρκετα εντονες.

Οπως λεει και ενας φιλος διυλιζουμε τον κωνωπα ψαχνοντας τα.Κανενα απο τα δυο προβληματα δεν ειναι ουσιαστικο προβλημα απλα σαν τελειομανεις της εικονας ψαχνουμε την ανυπαρκτη τελειοτητα.

Μαλλον παιρνουμε τα μετρα μας για να μην χειροτερεψει ....θα ελεγα. Αν και διαβαζοντας ξενα φορουμς ειδικα η πρασινιλα στο κεντρο ειναι προβλημα ολης της σειρας 30.

Με αυτα και με αυτα καλεσα το επισημο σερβις τους εξηγησα τι βλεπω σταθηκαν κυριως στην ανομοιομορφια του λευκου (πολυ σωστα κατ'εμε) και μου ζητησαν να προβω σε DOA αμεσα. Ετσι και εκανα ενημερωσα το καταστημα και αναμενω αντικατασταση .

Να πω την μαυρη μου αληθεια ομως...διαβαζοντας ποσα παρομοια θεματα εχουν εμφανιστει και επειδη η παρτιδα λογικα θα ειναι ιδια πολυ φοβαμαι μην δω τα ιδια ή χειροτερα στο νεο πανελ και τσαμπα ταλαιπωριεμαι πηγαινε ελα. Νομιζω οτι θα στησω την νεα τηλεοραση στο καταστημα να την ελεγξω επιτοπου αν παρουσιαζει αντιστοιχα θεματα και αν παρουσιαζει θα προτιμησω να κρατησω την δικη μου που και ανεπαισθητα ειναι και την εχω στρωσει πολυ προσεκτκα.

Παντως σε ξενα φορα λενε οτι η πρασινιλα φευγει με τις ωρες η τουλαχιστον φτανει στο σημειο να μην σε ενοχλει.

Ψαχνω να βρω που ειχα δει σε ξενο φορα τις ρυθμισεις για το καλιμπραρισμα που της ειχαν κανει για να τις βαλω στην δικια μου απο περιεργια.

Μα ουτε τωρα με ενοχλει. Καθολου.

Απλα εχω την εννοια μην αυξηθει.....δεν υπαρχει και υπογεγραμμενο συμβολαιο πως θα συμπεριφερθει το πανελ με το περασμα του χρονου.

Παντως στα δορυφορικα HD ειναι αψογη και προσεξα πως τα περισσοτερα δορυφορικα SD ειναι κλασεις ανωτερα απο τα δικα μας.

Εγω προς το παρον βλεπω ταινιες και δορυφορικα στο THX και τηλεοπτικο στο Cinema αν και τηλεοπτικο βλεπω απο σπανια εως καθολου.

Βρηκα αυτες και παω να τις χωσω να δω τι λενε.

Φυσικα μετα την βαφτιση της μπεμπας 27 Μαϊου θα φωναξω τον Μανωλη να μου κανει μια σωστη ρυθμιση.

Picture preset: Professional1
Contrast 36
Brightness +2
Colour: 30
Sharpness: 3
Color Remaster: Off
Eco Off
P-NR Off
Gamma 2.2
Intelligen Frame Creation On/Off
Resolution Enhancer Off
16:9 Overscan Off
R-Gain -4
G-Gain -4
B-Gain +4
R-Cutoff 0
G-Cutoff 0
B-Cutoff +1

Με την ευκαιρία(?) της διαφαινόμενης κατάρρευσης του laptop μου (το οποίο αύριο πρωί πάω για service), είπα να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες που καταδεικνύουν ότι η τηλεόραση διαχειρίζεται απροβλημάτιστα κάθε λογής σήμα.;)
Οι φωτογραφίες πρόχειρα τραβηγμένες και καθαρά καλλιτεχνικής υφής, δεν επιδέχονται αυστηρής κριτικής.
View attachment 77973
H ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι στο μπαρ... (Avatar)
View attachment 77974
To ίδιο αναρωτιέται και η Ελένη, αλλά στο πιο μόνιμο!
View attachment 77977
Ο Λι Μάρβιν είνα σκληρός με την Άντζι Ντίκινσον (Point Blank)
View attachment 77978
Το ίδιο και ο Παναθηναικός με τη Μακάμπι (τζάμπολ του αγώνα που προσέφερε το έκτο αστέρι)
View attachment 77980
Όχι, δεν είναι το Mass Effect 4. Πρόκειται για το Manic Miner, κορυφαίο game εν έτη 1984 (μαθήματα gaming στον Yperion)
View attachment 77983
Kαι η πλέον καλλιτεχνική φωτογραφία. 1972 και ο Τζαμπάρ μονομαχεί με τον Τσαμπερλέιν. Του βάζει 40 πόντους και ο Τσάμπερλειν αρχίζει να σχεδιάζει το υπόλοιπο της ζωής του...

Εις το επανιδείν -bye-

πες μου οτι η τελευταία είναι η ευκαιρία του βλαοβιτς στο 90φεύγα στο ματς με την μπαρτσα στο καμπ νου??????

Picture preset: Professional1
Contrast 36
Brightness +2
Colour: 30
Sharpness: 3
Color Remaster: Off
Eco Off
P-NR Off
Gamma 2.2
Intelligen Frame Creation On/Off
Resolution Enhancer Off
16:9 Overscan Off <---- το εβαλα στο On γιατι ειχα κενο γυρο απο την οθονη.
R-Gain -4
G-Gain -4
B-Gain +4
R-Cutoff 0
G-Cutoff 0
B-Cutoff +1

Καλησπερα πιαδια, τελικα την καταφερα την ατιμη......την εστρωσα! Λοιπον για ρυθμισεις θελω βοηθεια. Σιγουρα θα βλεπω σε ρυθμιση THX [ταινιες bluray αλλα και HD υλικο] αρα θα ηθελα βοηθεια για calibration.

Οπως καταλλαβα ακομα και να φερω εγω τεχνικο και να μου κανει τις ρυθμισεις δεν θα ειναι οι ιδιες και για την δικια σου.

Επίσης οι ρυθμίσεις δεν θα είναι ίδιες ακόμα και μετά από μερικούς μήνες...

Μα ουτε τωρα με ενοχλει. Καθολου.

Απλα εχω την εννοια μην αυξηθει.....δεν υπαρχει και υπογεγραμμενο συμβολαιο πως θα συμπεριφερθει το πανελ με το περασμα του χρονου.

Το green blob, είναι 'χαρακτηριστικό' πλέον της σειράς 30. Η ίδια η Panasonic το έχει παραδεχθεί και δεν υπάρχει κάτι να κάνεις. Σε ξένα forum διάβασα για άνθρωπο που πήγε στο εργοστάσιο της Panasonic και 5/5 panels είχαν το ίδιο πράγμα. Αν δεν είναι έντονο, μην σε αγχώνει.

Το χειρότερο για εμένα είναι κατά σειρά

α)το DSE,
β) ότι στο πάνω αριστερά μέρος του panel υπάρχει μια ανομοιομορφία κι εμφανίζεται λίγο πιο κόκκινο (πχ σε άσπρο background)
γ)2 βαριεστημένα pixels που αρνούνται πεισματικά να ξεκολλήσουν.

1) Δεν με αγχωνει το green blob. Ουτε καν με ενοχλει πρακτικα.

Με απασχολει απο αποψη τελειομανιας που ξερουμε οτι δεν υφισταται.

Αυτο που γραφεις για τον τυπο που πηγε και αντικρυσε 5/5 πανελς με το ιδιο προβλημα το πιστευω και για αυτο το σκεφτομαι πολυ ....

Για να μου δινει ομως DOA η αντιπροσωπεια ισως ξερει οτι εχω πιθανοτητες να το αποφυγω σε επομενο πανελ.

2) Για την ιστορια εκανα ξανα μια "ανιχνευση" για τις καθετες γραμμες που συζητησα στο παραπανω ποστ μου και εχουν κι αλλα παιδια και με το VT μοντελο. Ετρεξα εναν αγωνα HD και ισα που μπορουσες να το διακρινεις αν κοιτουσες συνεχως εκει και οχι παντα. Πιο αχνο δεν γινεται και μονο σε γενικο πλανο και σε κινηση. Δεν υφισταται πρακτικα.Περισσοτερο με απασχολει το green blob . Οπως και την αντιπροσωπεια που για αυτο με εστειλε για αντικατασταση.

3) Ευτυχως τα υπολοιπα δεν υπαρχουν....

Σε ξένα forum διάβασα για άνθρωπο που πήγε στο εργοστάσιο της Panasonic και 5/5 panels είχαν το ίδιο πράγμα.

Στην Τσεχία πήγε η στην Ιαπωνία?

Και αφήνουν τον καθένα να μπαίνει και να κόβει βόλτες στα εργοστάσια?

Δύσκολο το βλέπω έως αδύνατο.

Hong Kong. Και ήταν 6 τα panels, όλα είχα πρασινίλα εκτός από ένα που την είχε σε γωνία και όχι στο κέντρο.