Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος από εσας, αν έχει βγει κάποιο νεό firmware για την Panasonic GT30?

Καλησπέρα παίδες χρόνια πολλά και χριστός ανέστη..

Απο σήμερα και γω κάτοχος της GT30 50 ίντσες..

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες ακόμα δεν έχω προλάβει να ψαχτώ με ρυθμίσεις και τα σύναφή. Την άνοιξα, έπιασα κάτι κανάλια και μετά απλώς δοκίμαζα εικόνες απ την δορυφορική και το laptop. Στο ψηφιακό σήμα η εικόνα είναι πολύ καλή.
Η παλιά samsung LCD ήταν έτη φωτός πίσω. Δεν είχα βέβαια ψηφιακό δέκτη μέχρι τώρα.
Δύο παρατηρήσεις που απ όσο θυμάμαι δεν έχω προσέξει στο παρόν thread αν και το έχω διαβάσει σχεδόν όλο και γι αυτό και κατέληξα στην συγκεκριμένη TV.
Mad και MTV δεν έχει στα ψηφιακά;
Και το δεύτερο. Σύνδεσα το laptop στην HDMI και τα είδε όλα απευθείας, είχα ένα πρόβλημα όμως στην αναπαραγωγή full hd βίντεο μου βγάζει μια διακεκομένη γραμμή συνέχεια κάπου στη μέση της εικόνας. Τι είναι αυτό; Φαντάζομαι κάποια ρύθμιση, απλώς δεν έχω την υπομονή να κάτσω να τα ψάξω όλα μόνος μου ^_^

Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έχουν ποστάρει εδώ γνώμες και εντυπώσεις, όσο εξοικειώνομαι θα προσπαθήσω και γω να βοηθήσω όσο μπορώ..

Αν εισαι Αθηνα MAD & MTV θα δεις μονο αν γυρισεις την κεραια στην Αιγινα οπως εχω κανει εγω αλλα θα χασεις εντελως τα αναλογικα απο Υμηττο

Τωρα για την γραμμη θα πας στις ρυθμισεις εικονας και θα βαλεις overscan στο on αφου πρωταεχει βαλει στο on το isfccc που ειναι στις γενικες ρυθμισεις

Last edited:
done..

Τα αναλογικά δεν με ενδιαφέρουν τώρα πια, αφού θα έχω όλα τα κανάλια στο ψηφιακό.

Τώρα που ξανασύνδεσα το laptop και έβαλα κάτι κλιπάκια full HD η γραμμή αυτή παραμένει..Μήπως είναι κάτι άλλο;

H διακεκομένη γραμμή που συνδέεται με το overscan είναι σαν αυτή της φωτογραφίας:

attachment.php

Εμφανίζεται κάτι ανάλογο στην δική σου;

Γιατί γράφεις ότι "η διακεκομένη γραμμή εμφανίζεται κάπου στη μέση της εικόνας".

Αν εισαι Αθηνα MAD & MTV θα δεις μονο αν γυρισεις την κεραια στην Αιγινα οπως εχω κανει εγω αλλα θα χασεις εντελως τα αναλογικα απο Υμηττο

Τωρα για την γραμμη θα πας στις ρυθμισεις εικονας και θα βαλεις overscan στο on αφου πρωταεχει βαλει στο on το isfccc που ειναι στις γενικες ρυθμισεις

γιατι βρε μονο Αιγινα mad&mtv?
μια χαρα βγαινουν και απο Υμηττο.

γιατι βρε μονο Αιγινα mad&mtv?
μια χαρα βγαινουν και απο Υμηττο.

Μηπως λες αναλογικα γιατι οπως ξερω μεσω Digea δεν μπορεις να τα δεις απο Υμηττο εκτος και αν εισαι πολυ κοντα στην Αιγινα και τα πιανεις μεσω παρεμβολης και ετσι πιστευεις οτι τα βλεπεις απο Υμηττο.

ναι, απο Υμμητό δεν παίζουν MAD,MTV digea... μόνο στην αναλογική μορφή τους.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μηπως λες αναλογικα γιατι οπως ξερω μεσω Digea δεν μπορεις να τα δεις απο Υμηττο εκτος και αν εισαι πολυ κοντα στην Αιγινα και τα πιανεις μεσω παρεμβολης και ετσι πιστευεις οτι τα βλεπεις απο Υμηττο.

ναι, απο Υμμητό δεν παίζουν MAD,MTV digea... μόνο στην αναλογική μορφή τους.

ουπς...σορι..
μαλλον τα βγαζω απο σποντα..

Και εγω αυτό σκέφτηκα αλλα ο nmasters13 είπε οτι εμφανίζεται σε HD videos, όχι σε τηλεοπτικό σήμα. Κάτι άλλο συμβαίνει...

Υπαρχει δυνατοτητα μετακινησης εικονας?
θελω να κανω ενα κλικ πανω ολη την εικονα γιατι με οτε τν μου εμφανιζει πανω πανω κατι ασπρες μπαρες.

H διακεκομένη γραμμή που συνδέεται με το overscan είναι σαν αυτή της φωτογραφίας:

attachment.php

Εμφανίζεται κάτι ανάλογο στην δική σου;

Γιατί γράφεις ότι "η διακεκομένη γραμμή εμφανίζεται κάπου στη μέση της εικόνας".

Όχι στη δική μου απ οτι κατάλαβα συμβαίνει μόνο οταν βλέπω full HD βίντεο απ το λάπτοπ. Η εικόνα είναι σαν να κόβεται απ τη μέση και λίγο πιο κάτω. Κάτι σαν σπάσιμο. Σήμερα που είδα blu-ray απ το ps3 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Απ ότι έιδα και στο thread κάπου, νομίζω έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών του λάπτοπ και κάτι ρυθμίσεις που όσο και να άλλαζα/δοκίμαζα δεν βοήθησαν.
'Οσο για το mad και MTV έπιασα τελικά χωρίς να στρίψω την κεραία αλλά το σήμα είναι άθλιο και στα δύο, σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα κανάλια. Μιλάω για ψηφιακό σήμα.

ps: Το blu-ray πραγματικά σε ξαποστέλνει.. Είδα το Alien και έπαθα πλάκα. Η ευκρίνεια και το μαύρο είναι απλώς καταπληκτικά. Θα δοκιμάσω να βγάλω καμιά φώτο.
Α και επίσης οι αντανακλάσεις είναι ένα πρόβλημα, και σε σκοτεινές σκιές σου σπάει τ @@ λιγάκι :smash:.

Last edited:
Όχι στη δική μου απ οτι κατάλαβα συμβαίνει μόνο οταν βλέπω full HD βίντεο απ το λάπτοπ. Η εικόνα είναι σαν να κόβεται απ τη μέση και λίγο πιο κάτω. Κάτι σαν σπάσιμο.

Mάλλον για tearing πρόκειται. Ίσως είναι αδύναμο το laptop σου, ή δεν έχεις καλά ρυθμισμένους τους video codecs. Ρίξε μια ματιά στους σχετικούς οδηγούς στην κατηγορία HTPC...

Mάλλον για tearing πρόκειται. Ίσως είναι αδύναμο το laptop σου, ή δεν έχεις καλά ρυθμισμένους τους video codecs. Ρίξε μια ματιά στους σχετικούς οδηγούς στην κατηγορία HTPC...

Ε ντάξει δε γ&%#@..

Δε με απασχολεί και τόσο πολύ το να συνδέω PC με την τηλεόραση, απλώς τη πρώτη μέρα δεν είχα το ps3 και ήθελα σαν τρελός να δω πως είναι η εικόνα σε full hd.

Btw μήπως μπορείς να μου υποδείξεις το thread με τα test patterns γιατί έψαχνα το φόρα και δε τα βρήκα =ο(

Η για τυπική ATI... :smash:

Έκανα ένα γκουγκλάρισμα και ναι αυτό είναι το πρόβλημα. Tearing. Το λάπτοπ είναι HP με ATI κάρτα γραφικών και μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί με drivers και ιστορίες αφού σπάνια το σύνδεα με την TV.
Μια ερώτηση σχετικά με την TV. Πως γίνεται να βγάλω απ τις επιλογές στο κουμπί TV του τηλεκοντρόλ, το DVB-C; Γιατί όταν το γυρνάω μερικές φορές απ το ψηφιακό στο δορυφόρο πρέπει να προσπερνάω αυτό το DVB-C και μου τη δίνει λίγο..

Εγώ δεν νομίζω ότι είναι tearing. Είναι συχνό φαινόμενο να χωρίζει η οθόνη ακριβώς στην μέση σε ασθενικά μοντέλα ATI. Βάλε τους πιο πρόσφατους οδηγούς, ρύθμισε την έξοδο στα 23 Hz στην έξοδο HDMI, και δοκίμασε τον media player classic home cinema. Λογικά, δεν θα έχεις πρόβλημα.