Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν συνδεθείς στο Viera Market, δίπλα σε κάθε κατηγορία σου βγάζει πόσα είναι τα νέα κανάλια του Viera Market. Και μετά πρέπει να ψάξεις. Στα DVB κάνει αυτόματα ενημέρωση στα μενού, αλλά και παλι πρέπει να ψάξεις ποια είναι τα καινούργια.

ΕΙμαι και εγω καινουργιος κατοχος της 50GT30 εδω και 3 ημερες αλλα νομιζω οτι μαλλον η τηλεοραση μου εχει καποιο προβλημα .
Το προβλημα ειναι οτι σε αρχεια HD και ειδικοτερα τα 720p παρουσιαζονται σπασιματα στην κινηση στα 24HZ .
Αυτα τα σπασιματα παρουσιαζονται ειτε η αναπαραγωγη γινεται απο το media player ειτε απο τον υπολογιστη .
Τα ιδια αρχεια με το ιδιο media player στην αλλη μου τηλεοραση panasonic 46s20 παιζουν απροβληματιστα .
Σε οτι ρυθμιση εικονας και να βαλω THX - Cinema τα σπασιματα παραμενουν .
Τελος εχω κανει αναβαθμιση στο τελευταιο firmware .

Εχει συναντησει κανεις το ιδιο προβλημα ?

ασχετο , να πω κατι?εγω εχω μια led samsung 55αρα.Πηγα πριν καμμια εβδομαδα πηγα στον Κωτσο να παρω εναν εκτυπωτη, και ειδα μια panasonic να παιζει στο βαθος.Παω κοντα, και εχω μεινει καγκελο απο την εικονα.Φωναζω πωλητη και μου λεει οτι ειναι 46αρα πλασμα.Ακριβως απο κατω ειχε 2 μικροτερες πανασονικ led .Παιδια , εχω δεν ειμαι κομπλεξικος, αλλα τετοια εικονα δεν εχω ξαναδει .Εννοειται , οτι επαιζε hd φυσικα, και συγκεκριμενα εναν ποδοσφαιρικο αγωνα.Οι led απλα σε συγκριση , εδειχναν πιο λευκα τα δοκαρια και τα δικτυα στο τερμα.Συνολικα ομως μου αρεσε η εικονα της πλασμα.Και το κουφο?ποιες αντανακλασεις?τι δεν παιζει η πλασμα σε φως?Ηταν υπεροχη εικονα σε εναν ακρα φωτισμενο χωρο.Την δικια μου τηλεοραση την ειχα παρει περισυ 2300 , αυτη εκανε καπου στα 700 και η εικονα της ηταν 3 φορες πανω απο την δικια μου.Ουτε καν εχω διαβασει το νημα εδω , να δω που υστερει και που οχι , αλλα για χρηση xbmc + hd αρχεια που εχω , ειναι ακρως ιδανικη.
Respect panasonic !!
P.s : το αστειο ειναι οτι αποσυρεται μου ειπε γιατι ερχονται τα καινουργια μοντελα...ελεος..τι θα δουμε ακομα

...μια ερωτηση παιδες,η gt30 εχει game mode επιλογη. αν ναι,που ακριβως βρισκεται;:chinscratch:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΕΙμαι και εγω καινουργιος κατοχος της 50GT30 εδω και 3 ημερες αλλα νομιζω οτι μαλλον η τηλεοραση μου εχει καποιο προβλημα .
Το προβλημα ειναι οτι σε αρχεια HD και ειδικοτερα τα 720p παρουσιαζονται σπασιματα στην κινηση στα 24HZ .
Αυτα τα σπασιματα παρουσιαζονται ειτε η αναπαραγωγη γινεται απο το media player ειτε απο τον υπολογιστη .
Τα ιδια αρχεια με το ιδιο media player στην αλλη μου τηλεοραση panasonic 46s20 παιζουν απροβληματιστα .
Σε οτι ρυθμιση εικονας και να βαλω THX - Cinema τα σπασιματα παραμενουν .
Τελος εχω κανει αναβαθμιση στο τελευταιο firmware .

Εχει συναντησει κανεις το ιδιο προβλημα ?

Ο ενσωματομένος παίζει στα 60hz με pulldown (τα 24p πάντα). Απ'το pc με ποιόν player παίζεις? Τι κάρτα γραφικών? Γενικά μέσω pc θέλει διάφορες ρυθμίσεις για να πετύχεις σωστή αναπαραγωγή 24p. Ανέτρεξε καλύτερα στην κατηγορία Home Theater PC. Σε κάθε περίπτωση έχε το IFC/24p Smooth Film κλειστό ή στο μεσαίο.
Eκτός και αν μιλάμε για χοντρά σκαλώματα, όπου είτε πρόκειται για πολύ βαριά αρχεία που αδυνατούν να παίξουν ο player της panasonic και το pc σου ή υπάρχει όντως πρόβλημα (δύσκολο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο ενσωματομένος παίζει στα 60hz με pulldown (τα 24p πάντα). Απ'το pc με ποιόν player παίζεις? Τι κάρτα γραφικών? Γενικά μέσω pc θέλει διάφορες ρυθμίσεις για να πετύχεις σωστή αναπαραγωγή 24p. Ανέτρεξε καλύτερα στην κατηγορία Home Theater PC. Σε κάθε περίπτωση έχε το IFC/24p Smooth Film κλειστό ή στο μεσαίο.
Eκτός και αν μιλάμε για χοντρά σκαλώματα, όπου είτε πρόκειται για πολύ βαριά αρχεία που αδυνατούν να παίξουν ο player της panasonic και το pc σου ή υπάρχει όντως πρόβλημα (δύσκολο).

Δεν εχω χρησιμοποιησει καθολου τον ενσωματωμενο player .Media player εχω το popbox v8 και τα ιδια αρχεια που παιζουν με σπασιματα στην 50GT30 στην 46s20 παιζουν νερακι .
Επισης δοκιμασα να αλλαξω συχνοτητα απο 24ΗΖ σε 60 ΗΖ αλλα και παλι στα ιδια σημεια εχω σπασιματα στην κινηση .
Ο υπολογιστης μου εχει καρτα γραφικων HD 6650 Μ οποτε και εκει δεν τιθεται θεμα αδυναμιας αναπαραγωγης .
Θα δοκιμασω με τις ρυθμισεις εικονας και βλεπουμε .

Αν ορίσεις το popbox στα 24hz, το IFC αντικαθίσταται με 24p smooth film? Αν ναι όρισέ το στο μεσαίο, στο μέγιστο ανανεώνει στην ουσία στα 60hz. Στην S20 πού το έχεις ορισμένο?

Στα ψηφιακα καναλια προστεθηκαν τα (high, 0-6, και 2 αλλα) αλλα εικονα δεν εχω. Υπαρχει κατι που πρεπει να κανω , η απλα δεν παιζουν ακομα?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αυτά τα σπασίματα είναι το vertical sync και αν παίζεις από υπολογιστή την ταινία μπες στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και ενεργοποίησε την επιλογή που υπάρχει εκεί.

Τελικα δοκιμασα τα αρχεια που μου κανανε προβληματα στον player της τηλεορασης και απο εκει παιζουν αψογα οποτε κατεληξα οτι το προβλημα ειναι
στο popbox v8 .

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια .

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma GT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ευχαριστω πολυ, πηγα στις επιλογες εικονας αλλα δεν βρηκα τιποτα.Μηπως πρεπει να συνδεσω την κονσολα για να τη δει;

Σε είσοδο Αv ή hdmi, όχι σε είσοδο tv εμφανίζεται το game mode.:food-smiley-005:

...μπηκα ξανα στις επιλογες εικονας και εχει:
δυναμικη
κανονικη
cinema
thx
επαγγελματικο 1,2 ενω το μανουαλι γραφει και για τα εξης:
game
photo...;:hmmmm:

ευχαριστω πολυ παω να το κοιταξω τωρα.

το βρηκα ευχαριστω:2thumb22sup:

Last edited by a moderator:
jimitsis θελω πραγματικα να δω τη διαφορα τηςgt με την samsung ue46b7000 την οποια εχω εδω και 3χρονια.Απ'οτι γνωριζω η gt εχει μηδαμινο lag.
Θα τη στρωσω πρωτα και μετα θα παιξω.Το μονο καλο με samsung ειναι οτι δεν εχω το φοβο να μην αφησει κανενα μονιμο σημαδι στην οθονη.Με τηνgt30
που ειναι plasma τι κανουμε;:ears:

Ας πούμε ότι έχει αμελητέο lag, όχι μηδενικό.
Προσωπικά πήρα "στρωμένη" την τηλεόραση, καθώς ήταν εκθεσιακό κομμάτι.:flipout:
Δεν την προσέχω καθόλου, αλλά δεν παίζω και με τις ώρες καθημερινά.
Σκοπός μου είναι να "διαλύσω" την τηλεόραση απολαμβάνοντάς την στο φουλ, προτού αρχίσει να διαλύεται από μόνη της! :flipout:
Προφανώς δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές.
Λένε να αποφεύγεις μακροχρόνια προβολή στατικών εικόνων (σκορ, πυρομαχικά λογότυπα, μενού κλπ).

Η δικιά μου GT30 πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα..
Έχω βάλει καρτέλες και βιντεάκια και διάφορα δοκιμαστικά μέχρι στιγμής όλα ΟΚ. Στην αρχή μόνο υποπτευόμουν οτι είχα την πρασινίλα σε λευκή οθόνη αλλά τώρα που το ξανακοιτάω δυσκολεύομαι πολύ να δω κάποια πρασινίλα ή οτιδήποτε..
Μπορεί να φτιαξε με το στρώσιμο..
φτου φτου φτου..

Η δικιά μου GT30 πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα..
Έχω βάλει καρτέλες και βιντεάκια και διάφορα δοκιμαστικά μέχρι στιγμής όλα ΟΚ. Στην αρχή μόνο υποπτευόμουν οτι είχα την πρασινίλα σε λευκή οθόνη αλλά τώρα που το ξανακοιτάω δυσκολεύομαι πολύ να δω κάποια πρασινίλα ή οτιδήποτε..
Μπορεί να φτιαξε με το στρώσιμο..
φτου φτου φτου..

Το green blob το βλέπεις σε γκρι, όχι σε λευκό. Βγάλε μια φωτό, ρίχτη στο PC, ρίξε brightness και ανέβασε contrast.

Εγω στο λευκο το προσεξα πρωτη φορα. Και διακρινοταν υπεροχα :flipout: μιας και οι πλευρες ματζεντιζαν.

Ο δε τεχνικος της Ιntertech οταν του το ανεφερα δεν μου ειπε για πατερν και λοιπα (που να φανταστει ο ανθρωπος οτι τα ειχα ολα) αλλα με ρωτησε αν ειναι ορατη η χρωματικη ανομοιομορφια στην καρτα της ΕΡΤ HD.