Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!
Λοιπόν από χθές είμαι και γω κάτοχος μιας 42PX70E. Την τηλεόραση δεν είχα την δυνατότητα να την δώ από κοντά πριν την αγορά και την αγόρασα "στα τυφλά" εμπιστευόμενος την καλή εικόνα που έχετε εσείς εδώ στο φορουμ.
λοιπόν πρώτες εντυπώσεις
--προσεγμένη συσκευασία που περιλαμβάνει και την βάση, manual χρήσης σε πολλές γλώσσες και ελληνική μετάφραση
--συναρμολόγηση απλή και εύκολη. Τελειώνει σε λίγα λεπτά
--τηλεκοντρόλ. Απογοήτευση. Με το που το ανοίγεις απο το κουτί νομίζεις ότι ειναι τηλεκοντρολ της δεκαετίας του 80. Τεραστια κουμπιά και νουμερα ότι πρέπει για άτομα με πρεσβυωπία... Και στην χρήση πάντως δεν μου φάνηκε πολύ εξυπηρετικό. Χωρίς συντομεύσεις, πρέπει για όλα να μπαίνεις στο μενου
---εμφάνιση τηλεόραση άψογη. Πολύ καλύτερη απο τις φωτογραφίες. Από κοντα δείχνει ωραιότερη, πολύ ποιοτική, λιτή και κομψή. Στολίδι για το σαλόνι σας!!!
Και πάμε στο ψητό
Εβαλα ρυθμίσεις στρωσίματος, μετά από λίγο μπήκα στο σερβις μενου και ο μετρητής έλεγε κάτω δεξια 00000004. Τι είναι αυτό το 4? Ωρες, λεπτα? Πάντως 4 ώρες δεν είχαν περάσει
Εντυπώσεις
----Σε dvd συνδεδεμένο με απλή εξοδο εικόνας η τηλεόραση ήταν καταπληκτική. Μεγεθος ιδανικό για τα 3 μέτρα που βλέπω, ωραία χρώματα, φυσική κίνηση, νομιζες ότι οι φιγούρες θα βγουν εξω από την οθόνη. Αλλη αισθηση από με την 32άρα CRT που είχα ακριβώς δίπλα.
----Σε απλό τηλεοπτικό σήμα. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Σε κανάλια με άψογο σήμα παίζει αρκετά καλά. Οταν το σήμα έχει ατέλειες αυτές στην 42άρα μεγεθύνονται. Μέχρι εδώ λογικά. Ομως η CRT δίπλα ήταν ανώτερη. Αυτό που σε εντυπωσιάζει στην 42άρα είναι το μέγεθος. Η CRT όμως είχε καλύτερη ευκρίνεια. Ισως αδικείται από το μέγεθος η πλάσμα (δεν ξέρω πώς θα έδειχνε μια crt 42). Αυτό ήταν εμφανές σε zωντανά κυρίως προγράμματα ειδήσεις-εκπομπές κλπ. Σε ταινία που είδα αργότερα (star- αρχοντα δακτυλιδιών) τα πράγματα εξισορροπήθηκαν. Ισως να γέρνουν και πρός την πλάσμα. Για όλα αυτά ίσως ευθύνεται και το cinema mode που ευνοεί τις ταινίες.
--- Το μαύρο της είναι εξαιρετικό
--- Συνολικά ήταν πολύ καλύτερη από τις lcd που είχα δει σε μαγαζιά οι οποίες έπαιζαν nova. Οι 40άρες lcd στα 2-2.5 μέτρα δεν βλεπόντουσαν.
--- Δεν παρατήρησα κανένα προβλημα στην κίνηση σε γρήγορες σκηνές.
Ερωτήσεις:Για να συνδέσω το pc. H κάρτα μου δείνει μόνο dvi έξοδο. Πώς θα το κάνω? Υπάρχει αντάπτορας? Έχω μια 8600 με 2 εξόδους dvi και δίπλα τους μια στρογγυλή που δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Η κάρτα λέει ότι έχει και hdtvout. Μέσω ποιάς θύρας? Για διαφωτίστε με λίγο.
Γιατί όταν βλέπεις dvd εξαφανίζεται από το menou η επιλογή 100hz?