Αγαπητοί φίλοι
είμαι και εγώ ένας "μισοαναποφάσιστος" και πιθανότατα μελλοντικός κάτοχος της PX70E και θέλω τη βοήθειά σας καταθέτοντας και τις έως τώρα απόψεις μου.
Απόψεις:
Έχω δει την PX70E με σήμα από HD DVD μέσω HDMI στο ΠΛΑΙΣΙΟ (το βιντεοκλίπ της TOSHIBA, άγνωστο σε πόσες γραμμές) και με σήμα από τηλεοπτικά κανάλια στο MEDIA MARKT.
Μου άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή (1100 στο ΠΛΑΙΣΙΟ) έως ακόμα και +500 ή και περισσότερο. Ειδικά σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δεν έχω δει καλύτερη εικόνα με καλή κίνηση και σε λογική τιμή.
Στο σήμα από το βιντεοκλίπ της TOSHIBA σε HD DVD βέβαια έπαιζαν καλά πολλές τηλεοράσεις, όπως και η 40D3000 (~στα 1600) ή οποία όμως σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δε με ευχαρίστησε και πάρα πολύ.
Σε ότι αφορά την σύγκριση με την C96, νομίζω ότι την διαφορά υπέρ της PX70E την κάνουν τα 100Hz.
Προβληματισμοί:
>>> Έχω δει (και συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) ότι κάποιος φίλος προτείνει ότι μπορεί να γίνει θέαση και από τα 2 m χωρίς να είναι κουραστικό.
Η ερώτηση μου είναι αν αυτή είναι και η ελάχιστη απόσταση ή μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος και από πιο κοντά (πχ 1,70!) χωρίς να είναι κουραστικό ή να τον ενοχλούν τα εικονοστοιχεία; (γιατί στο χώρο μου θα βλέπουμε σε θέσεις από 1,60, 1,80, 2, 2,20 έως 3,40 ή αλλιώς θα πρέπει απλά να αποκλεισθούν κάποιες θέσεις!)
>>> Είναι εντελώς απαγορευτικό (και πάλι συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) το να την χρησιμοποιήσει κανείς με PC και PlayStation (PlayStation μπορεί να το θελήσω στο κοντινό μέλλον και PC σε λίγο πιο μακρινό μέλλον!)
>>> Επειδή προτιμώ να βλέπω την 4/3 εικόνα χωρίς παραμόρφωση με μπάρες δεξιά - αριστερά ή με λίγο ζουμ στο 14/9 με μικρότερες μπάρες δεξιά - αριστερά, αυτό είναι πρόβλημα για την PX70E;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!
Νίκος Μ.