Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

μονο που το πλαισιο την εχει συνεχως την ιδια τιμη με 12 ατοκες

παρεπιπτοντως σημερα την αγορασα απο κωτσοβολο 1300+45 εξοδα δανειου με 48 ατοκες!! νομιζω αξιζει! 28 ευρω τον μηνα

1024χ768 μεσω dsub για να εχεις 1:1 ...

Μας δίνεις κάποιες παραπάνω εξηγήσεις για το dsub.
Τι θύρες συνδέεις, με τί καλώδιο κλπ

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αγαπητοί φίλοι

είμαι και εγώ ένας "μισοαναποφάσιστος" και πιθανότατα μελλοντικός κάτοχος της PX70E και θέλω τη βοήθειά σας καταθέτοντας και τις έως τώρα απόψεις μου.

Απόψεις:
Έχω δει την PX70E με σήμα από HD DVD μέσω HDMI στο ΠΛΑΙΣΙΟ (το βιντεοκλίπ της TOSHIBA, άγνωστο σε πόσες γραμμές) και με σήμα από τηλεοπτικά κανάλια στο MEDIA MARKT.
Μου άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή (1100 στο ΠΛΑΙΣΙΟ) έως ακόμα και +500 ή και περισσότερο. Ειδικά σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δεν έχω δει καλύτερη εικόνα με καλή κίνηση και σε λογική τιμή.
Στο σήμα από το βιντεοκλίπ της TOSHIBA σε HD DVD βέβαια έπαιζαν καλά πολλές τηλεοράσεις, όπως και η 40D3000 (~στα 1600) ή οποία όμως σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δε με ευχαρίστησε και πάρα πολύ.
Σε ότι αφορά την σύγκριση με την C96, νομίζω ότι την διαφορά υπέρ της PX70E την κάνουν τα 100Hz.
Προβληματισμοί:
>>> Έχω δει (και συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) ότι κάποιος φίλος προτείνει ότι μπορεί να γίνει θέαση και από τα 2 m χωρίς να είναι κουραστικό.
Η ερώτηση μου είναι αν αυτή είναι και η ελάχιστη απόσταση ή μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος και από πιο κοντά (πχ 1,70!) χωρίς να είναι κουραστικό ή να τον ενοχλούν τα εικονοστοιχεία; (γιατί στο χώρο μου θα βλέπουμε σε θέσεις από 1,60, 1,80, 2, 2,20 έως 3,40 ή αλλιώς θα πρέπει απλά να αποκλεισθούν κάποιες θέσεις!)
>>> Είναι εντελώς απαγορευτικό (και πάλι συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) το να την χρησιμοποιήσει κανείς με PC και PlayStation (PlayStation μπορεί να το θελήσω στο κοντινό μέλλον και PC σε λίγο πιο μακρινό μέλλον!)
>>> Επειδή προτιμώ να βλέπω την 4/3 εικόνα χωρίς παραμόρφωση με μπάρες δεξιά - αριστερά ή με λίγο ζουμ στο 14/9 με μικρότερες μπάρες δεξιά - αριστερά, αυτό είναι πρόβλημα για την PX70E;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!
Νίκος Μ.

Last edited:
Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αγαπητοί φίλοι

είμαι και εγώ ένας "μισοαναποφάσιστος" και πιθανότατα μελλοντικός κάτοχος της PX70E και θέλω τη βοήθειά σας καταθέτοντας και τις έως τώρα απόψεις μου.

Απόψεις:
Έχω δει την PX70E με σήμα από HD DVD μέσω HDMI στο ΠΛΑΙΣΙΟ (το βιντεοκλίπ της TOSHIBA, άγνωστο σε πόσες γραμμές) και με σήμα από τηλεοπτικά κανάλια στο MEDIA MARKT.
Μου άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή (1100 στο ΠΛΑΙΣΙΟ) έως ακόμα και +500 ή και περισσότερο. Ειδικά σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δεν έχω δει καλύτερη εικόνα με καλή κίνηση και σε λογική τιμή.
Στο σήμα από το βιντεοκλίπ της TOSHIBA σε HD DVD βέβαια έπαιζαν καλά πολλές τηλεοράσεις, όπως και η 40D3000 (~στα 1600) ή οποία όμως σε σήμα τηλεοπτικών καναλιών δε με ευχαρίστησε και πάρα πολύ.
Σε ότι αφορά την σύγκριση με την C96, νομίζω ότι την διαφορά υπέρ της PX70E την κάνουν τα 100Hz.
Προβληματισμοί:
>>> Έχω δει (και συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) ότι κάποιος φίλος προτείνει ότι μπορεί να γίνει θέαση και από τα 2 m χωρίς να είναι κουραστικό.
Η ερώτηση μου είναι αν αυτή είναι και η ελάχιστη απόσταση ή μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος και από πιο κοντά (πχ 1,70!) χωρίς να είναι κουραστικό ή να τον ενοχλούν τα εικονοστοιχεία; (γιατί στο χώρο μου θα βλέπουμε σε θέσεις από 1,60, 1,80, 2, 2,20 έως 3,40 ή αλλιώς θα πρέπει απλά να αποκλεισθούν κάποιες θέσεις!)
>>> Είναι εντελώς απαγορευτικό (και πάλι συγνώμη αν μου ξέφυγε κάτι) το να την χρησιμοποιήσει κανείς με PC και PlayStation (PlayStation μπορεί να το θελήσω στο κοντινό μέλλον και PC σε λίγο πιο μακρινό μέλλον!)
>>> Επειδή προτιμώ να βλέπω την 4/3 εικόνα χωρίς παραμόρφωση με μπάρες δεξιά - αριστερά ή με λίγο ζουμ στο 14/9 με μικρότερες μπάρες δεξιά - αριστερά, αυτό είναι πρόβλημα για την PX70E;

Νίκος Μ.

Για τις αποστάσεις θέασης μπορώ να σου πώ ότι όλα εξαρτώνται από την ποιότητα αυτού που βλέπεις. Οσο καλύτερη είναι τόσο πιο κοντά μπορείς να πας. Σε απλά τηλεοπτικά κανάλια για να βλέπεις καλά πρέπει να είσαι στα 2 μέτρα περίπου. Βλέπεις και πιο κοντά αλλά παρατηρείς κάποιες ατέλειες. Σε dvd και σήματα hd πας όσο κοντά θέλεις χωρίς πρόβλημα.
Για το 4:3 έχει μια επιλογή που σου κάνει τις μπάρες γκρί αντί μαυρο ώστε να είσαι πιο ασφαλής. Τώρα αν εξασφαλίζεσαι 100% δεν το γνωρίζω.

μια ερωτηση παιδια¨
τι ρυθμισεις εχετε βαλει?
ακομα το dvd στρωσιματος ποσες ωρες κραταει? το εβαλα το πρωι και θα ξαναπαω σπιτι το απογευμα
ελπιζω να μην εκανα βλακεια

Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αγαπητοί φίλοι

Απόψεις:
Προβληματισμοί:

Νίκος Μ.

Αγαπητέ φίλε Νίκο, πρώτα απ' όλα καλώς ήρθες στην παρέα μας. Σχετικά με το πρώτο ζήτημα : ναι μπορείς να δεις από 2 μέτρα απόσταση στην περίπτωση που το σήμα είναι καλής ποιότητας κυρίως HD, αν σε αυτή την απόσταση βάλεις επίγειο σήμα όπως των Ελληνικών καναλιών θα είναι πρόβλημα διότι θα βλέπεις πλέον θόρυβο και ΑΥΤΟ είναι κουραστικό και όχι μόνο. Με TV 42" συνιστάται απόσταση 3-3.5m για συνδυασμό σημάτων.
Σχετικά σύνδεσης με PC και κονσόλες παιχνιδιών : θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι στη τεχνολογία Plasma καλό θα είναι να αποφεύγονται παραμονή επί της οθόνης για μεγάλα χρονικά διαστήματα banners και άλλων σταθερών εικόνων, αν και πλέον με την σημερινή τεχνολογία αυτό το φαινόμενο έχει σχεδόν εξαλειφθεί, για να υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να δείχνει συνεχώς σήματα με ακίνητα στοιχεία (όπως πχ στοιχεία πτήσεων στα αεροδρόμια). δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα πάντως όταν συνδυάζεται με θέαση TV.
Τέλος καλά θα ήταν να αποφύγεις μπάρες αριστερά δεξιά.
Εάν θέλεις εικόνα 4:3 τότε καλό θα είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να τις κάνεις και "wash out" με συγκεκριμένο DVD.

μια ερωτηση παιδια¨
ακομα το dvd στρωσιματος ποσες ωρες κραταει? το εβαλα το πρωι και θα ξαναπαω σπιτι το απογευμα

Μην ανησυχείς... Οταν τελειώσει ξαναξεκινάει από την αρχή.

μια ερωτηση παιδια¨
Περισσότερο να ανησυχείς για το DVD και όχι για την TV.
Άστο για 150 - 200 ώρες με setup cinema - warm - χαμηλό contrast - χαμηλή φωτεινότητα - απενεργοποιημένα τα όλα τα υπόλοιπα (διαχείριση χρώματος κτλ.). Όταν βλέπεις TV καλό είναι να έχεις ενεργοποιήσει τα Zoom έτσι ώστε να πετάξεις εκτός εικόνας τα λογότυπα των καναλιών και μακριά από τις μπάρες έως το πέρας της διαδικασίας.

μερικες αποριες ακομα
οταν στρωθει τι ρυθμισεις εχετε βαλει?
calibration πως γινεται?
ευχαριστω για την υποστηριξη :worshippy:

Για ολα αυτα που ρωτας και για αλλα ακομα, διαβασε το thread απο την αρχη.
Ειναι μεγαλο το ξερω αλλα αξιζει....-bye-

μερικες αποριες ακομα
οταν στρωθει τι ρυθμισεις εχετε βαλει?
calibration πως γινεται?
ευχαριστω για την υποστηριξη :worshippy:
Οι ρυθμίσεις είναι σχετικές του φωτισμού του χώρου και της πηγής, Δεν είναι απόλυτα ίδιες για όλους. Για Calibration καλά θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το DVD Video Essentials για δικό σου ειρασιτεχνικό calibration, αλλιώς μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό όπου με κατάλληλο εξοπλισμό θα καλιμπράρει την TV σου επαγγελματικά, με καλύτερα (πιθανότατα) αποτελέσματα.

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Υποψιν ομως οτι εαν το κανεις copy τοτε δεν θα εχεις τα φιλτρα που ειναι μεσα στο αυθεντικο, ωστε να μπορεις να ρυθμισεις σωστα τα χρωματα.

Aντίθεση 8.000:1

Διαβάθμιση σε 2.048 βήματα

Προβολή εικόνας και teletext σε δύο παράθυρα (PAT) οχι

αυτα με πρωτη ματια -bye-

Last edited: