Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

παντως η απορια μου ..σχετικα με το αν εχουν τους ιδιους επεξεργαστες...και τα ιδια ακριβως κυκλωματα...οι δυο τηλεορασεις..και τα ιδια ακριβως μειονεκτηματα,μαλλον πρεπει να μας απαντησει καποιος που γνωριζει τεχνικα θεματα και το εχει ψαξει...αν μπορει καποιος να μας πληροφορησει.

Αποκλειεται να εχουν οι δυο τηλεορασεις ιδιους επεξεργαστες και ποσο μαλλον ιδια κυκλωματα. Οι full HD τηλεορασεις λογω του μεγαλυτερου αριθμου pixel χρειαζονται πολυ πιο ισχυρους επεξεργαστες ενω και ο αριθμος των ηλεκτροδιων (που χρειαζονται για την λειτουργια του πανελ) ειναι πολυ μαγαλυτερος.

Με λιγα λογια μιλαμε για εντελως διαφορετικη τηλεοραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αποκλειεται να εχουν οι δυο τηλεορασεις ιδιους επεξεργαστες και ποσο μαλλον ιδια κυκλωματα. Οι full HD τηλεορασεις λογω του μεγαλυτερου αριθμου pixel χρειαζονται πολυ πιο ισχυρους επεξεργαστες ενω και ο αριθμος των ηλεκτροδιων (που χρειαζονται για την λειτουργια του πανελ) ειναι πολυ μαγαλυτερος.

Με λιγα λογια μιλαμε για εντελως διαφορετικη τηλεοραση.

+1

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

επομενως οι οποιες διαφορες υπαρχουν στα κυκλωματα..ειναι για να υποστηριξουν την διαφορετικη αναλυση?η pz70 καταφερνει να διαχειριστει με ποιοτικοτερο τροπο παραμετρους της εικονας απο την px70? συγνωμη που επιμενω...απλα με αφορμη ενα αναλογο θεμα της διαφορες μεταξυ philips 9732 και 9632 που ο μανωλης εντοπισε διαφορες στις μετρησεις..παρολο που οι προδιαγραφες φαινονταν ιδιες..και επειδη μιλαμε για 700 ευρω διαφορα..τελικα περα απο την ψυχολογια του καινουργιου μοντελου και της αναλυσης του πανελ ,υπαρχει διαφορα στην αποδοση και στα μειονεκτηματα της εικονας αναμεσα στα δυο μοντελα?

επομενως οι οποιες διαφορες υπαρχουν στα κυκλωματα..ειναι για να υποστηριξουν την διαφορετικη αναλυση?η pz70 καταφερνει να διαχειριστει με ποιοτικοτερο τροπο παραμετρους της εικονας απο την px70? συγνωμη που επιμενω...απλα με αφορμη ενα αναλογο θεμα της διαφορες μεταξυ philips 9732 και 9632 που ο μανωλης εντοπισε διαφορες στις μετρησεις..παρολο που οι προδιαγραφες φαινονταν ιδιες..και επειδη μιλαμε για 700 ευρω διαφορα..τελικα περα απο την ψυχολογια του καινουργιου μοντελου και της αναλυσης του πανελ ,υπαρχει διαφορα στην αποδοση και στα μειονεκτηματα της εικονας αναμεσα στα δυο μοντελα?

Αυτο για να μπορει κανεις να το κρινει, πρεπει να εχει τις τηλεορασεις διπλα διπλα, να τις τροφοδοτει με την ιδια πηγη, ωστε να μπορει να βγαλει καποια χρησιμα συμπερασματα, οπως αυτα που ρωτας. Το θεμα ειναι εσυ τι ζητας απο την τηλεοραση που θελεις να παρεις :grandpa:

εχεις δικαιο πως αυτες ειναι θεωρητικες συζητησεις... και τετοιου ειδους συγκρισεις ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατον να γινουν... τουλαχιστον εγω επειδη εχω συμβιωσει με τεχνολογια lcd πλεον οπως και πολλοι αλλοι που εχουν ηδη , ειναι "σοφοτεροι" και αν καθησουν μπροστα σε plasma τι θα αξιολογησουν και θεωρησεουν πλεονεκτηματα και μεινονεκτηματα σε αυτο που βλεπουν

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Θέλω λίγο τα φώτα σας στο ακόλουθο θέμα. Εγώ σπίτι μου χρησιμοποιώ εξωτερικό δέκτη αναλογικης τηλεόρασης λόγω θέσης της τηλεόρασης αλλά και λόγω ύψους του διαμερίσματος (8ος όροφος απέναντι από Υμηττό-έχω καλύτερο σήμα με αυτή από ότι με την αντέννα της πολυκατοικίας). Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ αυτό το μηχανηματάκι:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=49560913&product=947954
το οποίο έχει και ενσωματομένο ψηφιακό δέκτη.
Με την αγορά της TH-42PX70E που έχει και αυτή ενσωματομένο ψηφιακό δέκτη, θα έχω πρόβλημα στα ψηφιακά κανάλια; Δηλαδή η συνύπαρξη των δυο δεκτών δεν μπορεί να συμβεί; Πρέπει να απενεργοποιήσω τον ένα από τους δυο και αν ναι πώς; Ή μπορούν να συνυπάρξουν και οι δυο ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα;

Μήπως κανείς γνωρίζει κάτι;

Last edited:

απο οτι βλεπω αυτο το μηχανημα ειναι φορητο η κανω λαθος?
Ναι. Είναι σαν αυτές τις κεραίες που παίρνεις μαζί σου στην εξοχή για να πιάνει η τηλεόραση αφού δεν μπορείς να την συνδέσεις με την κεραία του σπιτιού σου-της πολυκατοικίας σου. Βασικά εμένα με ενδιαφέρει αν μπορούν να συνυπάρξουν 2 ψηφιακοί δέκτες μαζί.

Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ναι. Είναι σαν αυτές τις κεραίες που παίρνεις μαζί σου στην εξοχή για να πιάνει η τηλεόραση αφού δεν μπορείς να την συνδέσεις με την κεραία του σπιτιού σου-της πολυκατοικίας σου. Βασικά εμένα με ενδιαφέρει αν μπορούν να συνυπάρξουν 2 ψηφιακοί δέκτες μαζί.

Γιατι να μην μπορουν??? Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου...Πες μου ενα λογο που σε κανει να το πιστευεις αυτο...? Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα αλλα για σιγουρια 100%,παρτην μαζι σου τοτε

και πηγαινε καπου δηλ.σε οποιαδηποτε tv με ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη να το δεις απο κοντα.

Re: Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Γιατι να μην μπορουν??? Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου...Πες μου ενα λογο που σε κανει να το πιστευεις αυτο...? Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Ξέρω γω. Έχουν δει πολλά περίεργα τα μάτια μου. Απλά επειδεί δεν είναι κάτι συνηθισμένο να έχεις ένα ψηφιακό δέκτη και μετά ακόμη έναν (αυτόν της τηλεόρασης) ρωτάω αν γίνεται αυτό. Λέω μήπως επρεάζεται η ο ψηφιακός δέκτης της τηλεόρασης που έχει είδη βρει το ψηφιακό σήμα από τον προηγούμενο δέκτη και δεν είναι ανάγκη να το βρει από τον δέκτη της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ξέρω γω. Έχουν δει πολλά περίεργα τα μάτια μου. Απλά επειδεί δεν είναι κάτι συνηθισμένο να έχεις ένα ψηφιακό δέκτη και μετά ακόμη έναν (αυτόν της τηλεόρασης) ρωτάω αν γίνεται αυτό. Λέω μήπως επρεάζεται η ο ψηφιακός δέκτης της τηλεόρασης που έχει είδη βρει το ψηφιακό σήμα από τον προηγούμενο δέκτη και δεν είναι ανάγκη να το βρει από τον δέκτη της τηλεόρασης.

Δεν υπαρχει προβλημα. Πολυ απλα η τηλεοραση θα δεχθει απο το RF καλωδιο το σημα της κεραιας και απο εκει θα βρει και τα ψηφιακα καναλια. Εκτος βεβαια κι αν το μηχανημα που λες εχει συνδεση SCART, οποτε εαν το συνδεσεις με αυτο το καλωδιο πανω στην τηλεοραση, τοτε θα βλεπεις το ψηφιακο σημα μεσου αυτου του μηχανηματος κι οχι μεσω της τηλεορασης.

Αλλα δεν νομιζω να εχει τετοια εξοδο το μηχανημα, αφου ουσιαστικα οπως λες προκειται για μια εσωτερικη κεραια, ετσι δεν ειναι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Δεν υπαρχει προβλημα. Πολυ απλα η τηλεοραση θα δεχθει απο το RF καλωδιο το σημα της κεραιας και απο εκει θα βρει και τα ψηφιακα καναλια. Εκτος βεβαια κι αν το μηχανημα που λες εχει συνδεση SCART, οποτε εαν το συνδεσεις με αυτο το καλωδιο πανω στην τηλεοραση, τοτε θα βλεπεις το ψηφιακο σημα μεσου αυτου του μηχανηματος κι οχι μεσω της τηλεορασης.

Αλλα δεν νομιζω να εχει τετοια εξοδο το μηχανημα, αφου ουσιαστικα οπως λες προκειται για μια εσωτερικη κεραια, ετσι δεν ειναι?
Ναι ναι για RF σύνδεση μιλάμε. Σαν κανονική αντέννα σε τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

αμα σου πω οτι το........... ετερον ημυσι πολλες φορες βλεπει στο ενα μετρο χωρις να την πειραζει,τις αγαπημενες της σειρες διοτι ετσι της αρεσει.
αν θα μπορουσε βεβαια θα εμπαινε μεσα.
μηπως να εβαζα κατι σαν φραχτη εδω?(τελικα οσα λιγοτερα ξερεις τοσο πιο ευτυχισμενος εισαι):flipout::flipout:

οσο για το 490,νομιζω οτι δεν εχει και την καλυτερη δυνατη διαχειρηση σε pal αλλα δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος να σου απαντησει.

για το στωσιμο με το break-in dvd δεν υπαρχει καποιο standar απ'οτι ξερω,αρκει να ειναι ολα κατω απο την μεση.

συμφωνα παντως με την panny:

What is the "break-in" period and what should I do during the break-in period to minimize any risk of image retention?
When your plasma TV is initially installed, the first 100 hours of use is known as the "break-in period." During this time, to minimize any risk of image retention, you should:
  1. Make sure the plasma TV is in a viewing mode (aspect ratio) that completely fills the screen. The panel is shipped in this condition, in what is called the "Just" mode.
  2. Turn down the Picture setting (in the Picture menu) to +0.
  3. Briefly engage the 4:3 mode and confirm the side bars are set to "Mid", or "Bright". This can be adjusted in the Set Up menu.
  4. Always return the display mode that fills the screen (such as Just, Zoom, Full, or H-FILL).
  5. Try not to view channels with stationary backgrounds or logos for extended periods of time.
  6. Avoid extended display of static images (video games, computer images, DVD title screens, etc.).
καλες θεασεις σε ολους
Αγαπητέ Akren (και totis) ευχαριστώ για την απάντηση.
Όλο το Σαββατοκύριακο δεν βρήκα χρόνο, οπότε μόλις την είδα!
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς είναι αυτό το +0. Εννοεί το μέσο της μπάρας που αφορά την κάθε ρύθμιση ή το τέρμα αριστερά (οπότε αν κατεύει το χρώμα εκεί η εικόνα γίνεται ασπρόμαυρή!);

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αγαπητέ Akren (και totis) ευχαριστώ για την απάντηση.
Όλο το Σαββατοκύριακο δεν βρήκα χρόνο, οπότε μόλις την είδα!
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς είναι αυτό το +0. Εννοεί το μέσο της μπάρας που αφορά την κάθε ρύθμιση ή το τέρμα αριστερά (οπότε αν κατεύει το χρώμα εκεί η εικόνα γίνεται ασπρόμαυρή!);
Μάλλον θα εννοεί το μέσο της μπάρας. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε η panasonic δεν βάζει αριθμούς δίπλα από τις μπάρες αλλά είναι πιο λογικό να εννοούν τη μέση της μπάρας. Ας πει όμως και κάποιος πιο ειδικός.

Παίδες,
σε μια σύγκριση
της 42PX70E (best price: 1180 euro)
με την 40R86 (best price: 1260 euro)
και την 42Q96 (best price: 1280 euro)
σε χρήση κυρίως (95%) τηλεοπτικού σήματος, DVD και DiVX τι θα λέγατε?
Ενδέχεται κάποιες στιγμές, όχι μόνιμα, να συνδεέται με PC/Laptop και κάποιες άλλες με μια κανένα PS2 για κανένα παιχνίδι,
αλλά δεν αποκλείω τις Plasma για αυτό, καθώς μιλάμε για 5%...

Εγώ πάντως κατέληξα, για ανάλογη χρήση, σε plasma.
Το ποια από τις δύο plasma (px70 - q96) σου κάνει, θα στο δείξουν τα μάτια σου. Εγώ θα πάω στην έκθεση και εκεί θα κάνω τις τελικές μου επιλογές...

Παίδες,
σε μια σύγκριση
της 42PX70E (best price: 1180 euro)
με την 40R86 (best price: 1260 euro)
και την 42Q96 (best price: 1280 euro)
σε χρήση κυρίως (95%) τηλεοπτικού σήματος, DVD και DiVX τι θα λέγατε?
Ενδέχεται κάποιες στιγμές, όχι μόνιμα, να συνδεέται με PC/Laptop και κάποιες άλλες με μια κανένα PS2 για κανένα παιχνίδι,
αλλά δεν αποκλείω τις Plasma για αυτό, καθώς μιλάμε για 5%...

Κι εγώ ακριβώς τις ίδιες 3 τηλοράσεις έχω υπόψην μου. Ακολούθησα ένα επαγωγικό συλλογισμό όμως, με τον οποίο κατάληξα στην Panasonic. Δηλαδή, είπα μεταξύ των plasma θα προτιμήσω την Panasonic λόγω βραβείου EISA αλλά και των πολυάριθμων κατόχων που είναι κάτι περισσότερο από ευχαριστημένοι, οπότε η αξία της είναι ήδη αποδεδειγμένη. Τώρα αυτό που με προβλημάτιζε μέχρι πρόσφατα ήταν η επιλογή μεταξύ plasma ή lcd γιατί όπως είπες κι εσύ ενδέχεται να την συνδέσω με το laptop. Από τις επιβεβαιώσεις των συμφορουμιτών για το burn-in αλλά και από το καλύτερο σήμα της Plasma σε τηλεοπτικό σήμα και DVD η πλάστιγγα έχει γύρει προς την Panasonic. Τώρα φυσικά είναι και θέμα γούστου αλλά...

100hz,ανθεκτικη στο burn in, πολυ καλο μαυρο και χρωματα χωρις calibration.
Ολα αυτα αρκουν για να πας στην panny.

Επισης θελω να σας εκμυστηρευτω κατι και θα ειμαι αφοπλιστικα ειλικρινης.
Αρκει να δωσετε 1080p απο τον υπολογιστη σας στην panny μεσω hdmi και μετα να παιξετε το hd-dvd rip του transformers η το bd του spiderman 3 για να σας πεσει το σαγονι κατω!
Μετα απο αυτα εβαλα και το pro evo 2008 να παιξει σε 1080p.Εκει και αν μενεις!Λες οτι δεν χρειαζεσαι ps3!Επαιξα για μιαμιση ωρα και ουτε Ι Χ Ν Ο Σ ειδωλλου!