Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Θεωρητικά υπάρχει. Γι' αυτό στο μενού έχει επιλογή να κάνεις τις κάθετες μπάρες γκρι. Προσωπικά νομίζω ότι το smart zoom που έχει η τηλεόραση είναι αρκετά καλό και δεν με ενοχλεί πολύ η παραμόρφωση.

για να μην ψαχνω τωρα,που ειναι?

Σχετικά με το dvd για το στρώσιμο.
Στο http://www.eaprogramming.com/ έχει 3 τύπους για το Break-in DVD.
Ποιό κατεβάζω;
Θέλω να μπορεί να παίξει σε dvd sony dav S300.

Απάντηση: Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Σχετικά με το dvd για το στρώσιμο.
Στο http://www.eaprogramming.com/ έχει 3 τύπους για το Break-in DVD.
Ποιό κατεβάζω;
Θέλω να μπορεί να παίξει σε dvd sony dav S300.

Κατεβαζεις το DVD. Απλα εχει 3 αρχεια, αναλογα με το προγραμμα που θελεις μετα να καψεις το δισκακι.

Βεζουβιε παλια μας ειχες πει 1450!!! Επεσε η τιμη στο μεταξυ?:damnyou:

-bye-
τυπογραφικο λαθος!!!
χααχχααχαα
Αμεσως να με στησεις στην γωνια,μπαγλαμα!!χααχα:Banane0::ernaehrung004:

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Χθες εγαφα μια "ηττα"
Εβλεπα ποοδοσφαιρο στο mega και στην αριστερη πλευρα της οθονης βλεπω μια καθετη ανοιχτοχρωμη γραμη απο το σημα του καναλιου και κατω σε ολη την οθονη.

Οπα λεω την κατσαμε την βαρκα, αλλαζω καναλι στον ant1 ηταν κατι σχετικο , αν και ηταν δυσκολο να διακρινω λογο εναλλαγων των εικονων.

Βαζω την εικονα σε 4/3 και συνεχιζε να υπαρχει οπως και στα 14/9, κανω zoum1.2.3 και εξαφανιζεται βαζω ενα dvd δεν καταφερα να δω τιποτα.

Μαλλον μαλακια του καναλιου ηταν, μιας και σημερα στην 20' LCD που εχω στην κραβατοκαμαρα φαινονταν και εκει....

Βρε εφιαλτη που βαλαμε στο κεφαλι μας......

Και στα "παράθυρα" του Alter βγαίνει μια λευκή-μαύρη οριζόντια γραμμή επάνω. Αναγκάστηκα να ξαναυξήσω το overscan εξαιτίας τους...

Και στα "παράθυρα" του Alter βγαίνει μια λευκή-μαύρη οριζόντια γραμμή επάνω. Αναγκάστηκα να ξαναυξήσω το overscan εξαιτίας τους...

τι ακριβως εχεις κανει?

παντως εγω οταν θελω να τσεκαρω κατι βαζω NET η ΕΤΙ που εχω και την καλυτερη ληψη μαζι με το ΕΤ3 και ΚΡΗΤΗ TV

οτι ειναι καθαρα αναλογικο και οχι μεσω δορυφορου

Last edited:

Γεια σας,

Ειμαι πολύ κοντα στην αγορα της 42PX70 (χρήση 60% αναλογικά κανάλια, 40% DVD).
Θα ήθελα απο τους ιδιοκτήτες να μου πουν όσο πιο αντικειμενικά μπορούν πράγματα που ΔΕΝ τους αρέσουν απο την TV.
Θέλω να ξέρω και τα αρνητικά που μπορεί να υπάρχουν και δεν φαίνονται απο την ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Ευχαριστώ.

Καταρχήν, δεν ξέρω αν την έχεις βρει φτηνότερα από το ΠΛΑΙΣΙΟ αλλά πιστεύω ότι είναι το bestvalue4money, πλην όμως ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω τρία "αρνητικά" σημεία:

1. Περίμενα μεγαλύτερη ευκρίνεια/σαφήνεια σήματος...
2. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν έχει πολλές ευκολίες στο μενού, όπως μοίρασμα της οθόνης, παράθυρα κλπ
3. Ομοίως δεν έχει συντομεύσεις σε πλήκτρα στο χειρισμό της.

Αυτά, τα οποία συγκρίνω με τη Sony CRT 29άρα που είχα, σην οποία παρά τα 12 χρονάκια της υπήρχαν...

Βέβαια, αυτά τα χρήματα διέθετα, οπότε ας μη παραπονιέμαι... :flipout:

Το μονο πραγμα που δεν μου αρεσε ειναι οι επιλογες στο zoom.Δεν μπορεις να τις πειραξεις.Στις lg για παραδειγμα μπορεις να επιλεξεις στο ζουμ να κοψεις λιγο παραπανω το "κεφαλι" για να βλεπεις υποτιτλους.Στην πλειοψηφια των ελληνικων καναλιων, στο zoom1 (η επιλογη ζουμαρισματος της panasonic για το 4/3 σημα) ειναι κομμενοι οι υποτιτλοι ή φαινεται μονο η πρωτη σειρα.
Παντως δεν υπαρχει καλυτερη στα λεφτα της (για να μην πω και στα +400-500ε).

Εγώ αυτό που θεωρώ βασικό της μειονέκτημα (και χαζομάρα των σχεδιαστών της) είναι το κατάμαυρο χρώμα που επέλεξαν να δώσουν στο πλαίσιό της. Όσο καλό μαύρο και αν έχει η TV ποτέ δεν θα πιάσει το απόλυτο μαύρο του πλαισίου της, με αποτέλεσμα σε συνθήκες σχετικού σκότους, το μαύρο στην οθόνη να σου φαίνεται και πάλι σαν σκούρο (πολύ σκούρο όμως, είναι αλήθεια) γκρι συγκρινόμενο με το χρώμα τους πλαισίου της τηλεόρασης. Αν η τηλεόραση είχε πλαίσιο με χρώμα ασημί, θα μιλούσαμε για εκπληκτικό μαύρο. Κάποιοι εκεί στην panasonic κάνανε μεγάλη χαζομάρα.

Ρυθμίσεις πειράζουμε καθόλου στο service-menu ή μάλλον τροποποιούνται; Απλά το έβαλα για να δω τις ώρες και μετά πήγα κάπου που δεν μπορούσα να βγω και την έκλεισα για να το πετύχω... μήπως να κόψω τις @@ μην την ξεκάνω; :rifle:

Να αναφέρω και εγώ ότι είμαι ένας ακόμη ευτυχής κάτοχος της 42PX70 μετά το ναυάγιο του powerbuy της D3000!!!
Δεν το έχω μετανοιώσει ούτε στιγμή. Η τηλεόραση είναι καταπλικτική.
Το μόνο που ζητώ είναι μία διευκρίνηση
Την έχω βάλει για στρώσιμο από χθές με το γνωστό dvd στρωσίματος.
Ξεφυλλιζοντας λοιπόν το thread παρατήρησα ότι αλλού αναφέρεται ότι μπορούμε να αφήσουμε το dvd να παίζει όλο το βράδυ και αλλού ότι πρέπει να παίζει μόνο 1 με 2 ώρες και μετά να την σβήνουμε.
Τελικά τι ισχύει?
Θα έχω πρόβλημα που έπαιζε χθές όλο το βράδυ?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

1. Περίμενα μεγαλύτερη ευκρίνεια/σαφήνεια σήματος...
2. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν έχει πολλές ευκολίες στο μενού, όπως μοίρασμα της οθόνης, παράθυρα κλπ
3. Ομοίως δεν έχει συντομεύσεις σε πλήκτρα στο χειρισμό της.

ευκρίνεια γενικότερα ή μόνο απο αναλογικά κανάλια?

Το μονο πραγμα που δεν μου αρεσε ειναι οι επιλογες στο zoom.Δεν μπορεις να τις πειραξεις.Στις lg για παραδειγμα μπορεις να επιλεξεις στο ζουμ να κοψεις λιγο παραπανω το "κεφαλι" για να βλεπεις υποτιτλους.Στην πλειοψηφια των ελληνικων καναλιων, στο zoom1 (η επιλογη ζουμαρισματος της panasonic για το 4/3 σημα) ειναι κομμενοι οι υποτιτλοι ή φαινεται μονο η πρωτη σειρα.

στο 4/3 σήμα γιατί πρέπει να είναι στο zoom? για να κρυφτεί το σήμα απο το κανάλι? η ανάλυση της τηλ. είναι 1024x768 δηλ. 4/3. Απο την στιγμή που έχει φυσικές διαστάσεις 16/9 να υποθέσω ότι τα pixel είναι παράλληλόγραμμα? Προκαλεί καμιά ενοχλητική παραμόρφωση αυτό? Τέλος, αφού η ανάλυση της είναι 4/3, σε ταινίες 2,35/1 οι μαυρες γραμμές είναι μεγάλες όπως σε μια τετράγωνη τηλ.?

Εγώ αυτό που θεωρώ βασικό της μειονέκτημα (και χαζομάρα των σχεδιαστών της) είναι το κατάμαυρο χρώμα που επέλεξαν να δώσουν στο πλαίσιό της. Όσο καλό μαύρο και αν έχει η TV ποτέ δεν θα πιάσει το απόλυτο μαύρο του πλαισίου της, με αποτέλεσμα σε συνθήκες σχετικού σκότους, το μαύρο στην οθόνη να σου φαίνεται και πάλι σαν σκούρο (πολύ σκούρο όμως, είναι αλήθεια) γκρι συγκρινόμενο με το χρώμα τους πλαισίου της τηλεόρασης. Αν η τηλεόραση είχε πλαίσιο με χρώμα ασημί, θα μιλούσαμε για εκπληκτικό μαύρο. Κάποιοι εκεί στην panasonic κάνανε μεγάλη χαζομάρα.

Σε πολλούς αρέσει το design και το χρώμα του πλαισίου, το μαύρο της απεικόνισης δεν αλλάζει, απλά είναι θέμα αίσθησης.

Δεν παιζει ρολο η αναλυση του πανελ.Τα πιξελ δεν ειναι τετραγωνα αλλα παραλληλογραμμα.Το τηλεοπτικο σημα σαφως και ειναι τετραγωνο και πρεπει να παιζει με μπαρες για να το βλεπεις σωστα.Για τον φοβο των ιουδαιων ομως (burn in-ασχετως αν η px70 ειναι κορυφη σε αυτο το κομματι) καλυτερα το τηλεοπτικο να το εχεις σε 16/9 η auto η zoom1.
Αν θες να το βλεπεις με μπαρες μπορεις μιας και η panasonic φροντισε οι καθετες μπαρες να ειναι γκρι αντι για μαυρες! (διαλεγεις κιολας απο 2-3 αποχρωσεις του γκρι).
Παντως και κατι να φανει, δενειναι μονιμο.Τρεξε το dvd για λιγη ωρα και ολα τα σημαδια θα φυγουν.