Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Άν κάνεις το λάθος και πάς στο MediaMark να δείς τηλεοράσεις και να βγάλεις συμπέρασμα την έχεις κάτσει τη βάρκα...
Εκτός από αυτές που παίζουν HD, όλες οι υπόλοιπες που τροφοδοτούνται με τηλεοπτικό σήμα :beee: είναι επιεικώς απαράδεκτες...
Εκεί είδα και την px70 κι έφυγα τρέχοντας...
icon9.gif

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αγόρασα πρόσφατα την 42px70 και για μερικές μέρες την είχα δίπλα-δίπλα με την CRT 32FQ86 συγκρίνοντας σε τηλεοπτικό σήμα.
Η σύγκριση καταρχήν νομίζω ότι είναι άδικη γιατί άλλο 32" και άλλο 42". Όσο μεγενθύνεις ένα χαμηλής ανάλυσης σήμα τόσο χειρότερο γίνεται. Η CRT ήταν σε γενικές γραμμές ήταν λίγο καλύτερη σε ευκρίνεια-διαύγεια ειδικά σε ζωντανα προγραμματα, παράθυρα και ειδήσεις. Εκεί που η PX εξισσοροπούσε την κατάσταση ήταν σε ταινίες και ίσως και σειρές. Πάντως σε τελική ανάλυση ακόμα και εκεί που υπερτερούσε η CRT ήταν προτιμότερο να βλέπεις στην 42άρα λόγω μεγέθους. Τελικά το μέγεθος μετράει :smile: περισσότερο από τις μικροδιαφορές στην απόδοση. Ασε που όταν βάλεις το dvd πας σε άλλη διάσταση.
Τελικά μετά από μερικές μέρες δεν μπορούσα πια να δώ στην crt γιατί μου φαινόταν πολύ μικρή. Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την αγορά παρόλο που κι εγώ βλέπω κατά 90%+ τηλεοπτικό σήμα.
Επίσης να πώ ότι γυρίζοντας στις εκθέσεις είχα δει πολλές lcd (και ακριβές μάλιστα) και ήταν όλες χάλια σε τηλεοπτικό σήμα. πολύ χειρότερες από την px70.

Χίλια δίκια έχεις! Πιστεύω πάντως ότι σημαντικό ρόλο για την ποιότητα της εικόνας πρέπει να παίζουν:
1. Ο εξοπλισμός = ποιότητα κεραίας και καλωδίου, ενισχυτής σήματος (αν χρειάζεται).
2. Η θέση λήψης του σήματος.

Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις ισχύουν στο καλύτερο δυνατό, νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για το καλύτερο τηλεοπτικό σήμα που μπορεί να δώσει μια συσκευή. Αν, σ' αυτή την περίπτωση, μιλάμε για μικροδιαφορές σε σχέση με την παλιά μας CRT, τότε ναι, αξίζει και με το παραπάνω η flat τηλεόραση. Αν όμως οι διαφορές είναι μεγάλες (θολούρα στην εικόνα, έντονο πιξέλιασμα κλπ), τότε καλύτερα όχι. Μιλάω βέβαια για όσους κάνουν χρήση της συσκευής σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα - όχι για DVD.

Την 40D3000 την ειχες δει? Εχει πολυ καλη αποδoση σε τηλεοπτικο σημα και κορυφαια αποδοση σε DVD ακομα και μεσω Scart!

Την είδα αλλά σε 32άρα και με nova. Ηταν πράγματι καλή.

Eγω ξερω οτι...

"Once you go big screen there is no turning back."

Tι να λεμε τωρα. Οι 32" μονο για κανα τηλεοπτικο καναλι κανουν με το ζορι , ουτε καν για DVD.
Oπως και να το κανουμε αλλο πραγμα να βλεπεις στις 42" η στις 50" και αλλο σε μια οθονιτσα τοση δα.

μα εκει ειναι ολα τα λεφτα :BDGBGDB55:

υ.γ και δεν μιλαω μονο για την panny

Το ξέρω, akren, αλλά για DVD έχω προβολέα. Αλλά δεν έχει σημασία για μένα πιά.

Το αποφάσισα, και σήμερα - αύριο την παραγγέλνω την panny!!!

Άντε βρε, ευχηθείτε μου καλές αφίξεις!

δεν θα σου ευχηθω τιποτα απο αυτα:p αλλα σου ευχομαι να μεινεις ικανοποιημενος με την αγορα σου.

υ.γ αυτο το προβολι αληθεια τι ειναι?:rolleyes:

δεν θα σου ευχηθω τιποτα απο αυτα:p αλλα σου ευχομαι να μεινεις ικανοποιημενος με την αγορα σου.

υ.γ αυτο το προβολι αληθεια τι ειναι?:rolleyes:

Epson EMP-TW600. Με κάτι συμβουλές του Μανώλη πετάει το μηχανάκι!

Νέα τιμή για την Panasonic TH-42PX70E! Στο Πλαίσιο κάτω στη Στουρνάρη (δίπλα από το Πολυτεχνείο) την έχουνε στο ράφι 1149 ευρώ!!! Μάλιστα ο πωλητής μου είπε ότι πλεόν αυτή είναι η σωστή της τίμή!!! Πάντως και σε σχέση με τα πολύ λίγα που ξέρω για τηλεοράσεις, εντυπωσιάστηκα όταν την είδα από κοντά! Ελικρινά είναι εκπληκτική. Έπαιζε ένα σποτάκι της Panasonic και μετά Sony και μάλιστα επειδή έπαιζε το ίδιο σε όλες τις τηλεοράσεις μπορούσες να συκγρίνεις όποιες ήθελες. Πάντως εγώ έβγαλα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Έπαιζε ένα σποτάκι της Panasonic και μετά Sony και μάλιστα επειδή έπαιζε το ίδιο σε όλες τις τηλεοράσεις μπορούσες να συκγρίνεις όποιες ήθελες. Πάντως εγώ έβγαλα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

προσοχη στα spots τα οποια ειναι φταγμενα με τετοιον τροπο που να αναδυκνειουν τα πλεονεκτηματα των tv,αλλα στα σπιτια μας καραδοκει ο εφιαλτης των Ελληνικων καναλιων που μας προσγειωνει ανωμαλα.

παντως καποια χρησιμα συμπερασματα μπορεις να βγαλεις .

Ναι αλλά το σημαντικό είναι ότι το σποτάκι έπαιζε σε όλες τις τηλεοράσεις ταυτόχρονα. Οπότε αν μη τι άλλο μπορείς να τις συγκρίνεις.

Λοιπόν, σαν καλός γκρινιάρης επανέρχομαι στο θέμα του τηλεοπτικού προγράμματος με τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Έχω ακόμα την Philips 29PT9416, που ήταν κορυφή στις 29'' εν έτει 2000. Συμφωνώ πλήρως με τα περί "μπαούλων", διότι αυτός ήταν ένα από τους λόγους που προχώρησα στην αγορά της Panny. Όπμως, σε τηλεοπτικό σήμα πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται με την 42PX70 (βέβαια με συγκεκριμένο σήμαψ στην κεραία, το οποίο στην CRT είναι καμπάνα).

Χθες το βράδυ τις είχα και τις 2 αναμένενες στο ίδιο κανάλι (σε διαφορετικά δωμάτα) και παρακολουθούσα επί τούτου διάφορα κανάλια. Σε κάποια ελληνική εκπομπή σε στούντιο ("Έχεις πακέτο" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) σε σκηνές με κόκκινο φόντο τα πράγματα στην flat ήταν σχεδόν απογοητευτικά. Ακόμα και όταν πείραξα τη φωτεινότητα και την αντίθεση, το αποτέλεσμα που έπαιρνα δεν πλησίαζε την απόδοση της CRT.

Στη συνέχεια, σε ελληνικό σήριαλ του Alpha (νομίζω το "10") τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, με την παρατήρηση όμως ότι δεν είχε έντονα χρώματα στα πλάνα και οι περισσότερες σκηνές ήταν γυρισμένες σε φυσικούς χώρους

Τώρα, σε πολιτική εκπομπή, στην CRT νομίζεις ότι είσαι στο studio. Tέλος, σε κάποια πολεμική ταινία που είχε στον ΣΚΑΪ, με τον κίνδυνο να με χαρακτηρίσετε υπερβολικό, στη CRT νόμιζα ότι βλέπω high definition, σε σχέση με την Panny.

Τώρα, μήπως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις που δίνουν καλύτερη ποοιότητα εικόνα σε SD; Θα ήθελα να μου πείτε τι έχετε βάλει και εσείς.

To εχω ξαναγραψει καπου αλλα θα το γραψω παλι. Δεν σας κανει εντυπωση που σε ολες αυτες τις τηλεορασεις μολις βγει εκτος ο δεκτης παιζουν πολυ καλα?

Εξακολουθω να πιστευω οτι για καποιο λογο , ολοι οι δεκτες στις καινουργιες φλατ τηλεορασεις ειναι περιεργοι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

σορυ για την ερωτηση,αλλα τι ακριβως τι εννοεις να βγαλουμε εκτος τον δεκτη.

Οταν δεν παιζει τηλεοπτικο σημα αλλα απο αλλη εισοδο :grinning-smiley-043:flipout:

Για την ποιότητα της εικόνας σε DVD, στα αντεγραμμένα DVD η ποιότητα είναι αναμενόμενο να είναι κατώτερη σε σχέση με τα αυθεντικά, λόγω συμπίεσης, έτσι δεν είναι;

Πάντως, με βλέπω να φωνάζω τον Μανώλη για calibration, γιατί από ό,τι άκουσα η εικόνα στα DVD απογειώνεται...