Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Η Θεσσαλονικη φιλε μου ειναι μεσα στην Ελλαδα. Εμας εδω μας θεωρουν φαινεται ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! :rifle::furious3:
Οπως και την ...υπόλοιπη Ελλάδα (αν αυτό σε παρηγορεί κάπως!) - έχω ζήσει σε αρκετές πολεις τη Βόρειας Ελλάδας και έχω απόψη.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΗΜΕΡΑ! -bye-

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΕΙΣ "ΣΚΟΡΕΡ".. :ernaehrung004:

Η ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ PX70E ΕΧΕΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ??
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 112 ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.. :chinscratch::chinscratch:

(ΒΕΒΑΙΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ-
ΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. -bye-

Re: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

οπως ολες οι plasma εχει τζαμι, αν αυτο ρωτας και σιγουρα δεν ειναι για δωματια με εντονο φωτισμο η κοντρα στο φως του ηλιου

εαν εχεις crt ειναι το ιδιο πραγμα για να καταλαβεις

Last edited:

Όποιος δεν βαριέται ας βάλει τις παρακάτω ρυθμίσεις για θέαση κάποιου DVD σε σχετικά σκοτεινό περιβάλλον και να μας πει εντυπώσεις:

Mode: Cinema
Colour: Warm
Αντίθεση: 40/60
Φωτεινότητα: 26/60
Χρώμα: 31/100
Οξύτητα: 25/100

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να παραγείλω και εγώ την 42px70. Εν αναμονή της παραλαβής της λοιπόν ας κάνω κάποιες ερωτήσεις:

1) Δεδομένου ότι στην περιοχή μου έχουμε αρκετές αυξομειώσεις τάσεως, χρειάζομαι κάποιον σταθεροποιητή τάσης ή κάτι τέτοιο;
2) Οι 200 ώρες "στρωσίματος" περιλαμβάνουν και την θέαση με zoom;
3) Θα την τοποθετήσω δίπλα από το τζακι (όχι στην πρόσοψη όμως) παρόλο που ο πωλητής μου είπε να την βάλω σε όσο το δυνατόν πιο "ψυχρό" σημείο. Αυτό είναι λάθος;

Τέλος να πω ότι έχω ακόμη τις φοβίες μου σχετικά με την απόσταση (είναι περίπου 3,5 μέτρα).

Όταν παραλάβω θα έχετε νέα μου σχετικά...

Re: Απάντηση: TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να παραγείλω και εγώ την 42px70. Εν αναμονή της παραλαβής της λοιπόν ας κάνω κάποιες ερωτήσεις:

1) Δεδομένου ότι στην περιοχή μου έχουμε αρκετές αυξομειώσεις τάσεως, χρειάζομαι κάποιον σταθεροποιητή τάσης ή κάτι τέτοιο;
3) Θα την τοποθετήσω δίπλα από το τζακι (όχι στην πρόσοψη όμως) παρόλο που ο πωλητής μου είπε να την βάλω σε όσο το δυνατόν πιο "ψυχρό" σημείο. Αυτό είναι λάθος;

Τέλος να πω ότι έχω ακόμη τις φοβίες μου σχετικά με την απόσταση (είναι περίπου 3,5 μέτρα).

1-Παρε τουλαχιστον ενα πολυ μπριζο ασφαλειας
2-Θεαση με ζουμ υποχρεωτικα η παιξιμο του "γνωστου" DVD
3-Οσο μακρυτερα απο το τζακι τοσο καλυτερα
4-Ενταξει καλο θα ηταν να παρεις μια λιγο μεγαλυτερη αλλα σιγουρα δεν θα ειναι και μικρη.

1)Ναι
2)Ναι
3)Ναι αλλά εξαρτάται πόση ζέστη θα τρώει από την εκπομπή του τζακιού. Αν την βάλεις δίπλα κολλητά στον τοίχο δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν την βάλεις πλάγια από το τζάκι που να "τρώει" ζέστη από το τζάκι θα έχεις πρόβλημα.

Λοιπόν....
Προχθές πηγα στο σπίτι φίλου μου και εγκαταστήσαμε την καινούρια του Px70...
Eντυπώσεις...
Κατ'αρχήν είναι πολυ όμορφη. Δευτερον ειναι πολυ βαριά. Την τοποθετήσαμε στον τοίχο με μια βάση των 100 Ευρώ.
Η εικόνα της παρα πολύ όμορφη , και ζωντανή.
Εχει τρεις ρυθμίσεις εικόνας δυναμικη , κανονική και cinema. Δεν θυμαμαι μήπως εχει και προσωπική..
Οι "δυναμική" και "κανονική" είναι παραπλήσιες , ενω στην "cinema" πέφτουν φωτεινότητα και contrast με αποτέλεσμα όποιος την δει έτσι - ειδικά σε μαγαζιά που την έχουν και παίζει έτσι- να νομίζει ότι δεν έχει φωτεινότητα και ούτε καλό μαύρο , ειδικά αν παίζει δίπλα σε LCD.
H εικόνα της ηταν στα μάτια μου ίδια με μια πολύ καλή CRT. Eν ολίγοις όποιος την αγοράσει θα ήταν σαν να άλλαξε την παλιά του CRT με μια λεπτότερη και μεγαλύτερη.
Από την 'αλλη τα χρώματά της αν και πολύ ζωντανά απέχουν από τα πολύ έντονα χρώματα των Lcd.
Οσο για το μέγεθος.... η απόσταση του φίλου μου ήταν 3.60μ και πράγματι η Panasonic δείχνει λίγο μικρή για αυτήν την απόσταση. Ο φίλος μου ήθελε να την γυρίσει πίσω και να πάρει 50άρα , αλλά μόλις είδε την τιμή το ξανασκέφτηκε!!

Όποιος δεν βαριέται ας βάλει τις παρακάτω ρυθμίσεις για θέαση κάποιου DVD σε σχετικά σκοτεινό περιβάλλον και να μας πει εντυπώσεις:

Αντίθεση: 40/60
Φωτεινότητα: 26/60
Χρώμα: 31/100
Οξύτητα: 25/100

τι εννοεις λεγοντας 31/100 η 40/60?

τι εννοεις λεγοντας 31/100 η 40/60?

Προφανώς εννοεί ότι: Παίρνεις ένα μέτρο η αλφάδι η χάρακα η μεζούρα η ταινία που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι οικοδομών, και αφού μετρήσεις τις ανάλογες με την ρύθμιση που θέλεις μπάρες, κάνεις με το calculator τις απαιτούμενες πράξεις και βουαλά. -bye-

Δεν έχεις μετρήσει τον αριθμό των "clicks" που έχουν οι ρυθμίσεις ?

Χοντρικά εννοώ την μπάρα στα τρία δέκατα και δύο τρίτα αντίστοιχα.

δεν μου λες εσυ,εγω σαν ιδιοκτητης τα ξερω αλλα εσυ πολυ avforums διαβαζεις η κανω λαθος:p

θα κοιταξω καποια στιγμη αυριο και θα σω πω

μολις τελειωσε ο λαβυρινθος του πανα,και παω να ψηφισω

Last edited:

δεν μου λες εσυ,εγω σαν ιδιοκτητης τα ξερω αλλα εσυ πολυ avforums διαβαζεις η κανω λαθος:p

θα κοιταξω καποια στιγμη αυριο και θα σω πω

μολις τελειωσε ο λαβυρινθος του πανα,και παω να ψηφισω

Λάθος κάνεις :D

Ρίξε και μια ψήφος "Καλή" από μένα, την είδα το προηγούμενο ΣΚ.

Προφανώς εννοεί ότι: Παίρνεις ένα μέτρο η αλφάδι η χάρακα η μεζούρα η ταινία που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι οικοδομών, και αφού μετρήσεις τις ανάλογες με την ρύθμιση που θέλεις μπάρες, κάνεις με το calculator τις απαιτούμενες πράξεις και βουαλά. -bye-

ενα χαρακα χρησιμοποιουν(κλικ) στο avforums το εχουν κανει κατι σαν σκοποβολη στο στρατο
ειμαστε τακτικοι πελατες και εκει αν και αραιωνουμε σιγα-σιγα .

Last edited:

Μια ερώτηση από ένα νέο κάτοχο. Ποιές είναι οι πρώτες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω μόλις πάρω την τηλεόραση; Την ανοίγω, ψάχνω κανάλια, περνάω το δορυφόρο και μετά αλλάζω contrast, zoom και τα λοιπά; Και κάτι τελευταίο. Το γνωστό cdάκι με τα χρώματα είναι απαραίτητο;(γιατί αν και το έχω κατεβάσει, δεν μπορώ να το "κάψω", γι' αυτό ρωτάω :blush::blush: )

Γεια σας απο ενα ακομη κατοχο της :BDGBGDB55:TH-42PX70E εδω και 5 ημερες

και για αυτο Θα ηθελα να ευχαριστησω το AVClub:SFGSFGSF:

Eχω βαλει τις παρακατω ρυθμισεις

Αντίθεση: 20%
Φωτεινότητα: 20%
Χρώμα: 40%
Οξύτητα: 0%
P-NR: Οχι
MPEG-NR: Οχι

Το Break-in DVD με τα χρωματα γιατι ειναι απαραιτητο;

Εχω συνδεσει στο AV2 με SCART ενα DVD εγγραφης
το οποιο προσεξα οτι οταν το διαβαζει τα λεπτα π.χ. απο το 3:29 παει στο 4:29 αυτο ειναι λογικο;
ειδα στο DVD την επιθεση στο σταθμο 13 (απο εφημεριδα) η εικονα ηταν φανταστικη
ενω το φοβου τους Ελληνες (απο video club) η εικονα ηταν μετρια

εαν παρω ενα DVD Player με HDMI, σκεφτομαι να αγορασω το Pioneer DV-400V-S/K (HDMI 1080p & USB)
η εικονα θα ειναι ως προς τι καλητερη;

και για αυτο Θα ηθελα να ευχαριστησω το AVClub:SFGSFGSF:

Eχω βαλει τις παρακατω ρυθμισεις

Αντίθεση: 20%
Φωτεινότητα: 20%
Χρώμα: 40%
Οξύτητα: 0%
P-NR: Οχι
MPEG-NR: Οχι

Εχω συνδεσει στο AV2 με SCART ενα DVD εγγραφης
το οποιο προσεξα οτι οταν το διαβαζει τα λεπτα π.χ. απο το 3:29 παει στο 4:29 αυτο ειναι λογικο;
ειδα στο DVD την επιθεση στο σταθμο 13 (απο εφημεριδα) η εικονα ηταν φανταστικη
ενω το φοβου τους Ελληνες (απο video club) η εικονα ηταν μετρια

εαν παρω ενα DVD Player με HDMI, σκεφτομαι να αγορασω το Pioneer DV-400V-S/K (HDMI 1080p & USB)
η εικονα θα ειναι ως προς τι καλητερη;

1.να μην ξεχνατε το zoom οταν βλεπετε τηλεοπτικα καναλια

2. δεν ξερω να σου απαντησω 100%(βαλτο το βραδυ που κοιμασε να τελειωνει και η περιοδος των 150-200 ωρων)

3.ναι, της αρεσει το hdmi

καλες θεασεις σε ολους:fahne90:

Μια ερώτηση από ένα νέο κάτοχο. Ποιές είναι οι πρώτες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω μόλις πάρω την τηλεόραση; Την ανοίγω, ψάχνω κανάλια, περνάω το δορυφόρο και μετά αλλάζω contrast, zoom και τα λοιπά; Και κάτι τελευταίο. Το γνωστό cdάκι με τα χρώματα είναι απαραίτητο;(γιατί αν και το έχω κατεβάσει, δεν μπορώ να το "κάψω", γι' αυτό ρωτάω :blush::blush: )

Διότι όπως λέει η επιστήμη ο φώσφορος της οθόνης πρέπει κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης πρέπει να (καεί) ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της οθόνης. Και αυτό επιτυγχάνεται με την όμοια χρωματική προβολή του CD που χρησιμοποιεί τα βασικά τρία χρώματα με τις ενδιάμεσες αποχρώσεις τους συν το λευκό που είναι η πρόσθεση των τριών (μπλε, κόκκινο, πράσινο). Μπακαλίστικα τα είπα αλλά φαντάζομαι να είναι κατανοητά. Οσο για το CD υπάρχει και το αντίστοιχο αρχείο σε vob ώστε αντί για vcd κάποιος να κάψει dvd.

:2thumb22sup:

Σήμερα που είπα στη δουλειά για τη νέα μου αγορά, άκουσα δύο "ανησυχητικά" πράγματα. Πρώτον οτι οι Plasma καίνε περισσότερο ρεύμα από τις LCD (πόσο περισσότερο δηλαδή;) και δεύετρον και πολύ σοβαρότερο, πως οι Plasma εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία. Αληθεύουν αυτά, και κυρίως το δεύτερο, διότι στο σπίτι τρέχουν και δύο μικρά παιδιά;