Panasonic Plasma PX70 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει

Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι ποσοι εχουν αγορασει PX80 παρολα τα προβληματα της PX70 αν και δεν ειμαστε σιγουροι σε κανα χρονο μηπως μετραμε ποσοστο βλαβων και σε αυτην...

Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ενως φιλου μου σημερα την παρελαβαν για servise. Ποσες μερες περιπου κανουν?

Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Απο 10 ημερες έως 5 εβδομαδες (αναλογα αν υπαρχουν διαθεσιμα πανελ)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκορ

Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι ποσοι εχουν αγορασει PX80 παρολα τα προβληματα της PX70 αν και δεν ειμαστε σιγουροι σε κανα χρονο μηπως μετραμε ποσοστο βλαβων και σε αυτην...
Πιστευω να εχουν βρει το προβλημα και να μην εμφανηστει και σ'αυτες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει

αν απορεις ...τοτε δεν ξερεις να αγοραζεις τηλεοραση.
και τα φιατ εβγαζαν βλαβες αλλα δεν αγοραζαν μερσεντες οι ανθρωποι.
και ο λογος ειναι ενας:τα κανει ολα και συμφερει.

Last edited:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Δ/NΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΤΜΗΜΑ Α´ ΑΘΗΝΑΙ 02/05/08

ΑΡ.ΠΡΩΤ.Ζ2/9143

Ταχ. Δ/νση : Πλ.Κάνιγγος Π Ρ Ο Σ:

Τ.Κ. : 101 81 ΑΘΗΝΑ - χχχχχχχχχχχ
Πληροφορίες.: χχχχχχχχχ sfortis@χχχχχχχχ
Τηλ : 210 38 03 904
Φαξ : 210 38 43 549

Email : tzχχχχχχχ@efpolis.gr

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με εγγύηση παιχνιδιού »

ΣΧΕΤ : « Η από 15/04/08 επιστολή σας »

Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού , σας γνωρίζουμε ότι ισχύουν οι διατάξεις του Νόμου 2251/94 (ΦΕΚ191/Α/16-11-94) «Περί Προστασίας Καταναλωτών» και ειδικότερα οι διατάξεις του άρθρου 5 «Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν , καθώς και οι σχετικές διατάξεις (άρθρα 534, 537, 540 κλπ) του Αστικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκαν με το Νόμο 3043/2002.

Ειδικότερα, σχετικά με την εγγύηση, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.2251/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει : «…Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.»

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 5 του Ν. 2251/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: «...Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.»

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 540 του Α.Κ. : «σε περίπτωση ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ’ επιλογή του: 1) να απαιτήσει χωρίς επιβάρυνσή του τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο … 2) να μειώσει το τίμημα 3) να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση…» και σύμφωνα με το άρθρο 554 του Α.Κ. «Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά».

Η Διευθύντρια

Βασιλική Τζιλίρα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20974&page=11

προσεχτε αυτο

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 5 του Ν. 2251/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: «...Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.»

σε απλα Ελληνικα:η εγγυηση ισχυει αλλα δυο χρονια μετα την αντικατασταση του πανελ η οτι με "συμφερει" βλεπω.

Last edited:

Ίσως γιατί το πρόβλημα της PX70 είναι μεμονωμένο και οφείλεται σε συγκεκριμένη αστοχία υλικού που χρησιμοποιήθηκε μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει επανάληψη του φαινομένου γιατί τα προβλήματα ήταν γνωστά πριν την κυκλοφορία της PX80, άρα αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε το ίδιο ελαττωματικό υλικό.

«...Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.»

Κώστα η ανανέωση της εγγύησης μετά την αλλαγή του πάνελ είναι αυτονόητη. Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια κάλυψη για την περίπτωση που το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανιστεί μετά το τέλος της εγγύησης.

Last edited:

Ίσως γιατί το πρόβλημα της PX70 είναι μεμονωμένο και οφείλεται σε συγκεκριμένη αστοχία υλικού που χρησιμοποιήθηκε μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Κώστα η ανανέωση της εγγύησης μετά την αλλαγή του πάνελ είναι αυτονόητη. Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια κάλυψη για την περίπτωση που το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανιστεί μετά το τέλος της εγγύησης.

1.αλλου το παω-bye-
2.δεν το ηξερα αυτο,αρα παει σε δυο χρονια απο την στιγμη αντικαταστασης του panel.
3.να μην υπαρξει:BDGBGDB55:

αρα παει σε δυο χρονια απο την στιγμη αντικαταστασης του panel.

Ναι αλλά μόνο για το πάνελ. Για τα υπόλοιπα μέρη ισχύει η αρχική εγγύηση.

Ναι αλλά μόνο για το πάνελ. Για τα υπόλοιπα μέρη ισχύει η αρχική εγγύηση.

γιατι μου δινεις ελπιδες και μετα με σκοτωνεις:flipout:
τι να το κανω το 50αρι πανελ,εαν δεν εχουν 42αρι λεμε τωρα,δεν χωραει στην κασα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Ναι δεν διαφωνώ πως η εξυπηρέτηση μπορεί να είναι άρτια, το πρόβλημα όμως παραμένει. Σε περίπτωση βλάβης εκτός εγγύησης (δηλαδή μετά τον πρώτο χρόνο), εκτός από το κόστος της επισκευής έχεις και το κόστος μεταφοράς στο εξωτερικό.

Γενικα, εχω μια αποψη για τις συσκευες.

Αν ειναι να παθει κατι που οφειλεται σε ελλατωμα απο το εργοστασιο, οι πιθανοτητες ειναι να το παθει τον πρωτο καιρο, ας πουμε μεσα στο πρωτο εξαμηνο. Αν περασει το εξαμηνο και δεν παρουσιασει τιποτα, με λογικη χρηση ειναι σχετικα απιθανο να παρουσιασει βλαβη αργοτερα. Δεν ειναι αδυνατο, απλως οχι πολυ πιθανο.
Ειναι ενα ρισκο που το παιρνεις. Γι αυτο το λογο νομιζω δεν αξιζει και να αγορασεις επεκταση εγγυησης...

Γενικα, εχω μια αποψη για τις συσκευες.

Αν ειναι να παθει κατι που οφειλεται σε ελλατωμα απο το εργοστασιο, οι πιθανοτητες ειναι να το παθει τον πρωτο καιρο, ας πουμε μεσα στο πρωτο εξαμηνο. Αν περασει το εξαμηνο και δεν παρουσιασει τιποτα, με λογικη χρηση ειναι σχετικα απιθανο να παρουσιασει βλαβη αργοτερα. Δεν ειναι αδυνατο, απλως οχι πολυ πιθανο.
Ειναι ενα ρισκο που το παιρνεις. Γι αυτο το λογο νομιζω δεν αξιζει και να αγορασεις επεκταση εγγυησης...

Έχω την ίδια άποψη με σένα για τις τηλεοράσεις. Για τους υπολογιστές επειδή είμαι παθών έχω διαφορετική :D Ο καθένας με τα βιώματά του -bye-

Η δικιά μου είναι έτοιμη. Χρόνος στο σέρβις (στα Τρίκαλα) 13 ημέρες, αλλά τις 6 από αυτές έψαχνα να βρω εγώ την απόδειξη αγοράς.

H υπόθεση σηκώνει χαλαρά συλλογική αγωγή από ένωση καταναλωτών.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

Αυτό που συμβαίνει με την Panasonic ειναι απαράδεκτο. Αν η βλάβη ήταν μονο σε μένα θα μπορούσα να το δεχτώ. Σε κάθε παρτίδα υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι σκάρτα. Αλλά όταν το πρόβλημα αφορα τόσο μεγάλο ποσοστό καταναλωτών τότε σαν εταιρεία οφείλεις να προσφέρεις την επιλογή της αντικατάστασης. Δεν αγόρασα τηλεόραση ώστε μετά απο 7 μήνες να την τρέχω στα συνεργεία και μετά πάλι να μη γνωρίζω για πόσο καιρό θα δουλεύει.

Είμαι ένας σονάκιας που ... ολισθησε στην αμαρτία της panny. Όλες οι συσκευές μου είναι sony. Μετανοώ και επιστρέφω στην αγκαλιά ... που με περιποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τόση μεγάλη αξιοπιστία και ποιότητα.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ PANASONIC ...
αυτό το: "μετά πάλι να μη γνωρίζω για πόσο καιρό θα δουλεύει."
ισχύει βέβαια για την επισκευασμένη ΡΧ70, αλλά τελικά (αν το δούμε ψύχραιμα) εξίσου ισχύει και για πολλές άλλες τηλεοράσεις ή συσκευές.

Η panasonic, θα έπρεπε να ειδοποιήσει τους κατόχους των τηλεοράσεων με πιθανότητα βλάβης εκ των προτέρων, και να αποσύρει από την αγορά την παρτίδα. Δεν το έκανε, είτε επειδή δεν ήξερε πια παρτίδα έπρεπε να αποσύρει (νομίζω ότι και αυτό είναι πιθανό!), είτε επειδή διάλεξε τον άλλο δρόμο, που λέγεται επισκευάζω άμεσα την βλάβη όταν εμφανιστεί (εντός εγγυήσεως).
Προφανώς έκρινε ότι έτσι είναι καλύτερα γι αυτήν (ίσως και πιο οικονομικό).
Για τον καταναλωτή πρακτικά είναι περίπου το ίδιο, συν όμως το μεγάλο ψυχολογικό θέμα. Το αν θα εμφανιστεί η βλάβη εκτός εγγυήσεως δεν το ξέρουμε (θα το μάθουμε μετά από ένα χρόνο).

Τέλος, αγαπητέ manolis2001 (και άλλοι μετανιωμένοι sonaνκιδες), αν υπήρχε τηλεόραση της sony που με 1100 είχε εικόνα σαν της ΡΧ70, τότε κακώς δεν την πήρες (την sony!). Αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει.
Γι αυτό ηρέμησε ώστε να απολαύσεις την τηλεόραση σου. Και η επισκευασμένη παίζει το ίδιο καλά!
Σκέψου και το άλλο. Με τα 1000 που σου περίσσεψαν, αν σου χαλάσει μετά από τη διετία, θα μπορείς να πάρεις μια καινούρια (panasonic ή κάτι) που θα παίζει ακόμα καλύτερα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E Τριπλαρει και Σκοραρει!!

H υπόθεση σηκώνει χαλαρά συλλογική αγωγή από ένωση καταναλωτών.
δεν νομίζω, γιατί δεν έχει γίνει κάτι παράνομο.
ούτε τα έξοδα της αγωγής δεν θα βγουν!

Σίγουρα όμως μια επιστολή διαμαρτυρίας μπορεί να παίξει. Κάτι μπορεί να βγει προς όφελός μας.
Ποιος θα την γράψει;

Οι γραμμές μέσα σε 10 ημέρες από μια έγειναν 7...αντε να τις εκατοστίσω. Θα κάνω το εξής ... Θα αγοράσω μια καινούργια τηλεόραση και την Panasonic θα την παω για επισκευή μια ημέρα πριν λήξη η εγγύηση...Μάλλον διακρίνω μια πικρία με τη συγκεκριμένη εταιρεία ... γρήγορα στο ψυχολόγο!!!!