Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Το ανέφερα γιατί cinema+warm είναι πιο σωστό όσον αφορά τις κρυφές ρυθμίσεις στις οποίες δεν μπορεί να επέμβει ο χρήστης. Αν φαίνεται σκοτεινό το cinema είναι προτιμότερο να αυξηθεί η φωτεινότητα (από το ρυθμιστικό της αντίθεσης), παρά να χρησιμοποιηθεί το normal.

Όλα αυτά είναι θεωρητικά βέβαια. Ο καθένας την ρυθμίζει για τα γούστα του και δεν πρόκειται να γράψουμε διαγώνισμα σωστών ρυθμίσεων -bye-

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιώργη.......-bye-, απ' ότι έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία, μιλάς λες και έχεις την ΡΧ80 μπροστά σου....:chinscratch:....αν εκείνη πάνω από το καλοριφέρ δεν ήταν 37άρα, θα έλεγα ότι είναι δικιά σου...:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιώργη.......-bye-, απ' ότι έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία, μιλάς λες και έχεις την ΡΧ80 μπροστά σου....:chinscratch:....αν εκείνη πάνω από το καλοριφέρ δεν ήταν 37άρα, θα έλεγα ότι είναι δικιά σου...:grinning-smiley-043

Την προηγούμενη εβδομάδα πρότεινα σε μια γνωστή την 42άρα, αλλά δεν την πρέσαρα στενά και πήγε και πήρε την 37άρα :D

Δεν έχω περάσει να την δω ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μία παρατήρηση όσον αφορά τις ρυθμίσεις της PX80. Τα διαφορετικά modes δεν έχουν απλά διαφορετική φωτεινότητα/αντίθεση, αλλά και διαφορετικές τιμές σε gamma, θερμοκρασία χρωμάτων κλπ. στις οποίες δεν μπορεί να επέμβει ο χρήστης από το κανονικό μενού.

Θέλω να πω πως αν πάρετε το cinema mode και το normal mode και περάσετε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, ΔΕΝ θα πάρετε το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

εγω παιρνω παντως-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Η δικιά σου δεν μετράει γιατί είναι προβληματικό μοντέλο.

Ούτε μια πράσινη γραμμή δεν έχει :ADFADF1:

ναι,γ@μ@ την τρελα μου:BDGBGDB55:

απο το menu του pc την τηλεορασης μπορεις να πειραξεις τις τιμές σε gamma

μολις ερθει η 4850 θα συνδεθει με ενα καλωδιο hdmi θα δω τι γινεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!

απο το menu του pc την τηλεορασης μπορεις να πειραξεις τις τιμές σε gamma

Δεν τα πάω και πολύ καλά με τα πισιά και μπερδεύτηκα :D

Εννοείς ότι μπορείς να αλλάξεις το gamma της τηλεόρασης (όταν αυτή είναι συνδεδεμένη με PC) από το λογισμικό της κάρτας γραφικών ?

Υποθέτω πως θα γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά λογικά η νέα ρύθμιση δεν θα ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις που η πηγή σου θα είναι το htpc ?

Στην είσοδο pc έχει 4 επιλογές για το gamma, 2.0, 2.2, 2.5 και "καμπύλη S" που δεν ξέρω σε τι gamma αντιστοιχεί, δίνει πάντως μεγαλύτερο contrast. Οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο γι αυτή την είσοδο...

DSCN2106s.jpg

Last edited:

Αλλα το κυριοτερο αλλοι παιρνουνε βαση ενω δεν θα επρεπε το full hd και τα δυναμικα κοντραστ που πλασσαρουν κατα καιρους οι διαφημισεις χωρις να ξερουν στην ουσια τι κανουν , τουλαχιστον εδω το αρθρο σου εξηγει και 5 πραγματα πως δουλευουνε οι 2 τεχνολογιες , μπορει να ειναι διαφημιση των εταιριων το αρθρο ΟΜΩΣ δεν λεει ανακριβειες δεν ειδα κανεναν να το κριτικαρει εννοω απο τους ειδικους που γραφουν κατα καιρους στο νετ κριτικες

Σου ειπα κατι παραπανω και το αγνοησες...

...τα native contrast +15000:1 κλπ των πλασμα που εχουν (φυσικα καλυτερο) σε απολυτο σκοταδι απο μια LCD, το πρωι, μεσημερι, απογευματακι κλπ με φως γινεται περιπου 300:1 πολυ χειροτερο απο μια κοινη LCD στο ιδιο περιβαλον λογω υπερβολικων ανακλασεων και του λιγοστου φωτος των συσκευων...

Οι μετρησεις "εργαστηριων" με τις μετρησεις "everyday use" εχουν τραγικες διαφορες... ψαξτες!... μερικες φαινονται με το ματι!

Θα το ψαξεις?

Το 300:1 πως προέκυψε; Μέτρηση με το μάτι;

Στην είσοδο pc έχει 4 επιλογές για το gamma, 2.0, 2.2, 2.5 και "καμπύλη S" που δεν ξέρω σε τι gamma αντιστοιχεί, δίνει πάντως μεγαλύτερο contrast. Οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο γι αυτή την είσοδο...

Δεν το ήξερα αυτό. Δηλαδή έχει ρυθμίσεις gamma μόνο για την VGA ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξαν

Δεν τα πάω και πολύ καλά με τα πισιά και μπερδεύτηκα :D

Εννοείς ότι μπορείς να αλλάξεις το gamma της τηλεόρασης (όταν αυτή είναι συνδεδεμένη με PC) από το λογισμικό της κάρτας γραφικών ?

Υποθέτω πως θα γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά λογικά η νέα ρύθμιση δεν θα ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις που η πηγή σου θα είναι το htpc ?

DSCN2106s.jpg

παρε μια για να παιζεις και συ...μπορεις:flipout:

Δεν το ήξερα αυτό. Δηλαδή έχει ρυθμίσεις gamma μόνο για την VGA ?

δεν ξερω απο hdmi, απο vga σιγουρα

Μόνο στην είσοδο pc έχει ρυθμίσεις για gamma, σε καμία άλλη (εκτός κι αν αρχίσεις να παίζεις με τις ρυθμίσεις στο service menu υποθέτω!).

Το 300:1 πως προέκυψε; Μέτρηση με το μάτι;

Προεκυψε απο αλλο "αρθρο"! :flipout:
Η διαφορα ειναι οτι δε λεω "πιστεψτε το"... λεω "ψαξτε το"...
Αντε καληνυχτα παω να δω το jumper (που υποσχετε πολλα το τρειλερ αλλα εχω ακουσει τα χειριστα!!!) :Banane0:

Κατι τετοια αρθρα ξεχνουν οτι τα contrast 15000:1 κλπ των πλασμα που εχουν (φυσικα καλυτερο) σε απολυτο σκοταδι απο μια LCD, το απογευματακι με φως γινεται περιπου 200 αντε 300:1 πολυ χειροτερο απο μια κοινη LCD στο ιδιο περιβαλον λογω ανακλασεων και λιγοστου φωτος των συσκευων...
Τετοιες πληροφοριες φιλε trisalon δε θα τις βρεις σε αρθρα της pioneer... και υπαρχουν και ακομη περισσοτερα μυστικα που ακομη δεν εισαι ικανος να μαθεις...
Οι μετρησεις "εργαστηριων" με τις μετρησεις "everyday use" εχουν τραγικες διαφορες... ψαξτες!... μερικες φαινονται με το ματι!

ωραια λογικη εχω maserati και επειδη δεν εχω καλους δρομους να τρεξω το αμαξι ειναι μαπα :ADFADF1:.
Το μεσημερι δεν βλεπει κανεις τηλεοραση ουτε το απογευμα γιατι δουλευουμε:2thumb22sup: , αν υπαρχουν αντακλασεις κλεινουμε τα παραθυρα η την βαζουμε σε σωστο σημειο λυσεις υπαρχουν και crt εχουνε σημαινει οτι ειναι μαπα και αυτες στο τηλεοπτικο σημα?

Αν δεν υπαρχουν στα αρθρα των pionner και panasonic που δεν τα αναφερουν ας ξεθαψουν οι ανταγωνιστες τους τα αδυναμα σημεια τους αλλα τολμανε μετα θα τους πιασουνε τα συγκριτικα τεστ οι αλλοι.

Last edited:

Οχι οχι... το βραδυ ειναι για projector... ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!

Κοινή LCDποια εννοούμε? Αυτές που πουλάνε στα καλάθια? Διότι μόνο LCD«πάρε κόσμε» έχω δει. Βλέπεις, οι LCDαφήνουν περισσότερα γκαφρά από τις Plasmaκαι γι’ αυτό προωθούνται από παντού. Τουλάχιστον αυτό ακούω από άτομα που προσωπικά θεωρώ ειδικούς. Επίσης ακούω ότι οι LCDφτάσανε στα όρια της τεχνολογίας τους γι’ αυτό και λανσάρονται οι OLED. Αν δεν αποτελεί τρανή απόδειξη η προσθήκη…πορτατίφ στο πίσω μέρος τους δεν ξέρω τι τότε….

Τέτοιες πληροφορίες φίλε eNeRGy δεν θα βρεις σε κανένα καλάθι του Lidlή του Praktiker.

Για να μην αρχίσουμε πάλι για μαύρο που οι LCD δεν θα αποκτήσουν ποτέ και ταχύτητα απόκρισης που οι LCD ονειρεύονται.

Κολλημένος δεν είμαι. Όπως είπα, για να αγοράσω την 80άρα ρώτησα πρώτα άνθρωπο του χώρου που τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Εάν μου έλεγε να αγοράσω κάποια LCDαυτή θα αγόραζα (όπως και μου πρότεινε κάποια FullHDLCDΜΟΝΟ ΟΜΩΣ για HDθεάσεις…). Αλλά μετά από κάποιες ώρες θέασης παρέα με την Panasonic είμαι πέρα και πάνω από συγκριτικά είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά παράθυρα. Πέρα και πάνω από πορτατίφ και αντανακλάσεις. Εάν αποφάσιζα να δω μια τηλεοπτική ή μη ταινία με ανοιχτά παράθυρα, φώτα κ.λ.π. τότε με μια 14άρα BlueSkyθα ήμουνα πολύ ευχαριστημένος.

Τα παραπάνω χωρίς κανένα ίχνος εμπάθειας αφού για τηλεοράσεις μιλάμε.

Οχι οχι... το βραδυ ειναι για projector... ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!

Σωστός. Έχεις μήπως έναν λογαριασμό Εθνικής να σου στείλω τον μπίλι? :flipout:

Φιλικά (πραγματικά) Πασχάλης

Άντε καλή άδεια....:offtopic:....-bye-

Ρε παιδιά όπου έχω δει αυτην την Panasonic (PX80) Μαμάει!!!Γιατί έτσι...???Παντού παίζει τέλεια σε όποιο κατάστημα και αν την έχω δει...Θέλω να την αγοράσω αλλα κολλάω λίγο στο τομέα gaming που αρκετοί λέτε για lcd.Δηλαδή θα έχω κάποιο πρόβλημα με την Plasma σε 360/PS3 ?

Φίλε nettor, δυστυχώς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς, ακόμα και η ίδια η εταιρία, ότι δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να έχεις πρόβλημα, αν παίζεις παιχνίδια κι έχεις στατικές εικόνες για αρκετή διάρκεια. Δυστυχώς...

Η λύση μιας τηλεόρασης LCD στην περίπτωσή σου φαντάζει ιδανικότερη, για να μην έχεις και το παραμικρό άγχος του burn-in.
-bye-