Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

H TH-42PX80E υπάρχει σε αρκετά Mediamarkt (άν θυμάμαι καλά) κάτω από 900 ευρώ

Και το πλαίσιο στο Περιστέρι είχε την 42px80 στα 599 αλλά εκεί που έχω την τηλεόραση δεν χωράει σε μήκος.

Μάλλον θα πάω προς την 37χ10 και απλα θα περιμένω να πέσουν λίγο οι τιμές.

Last edited:

599 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή.Και τα mediamarkt κάτι σε x99 έχουν τιμή αλλα μεγάλη ποσότητα (βλέπεις τα κουτιά)-Ισως και εκεί πέσουν οι τιμές κάποια στιγμή και το δούμε στα φυλλάδια.

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μόλις με πήρε ο κουνιάδος μου τηλέφωνο....

...μου είπε ότι ξύπνησε τώρα, το βράδυ τα είχε τσούξει λίγο παραπάνω και ενώ έβαλε να δει μια ταινία τον πήρε ο ύπνος και η 37ΡΧ8 έμεινε static από τις 1:00 μέχρι τώρα, με το λογότυπο LG από το DVD player στη μέση της οθόνης...

...μου λέει ότι την έκλεισε και εξακολουθεί να φαίνεται το λογότυπο LG στην οθόνη....:guitarist:

...και του έχω πει του κοιμισμένου να βάζει τον χρονοδιακόπτη, γιατί την έχει ξαναπατήσει.....:slapface:....τεσπα, πάω από εκεί τώρα και νεώτερα όταν την δω από κοντά....γιατί δεν είναι και τόσο σχετικός με το άθλημα.....:chinscratch:

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

...μου λέει ότι την έκλεισε και εξακολουθεί να φαίνεται το λογότυπο LG στην οθόνη....:guitarist:

Χάθηκε να έχει ένα DVD player της Panasonic ? Θα φαινόταν σαν διαφήμιση :D

Εγώ για αυτές τις περιπτώσεις πήρα το BD35 :flipout:

...μου είπε ότι ξύπνησε τώρα, το βράδυ τα είχε τσούξει λίγο παραπάνω και ενώ έβαλε να δει μια ταινία τον πήρε ο ύπνος και η 37ΡΧ8 έμεινε static από τις 1:00 μέχρι τώρα, με το λογότυπο LG από το DVD player στη μέση της οθόνης...

Χρηστο δεν χρειαζεται να κανει τιποτα το ιδιαιτερο. Απλως να την βαλει να δειχνει τηλεοπτικα καναλια και σε 1-2 ημερες προβλεπω οτι δεν θα φαινεται τιποτα.

Αν ομως το ξανακανει 1-2 φορες ακομη προβλεπω να τον προσλαμβανει η Panasonic για δοκιμαστη burn in...-bye-

ΥΓ. Πλακα πλακα αν ηταν αλλη πλασμα (Samsung , LG) μαλλον για μονιμο το εβλεπα το σημα στην οθονη....

Χάθηκε να έχει ένα DVD player της Panasonic ? Θα φαινόταν σαν διαφήμιση :D

:flipout:

Ααααχ...λίγους πιάσαμε, περίμενα περισσότερους...καλό μήνα παλιόπαιδα.....-bye-

..του χρόνου πάλι...:flipout:

Κι ότι ετοιμαζόμουν Χρήστο να προτείνω τον κουνιάδο σου για βράβευση, ως ο πρώτος που κατάφερε να "κάψει" την PX80 παγκοσμίως...

:flipout: :flipout: :flipout:

...και του έχω πει του κοιμισμένου να βάζει τον χρονοδιακόπτη, γιατί την έχει ξαναπατήσει.....:slapface:....τεσπα, πάω από εκεί τώρα και νεώτερα όταν την δω από κοντά....γιατί δεν είναι και τόσο σχετικός με το άθλημα.....:chinscratch:

Μην τον κακιώσεις πολύ Χρήστο. Άλλωστε έχει άλλοθι ο κουνιάδος... Σαν ΑΕΚτζης που είναι, πίνει λιγάκι παραπάνω για να μπορέσει να ξεχάσει... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Κι ότι ετοιμαζόμουν Χρήστο να προτείνω τον κουνιάδο σου για βράβευση, ως ο πρώτος που κατάφερε να "κάψει" την PX80 παγκοσμίως...

Νομιζω οτι δεν ειναι ο πρωτος , υπηρχε πριν κανα διμηνο και ενας στο Avforums που επαιζε 10 ωρες την ημερα Grand Theft auto και απο οτι ελεγε μαλλον επαθε burn in (χωρις να εχω μαθει νεα απο τοτε).:flipout:

Νομιζω οτι δεν ειναι ο πρωτος , υπηρχε πριν κανα διμηνο και ενας στο Avforums που επαιζε 10 ωρες την ημερα Grand Theft auto και απο οτι ελεγε μαλλον επαθε burn in (χωρις να εχω μαθει νεα απο τοτε).:flipout:

Α, όλα κι όλα... Δεν θα μας φάει την πρωτιά ένας εξαφανισμένος ξένος...
:flipout: :BDGBGDB55:

Ααααχ...λίγους πιάσαμε, περίμενα περισσότερους...καλό μήνα παλιόπαιδα.....-bye-

..του χρόνου πάλι...:flipout:

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΒΡΕΕΕΕ.....ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΒΡΕΕΕ....ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΒΡΕΕΕΕ....-bye-

......:flipout:

Μεταξύ PS3 και BD35 βλέπω μια μικρή διαφορά στο upscaling των DVD υπέρ του Panasonic. Για αναπαραγωγή BR δεν το συζητάω καν, οι διαφορές είναι ανύπαρκτες. Αν έχεις ήδη PS3 σίγουρα δεν αξίζει να ξοδευτείς για άλλη πηγή.

Προς το παρόν χρησιμοποιώ το θρυλικό ...yamakawa 365! :guitarist:

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω PS3 και για αυτό σκέφτηκα μήπως να πάρω και ένα νεώτερο dvd player μπας και κάνει καλύτερο upscale από το yamakawa.

Επαναφέρω τη συζήτηση και ρωτώ την κοινότητα κατόχων εάν έχει προχωρήσει κανείς σε αυτή τη τηλεόραση σε καλιμπράρισμα μέσω του Service Menu.

To επιδίωξα, εφόσον ήδη είχα το EyeOne2 hardware το οποίο μέχρι πρότεινος το χρησιμοποιούσα για καλιμπράρισμα LCD οθονών υπολογιστή, αλλά τα βρήκα "σκούρα" στην αδυναμία αλλαγών των τιμών του Service Menu που ενώ τις άλλαζα δεν επέφεραν αλλαγή στο πάνελ!

Από το post#1...

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Μετρήσεις-Διαγράμματα (panosxgr)
http://www.avclub.gr/forum/showpost....postcount=2958 [Mode: Cinema - Colour Temp: Normal]
http://www.avclub.gr/forum/showpost....postcount=2959 [Mode: Cinema - Colour Temp: Warm]

ΚΡΥΦΑ ΜΕΝΟΥ

Περιήγηση στο Service Menu
http://www.avclub.gr/forum/showthrea...953#post673953

...ο Πάνος και ο Γιώργος κάτι έχουν παλέψει, μπορούν να σε βοηθήσουν...

Υ.Γ.: Ο Κάστρο, ξέρει σίγουρα ...(έχει προχωρήσει και σε άλλα πειράματα στην ΡΧ80, πέραν του δέοντος και των τετριμμένων).

Last edited:

Ναι το ίδιο πρόγραμμα HCFR χρησιμοποίησα και από ότι είδα, το ίδιο προφίλ στο Cinema μου παρουσίαζε. Δηλαδή στο RGB κοντά προς το ιδεατό, αλλά χαμηλό gamma, το οποίο αρχίζω να ψιλιάζομαι ότι είναι επίτηδες για ψευδαίσθηση καλύτερου μαύρου.

Το πρόβλημά μου ήταν ότι έφθασα στη ρύθμιση White Level έπρεπε να ρυθμιστεί το Contrast έτσι ώστε να είναι στο επιθυμητό εύρος 30-40ftL για πλάσμα. Έπρεπε λοιπόν από το Service Menu να κατεβάσω το Contrast από το εργοστασιακό 212. Έλα όμως που παρόλο που κατέβαζα τις τιμές δεν άλλαζε το contrast της οθόνης; Την επιβεβαίωση την είχα και από τον αισθητήρα που συνεχώς έδινε την ίδια μέτρηση - εάν θυμάμαι καλά γύρω στα 58ftL.

Κάποια γνώμη εδώ από κάποιον που έχει προχωρήσει;

Ναι το ίδιο πρόγραμμα HCFR χρησιμοποίησα και από ότι είδα, το ίδιο προφίλ στο Cinema μου παρουσίαζε. Δηλαδή στο RGB κοντά προς το ιδεατό, αλλά χαμηλό gamma, το οποίο αρχίζω να ψιλιάζομαι ότι είναι επίτηδες για ψευδαίσθηση καλύτερου μαύρου.

Το χαμηλό gamma (γύρω στο 2.0) είναι χαρακτηριστικό της εικόνας όλων των Panasonic (στα default modes), αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αναφέρεις. Δηλαδή πιο "φωτισμένες" σκοτεινές σκηνές.

Το πρόβλημά μου ήταν ότι έφθασα στη ρύθμιση White Level έπρεπε να ρυθμιστεί το Contrast έτσι ώστε να είναι στο επιθυμητό εύρος 30-40ftL για πλάσμα. Έπρεπε λοιπόν από το Service Menu να κατεβάσω το Contrast από το εργοστασιακό 212. Έλα όμως που παρόλο που κατέβαζα τις τιμές δεν άλλαζε το contrast της οθόνης; Την επιβεβαίωση την είχα και από τον αισθητήρα που συνεχώς έδινε την ίδια μέτρηση - εάν θυμάμαι καλά γύρω στα 58ftL.

Κάποια γνώμη εδώ από κάποιον που έχει προχωρήσει;

Δεν έχω μετρήσει με όργανο, απλά κάνα δυο ερωτήσεις/παρατηρήσεις που ίσως βοηθήσουν:

1. Το contrast του service menu δεν είμαι σίγουρος τι ρόλο παίζει (πιθανόν να ορίζει την μέγιστη δυνατή φωτεινότητα του πάνελ), αλλά δεν βλέπω τον λόγο για να το πειράξεις. Όρισε το white level που θέλεις πειράζοντας το ρυθμιστικό της αντίθεσης του κανονικού μενού.

2. Η μέτρηση φωτεινότητας που αναφέρεις (58 FL) είναι περίπου 200 nits. Είσαι σίγουρος πως ήσουν σε cinema mode ? Το λευκό το μέτρησες σε full screen ή σε λευκό παράθυρο ? Αν η μέτρηση έγινε σε παράθυρο, πόσο % της οθόνης ήταν ?

Last edited:

Δυστυχώς και στο avsforum συνηγορούν ότι στην Pannasonic δεν αλλάζει το "γάμμα" από το "Μυστικό μενού".
Μία λύση είναι να "κόψεις" τα CUT με αντίστοιχη αύξηση του SUB-BRIGHT, αλλά προσωπικά αυτή η λύση δεν μου αρέσει γιατί δεν έχει σχέση με καλιμπράρισμα αλλά με γιατροσόφι...
Για τη φωτεινότητα δεν μπορώ να σου πω 100% ότι αφορούσε τη ρύθμιση Cinema και όχι την Dynamic, γιατί κάπου στην πορεία όταν είδα ότι το κόντραστ μου δεν μου κάθεται καλά, είπα εάν είναι να πειραματιστώ ας πειραματιστώ με τη ρύθμιση Dynamic που δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ.

Σϊγουρα πάντως και στη Cinema ήταν αρκετά πάνω από τα 40ftL, γιατί θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ότι ήταν αρκετά πάνω από το όριο.
Η μέτρηση του λευκού έγινε σε 100% level/amplitude 100% και σε κεντρικό κάδρο περίπου 25% της συνολικής οθόνης.

Τώρα για τα υπόλοιπα θα επαναλάβω την διαδικασία γιατί το επιχείρησα πριν ένα μήνα και η μνήμη αρχίζει να με προδίδει...

Δυστυχώς και στο avsforum συνηγορούν ότι στην Pannasonic δεν αλλάζει το "γάμμα" από το "Μυστικό μενού".
Μία λύση είναι να "κόψεις" τα CUT με αντίστοιχη αύξηση του SUB-BRIGHT, αλλά προσωπικά αυτή η λύση δεν μου αρέσει γιατί δεν έχει σχέση με καλιμπράρισμα αλλά με γιατροσόφι...

Και μένα γιατροσόφι μου ακούγεται και μάλιστα αμφιβόλου αποτελέσματος.

Για τη φωτεινότητα δεν μπορώ να σου πω 100% ότι αφορούσε τη ρύθμιση Cinema και όχι την Dynamic, γιατί κάπου στην πορεία όταν είδα ότι το κόντραστ μου δεν μου κάθεται καλά, είπα εάν είναι να πειραματιστώ ας πειραματιστώ με τη ρύθμιση Dynamic που δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ.

Σϊγουρα πάντως και στη Cinema ήταν αρκετά πάνω από τα 40ftL, γιατί θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ότι ήταν αρκετά πάνω από το όριο.
Η μέτρηση του λευκού έγινε σε 100% level/amplitude 100% και σε κεντρικό κάδρο περίπου 25% της συνολικής οθόνης.

Τώρα για τα υπόλοιπα θα επαναλάβω την διαδικασία γιατί το επιχείρησα πριν ένα μήνα και η μνήμη αρχίζει να με προδίδει...

Νομίζω πως σε cinema και σε 20-25% παράθυρο δεν πρόκειται να πάρεις τιμή πάνω από 40fl, αλλά αναμένουμε την νέα σου μέτρηση. Επίσης αν δεν σου κάνει κόπο μέτρησε και την φωτεινότητα του λευκού σε full screen στο cinema mode (απλά για να πάρουμε μια ιδέα).

Γιώργο, γενικά στο καλιμπράρισμα μήπως είναι πιο σωστό να παίρνουμε μέτρηση με 25% παράθυρο?