Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Είναι οι εργοστασιακές, εκτός της (μικρής) αύξησης του BlueDrv που είχα κάνει πριν μήνες (με το μάτι) γιατί σε Cinema-Warm το λευκό μου "κιτρίνιζε" (ελαφρώς).

...λόγω υψηλού contrast..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Είναι εύκολο να το δεις εαν παρατηρησεις το 90-100(κόκκινο πάνω μπλε κατω)

Thanks Μανώλη :a0210:

Πάντως πρέπει να είναι μπελάς η ρύθμιση του greyscale λόγω έλειψης ρυθμιστικών στο κανονικό μενού. Μπες στο service, άλλαξε κάτι (στο δεκαεξαδικό :D), βγες, πάρε μέτρηση, ξαναμπές κ.ο.κ Μπράβο και πάλι στον φίλο lemon που το πάλεψε :a0210:

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιωργο ποσα θελεις για να μου καλιμπραρεις και την δικια μου τηλεοραση?:flipout:-bye-

Γιάννη με τις ελάχιστες γνώσεις μου και ένα "πτωχό" Spyder 3, σιγά μην χρεώσω κιόλας ;) Αν ήσουν κοντά πάντως θα ερχόμουν σίγουρα μια βολτίτσα να το παλέψουμε -bye-

Γιάννη με τις ελάχιστες γνώσεις μου και ένα "πτωχό" Spyder 3, σιγά μην χρεώσω κιόλας ;) Αν ήσουν κοντά πάντως θα ερχόμουν σίγουρα μια βολτίτσα να το παλέψουμε -bye-

Ναι ρε Γιωργο , πλακα σου κανω ...παντως καλα εκανες και αγορασες το "ματι" σιγουρα θα μαθεις πολλα...-bye-

Ελπίζω να μάθουμε όλοι. Όποιος φίλος έχει όρεξη να μετρήσουμε την τηλεόραση του, ευχαρίστως να το κάνουμε και να παραθέσουμε τις μετρήσεις στο αντίστοιχο νήμα. Για αρχή θα ψήσω τον φίλο Δημήτρη -bye- με την PQ6000 που έχει και μπόλικες ρυθμίσεις για ψαχούλεμα :D

Προς όλα τα μέλη...

στο service manual τι τιμή αναφέρεται στο Contrast?

(ας το ψάξω από κει, γιατί δεν νομίζω ότι έχει σχέση κάποια άλλη ρύθμιση...)

Προς Γιώργο,
το HCFR όταν του δηλώνεις τον αισθητήρα, αλλά και κάθε φορά που ανοίγεις ένα νέο αρχείο ρυθμίσεων, σου ζητά καλιμπράρισμα του οργάνου μέτρησης πάνω σε μια μη πορώδη μαύρη επιφάνεια.
Σε τι επιφάνεια το έβαλες, προσωπικά χρησιμοποίησα το εσωτερικό από μία θήκη DVD.

Στο EyeOne είναι αναγκαίο το καλιμπράρισμα του sensor. Στα Spyder δεν ζητάει και ούτε υπάρχει αντίστοιχη επιλογή πουθενά. Πιστεύεις πως μπορεί να είναι πρόβλημα του EyeOne ? Οι μετρήσεις του μαύρου σου πάντως δείχνουν μια χαρά. Πάρε μια μέτρηση από κάποιο άλλο μόνιτορ (πχ από το PC σου να δεις αν η μέγιστη φωτεινότητα είναι σε "φυσιολογικά" επίπεδα.

Εγώ έχω την 37PX8 και οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του Adjust είναι:

• CONTRAST 231
  • COLOR 2B
  • TINT 00
  • SUB-BRT 80C

Λες να βγάλαμε "λαυράκι" και να βρήκαμε την αιτία;

Στην δική μου 42PX80E οι αντίστοιχες τιμές είναι:

• CONTRAST 1CF
  • YMAX 6A3
  • COLOR 2B
  • TINT 00
  • SUB-BRT 80C
Εν ολίγοις το contrast έχει σαφώς χαμηλότερο επίπεδο...

Γράψτε και οι υπόλοιποι βρε παίδες, πόσο σας γράφει η δική σας 42PX80;

Σημείωση = βρήκα κάποιες σημείώσεις μου, που αναγράφω τιμές contrast 212, ΥΜΑΧ 1Β4 που μάλλον είναι οι αρχικές πριν επέμβω με το καλιμπράρισμα...

Δεν ήξερα πως και το Contrast είναι στο δεκαεξαδικό. Με παραπλάνησε η τιμή 231 που έχει η δική μου και αντιστοιχεί στο 561. Η δική σου τιμή αντιστοιχεί σε 463, άρα όντως είναι πιο χαμηλά. Πριν αλλάξεις κάτι όμως καλό είναι να βάλουν τις τιμές τους και κάτοχοι των 42PX80 για να έχουμε μέτρο σύγκρισης.

To YMAX δεν το ανέφερα γιατί μεταβάλλεται ανάλογα με την προβαλλόμενη εικόνα. Από την ονομασία του και από τον τρόπο που λειτουργούν οι πλάσμα υποθέτω πως αναφέρεται στην στιγμιαία μέγιστη επιτρεπτή φωτεινότητα (δηλαδή ηλεκτρική τάση) η οποία καθορίζεται από το πόσο φωτεινή είναι μια εικόνα. Αυτός ο περιορισμός είναι και ο λόγος που όσο αυξάνεται η επιφάνεια λευκού μειώνεται η στάθμη του. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της τιμής, αλλά θα σε συμβούλευα να μην το πειράξεις (τουλάχιστον προσωρινά).

Εdit: Το Contrast 212 (αντιστοιχεί σε 530) νομίζω πως το έχω δει και σε άλλη 42άρα, αλλά ας περιμένουμε και κάποιον άλλον να δώσει τις τιμές του.

Last edited:

Λίγο off-topic Γιώργο, αλλά μήπως έχεις και καμμία crt ακόμα, να πάρεις ένα σετ μετρήσεων με το spyder; :D :D :D

Deja Vu :D

Άλλαξε το contrast στο 212 και ελπίζω να είσαι ΟΚ :a0210:

Μπράβο Γιώργο :a0210: - είσαι πρώτος - βρήκες την αναφορά μου που είχα κατεβάσει την εργοστασιακή τιμή του contrast (έλεγα και εγώ, τι στο καλό έχω γράψει στις σημειώσεις μου).

Θα το επαναφέρω και θα ενημερώσω...

Λες να βγάλαμε "λαυράκι" και να βρήκαμε την αιτία;

Στην δική μου 42PX80E οι αντίστοιχες τιμές είναι:

• CONTRAST 1CF
  • YMAX 6A3
  • COLOR 2B
  • TINT 00
  • SUB-BRT 80C
Εν ολίγοις το contrast έχει σαφώς χαμηλότερο επίπεδο...

Γράψτε και οι υπόλοιποι βρε παίδες, πόσο σας γράφει η δική σας 42PX80;

Σημείωση = βρήκα κάποιες σημείώσεις μου, που αναγράφω τιμές contrast 212, ΥΜΑΧ 1Β4 που μάλλον είναι οι αρχικές πριν επέμβω με το καλιμπράρισμα...

Καλημέρα .
Θα πρέπει να προσέξετε γιατι οι τιμές διαφέρουν εαν το υλικό είναι HD ή είναι SD.
Έαν από την HDMI δεί σήμα πάνω από 576p το θεωρεί HD σήμα και έχουμε άλλες τιμές.
To
CONTRAST 213
YMAX 75C αλλά αλλάζει βάσει τιμής εισόδου
COLOR δεν θυμαμαι
TINT 00
SUB-BRT δεν θυμαμαι
Για τα υπόλοιπα μπορώ να σας βοηθήσω το απόγευμα.
Φίλε Lemon εαν μπορούμε να βοηθησουμε κάπου εδω είμαστε.

Δεν ήξερα πως και το Contrast είναι στο δεκαεξαδικό. Με παραπλάνησε η τιμή 231 που έχει η δική μου και αντιστοιχεί στο 561. Η δική σου τιμή αντιστοιχεί σε 463, άρα όντως είναι πιο χαμηλά. Πριν αλλάξεις κάτι όμως καλό είναι να βάλουν τις τιμές τους και κάτοχοι των 42PX80 για να έχουμε μέτρο σύγκρισης.

To YMAX δεν το ανέφερα γιατί μεταβάλλεται ανάλογα με την προβαλλόμενη εικόνα. Από την ονομασία του και από τον τρόπο που λειτουργούν οι πλάσμα υποθέτω πως αναφέρεται στην στιγμιαία μέγιστη επιτρεπτή φωτεινότητα (δηλαδή ηλεκτρική τάση) η οποία καθορίζεται από το πόσο φωτεινή είναι μια εικόνα. Αυτός ο περιορισμός είναι και ο λόγος που όσο αυξάνεται η επιφάνεια λευκού μειώνεται η στάθμη του. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της τιμής, αλλά θα σε συμβούλευα να μην το πειράξεις (τουλάχιστον προσωρινά).

Εdit: Το Contrast 212 (αντιστοιχεί σε 530) νομίζω πως το έχω δει και σε άλλη 42άρα, αλλά ας περιμένουμε και κάποιον άλλον να δώσει τις τιμές του.

Γιώργο και να αλλάξει την τιμή μετα από το κλείσιμο της τηλεόρασης επανέρχεται στην κανικη τιμή.
Η τιμή αυτη δεν έχει να κανει με επιφανεια εκπομπης (100% , 25%....)

Λίγο off-topic Γιώργο, αλλά μήπως έχεις και καμμία crt ακόμα, να πάρεις ένα σετ μετρήσεων με το spyder; :D :D :D

Γιάννη η δική μου CRT απεσύρθη στα πάτρια εδάφη. Θα έχω τον νου μου πάντως ;)

Προς το παρών έχω το "ρυθμισμένο" greyscale της PX8 μετά από καμιά ωρίτσα παιδέματος με το service menu. Υποθέτω πως θα έρχεται και καλύτερα, αλλά προς το παρών θα αρκεστώ σε αυτό :D Πάνω το Default Cinema Warm και κάτω μετά την ρύθμιση:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 37PX8_RGB.JPG
    37PX8_RGB.JPG
    81.2 KB · Views: 279
  • 37PX8_Cal_RGB.JPG
    37PX8_Cal_RGB.JPG
    76.3 KB · Views: 92
Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γιώργο και να αλλάξει την τιμή μετα από το κλείσιμο της τηλεόρασης επανέρχεται στην κανικη τιμή.
Η τιμή αυτη δεν έχει να κανει με επιφανεια εκπομπης (100% , 25%....)

Μανώλη δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά εννοούσα πως ανάλογα με το APL ρυθμίζει την μέγιστη στάθμη του λευκού, ώστε να μην υπερβεί η ηλεκτρική τάση το όριο που έχει τεθεί.

Προσωπικά ούτε που τις έχω ακουμπήσει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Θα το επαναφέρω και θα ενημερώσω...

Αναμένουμε :a0210:

Τα νεύρα μου!

Μετά από 4 ώρες ψαξίματος, συμπεραίνω τα εξής:

Τα προφίλ warm, normal, cool μεταξύ των dynamic, normal & cinema είναι ταυτόσημα και πιο συγκεκριμένα.
Warm
R-Cut .... 80
G-Cut ..... 70
B-Cut ..... 78
R-DRV ......FC
G-DRV.......8C
B-DRV.......8A
ALL-CUT....80
ALL-DRV....FC

Normal
R-Cut .... 80
G-Cut ..... 80
B-Cut ..... 80
R-DRV ......FC
G-DRV.......F4
B-DRV.......94
ALL-CUT....80
ALL-DRV....FC

Cool
R-Cut .... 80
G-Cut ..... 70
B-Cut ..... 78
R-DRV ......F3
G-DRV.......FC
B-DRV.......FO
ALL-CUT....80
ALL-DRV....FC

Μετέφερα τα πάντα εργοστασιακά (θέλω να πιστεύω) και έκανα reset και το μενού Picture στα Dynamic, normal, cinema.
Μετρήθηκε το λευκό (100%) σε παράθυρο και οι τιμές που πήρα ήταν.
Dynamic (normal)=60.3 ftL
Normal (normal)=43.4 ftL
Cinema (normal)=25 ftL

Στην ρύθμιση Cinema (warm) επανέλαβα το καλιμπράρισμα και όταν ήρθε το RGB στα επίπεδα 30&80% του λευκού στο 99-100% του ιδεατού, το 100% λευκό σε παράθυρο είχε πέσει στα 14ftL !

1) Απορώ Γιώργο, πως η δική σου 37άρα καλιμπράρεται διατηρώντας το 100% λευκό στο ίδιο επίπεδο ftL
2) Βοηθήστε και υπόλοιποι της 42άρας PX80, έχετε τις ίδιες τιμές στο service menu με αυτές που σας αναφέρω παραπάνω; Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα, μόνο να δείτε.

Να συμπληρώσω στο προηγούμενο μήνυμά μου:
1) επανέφερα και το Contrast σε 212
2) η τιμή F0, είναι F + το μηδέν (0) και όχι FO (γράμματα) όπως λανθασμένα έχω πληκτρολογήσει (γαρ δεκαεξαδικού)
3) για όσους θέλουν να κοιτάξουν στο service menu, αλλά δεν ξέρουν πως στο σύνδεσμο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=673953#post673953 υπάρχει αναλυτικός οδηγός