Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Ποιοοοοοοοοοοοός...............??????????????????????????????

Κοίτα, ή το έγραψε ο rivers ή μιλάμε για τη σύμπτωση του αιώνα. :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Κοίτα, ή το έγραψε ο rivers ή μιλάμε για τη σύμπτωση του αιώνα. :chinscratch:

Μάλλον σύμπτωση είναι....ο Γιάννης, πόσταρε πρώτος μετά τη παράθεση του 'Αποσπάσματος'....τι στο καλό ...κι εγώ κι ο Βασίλης, δεν καταλάβαμε???????

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

δεν νομιζω οτι ειναι ο Γιαννης αλλα και ετσι να ειναι ανακαλουμε οτι ειπαμε,ο Γιαννης ειναι υπερανω σχολιων και σαφως δεν το εγραψε κακοβουλα.Υπαρχουν βεβαια κακοβουλοι αλλα αν ειναι ετσι τα πραγματα τοτε κραταμε οτι ειπαμε ως γενικες κουβεντες που δεν εφαρμοζονται εδω.

Λες να την πατησαμε Χρηστο?:flipout:

Ο Γιαννης ειναι...εχει SONY D3000 και 2 XBOX360.....

Γιαννη συγνωμη αλλα κανεις δεν ηξερε..και εγω δεν μπηκα να διαβασω στοιχεια εκρινα απο τα εδω ποστς...

αλλα τι λεω αφου ο ανθρωπος λεει αμεσως μετα οτι αυτα ειναι ανακριβειες και κριμα που ειμαστε συνονοματοι...Δεν ειναι ο δικος μας Γιαννης απλα συμπτωση ειναι.....

edit 2: οκ ο Γιαννης ηταν!!!

3 φορες αυτοαναιρεθηκα στο ιδιο μηνυμα..αυτο και αν ειναι ρεκορ!

Last edited:

Παιδια συγνωμη αν εγραψα καποια ανακριβεια στο avforums.

Ισως να μην θυμομουν το ακριβες ποσοστο και να εβαλα χοντρικα 25%.

Παντως σε αλλα νηματα στο avforums (οπως και εδω) θα δειτε οτι λεω οτι η Px80 ειναι πολυ καλη τηλεοραση. -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδια συγνωμη αν εγραψα καποια ανακριβεια στο avforums.

Ισως να μην θυμομουν το ακριβες ποσοστο και να εβαλα χοντρικα 25%.

Παντως σε αλλα νηματα στο avforums (οπως και εδω) θα δειτε οτι λεω οτι η Px80 ειναι πολυ καλη τηλεοραση. -bye-

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

ΚΟΤΣΙΑ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΜΑΓΚΑΣ, ΚΥΡΙΟΣ

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Aυτος ο Yannis που γραφει αυτες τις ανακριβειες στο avforums Ελληνας ειναι?:nounder:

Κριμα που ειμαστε και συνονοματοι.

:bang:

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

δεν νομιζω οτι ειναι ο Γιαννης αλλα και ετσι να ειναι ανακαλουμε οτι ειπαμε,ο Γιαννης ειναι υπερανω σχολιων και σαφως δεν το εγραψε κακοβουλα.Υπαρχουν βεβαια κακοβουλοι αλλα αν ειναι ετσι τα πραγματα τοτε κραταμε οτι ειπαμε ως γενικες κουβεντες που δεν εφαρμοζονται εδω.

Λες να την πατησαμε Χρηστο?:flipout:

Για μια ακόμη φορά, συμφωνώ με τον Βασίλη...

...σαφώς η ανάκληση αφορά τον Γιάννη...(και οφείλω να τον συγχαρώ που αντιμετώπισε με χιούμορ το όλο θέμα)....

...αλλά για μένα ισχύουν όσα έγραψα, ως γενικό σχόλιο και αφορούν το φιλτράρισμα των πληροφοριών που εκφράζονται μέσα στα forum...

...ούτως ή άλλως, η ανακρίβεια δεν ήταν ανάμεσα στο 23% και το 25% των προβληματικών panel που εμφανίστηκαν στις ΡΧ70....

...αλλά στο ότι έχουν εμφανιστεί στις ΡΧ80 .....

' Also a owner of a 42PX80 had the exact same problem after only 50 hours of use.

What i 'm saying is that faulty panels are a common problem with Panasonics.'

Σέβομαι και εκτιμώ τον Γιάννη, του οποίου η εμπειρία και οι γνώσεις είναι αναμφισβήτητες και αποτελούν 'Φάρο'...για μένα...

...είμαι βέβαιος ότι το σχόλιο του δεν έγινε κακόβουλα...πιθανόν (δεν το εύχομαι) το σχόλιο αυτό να γίνει επίκαιρο και να μας απασχολήσει στις 03/08/2008....αλλά στις 03/5/2008, για μένα είναι ανακρίβεια...

Υ.Γ.: Γιάννη, δεν πιστεύω να μου κρατάς κακία......:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδια σιγουρα δεν ηθελα να εφευρω ενα προβλημα που δεν υπαρχει. Αν η βλαβη της PX80 που ειχε αναφερθει στο AVclub
δεν αφορουσε το πανελ (οπως μαλλον ειχα λαθος καταλαβει) ζηταω συγνωμη.

Δεν εχω τιποτα εναντια στην Panasonic και ειδικα εναντια στην Px80 που αποτελει μια τηλεοραση που αξιζει και το τελυταιο cent που πληρωνει καποιος για να την αποκτησει.-bye-

Μπορώ πλέον και επίσημα να μπω στον πίνακα των ευτυχισμένων κατόχων μιας Panasonic H-42PX80!!!

Μετά από μόλις 3,5 ώρες θέασης ας γράψω κι εγώ τις πρώτες εντυπώσεις. Άλλωστε αυτή η πρώτη εντύπωση είναι καθώς λένε η σωστή.

Για το θέμα της αισθητικής της TV δεν θα αναφερθώ κατά πρώτο λόγο γιατί είναι θέμα προσωπικό και κατά δεύτερο γιατί δεν είναι το ζητούμενο.

Ελαφρώς ταλαιπωρήθηκα για να την μοντάρω στη βάση της αφού προσπαθούσα μόνος μου αλλά μετά από 10-15 λεπτά τα κατάφερα…

Η θέαση ξεκίνησε αμέσως μετά τον συντονισμό των καναλιών. Εδώ ισχύει ότι η ποιότητα της εικόνας είναι απολύτως ανάλογη με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος αλλά και του τηλεοπτικού προγράμματος. Εννοώ ότι για παράδειγμα στην ΝΕΤ που έχει από τα καλύτερα σήματα στην περιοχή μου άλλα προγράμματα είχανε καταπληκτική εικόνα και άλλα όχι. Το ίδιο και με το MEGA στο οποίο βρέθηκα να παρακολουθώ το νέο «διαφημιστικό» spot των γιατρών χωρίς σύνορα και για μια στιγμή νόμιζα ότι παρακολουθώ την ταινία “Three Kings”.

Στην συνέχεια το menu περιλάμβανε την ταινία “Batman Begins” όπου πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι μόνο το μέγεθος (από 28άρα 4:3 σε 42άρα 16:9 είναι μεγάλο άλμα) αλλά η τελική αίσθηση που σου αφήνει το panel. Ειδικός δεν είμαι αλλά μπορώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησε 110%. Μοναδικό μελανό σημείο ορισμένα τεχνουργήματα που παρατηρούσα σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις των ηθοποιών. Όχι όχι, σε γρήγορες σκηνές δεν είχα πρόβλημα αλλά όταν ο χαρακτήρας της ταινίας έγνεφε αρνητικά ή καταφατικά με το κεφάλι του (αυτό το λίγο πολύ παρατεταμένο no no no no) το πρόσωπό του έμοιαζε να «ρευστοποιείται». Πάντως όπως και να έχει, αν και το παρατήρησα δεν με χάλασε καθόλου.

Για τους σχολαστικούς:

Παρατήρησα κάποια στιγμή….πως να το πω….μη σωστή κλιμάκωση στα σκοτεινά σημεία κάποιας πολύ σκούρας σκηνής όπου είδα το περίγραμμα του μαύρου. Δεν ξέρω αν το εξήγησα σωστά.

Επίσης σε σκηνές με δύσκολο φωτισμό κάπου χανότανε η (κατά τα άλλα πάρα πολύ καλή) λεπτομέρεια της υφής του δέρματος των ηθοποιών. Φαινότανε δηλαδή σαν πολύ έντονα μακιγιαρισμένοι.

Επαναλαμβάνω: Αυτά για τους πολύ σχολαστικούς αφού η αίσθηση που μου άφησε η τηλεόραση είναι άψογη. Ήτανε από τις λίγες περιπτώσεις που αισθάνθηκα ότι παρακολουθούσα σινεμά και όχι ένα DVD σε κάποιο σπίτι.

Προσωπικά και με την λίγη εμπειρία που έχω την προτείνω.

Φιλικά Πασχάλης

Last edited:
Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Λίστα κατόχων PX80:

czoun------------42PX80------13/3/08 (OK)
geogoust---------37PX80------16/3/08 (OK)
gzoun------------42PX80------18/3/08 (OK)
pz107------------42PX80------20/3/08 (πιθανό πρόβλημα με ηλεκτρική παροχή 21/3/08 – δεν έχει ενημερώσει για τη λύση που δόθηκε από το service)
Δημοκηδής-------42PX80------26/3/08 (ΟΚ)
Const------------42PX80------26/3/08 (OK)
vastsar-----------42PX80------27/3/08 (OK)
lorry6204---------42PX80------27/3/08 (OK)
GK1964-----------42PX80------27/3/08 (OK)
kapoera-----------42PX80-------27/3/08 (OK)
gorgor------------37PX80------27/3/08 (OK)
Preve-------------37PX80------29/3/08 (OK)
Διονύσης---------42ΡΧ80------30/3/08 (ΟΚ)
kparis-------------37PX80------02/4/08 (OK)
tasio550----------42PX80------04/4/08 (πιθανό πρόβλημα με pictureoverscan 03/5/08 – εν αναμονή των εξελίξεων)
perd--------------42PX80------06/4/08 (OK)
Jacob------------42PX80------18/4/08 (OK)
Stellios papa------42PX80------19/4/08 (OK)
Panosxgr---------42ΡX80------20/4/08 (OK)
ppage------------42PX80------24/4/08 (OK)

gsar10-----------42PX80------30/4/08 (OK)
dimogrec---------42PX80------06/5/08 (OK)
nikos.s-----------42PX80------06/5/08 (OK)
axaios------------42PX80------08/5/08 (OK)
eNeRGy-----------37PX80------13/5/08 (OK)
BadCarma---------42PX80------19/5/08 (OK)

Πασχάλη.....καλορίζικη...-bye-

Πασχάλη Καλορίζικη!!!!

-bye-

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές παιδιά. Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι, στη μετά ZARA εποχή του φόρα-πέτα, να μου βγει αξιόπιστη η τηλεόραση. Από τη μία θέλουμε κάτι καλό αλλά από την άλλη δεν μας τρέχουν και από τις τσέπες τα ευρά οπότε το θέμα αντοχή στο χρόνο και απροβλημάτιστη λειτουργία ανακηρύσσεται σε μείζον.

Δεν έχω καμία διάθεση να αλλάζω τηλεόραση κάθε 2-3 χρόνια…

Φιλικά Πασχάλης

....αλλά μπορώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησε 110%.

Oπως εγραψα και στον φιλο mezzanine αυτο μονο μετραει και παντα χαιρομαι να διαβαζω τετοιες φρασεις-bye-

Επαναλαμβάνω: Αυτά για τους πολύ σχολαστικούς αφού η αίσθηση που μου άφησε η τηλεόραση είναι άψογη. Ήτανε από τις λίγες περιπτώσεις που αισθάνθηκα ότι παρακολουθούσα σινεμά και όχι ένα DVD σε κάποιο σπίτι.

Προταση.

Μειώσε Contrast και φωτεινότητα στο 50% (και λιγο παρακάτω-αναλογά τα γούστα) και χρώμα κάτω από το 50% (γύρω στο 40%)
Και αυτό για κάθε είσοδο (HDMI-Component κλπ)

Θα με θυμηθείς. ;)

Preve δεν ανέφερα πριν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της τηλεόρασης είναι…..η γυναίκα μου.

Οι ρυθμίσεις που έκανα αρχικά ήτανε αυτές ακριβώς που προτείνει το hdtv για την συγκεκριμένη τηλεόραση και αμέσως άρχισαν τα όργανα:

«Πω πωωω τι σκοτεινή που είναι»!!!
«Βάλε λίγο φώς βρε παιδί μου»!!!
«Καλά πως φαίνεται έτσι το χρώμα? Βγάλε λίγο χρώμα…..Τι μόνο τόσο? Βγάλε κι άλλο»!!!

Τα παραπάνω μηνύματα αναπαραγόντουσαν ανά λεπτό οπότε αναγκάστηκα να κάνω τελείως μπακαλικές ρυθμίσεις για να γλιτώσω (εκτός από το Cinema και το Warm).

Δεν σε αφήνουνε να αγιάσεις φίλε μου. Δεν σε αφήνουνε. :violent-smiley-030:

Φιλικά Πασχάλης

Υ.Γ. Η TV θα μπορούσε να έχει αριθμημένες τις επιλογές των ρυθμίσεων και όχι να μετράς στο περίπου τις μπάρες. Άσχετο αλλά μου βγαίνουν σιγά σιγά :flipout:

'Initially there will be some of you who may find the picture too yellow/ warm, and are tempted to switch back to [Colour Balance] "Normal". According to our measurements (and eyes), [Colour Balance] "Warm" gave the colour temperature closest to the D65 standard adopted by broadcast and movie studios. We suggest that you persevere with these settings for 3 days to 1 week, by which point hopefully you'll appreciate how natural the colours are, and won't revert to cooler colour temperature which looks brighter but inaccurate.'

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Settings

....θα μου πεις .....

...'τι μας λες ρε φίλε..ένα λεπτό δεν αντέχει...θα αντέξει μια βδομάδα..????'....

...σε αυτό δεν έχει λύση το hdtv...:flipout:...και υποθέτω, κανένας παντρεμένος...-bye-

Υ.Γ. Η TV θα μπορούσε να έχει αριθμημένες τις επιλογές των ρυθμίσεων και όχι να μετράς στο περίπου τις μπάρες. Άσχετο αλλά μου βγαίνουν σιγά σιγά :flipout:

Ναι, αυτό είναι ''χοντράδα'' της Panasonic.

Προσωπικά προτιμώ το Normal (από το Cinema) και το Normal (από το Warm).
Και οι ρυθμίσεις που σου πρότεινα αφορούν...Normal.
Το warm...παραείναι warm για τα γούστα μου ενώ το ''Cinema'' ρίχνει πάρα πολύ το contrast.

Τι να σας πω παιδιά...Εγώ της εξήγησα όσο πιο αναλυτικά και μεθοδικά μπορούσα ότι άμα δεν $&%*^%#$^@ θα της $#&$%&$#&#& και μετά θα τρέχουμε σαν #^%&$#%&$. Εκείνη μου απάντησε και πάλι ότι το κόκκινο είναι πολύ έντονο και χάλια δεν φυσικά δεν θα μπορούσα παρά να της αναφέρω το τεκμηριωμένο: να σου #%^&$*%^*^%$%^&# που θα μας κάνεις κουμάντο και ^%$&%^*%$&*%.

Τελικά και μετά από την παράθεση των ανωτέρω επιστημονικών μετρήσεων και απόψεων υποχώρησα...

Φιλικά

Ο άνδρας της γυναίκας μου