Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!
A) Εγώ σήμερα στο MediaMarkt Κηφισίας έφαγα καμμιά ώρα παίζοντας και με τις δύο (με τηλεοπτικά σήματα από μετρια ώς χαλια) και διαφορά δεν είδα. Αν υπάρχει θα είναι στην κίνηση υποθέτω.
B) Πάντως η PX8 δίπλα στην καινούρια Samsung 37Α558 έδειχνε λίγο άχρωμη μέχρι να προσέξεις πόσο πιό φυσική ήταν....
Γ) Η επιλογή μου στις LCD θα ήταν η καινούρια 40" Toshiba σειράς Ζ (δηλ. η 40ΖF...) που έχει πολύ λεπτό πλαίσιο και χωράει εκεί που θέλω (είναι πιό κοντή από την 37PX80E) αλλά κάνει ~1800 (εγώ τη βρίσκω 1530). Πολύ πιό ακριβή...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι...σε καμία περίπτωση...δεν πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα την απόδοση μιας τηλεόρασης, όπως την βλέπουμε στα stand των καταστημάτων...οποιαδήποτε τηλεόραση επιλέξουμε...από την πιο φτηνή, έως την πιο ακριβή....στο σπίτι μας θα παίζει 100% καλύτερα...τώρα θα μου πεις ότι δεν έχουμε και άλλο μέτρο σύγκρισης...συμφωνώ...αλλά το παραπάνω πρέπει να το έχουμε πάντα ως υποσημείωση...
Α) Οι διαφορές μεταξύ της ΡΧ8 και της ΡΧ80...σε τηλεοπτικό σήμα...για μένα δεν ήταν τόσο αισθητές...να λάβεις υπόψη σου....ότι η ΡΧ8 του φίλου είχε 3 ώρες λειτουργίας και η δικιά μου έχει 900...δεδομένου ότι με την πάροδο του χρόνου η εικόνα βελτιώνεται..τότε και οι διαφορές θα ελλατώνονται...νομίζω ότι ο φίλος μου, δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτα καλύτερο σε 37"...η τιμή των 609 (για μένα)....είναι ξεφτίλα για αυτό που σου προσφέρει η τηλεόραση.
Β) Οι προτιμήσεις του καθενός μας διαφέρουν στο τρόπο που θέλουμε να βλέπουμε τηλεόραση...για μένα ...σωστός τρόπος είναι να βλέπουμε και να ρυθμίζουμε την τηλεόραση μας....όπως μας ικανοποιεί.....βέβαια υπάρχουν και κάποια πρότυπα για αυτές τις ρυθμίσεις.....και αυτά όμως είνα μία γενική γραμμή....οι περισσότεροι μόλις τα εφαρμόσουν, απογοητεύονται και δεν δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στα μάτια τους να συνηθίσουν....για φαντάσου να ήταν όλες οι τηλεοράσεις στα stand ρυθμισμένες κοντά στο D65...πόσοι θα μιλάγαν για φωτεινή και λαμπερή εικόνα...????
Γ) Γενικά δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τηλεοράσεις με διαφορετική τιμή και διαφορετικές διαστάσεις ....στη περίπτωσή σου ρωτάς για .....37ΡΧ8 - 609 / 37ΡΧ80 - 840 / 40ΖF355 - 1.530 ....
.....ανάμεσα σε 37ΡΧ8 και 37ΡΧ80 με τη διαφορά στα 230 , θα μου ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω, αλλά μάλλον θα πήγαινα σε 37ΡΧ8...
....για 42ΡΧ8-870 και 42ΡΧ80-990 , ασυζητητί θα πήγαινα σε 42ΡΧ80...
...ενώ ανάμεσα σε οποιαδήποτε 37" τηλεόραση της αγοράς και την 40ZF355, θα προτιμούσα την 40ZF....αρκεί να μην έσκαγα για το 1.500άρι