Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=13798077

post# 1773 (5-4-08)

'Just a little IR experience. I've had the 50 for about 10 days now and have been modestly successful at remembering to run full screen or the break-in DVD.

Superstition, however, dies hard. When I went out this morning I turned on the break-in disk. When I checked it out about 5 hours later I saw that it had been running in "full" mode which actually meant that it had black bars top and bottom. I hurriedly put it into Zoom.

There were traces of the bars, top and bottom, visible in the single-colors being shown. My wife agreed. I went to the kitchen, muttering about stupidity. When I got back to the TV the elapsed time from putting on Zoom had been approximately 3 minutes, no more. The traces of IR were gone; the single colors were completely uniform top to bottom and side to side.

I think I may not have to worry too much about IR, but I'll still be superstitious enough to baby it through the 150-200 hours. Thanks to all for great info.'

.... post# 1773 (4- Apr-08)....

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εχω συμπληρωσει καμια 30αρια (μονο) ωρες λειτουργιας κ ολα πανε καλα (απλα ενημερωνω για το ιστορικο) κ συνεχιζω το στρωσιμο με το dvd χρωματων.
Πολυ καλα τα αναλογικα καναλια της Ελληνικης τηλεορασης.
Τα κλασικα DVD παιζουν αψογα, με πολυ ζωντανα-ζωηρα χρωματα κ ας εχω ρυθμισεις στρωσιματος κ ας ειναι συνδεδεμενο το player με scart (θελω αναβαθμιση το ξερω).
Τη συνεδεσα και με το laptop μεσω vga (και εκει χρειαζομαι αναβαθμιση :grandpa: ) κ ειδα καποια mkv 720p(οσο μπορει να τα παιξει το laptop μου) κ καποια avi (dvdrip). Ok τα mkv χωρις σχολια κ ας ειναι μεσω vga, αλλα κ τα avi ρε παιδια μαματα παιζουν.Τα περιμενα χειροτερα. Αναλυση οθονης ειχα 1024x768-75Hz οπου ειχα καλυτερη αποδοση απο 1280x... (δε 8υμαμαι ακριβως τι μου εδινε το laptop)
1)Για συνδεση με PC τι αναλυση χρησιμοποιειτε?
2) Αν το pc εχει εξοδο DVI η' και HDMI θα βελτιωθει κ η ποιοτητα των avi?

Κι' εγω ειπα να τη στρωσω αλλα χθες επαιξα pro κανα 6ωρο.Φοβηθηκα λιγο αλλα ευτυχως κανενα προβλημα.αφηνε βεβαια κατι μικρα ιχνη στο πανελ πανω (πιο πολυ το σκορ) τα οποια τα εβλεπες μονο αν κολλαγες τη μουρη σου αλλα μετα απο λιγο εφευγαν.

Εντυπώσεις....????

....-bye-

Εντυπώσεις....????

....-bye-
Η t.v παιζει πολυ καλα τα καναλια.Το μονο που με χαλαει σε σχεση με την f86 και γενικα σε σχεση με τις lcd ειναι που τα χρωματα δεν τα δειχνει τοσο εντονα αλλα ειναι πιστευω που εχεις συνηθισει και τη προτιμησεις εχει ο καθενας.Ας παιξει ομως λιγο καιρο ακομα ομως να δω ποσο θα βελτιωθει και θα σας πω αναλυτικα τις διαφορες με την f86.παντως σιγουρα οταν βλεπεις μπαλλα ειναι σα να βλεπεις σε crt.παρα πολυ καλη κινηση.

Πάνο....καλώς γύρισες...-bye-

....πολλές ευχές!!!!

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Η t.v παιζει πολυ καλα τα καναλια.Το μονο που με χαλαει σε σχεση με την f86 και γενικα σε σχεση με τις lcd ειναι που τα χρωματα δεν τα δειχνει τοσο εντονα αλλα ειναι πιστευω που εχεις συνηθισει και τη προτιμησεις εχει ο καθενας.Ας παιξει ομως λιγο καιρο ακομα ομως να δω ποσο θα βελτιωθει και θα σας πω αναλυτικα τις διαφορες με την f86.παντως σιγουρα οταν βλεπεις μπαλλα ειναι σα να βλεπεις σε crt.παρα πολυ καλη κινηση.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι μέχρι τώρα έβλεπες λάθος τα χρώματα;

Έχεις δει ποτέ χορτάρι σε γήπεδο να δείχνει πράσινο φλουό όπως δείχνει στις περισσότερες (αρρύθμιστες ομολογώ) Samsung;

Έχεις δει στην πραγματικότητα ποτέ κόκκινο μπλουζάκι....αναμμένο..όπως δείχνει στις περισσότερες Samsung;

Σε γενικές γραμμές, τα έντονα χρώματα που βλέπεις σε τηλεοράσεις γύρω σου...τα βλέπεις και στα πραγματικά αντικείμενα;

Μάλλον όχι. ;)

Πιθανότατα (δεν μπορώ να ξέρω τις ρυθμίσεις σου) τώρα βλέπεις μια εικόνα πολύ πιστότερη στην πραγματικότητα από ότι πριν.

Εξαρταται τι εχει σημασια για τον καθενα...
Η ερωτηση που πρεπει να κανει κανεις στον εαυτο του ειναι...
Τι θελω...? Κατι που φαινεται πιο ωραιο ή κατι που ειναι πιο σωστο...?

Για μενα η απαντηση (επειδη μιλαμε για διασκεδαση) ειναι πανευκολη... κατι που φαινεται πιο ωραιο... και ας ειναι λαθος. Διασκεδαση ειναι η TV... οχι επιστημη...

τη ζημιά στα οπτικά νεύρα τη σκέφτηκες;
ρώτησες κάνα γιατρό να σου πει τι είναι φυσικότερο για το μάτι;

Oλες οι τηλεορασεις πλεον εχουν υπερκορεσμενα χρωματα και η PX80 δεν αποτελει εξαιρεση. Δειτε το τεστ του "Ηχος-Εικονα" και θα δειτε οτι ειδικα το πρασινο ειναι αρκετα κορεσμενο.

Απλως οι LCD ειναι πιο φωτεινες και τα χρωματα φαινονται πιο ζωντανα αν λιγο υπερβολικα η μη ρεαλιστικα πολλες φορες.

Πάνο....καλώς γύρισες...-bye-

....πολλές ευχές!!!!

Καλώς σας βρήκα πάλι παιδιά :ernaehrung004:

Λοιπόν, η τηλεόραση για εμένα απλά είναι καταπληκτική! Δεν χρησιμοποιώ ούτε δισκάκι στρωσίματος ούτε ζουμ στην εικόνα. Βλέπω κανονικά και ταινίες με μπάρες μαύρες, μενού επί ώρες στην οθόνη από τον δορυφορικό δέκτη λόγω ρύθμισης των καναλιών, κανένα απολύτως πρόβλημα. Κανένα ίχνος image retention ούτε για πλάκα.
Η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την Toshiba 32R3500 που έχω στην κρεβατοκάμαρα είναι μακράν καλύτερη!!! :2thumb22sup:
Το πάνελ έχει πολύ καλή γωνία θέασης από όπου κι αν βρίσκεσαι, χωρίς καμία αλλοίωση χρωμάτων ή ξεθώριασμα της εικόνας. Είναι ακριβώς αυτό που λέμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ :SFGSFGSF:

Η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την Toshiba 32R3500 που έχω στην κρεβατοκάμαρα είναι μακράν καλύτερη!!! :2thumb22sup:

καλως ηλθες ...αν και εβαλες φωτιες,δεν με πειραζει καθολου(42" πλασμα>>>>>>>>32'lcd...σημειωστε :firstprize::firstprize:)

Λοιπόν, η τηλεόραση για εμένα απλά είναι καταπληκτική! Δεν χρησιμοποιώ ούτε δισκάκι στρωσίματος ούτε ζουμ στην εικόνα. Βλέπω κανονικά και ταινίες με μπάρες μαύρες, μενού επί ώρες στην οθόνη από τον δορυφορικό δέκτη λόγω ρύθμισης των καναλιών, κανένα απολύτως πρόβλημα. Κανένα ίχνος image retention ούτε για πλάκα.
Το πάνελ έχει πολύ καλή γωνία θέασης από όπου κι αν βρίσκεσαι, χωρίς καμία αλλοίωση χρωμάτων ή ξεθώριασμα της εικόνας. Είναι ακριβώς αυτό που λέμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ :SFGSFGSF:

Άντε...πες τα εσύ ...που σε ξέρουν....γιατί εμένα με έχουν βγάλει τρελλό και ότι τα πάιρνω από την Panasonic! :p:D

Και όπως έχει αναφερθεί σε παλιότερο post για την PX80...

....να πει ο Πάνος τη γνώμη του 'από πρώτο χέρι'....

...γιατί μάλλον εμείς είμαστε 'δεύτερο'....:grinning-smiley-043

Παιδιά, γιατί το λέτε αυτό? Ολοι χομπίστες είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες. Γράφουμε αυτό που βλέπουμε. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται για να βοηθήσουμε και τους υπόλοιπους. Στην παρέα μας είμαστε όλοι ίσοι και όλων η γνώμη μετράει το ίδιο :ernaehrung004:

Χρήστο, αυτές τις γραμμές στο πάνω μέρος της εικόνας, που μοιάζουν σαν σκάκι, τι είπες ότι πρέπει να κάνουμε για να μην τις βλέπουμε??? Γιατί όταν το γυρνάω στο δορυφορικό που είναι συνδεδεμένο με SCART μου τις εμφανίζει.

Παιδιά, γιατί το λέτε αυτό? Ολοι χομπίστες είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες. Γράφουμε αυτό που βλέπουμε. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται για να βοηθήσουμε και τους υπόλοιπους. Στην παρέα μας είμαστε όλοι ίσοι και όλων η γνώμη μετράει το ίδιο :ernaehrung004:

Χρήστο, αυτές τις γραμμές στο πάνω μέρος της εικόνας, που μοιάζουν σαν σκάκι, τι είπες ότι πρέπει να κάνουμε για να μην τις βλέπουμε??? Γιατί όταν το γυρνάω στο δορυφορικό που είναι συνδεδεμένο με SCART μου τις εμφανίζει.

Για την πρώτη παράγραφο, συμφωνώ απόλυτα και .... δεν συνεχίζω τη κουβέντα.

Για το δεύτερο...

.....άμα έχεις το 'Μέγεθος Σάρωσης' στο 'Οχι'...εμφανίζεται συνήθως σε κανάλια που δεν εκπέμπουν 16:9.....

Η επιλογή 'Μέγεθος Σάρωσης' εμφανίζεται στο μενού Ρυθμίσεων, μόνο όταν έχεις 'Αspect' : 16:9 ή Αυτόματα...

Thanks.:grinning-smiley-043 Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα το τσεκάρω.

Αν και δεν με λένε Χρήστο...

Setup, δεύτερη κάρτα, picture overscan, on.