Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

αν δεν εχεις προβλημα με το μεγεθος παρε αυτη
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156484

η τιμη ειναι τζαμπα (την πληρωσα 1800ε τα Χριστουγεννα)

το τηλεοπτικο σημα αριστο οσο και σαν χρηση μονιτορ Hd υλικου κτλ

αν θες περνα να τη δεις και θα ξεχασεις καθε πλασμα
Ευχαριστώ. Δυστυχώς τα 37" δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Ούτε κάν 40"...
Σε LCD σκέφτομαι την σειρά Α της Samsung, Toshiba 3030 και Philips...

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Kατι σε οικονομικη τιμη...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105868

Ενω αν δεν εχεις προβλημα να ξοδεψεις αρκετα παραπανω...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1106066
Ευχαριστώ.
Την Samsung θα την δώ. Η άλλη ξεπερνάει το budget...

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

THREAD: post #1 (13-3-08)..........post # 1000 (12-5-08)....................................................:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι μέχρι τώρα έβλεπες λάθος τα χρώματα;

Έχεις δει ποτέ χορτάρι σε γήπεδο να δείχνει πράσινο φλουό όπως δείχνει στις περισσότερες (αρρύθμιστες ομολογώ) Samsung;

Έχεις δει στην πραγματικότητα ποτέ κόκκινο μπλουζάκι....αναμμένο..όπως δείχνει στις περισσότερες Samsung;

Σε γενικές γραμμές, τα έντονα χρώματα που βλέπεις σε τηλεοράσεις γύρω σου...τα βλέπεις και στα πραγματικά αντικείμενα;

Μάλλον όχι. ;)

Πιθανότατα (δεν μπορώ να ξέρω τις ρυθμίσεις σου) τώρα βλέπεις μια εικόνα πολύ πιστότερη στην πραγματικότητα από ότι πριν.
Την f86 ηρθε και τη ρυθμισε ο μανωλης.Απλα ειπα οτι μ'αρεσουν τα χρωματα πιο εντονα.οχι ομως οτι αυτο ειναι και το σωστο.απλα συνηθισα σε lcd.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Και όπως έχει αναφερθεί σε παλιότερο post για την PX80...

....να πει ο Πάνος τη γνώμη του 'από πρώτο χέρι'....

...γιατί μάλλον εμείς είμαστε 'δεύτερο'....:grinning-smiley-043

Αυτό μπορεί να το έχω πει και εγώ :grandpa:

Η ουσία είναι πως όλες οι πληροφορίες πρέπει να φιλτράρονται. Όταν διαβάζεις την άποψη κάποιου για μια τηλεόραση, είναι καλό να ξέρεις με τι συγκρίνει αυτό που βλέπει και πόσο αξιόπιστα είναι αυτά που λέει. Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε άποψη, αλλά δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα. Επίσης όλοι λίγο πολύ είμαστε θετικά ή αρνητικά προκατειλημμένοι με κάποια εταιρία ή τεχνολογία και αυτό είναι κάτι ακόμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν διαβάζουμε κάποιο μήνυμα που κρίνει μια τηλεόραση.

Αν το είχα πει εγώ, ήταν γιατί είμαι πάντα επιφυλακτικός με απόψεις τις οποίες δεν μπορώ να διασταυρώσω ή έρχονται από άτομα που δεν είχα την δυνατότητα να κρίνω από τα προηγούμενα γραπτά τους. Να είσαι σίγουρος πως όταν θα πάρεις την 50PX100 και θα κάνεις το αντίστοιχο review δεν θα είμαι καθόλου επιφυλακτικός -bye-

Last edited:

Αυτό μπορεί να το έχω πει και εγώ :grandpa:

Η ουσία είναι πως όλες οι πληροφορίες πρέπει να φιλτράρονται. Όταν διαβάζεις την άποψη κάποιου για μια τηλεόραση, είναι καλό να ξέρεις με τι συγκρίνει αυτό που βλέπει και πόσο αξιόπιστα είναι αυτά που λέει. Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε άποψη, αλλά δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα. Επίσης όλοι λίγο πολύ είμαστε θετικά ή αρνητικά προκατειλημμένοι με κάποια εταιρία ή τεχνολογία και αυτό είναι κάτι ακόμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν διαβάζουμε κάποιο μήνυμα που κρίνει μια τηλεόραση.

Αν το είχα πει εγώ, ήταν γιατί είμαι πάντα επιφυλακτικός με απόψεις τις οποίες δεν μπορώ να διασταυρώσω ή έρχονται από άτομα που δεν είχα την δυνατότητα να κρίνω από τα προηγούμενα γραπτά τους. Να είσαι σίγουρος πως όταν θα πάρεις την 50PX100 και θα κάνεις το αντίστοιχο review δεν θα είμαι καθόλου επιφυλακτικός -bye-

Γιώργο, έχεις δίκιο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τα δικά σου λόγια είναι πάντα μετρημένα και τεκμηριωμένα, δεν θυμάμαι ούτε εγώ ποιος το είχε αναφέρει, αλλά αν ήσουν εσύ, να είσαι σίγουρος ότι θα έκφραζα την απορία μου άμεσα.

Θεμιτό και φυσικό είναι ο λόγος των παλαιότερων μελών να έχει πιο βαρύνουσα σημασία, από έναν απλό χρήστη, σαφώς οι εμπειρίες σας και οι γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενο της τεχνολογίας των FLATPANEL είναι περισσότερες, ούτως ή άλλως σε αυτή σας την εμπειρία και τις γνώσεις, στηρίχτηκα κι εγώ για να μπορέσω να αποφασίσω….τρία χρόνια το πάλευα μόνος μου και άκρη δεν έβγαζα.

Ο λόγος που το ανέφερα δεν είναι για να ισχυροποιήσω το προφίλ μου ή το προφίλ της τηλεόρασης (ποτέ μου δεν ένοιωσα αυτή την ανάγκη), αλλά για να δω, από δω και πέρα, πόσοι άσχετοι σαν εμένα (το εμένα το εννοώ), θα αμφισβητήσουν την άποψη του Πάνου, ο οποίος χρήζει και Συντονιστής της κατηγορίας…είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ περισσότερα από αυτά που γράφω....

....ο γραπτός λόγος, είναι δυσκολότερος από τον προφορικό και ίσως να μη τα καταφέρνω καλά σε αυτό το τομέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Την f86 ηρθε και τη ρυθμισε ο μανωλης.Απλα ειπα οτι μ'αρεσουν τα χρωματα πιο εντονα.οχι ομως οτι αυτο ειναι και το σωστο.απλα συνηθισα σε lcd.

Κάθισα ένα απόγευμα και ρύθμισα το επιγειο ψηφιακό κομμάτι της TV μου.
Είχε έναν αγώνα με καλή εικόνα και δεν έχασα την ευκαιρία.
Ξεκίνησα βάζοντας κάποια σημάδια σε σχέση με κάποια αντικείμενα που γνωρίζω καλά όπως το χορτάρι ή όπως οι τόνοι του δέρματος.
Όπως επίσης γνωρίζοντας καλά ότι μια τηλεοπτική οθόνη προσπαθεί να συνθέσει χρώμα με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι η ...φύση.
Πράγμα που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα μπορεί να πάρει κάποιος ''φυσικό'' χρώμα από μια οθόνη.
Εντυπωσιακό ίσως...φυσικό...δύσκολα.
Αφαιρούσα λοιπόν διαρκώς χρώμα μέχρι που κάποια στιγμή έφτασε να μην μου ''αρέσει''.

Όταν αναρωτήθηκα όμως αν τα χρώματα που είχα ''πιάσει'' ήταν σωστά...ή κοντά στην πραγματικότητα, η απάντηση ήταν μία.

Ναι, ήταν πολύ σωστότερα από τα χρώματα που είχε έλθει προρυθμισμένη η τηλεόραση.
Μετά από λίγο προσέχοντας κάποιες λεπτομέριες εντυπωσιάστικα από το αποτέλεσμα σε σ´χεση με την πρότερη κατάσταση.

Όταν δοκίμασα να ανεβάσω το χρώμα έστω και ένα κλικ, η ισορροπία που είχα επιτύχει χαλούσε. (Δυστυχώς οι ρυθμίσεις της Panasonic είναι βασικές - Service menu δεν πειράζω χωρίς όργανα)

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι οι τηλεοράσεις έρχονται προρυθμισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ''πιάνουν'' και να εντυπωσιάζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.
Δυστυχώς αυτές οι ρυθμίσεις απέχουν πάρα πολύ από τις ιδανικες.

Last edited:

....ο γραπτός λόγος, είναι δυσκολότερος από τον προφορικό και ίσως να μη τα καταφέρνω καλά σε αυτό το τομέα.

οσο εισαι με τις plasma,μια χαρα τα πας!!
εαν αλλαξεις ομως ....ξερεις τι σε πειμενει?
A-WAF λεγεται!

:flipout::flipout:

-bye-

Σου εξηγησα (preve)οτι εμαθα σε lcd.Αλλος προτιμα τα χρωματα να ειναι εντονα αλλος πιο pal..οχι ομως οτι καποιος απο τους δυο δε βλεπει σωστα.Ειναι θεμα γουστου.Ειναι σαν να κυκλοφορεις ενα απο τα καλυτερα γκομενακια της Αθηνας και να θες να την παντρευτεις, ενω ξερεις οτι αυτο δεν ειναι σωστο,γιατι απλα δεν κανει για σπιτι.θα το κανεις ομως γιατι απλα τη γουσταρεις.Ετσι ειναι η lcd και η plasma.Kαι δεν σε κερατονουν κιολας.

Εγω δε καταλαβαινω καποιους που πρεπει να μου επιβαλουν το σωστο... και οχι αυτο που μου αρεσει (το ιδανικο για τα ματια μου)...

Μια ζωη την εχουμε... αν ειναι και στην ψυχαγωγια να μη ψαχνουμε το εντυπωσιακοτερο, ομορφοτερο (εστω και τεχνιτο) αλλα το σωστο... καηκαμε!

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σου εξηγησα (preve)οτι εμαθα σε lcd.Αλλος προτιμα τα χρωματα να ειναι εντονα αλλος πιο pal..οχι ομως οτι καποιος απο τους δυο δε βλεπει σωστα.Ειναι θεμα γουστου.Ειναι σαν να κυκλοφορεις ενα απο τα καλυτερα γκομενακια της Αθηνας και να θες να την παντρευτεις, ενω ξερεις οτι αυτο δεν ειναι σωστο,γιατι απλα δεν κανει για σπιτι.θα το κανεις ομως γιατι απλα τη γουσταρεις.Ετσι ειναι η lcd και η plasma.Kαι δεν σε κερατονουν κιολας.

Υπερθεμάτισα για να καταλάβεις το σκεπτικό και να μην παρεξηγήσεις.

Τα γκομενάκια είναι θέμα γούστου.

Στο άλλο θα διαφωνήσω καθόσον έχω δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε έναν χώρο όπου η κλίμακα Pantone δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο συζήτησης και αμφισβήτησης.

Εγω δε καταλαβαινω καποιους που πρεπει να μου επιβαλουν το σωστο... και οχι αυτο που μου αρεσει (το ιδανικο για τα ματια μου)...

Καλά ..εσύ έχεις ενδογενή αδυναμία κατανόησης ...γενικώς και διαρκώς.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

μιλάμε για την SAMSUNG LE46S86B LCD TV 46', σωστά;
αν είναι "άριστη" στο τηλεοπτικό σήμα, πες μας τι γίνεται και με κίνηση και μαύρο, για να δούμε αν βρέθηκε η τηλεόραση που θα παραγκωνίσει τις Plasma!

Ρε παιδια αμαν με το μαυρο , μας εχετε ζαλισει.

Γιατι δεν λετε οτι το μαυρο αποτελει πλεονεκτημα μονο οταν οι συνθηκες θεασης το επιτρεπουν (βλεπε σκοταδι).

Την ημερα οι LCD λογω εντονου φωτος εχουν πλεονεκτημα στην αντιλαμβανομενη αντιθεση ειδικα εφοσον δεν εχουν και ανακλασεις.-bye-

Ενταξει πολυ καλη η PΧ80 αλλα μην το παρακανουμε κιολας.-bye-

ani_pop_standort.gif

To φαινομενο στο οποιο αναφερομαι οπως το παρουσιαζει η Panasonic!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

μιλάμε για την SAMSUNG LE46S86B LCD TV 46', σωστά;
αν είναι "άριστη" στο τηλεοπτικό σήμα, πες μας τι γίνεται και με κίνηση και μαύρο, για να δούμε αν βρέθηκε η τηλεόραση που θα παραγκωνίσει τις Plasma!

Ρε παιδια αμαν με το μαυρο , μας εχετε ζαλισει.

Γιατι δεν λετε οτι το μαυρο αποτελει πλεονεκτημα μονο οταν οι συνθηκες θεασης το επιτρεπουν (βλεπε σκοταδι).

Την ημερα οι LCD λογω εντονου φωτος εχουν πλεονεκτημα στην αντιλαμβανομενη αντιθεση ειδικα εφοσον δεν εχουν και ανακλασεις.-bye-

Ενταξει πολυ καλη η PΧ80 αλλα μην το παρακανουμε κιολας.-bye-

OK! άσε το μαύρο (αρκεί να είναι σκούρο γκρι και όχι ανοιχτότερο!), ας πούμε και για την κίνηση και να το κλείσουμε το θέμα!

Last edited:

οσο εισαι με τις plasma,μια χαρα τα πας!!
εαν αλλαξεις ομως ....ξερεις τι σε πειμενει?

Κι όμως Κώστα, δεν είμαι ούτε με τις plasma, ούτε με τις LCD,....γι' αυτό και σε άλλο thread, το πήγα εμμέσως για να καταλήξω στο παρελθόν και το παρών.

Εγώ μία τηλεόραση έχω και μόνο γι´αυτή μπορώ να πω τη γνώμη μου.....ναι, είμαι υπέρ κάποιων PLASMA και κατά ορισμένων LCD.

Όλα έχουν τα κατά και τα υπέρ τους και όλοι τα παρουσιάζουμε ως παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγή.....άλλοι έχουν μαύρα ....άλλοι έχουν άσπρα ....άλλοι έχουν χρωματιστά ..... γενικότερα δε .....άλλοι έχουν και άλλοι δεν έχουν....

Εγώ είμαι με τους άσχετους, που βομβαρδίζονται από τις διαφημίσεις και πάνε να πάρουν δάνειο για να αποκτήσουν την κάθε μ@λ@κία που κυκλοφορεί......είμαι υπέρ των 42" ιντσών PLASMA, που κυκλοφορούν στην αγορά και κοστίζουν 1.000 , διότι για μένα δεν υπάρχει καλύτερη λύση σε αυτή τη τιμή ..... από οποιαδήποτε 40"-42" LCD σε αυτά τα λεφτά...παραδείγματα από 'περσινά ξυνά σταφύλια' δεν μετράνε...γιατί του χρόνου η ΡΧ80 θα κάνει 650 ....ή το LCD μοντέλο πέρυσι έκανε 2.000 ....οπότε ναι, είναι ευκαιρία και ίσως καλύτερη λύση....αλλά δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.

Πολλοί έχουνε ανοιχτά τα αυτιά τους και ακονισμένα τα νύχια τους, ... για να ακούσουν σε τούτο το thread τη λέξη 'γραμμή' ή τη λέξη 'έγκαυμα' ή τη λέξη 'φίδι'....εερε τι θα γίνει τότε... καλό είναι όμως να έχουμε ανοιχτά και τα αυτιά μας σε 'βουίσματα κουνουπιών'....ή 'FW UPDATE'.....ή σε κινούμενες γραμμές και όχι σταθερές όπως στη ΡΧ70.

..... 'βουίσματα κουνουπιών'....ή 'FW UPDATE'.....

...αυτά είναι αλληλένδετα και έχουν ως αποτέλεσμα την εξόντωση των κουνουπιών....αλλά την πλασματική άνοδο της θερμοκρασίας λειτουργίας...

Λίστα κατόχων PX80:

czoun------------42PX80------13/3/08 (OK)
geogoust---------37PX80------16/3/08 (OK)
gzoun------------42PX80------18/3/08 (OK)
pz107------------42PX80------20/3/08 (πιθανό πρόβλημα με ηλεκτρική παροχή 21/3/08 – δεν έχει ενημερώσει για τη λύση που δόθηκε από το service)
Δημοκηδής-------42PX80------26/3/08 (ΟΚ)
Const------------42PX80------26/3/08 (OK)
vastsar-----------42PX80------27/3/08 (OK)
lorry6204---------42PX80------27/3/08 (OK)
GK1964-----------42PX80------27/3/08 (OK)
kapoera-----------42PX80-------27/3/08 (OK)
gorgor------------37PX80------27/3/08 (OK)
Preve-------------37PX80------29/3/08 (OK)
Διονύσης---------42ΡΧ80------30/3/08 (ΟΚ)
kparis-------------37PX80------02/4/08 (OK)
tasio550----------42PX80------04/4/08 (πιθανό πρόβλημα με pictureoverscan 03/5/08 – εν αναμονή των εξελίξεων)
perd--------------42PX80------06/4/08 (OK)
Jacob------------42PX80------18/4/08 (OK)
Stellios papa------42PX80------19/4/08 (OK)
Panosxgr---------42ΡX80------20/4/08 (OK)
ppage------------42PX80------24/4/08 (OK)

gsar10-----------42PX80------30/4/08 (OK)
dimogrec---------42PX80------06/5/08 (OK)
nikos.s-----------42PX80------06/5/08 (OK)
axaios------------42PX80------08/5/08 (OK)

Αφαίρεσα το φίλο tromp1 ....διότι την έδωσε στο γείτονα

(πιθανόν να μην έμεινε ευχαριστημένος...μόνο αυτός ξέρει...τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις)