Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Θα συμφωνήσω με τον φίλο eNeRGy, με την αγορά μιας οικονομικής plasma 42άρας ή 37άρας (κατά τη γνώμη μου 42άρας), σε συνδυασμό με ένα βιντεοπροβολέα 1080ρ ή 720ρ (εξαρτάται από τα χρήματα που θα διαθέσουμε), μπορεί να μας δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την αγορά μιας ακριβής τηλεόρασης της τάξεως των 2000 και πάνω...με αυτό το τρόπο όσοι παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα (κυρίως αθλητικά) έχουν αξιοπρεπή εικόνα στη τηλεόρασή τους και μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες τους σε πολλές ίντσες....

...π.χ. μια οικονομική λύση 42PG6000 (900 ) + OPTOMA HD65 ή EPSON TW700 (800 ) + ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (300 ) = 2.000

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι FULL HD (με FULL HD προβολέα το συνολικό κόστος θα ανέβει το λιγότερο στα 3.000 )...αλλά ένας μέσος χρήστης (που δεν ψειρίζει τη μαϊμού), θα μείνει ικανοποιημένος....

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μια ερευνα δεν εχω δει ακομα να αμφισβητει αυτο http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/size/ οποτε -bye-

Τα ματια μου και ο εγκεφαλος μου λειτουργουν μια χαρα για να χρειαζομαι ερευνες ωστε να εκφρασω αυτο που βλεπω...
Προφανως τα δικα σου οχι!

Τα ματια μου και ο εγκεφαλος μου λειτουργουν μια χαρα για να χρειαζομαι ερευνες ωστε να εκφρασω αυτο που βλεπω...
Προφανως τα δικα σου οχι!

και εγω λεω οτι ειμαι ο αινσταιν το θεμα ειναι ποιος με πιστευει χωρις σωστη επιχειρηματολογια ολα ειναι αερας
icon7.gif

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Δηλαδή....ακόμα και οι KURO σε HD δεν έχουν το...wow factor σε σχέση με τις LCD;

Χμμμ... χλωμό.

Ετσι καταληγοντας... επιμενω οτι για παρακολουθηση κυριως ελληνικων καναλιων και DVD μια plasma ειναι απιστη... Αλλα για παρακολουθηση ταινιων αποκλειστικα HD (που οπως εγω ετσι και πολλοι αλλοι θα το κανουν) μια μεγαλη LCD ειναι απιαστη...

Ακριβως στα ιδια συμπερασματα ειχα καταληξει και εγω. Σε συγκριση με μια Samsung M86 που ηταν λιγο πιο διπλα στο καταστημα η PΧ80 εμοιαζε να παιζει DVD και οχι HD. Η διαφορα στην οξυτητα και στην λεπτομερεια ηταν μεγαλη.

Και αναφερω την Μ86 γιατι ετυχε να τις δω κοντα και γιατι μεχρι προσφατα ειχε 1000 ευρω δηλαδη περιπου τα ιδια με την 42PX80.

Ακριβως στα ιδια συμπερασματα ειχα καταληξει και εγω. Σε συγκριση με μια Samsung M86 που ηταν λιγο πιο διπλα στο καταστημα η PΧ80 εμοιαζε να παιζει DVD και οχι HD. Η διαφορα στην οξυτητα και στην λεπτομερεια ηταν μεγαλη.

Και αναφερω την Μ86 γιατι ετυχε να τις δω κοντα και γιατι μεχρι προσφατα ειχε 1000 ευρω δηλαδη περιπου τα ιδια με την 42PX80.

Γιάννη αυτό που λες ισχύει στην στατική εικόνα. Στην κινούμενη τί ανάλυση "κρατάει" η μία οθόνη και τί η άλλη; :operator:

Γιάννη αυτό που λες ισχύει στην στατική εικόνα. Στην κινούμενη τί ανάλυση "κρατάει" η μία οθόνη και τί η άλλη; :operator:

Προσωπικα οσες φορες εχω δει την M86 δεν ειδα να εχει κανενα προβλημα στην κινηση. Μιλαω για ταινιες HD βεβαια.

Εγώ που είδα στο Πλαίσιο την 42PX80 δίπλα από μία LE40A656 που έπαιζαν το ίδιο blueray διαφορά δεν είδα καμμία από τα 3 μέτρα στην ευκρίνεια. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ της Samsung των 1800 ευρώ που ήταν και πιο φωτεινή και σε συνέπαιρνε πραγματικά η εικόνα της.

Εγώ που είδα στο Πλαίσιο την 42PX80 δίπλα από μία LE40A656 που έπαιζαν το ίδιο blueray διαφορά δεν είδα καμμία από τα 3 μέτρα στην ευκρίνεια. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ της Samsung των 1800 ευρώ που ήταν και πιο φωτεινή και σε συνέπαιρνε πραγματικά η εικόνα της.

Στα 3 μετρα σε 40-42" δεν διακρινεται καλα καλα διαφορα HD με DVD. Για την θεαση HD πρεπει να ειναι μεγαλη η διαγωνιος και μικρη η αποσταση αλλιως δεν εχει νοημα.

Αν σου έλεγα ότι και στα δύο μέτρα διαφορά πάλι δεν είδα; Μη με παρεξηγείτε, πρώτη φορά είδα Full HD και ίσως να μην διέκρινα αυτά που έπρεπε στο θέμα της ευκρίνειας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σωστά..... αλλά όταν κυκλοφόρησε η Μ86 είχε 2.100 ....αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε...... η Μ86 είναι πολύ καλή τηλεόραση γι' αυτό ήταν τόσο ακριβή, το ότι τώρα την βρίσκεις με 1.000 , λόγω κατάργησης της (εδώ καταργήθηκε και η F86, που ήταν ο αντικαταστάτης της)...αποτελεί ευκαιρία να αγοράσει κάποιος μια πολύ καλή τηλεόραση σε χαμηλή τιμή....για σύγκριση όμως...συγκρίνουμε μια τηλεόραση των 1.000 με μια των 2.000 ...(αυτό τιμά την τηλεόραση του χιλιάρικου και υποτιμά την τηλεόραση του διχίλιαρου)

...κατά τη γνώμη μου (δεν χρειάζεται να συμφωνήσει κανείς με αυτή)... δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη....απλά η Μ86 είναι ευκαιρία ...αν και μερικά από τα παιδιά που την πήραν στα 1.000 , αντιμετώπισαν κάποια προβληματάκια.... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26592

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Ή η PX80 παραείναι καλή.......

δεν ειναι

απλα δεν υπαρχει ορατη διαφορα για να δεις.
πρεπει να εχεις καποια εξοικειωση με αυτα η να στις δειξουν,αλλα παλι απο παρα πολυ κοντα,που κανενας δεν βλεπει τηλεοραση απο τοσο κοντα.
παντα μιλωντας για τις 42".

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

δεν ειναι

απλα δεν υπαρχει ορατη διαφορα για να δεις.
πρεπει να εχεις καποια εξοικειωση με αυτα η να στις δειξουν,αλλα παλι απο παρα πολυ κοντα,που κανενας δεν βλεπει τηλεοραση απο τοσο κοντα.
παντα μιλωντας για τις 42".

και στις 46 ιντσες που ειδα πολλα μοντελα τηλεορασεων δεν μπορουσα να διακρινω διαφορες ουτε απο τα 40 εκατοστα

Αν σου έλεγα ότι και στα δύο μέτρα διαφορά πάλι δεν είδα; Μη με παρεξηγείτε, πρώτη φορά είδα Full HD και ίσως να μην διέκρινα αυτά που έπρεπε στο θέμα της ευκρίνειας.

τελικα πως εντυπωσιαστηκες αφου δεν προσεξες διαφορες μονο απο την φωτεινοτητα?
γιατι ξερουμε σε κοντραστ και ποιοτητα χρωματων η px80 ειναι ασυναγωνιστη σε σχεση με την samsung

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

τελικα πως εντυπωσιαστηκες αφου δεν προσεξες διαφορες μονο απο την φωτεινοτητα?
γιατι ξερουμε σε κοντραστ και ποιοτητα χρωματων η px80 ειναι ασυναγωνιστη σε σχεση με την samsung

Τωρα θα του επιβαλεις και τι να λεει του ανθρωπου?

Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ της Samsung των 1800 ευρώ που ήταν και πιο φωτεινή και σε συνέπαιρνε πραγματικά η εικόνα της.

Μαλλον εχει δικιο τελικα ο Εnergy σε αυτα που λεει παραπανω...

Μπορεί να έφταιγαν οι ρυθμίσεις της Panasonic φίλε trisalon. Δεν είμαι ειδικός στις περιγραφές. Είχε ωραία λαμπερά χρώματα η Samsung. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη η περιγραφή αυτή. Όπως και η Pana στο Mega ήταν κλάσεις ανώτερη.

Με λίγα λόγια παρατήρησες αυτό ακριβώς που λέει κι εδώ...

http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/sharpness/

LCD screens may appear more detailed in shop environments due to the sheer brightness and sharpness of their pictures. But the reality is that such extreme brightness and sharpness levels can actually look harsh and unrealistic in a domestic environment. While it’s important for a TV’s picture to be highly detailed, it should always look natural.

Και στο μόνιτορ του υπολογιστή (LCD) αν βάλω τέρμα τα ρυθμιστικά φωτεινότητας και κόντραστ, θα έχω εντυπωσιακή εικόνα (φαινομενικά!). Το ότι θα με τυφλώνει το φως βέβαια μετά από ελάχιστα λεπτά είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία. Κάπως έτσι ρυθμίζουν τις LCD στα μαγαζιά...