Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Σίγουρα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα, αλλά ασχολούμαστε με τα μικρά για να ξεχνιόμαστε :smile:

Σωστό και αυτό...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

...επίσης υπάρχει και η παρα (-λληλη, όχι -νομη) εισαγωγή (εκτός Ελληνικής Αντιπροσωπείας), όπου μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή ...αλλά από εγγύηση πάπαλα, αν συμβεί κάτι πακετάρισμα και ταξίδι στη χώρα απ' όπου έγινε η παραεισαγωγή...εξαιρούνται παλαιόθεν η PHILIPS και προσφάτως η SONY, όπου οι Ελληνικές Αντιπροσωπείες τους εγγυώνται για οποιοδήποτε είδος έχει αγοραστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ερωτηση μου στην Intertech (οταν ηθελα να παρω την PX70 περυσι τον Νοεμβριο) μου ειχαν απαντησει οτι ισχυει στην Ελλαδα η εγγυηση Panasonic, απο οπου και αν ειχες αγορασει την TV, αλλα για ενα χρονο (αντι για δυο χρονια)

Εχει κανεις τηλεφωνισει προσφατα να δει τι ισχυει?

Γιατί η αντίστοιχη 50άρα της Panasonic άργησε να εμφανιστεί κατ' αρχήν, και νομίζω ότι η 50άρα της LG είναι αρκετά φθηνότερη...

Μετά από δυο ημερών συμβίωση με την 42PX80 πρέπει να πω ότι είμαι λίγο απογοητευμένος από ένα και μόνο πράγμα. Το ότι παρατηρώ την εναλλαγή χρωμάτων στο φωσφόρο και φαίνεται σαν ελάχιστο pixeliασμα , "μυρμήγκιασμα" όπως έχει αναφερθεί , το PWM noise... Φαίνεται κυρίως σε χαμηλής ποιότητας σήμα, λιγότερο σε hd, όμως μένει μες στα μάτια μου και με ενοχλεί ......
Με έχει προβληματίσει κάπως το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί δυστυχώς δεν το είχα εντοπίσει όταν έκανα τις βόλτες στα μαγαζιά....Πιστεύω ότι από τα μειονεκτήματα είναι το χειρότερο (Burn-in, χρόνος ζωής, Phosphor trails είναι πραγματικά αμελητέα)

Μήπως έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με την συγκεκριμένη TV για να μου πει αν το συνήθισε ?????

Για γράψε με τι ρυθμίσεις βλέπεις....

...είπα και πριν ότι στην δικιά μου μέχρι να φτιάξω τη κεραία, το έβλεπα σε κακής ποιότητας βίντεο, τώρα όχι...

....ειδικά χθες σε ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 και στο ντέρμπι (ποιό ντέρμπι ??? τέλος πάντων) στη Νετ η εικόνα ήταν εκπληκτική, επίσης και στην Αθλητική Κυριακή το βράδυ, δεν χόρταινα να βλέπω, φυσικό θα μου πείτε ήταν μετά το ντέρμπι (ποιό ντέρμπι ??? τέλος πάντων)...!!!!

Ααααα ξέχασα ...την κεραία την περνάς από κανένα βίντεο, DVD-R, αντικεραυνικό πολύπριζο... κ.λ.π...????

Χμμμμμμ.......
Λοιπόν !
Καλώδιο κεραίας παίρνω από τον τοίχο (κεραία πολυκατοικίας), παιρνάει από παλιό αποκωδικοποιητή Filmnet, αλλά δεν αλλάζει το σήμα που το έχω τσεκάρει...
Ρυθμίσεις αυτές που πρότεινες και συ, Cinema ,αντίθεση και φωτεινότητα κάτω απ το μισό, χρώμα και οξύτητα στο μισό , ισορροπία χρώματος κανονική...

Χμμμμμμ.......
Λοιπόν !
Καλώδιο κεραίας παίρνω από τον τοίχο (κεραία πολυκατοικίας), παιρνάει από παλιό αποκωδικοποιητή Filmnet, αλλά δεν αλλάζει το σήμα που το έχω τσεκάρει...
Ρυθμίσεις αυτές που πρότεινες και συ, Cinema ,αντίθεση και φωτεινότητα κάτω απ το μισό, χρώμα και οξύτητα στο μισό , ισορροπία χρώματος κανονική...

Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι για το στρώσιμο αν δεν κάνω λάθος, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν έχεις την 'Δυναμική' που είναι ψιλοχάλια (για μένα, για άλλους μπορεί να είναι καλή)...για δοκίμασε και αυτές...

Mode: Cinema
Αντίθεση: 34
Φωτεινότητα: 29
Χρώμα: 34
Οξύτητα: 2
Ισοροπία χρώματος: Κανονική
Διαχείριση Χρώματος: ΝΑΙ
P-NR: Ελάχιστο
3D-COMB:ΝΑΙ

Από ΜΕΝΟΥ Ρυθμίσεων :

Εξοικονόμηση ενέργειας: ΟΧΙ
Πλαϊνό πάνελ: ΟΧΙ
Μέγεθος Σάρωσης:ΝΑΙ

....στη δική μου περίπτωση η κεντρική εγκατάσταση δεν με ικανοποιούσε, γι´αυτό έγινα αυτόνομος...επίσης όταν πέρναγα το σήμα από το βίντεο ή τον επίγειο αποκωδικοποιητή του Filmnet, πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος....:smash:.....γι' αυτό σε ρώτησα...

...τώρα αν έχεις τσεκάρει, ότι δεν έχεις θόρυβο και κακό σήμα με τη συνδεσμολογία σου και ότι όλα είναι ΟΚ, δεν ξέρω τι να υποθέσω (δεν πιστεύω στις 'Ρυθμίσεις' να έχεις 50 ΗΖ αντί 100 ΗΖ)...κάνε κάποιες δοκιμές χωρίς το Filmnet...το ξέρω ότι δεν σε βοήθησα ιδιαίτερα, αλλά τι να κάνω, αντίστοιχο πρόβλημα το έλυσα με τον παραπάνω τρόπο...:nounder:

...αν έχει κανένας άλλος φίλος καμιά ιδέα ή έχει παρατηρήσει κάτι, ας μας πει...:ears:

Υ.Γ.: Υπ' όψη ότι η ποιότητα της απεικόνισης αλλάζει με την πάροδο του χρόνου...

Ειδα την 42 plasma και την 37 lcd panasonic η lcd πιο καθαρη και πιο φωτεινη , η plasma δεν εχανε καθολου στην κινηση και ηταν πιο...απαλη... εσεις τι λετε?:BDGBDGB53:

..επίσης υπάρχει και η παρα (-λληλη, όχι -νομη) εισαγωγή (εκτός Ελληνικής Αντιπροσωπείας), όπου μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή ...αλλά από εγγύηση πάπαλα, αν συμβεί κάτι πακετάρισμα και ταξίδι στη χώρα απ' όπου έγινε η παραεισαγωγή...εξαιρούνται παλαιόθεν η PHILIPS και προσφάτως η SONY, όπου οι Ελληνικές Αντιπροσωπείες τους εγγυώνται για οποιοδήποτε είδος έχει αγοραστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
και η LG.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των φίλων έχουμε λοιπόν, Πανευρωπαϊκή Εγγύηση για αγορά εκτός Ελληνικής Αντιπροσωπείας :

Philips, SONY, Panasonic (1 έτος, όχι δύο) και LG...άντε δυο-τρεις μείναν...καλά νέα για τους καταναλωτές (άσχετα αν οι τσέπες είναι άδειες..:flipout:).

Ειδα την 42 plasma και την 37 lcd panasonic η lcd πιο καθαρη και πιο φωτεινη , η plasma δεν εχανε καθολου στην κινηση και ηταν πιο...απαλη... εσεις τι λετε?:BDGBDGB53:

Το θέμα είναι τι λες εσύ....όλα τ' άλλα....

σωστη αποψη , αλλα εσεις που ηδη εχετε στην κατοχη σας την panasonic 42 plasma και lcd μπορειτε να πειτε καθαρα την αποψη σας , επειδη την εχετε τεσταρει με την .... ησυχια σας και στο σπιτι σας !

Το "και" είναι που μας χαλάει λίγο! Σίγουρα έχουμε αρκετοί εδώ την plasma, δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε *και* την LCD όμως για άμεση σύγκριση! Παρεμπιπτόντως, στο προηγούμενο μήνυμά σου μάλλον ξέχασες μια λέξη, εκεί που λες "δεν είχαν καθόλου .... στην κίνηση", υποθέτω εννοείς ότι δεν είχαν "σπάσιμο";

Το πιο "φωτεινή" το καταλαβαίνω, αν και σε συνθήκες δωματίου δεν νομίζω πως θα σου λείψει φωτεινότητα από την PX80.

Τι ακριβώς εννοείς με το πιο "καθαρή" ?

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Το "και" είναι που μας χαλάει λίγο! Σίγουρα έχουμε αρκετοί εδώ την plasma, δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε *και* την LCD όμως για άμεση σύγκριση! Παρεμπιπτόντως, στο προηγούμενο μήνυμά σου μάλλον ξέχασες μια λέξη, εκεί που λες "δεν είχαν καθόλου .... στην κίνηση", υποθέτω εννοείς ότι δεν είχαν "σπάσιμο";

σωστη η συσταση σου ! το σπασιμο στην γρηγορη η αποτομη κινηση ...
βαζω και τις δυο διαφορετικες κατηγοριες plasma-lcd ,αλλα με μια μεγαλη διαφορα δεν αλλαζω εταιρεια παραμενω στην panasonic!

Το πιο "φωτεινή" το καταλαβαίνω, αν και σε συνθήκες δωματίου δεν νομίζω πως θα σου λείψει φωτεινότητα από την PX80.

Τι ακριβώς εννοείς με το πιο "καθαρή" ?

ειδα στο πολυκαταστημα saturn τις δυο panasonic ,δίπλα η μία στην άλλη και μου εκανε εντυπωση στην lcd panasonic 37' ειχε πιο φωτεινα και ζωηρα χρωματα και χρονο ανανεωσης 0.01 με το γνωστο σπασιμο που προανεφεραμε δεν πολυφενετε οπως σε αλλες,ενω η plasma panasonic 47px... ειχε πιο απαλα χρωματα και πιο ομαλη κινηση αλλα εξισου καλη !

Μετά από δυο ημερών συμβίωση με την 42PX80 πρέπει να πω ότι είμαι λίγο απογοητευμένος από ένα και μόνο πράγμα. Το ότι παρατηρώ την εναλλαγή χρωμάτων στο φωσφόρο και φαίνεται σαν ελάχιστο pixeliασμα , "μυρμήγκιασμα" όπως έχει αναφερθεί , το PWM noise... Φαίνεται κυρίως σε χαμηλής ποιότητας σήμα, λιγότερο σε hd, όμως μένει μες στα μάτια μου και με ενοχλεί ......
Με έχει προβληματίσει κάπως το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί δυστυχώς δεν το είχα εντοπίσει όταν έκανα τις βόλτες στα μαγαζιά....Πιστεύω ότι από τα μειονεκτήματα είναι το χειρότερο (Burn-in, χρόνος ζωής, Phosphor trails είναι πραγματικά αμελητέα)

Μήπως έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με την συγκεκριμένη TV για να μου πει αν το συνήθισε ?????

Και εμένα μου το κάνει σε συζητήσεις για παράδειγμα όταν δείχνει από κοντά τα πρόσωπα.
Εγώ όμως περνάω την κεραία μέσω video.

Last edited: