Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Ωραίος Πάνο :a0210:

Spyder χρησιμοποίησες για τις μετρήσεις ? Τα διαγράμματα είναι πολύ ισορροπημένα για out of the box ρυθμίσεις.

Δεν μπαίνεις και στο service menu να φέρεις το μπλε στα ίσια του και να μας πεις τι τιμή να βάλουμε ? :D

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

..... (δυστυχώς αναγκαστικά αυτό γίνεται μόνο μέσα από το service menu) .....

Γειά σου ρε Πάνο μερακλή....απ' ότι βλέπω, δεν θ' αντέξεις να μην μπεις στο service menu.

Χάρη στον φίλο tromb1 -bye- :grinning-smiley-043.....μπήκα κι εγώ στο παράδεισο των HD.

Γι' αυτό είπα να βάλω καμιά φώτο από αρχείο MKV (720p), το οποίο έχει μετατραπεί με το mkv2vob, για να ενσωματωθούν οι Ελληνικοί υπότιτλοι και να μπορεί να παίζει από PS3...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• MI 1.jpg
    MI 1.jpg
    50.2 KB · Views: 189
  • MI 2.jpg
    MI 2.jpg
    55.6 KB · Views: 191
  • JOURNEY  1.jpg
    JOURNEY 1.jpg
    68.9 KB · Views: 187
  • JOURNEY 2.jpg
    JOURNEY 2.jpg
    62.7 KB · Views: 188
  • JOURNEY 3.jpg
    JOURNEY 3.jpg
    64.9 KB · Views: 197

Επειδη σκεφτομαι σοβαρα να την αγορασω αν μπορει καποιος να που πει σε αποσταση 2,5-3μ με hd αναλυση θα βλεπω καλα ή να προσανατολιστω στην pz85 με full hd και διπλασια τιμη βεβαια:frown:;
Αυτο παλι με φιδια και τα πρασινα ειδωλα σε γρηγορες σκηνες τι ειναι παλι;

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Επειδη σκεφτομαι σοβαρα να την αγορασω αν μπορει καποιος να που πει σε αποσταση 2,5-3μ με hd αναλυση θα βλεπω καλα ή να προσανατολιστω στην pz85 με full hd και διπλασια τιμη βεβαια:frown:;
Αυτο παλι με φιδια και τα πρασινα ειδωλα σε γρηγορες σκηνες τι ειναι παλι;

Μια χαρά θα βλέπεις.
Εγώ κάθομαι στα 1,8 και σε hd υλικό η εικόνα είναι πολύ καλή.
Σε sd βέβαια τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά από τότε που σύνδεσα τον 876 είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο, λόγω του reon και του upscaling που κάνει.

Οταν εννοεις δυσκολευουν τα πραγματα σε sd δηλαδη
βλεπεις χιονια,κουκιδες και τετοια;

Μάλλον θαμπάδα (λόγω χαμηλής ανάλυσης) και πιξέλιασμα (λόγω μεγάλης συμπίεσης) εννοεί. Αλλά αυτά υπάρχουν ούτως ή άλλως και δεν έχουν να κάνουν με το μέσο προβολής.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Παιδιά ακούω συνέχεια ότι δεν έχει καλή ευκρίνεια η px80 σε σύνδεση με pc και πραγματικά απορώ. Εγώ την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με λαπτοπ(με Ati hd2600) και από τον καναπέ που είναι περίπου 2,5 μέτρα από την τηλεόραση διαβάζω και τις πιο μικρές γραμματοσειρές. Από τον καναπέ σας γράφω τώρα όπως και κάθε μέρα. Πραγματικά δείχνει πεντακάθαρα. Σαν μόνιτορ υπολογιστή. Αν βοηθάει κανένα, έχω vista και το refresh rate το έχω στα 85hz με ανάλυση 1024x768 και την οξύτητα στις ρυθμίσεις της panny την έχω στο τέρμα. Στις Εξελιγμένες Ρυθμίσεις Pc το Gamma το έχω στο Καμπύλη S. To πρόβλημα με την ευκρίνεια το είχα όταν έβαζα refresh στα 75 ή 72 hz. Περίεργο. Ψάξτε λίγο τις ρυθμίσεις σας. Όσον αφορά τις ματρόσκες απλά δείχνουν υπέροχα με φοβερά χρώματα, μαύρο και πολύ sharp. Βέβαια το έχω ψαξει πάρα πολύ με το ffdshow(για resize και dscaler sharpening) και το coreavc(για το decoding). Μιλάμε για πολύωρα τεστ μέχρι να κατάληξω στις καλύτερες ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.

εγω παλι κατεβασα την τελευταια εκδοση του kmplayer και συνδεση με vga με αναλυση 1024Χ768 @ 85hz.
απο τα effects ενεργοποιησα (tools) sharpen,awrapsharp,blur,denoise3d,enableplugins.
με αυτες τις ρυθμισεις ειδα το WALL-E 720p και The Dark Knight aXXo.
η εικονα ειναι πολυ καλη αναλογα με το τι παιζει βεβαια,εχω ομως την αισθηση οτι κατι,καποιο φιλτρο πρεπει να βαλω ακομα,για να γινει καλυτερη.
αυτο ισχυει και για τις δυο ταινιες που ειδα αλλα περισοτερο ισχυει για την δευτερη.
δοκιμαστε τον,αξιζει τον κοπο.
συνεχιζω βεβαια να πειραματιζομαι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

εγω παλι κατεβασα την τελευταια εκδοση του kmplayer και συνδεση με vga με αναλυση 1024Χ768 @ 85hz.
απο τα effects ενεργοποιησα (tools) sharpen,awrapsharp,blur,denoise3d,enableplugins.
με αυτες τις ρυθμισεις ειδα το WALL-E 720p και The Dark Knight aXXo.
η εικονα ειναι πολυ καλη αναλογα με το τι παιζει βεβαια,εχω ομως την αισθηση οτι κατι,καποιο φιλτρο πρεπει να βαλω ακομα,για να γινει καλυτερη.
αυτο ισχυει και για τις δυο ταινιες που ειδα αλλα περισοτερο ισχυει για την δευτερη.
δοκιμαστε τον,αξιζει τον κοπο.
συνεχιζω βεβαια να πειραματιζομαι.

Επειδή είχα πειραματιστεί και εγώ αρκετά με τον Kmplayer θα σου έλεγα να βάλεις και το εdge sharpen ή καπώς έτσι τέλος πάντων φίλτρο του Kmplayer. Δεν θυμάμαι ακριβές όνομα φίλτρου. Εγώ παίζω με Μεdia player classic Home Cinema και εκτός από τα φίλτρα του ffdshow, έχω ανεβάσει λίγο την τιμή του edge enhancement(στο 30) και του De-noise(στο 50) από το Control Panel της Ατι.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

...απο τα effects ενεργοποιησα (tools) sharpen,awrapsharp,blur,denoise3d,enableplugins

Τα sharpen & blur νομίζω ότι από τα ονόματά τους κάνουν εξ' ορισμού το αντίθετο πράγμα, οπότε είναι μάλλον άκυρο να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα.

Χωρίς καθόλου φίλτρα, δεν είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;

ειδικα στο axxo,καθολου!!

θα το κοιταξω αυτο που λες.

Last edited:

Φιλτρα σε HD films δεν βαζω... και ειδικα σε mkv... τα περνουν κατα την μεταβαση/συμπιεση απο τα bluray οποια χρειαζονται οι ειδικοι που τα μετατρεπουν...
Σε SD και DVD βιντεο, ναι, αρκετα...

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Γειά σου ρε Πάνο μερακλή....απ' ότι βλέπω, δεν θ' αντέξεις να μην μπεις στο service menu.

Εγώ πάντως δεν άντεξα και έκανα μια περιήγηση χθες :D

Έχει διάφορα ενδιαφέροντα που αφορούν θερμοκρασία λευκού, ρύθμιση χρωμάτων και καμιά 10ρια πατερνάκια.

Εννοείται πως δεν άλλαξα κάτι.

Φιλτρα σε HD films δεν βαζω... και ειδικα σε mkv... τα περνουν κατα την μεταβαση/συμπιεση απο τα bluray οποια χρειαζονται οι ειδικοι που τα μετατρεπουν...
Σε SD και DVD βιντεο, ναι, αρκετα...

Upscalaling κάνεις τουλάχιστον(σε ματρόσκες και σε dvd); Στα περισσότερα 720p mkv οπωσδήποτε χρειάζεται γιατί αλλιώς εμφανίζεται θολούρα και τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα(π.χ. το μαύρο είναι γκρί και νομίζεις ότι βλέπεις σε LCD Funai:flipout:)
Σε 1080p ματρόσκες δεν χρειάζεται.

Πάντως σε όλα ένα dscaler sharpening ή asharp βοηθάει πάρα πολύ.

μια καλη ταινια για το ελεγχο των φιλτρων κτλ σε 1080p η 720p,ποια θα προτεινατε?
μεχρι 8.5gb για να γραφτει σε δισκακι DL.

δυστυχως ειδα την Kung Fu Panda 1080P που δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα.
εχω μια μανια στα κινουμενα σχεδια

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εγώ πάντως δεν άντεξα και έκανα μια περιήγηση χθες :D

Έχει διάφορα ενδιαφέροντα που αφορούν θερμοκρασία λευκού, ρύθμιση χρωμάτων και καμιά 10ρια πατερνάκια.

Εννοείται πως δεν άλλαξα κάτι.

Άμα καταφέρεις και γράψεις και περιγραφή για το sevice menu, τέλειωσε το θέμα ΡΧ8/80, δεν έχουμε να πούμε και τίποτα άλλο, θα λέμε μόνο για τη λίστα, εντυπώσεις και φτου, φτου, φτου,...κακά στο στόμα μου....για βλάβες.

Υ.Γ.:Το ξέρω βρε ότι κι εσύ είσαι μερακλής..:a0210:

Καλημέρα...και καλή εβδομάδα....-bye-

Last edited:

Χρήστο κάποια στιγμή θα γράψω τα διάφορα μενού, και το τι κάνουν τα περισσότερα από αυτά, καθαρά για πληροφοριακούς σκοπούς. Απλά πρέπει να επισημάνουμε πως υπάρχει λόγος που το μενού είναι "κρυφό", αφού κατά 99% είναι μη αξιοποιήσιμο από έναν απλό χρήστη σαν εμάς και υπάρχουν κίνδυνοι αν γίνουν αλλαγές στην τύχη.

Καλή εβδομάδα -bye-