Panasonic Plasma PZ80 / ΡZ85 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

...τότε είσαι πάρα πολύ κοντά για την θέαση του κακού ελληνικού τηλεοπτικού σήματος και θα βλέπεις ένα σωρό θόρυβο.

To λετε και το ξαναλετε... Ριχνετε τοσα χρηματα και research για την τελεια TV... και δεν κανετε μια νεα εγκατασταση στις κερεες και τα καλωδια σας...
Το ελληνικο σημα ειναι καλο για αναλογικο αρκει να εχει κανεις μια καλη εγκατασταση και καλη ληψη... Τωρα αν το καθε καναλακι πχ. G.TV εχει παρασιτα... ε, δε παιρνω TV για να βλεπω ταρω σε αυτην...

To λετε και το ξαναλετε... Ριχνετε τοσα χρηματα και research για την τελεια TV... και δεν κανετε μια νεα εγκατασταση στις κερεες και τα καλωδια σας...

Σίγουρα η καλή εγκατάσταση και λήψη βοηθάει, αλλά ότι εγκατάσταση και να κάνεις θα είναι εικόνα 288 γραμμών (576i) με αναλογία 4:3, που θα πρέπει να προβληθεί σε οθόνη 1080 γραμμών και με αναλογία 16:9.

Προσωπικά βλέπω μέσω Nova γιατί λόγω τοποθεσίας δεν μπορώ να έχω καλή λήψη. Σε 32άρα HD ready LCD όταν πήγαινα πιο κοντά από τα 2.5 μέτρα άρχιζαν οι παράπλευρες απώλειες. Συγκριτικά για να δεις διαφορά 720p με 1080p σε 32άρα πρέπει να είσαι στο 1 μέτρο.

Last edited:

Σίγουρα η καλή εγκατάσταση και λήψη βοηθάει, αλλά ότι εγκατάσταση και να κάνεις θα είναι εικόνα 288 γραμμών (576i) με αναλογία 4:3, που θα πρέπει να προβληθεί σε οθόνη 1080 γραμμών και με αναλογία 16:9.

οπα οπα! Εικονα 288 γραμμων δεν ειναι...
Το interlaced σημα παραμενει 576 γραμμων απλα ερχεται σε 2 σταδια (50hz/2) που ολες οι LCD παιρνουν μονες και ζυγες γραμμες και τις παρουσιαζουν ταυτοχρονα, ειτε 60hz ειτε 100... οποτε με καλο σημα εχεις ολες τις γραμμες στην οθονη σου... δε διπλασιαζουν καθε φορα τις 288... να γινουν 576 και αυτες να τις κανουν 1080!!! Αν ειναι ποτε δυνατον! Σκακιερα θα εβλεπες και οχι εικονα!

Με αυτη τη λογικη το 576ρ εχει καλυτερη αναλυση απο το 1080ι... καμια σχεση!

οπα οπα! Εικονα 288 γραμμων δεν ειναι...
Το interlaced σημα παραμενει 576 γραμμων απλα ερχεται σε 2 σταδια (50hz/2) που ολες οι LCD παιρνουν μονες και ζυγες γραμμες και τις παρουσιαζουν ταυτοχρονα, ειτε 60hz ειτε 100... οποτε με καλο σημα εχεις ολες τις γραμμες στην οθονη σου... δε διπλασιαζουν καθε φορα τις 288... να γινουν 576 και αυτες να τις κανουν 1080!!! Αν ειναι ποτε δυνατον! Σκακιερα θα εβλεπες και οχι εικονα!

Με αυτη τη λογικη το 576ρ εχει καλυτερη αναλυση απο το 1080ι... καμια σχεση!

Ναι αλλά με την δική σου λογική το 1080i είναι ίδιο με το 1080p, καμία σχέση επίσης. Ένα interlaced σήμα δεν μπορεί ποτέ πρακτικά να πιάσει την πληροφορία ενός αντιστοίχων γραμμών progressive.

Ήταν λάθος οι 288 γραμμές που είπα οπότε να διατυπώσω πάλι την πρόταση μου:

"Σίγουρα η καλή εγκατάσταση και λήψη βοηθάει, αλλά ότι εγκατάσταση και να κάνεις θα είναι interlaced εικόνα 576 γραμμών με αναλογία 4:3, που θα πρέπει να προβληθεί σε progressive οθόνη 1080 γραμμών και με αναλογία 16:9"

δεν ξερω αν βοηθαει στη συζητηση αλλα στο λαπτοπ μου εχω σε 17αρα οθονη 1080ρ
η αποσταση θεασης βεβαια ειναι μικρη αλλα αυτο που βλεπω στα full hd κλιπακια που κατεβασω δεν το ανταλλασω με καμια αλλη οθονη υπολογιστη οπως πχ του σταθερου μου.
το 1080ρ εχει διαφορα απο το 720ρ ακομη και σε μια μικρη οθονη υπολογιστη.

και μια ερωτηση...τι ειναι αυτο που κανει τις lcd να υστερουν σε τηλεοπτικο σημα ενω στα hd σηματα νομιζω ολοι συμφωνουν οτι ειναι αλλου.
ειναι η θολουρα και το λιγοτερο sharp της τεχνολογιας πλασμα η κατι αλλο(δεν το λεω σαν αρνητικο το λεω σαν γεγονος)

καταλαβαινω ευκολα γιατι οι πλασμα ειναι καλυτερες στην κινηση(οπως και οι crt) λογω φυσης της τεχνολογιας και λογω αυτης της ακτινοβολιας φωτος που εκπεμπουν
τι ειναι ομως αυτο που κανει το τηλεοπτικο σημα να βγαζει στην επιφανεια ολα τα κουσουρια του σε lcd τηλεοραση (που τα κρυβουν οι αλλες 2 τεχνολογιες?)
και κατι ακομη...αν φτιαξω την τελεια εγκατασταση το τηλεοπτικο σημα θα γινει αψογο?
(σε mega-alpha αυτο που βλεπω ειναι εξαιρετικο αλλα σε κατι σταρ και σκαι θολο και με πιξελ..αρα φταινε τα καναλια...φταινε οντως?

anyway επειδη ειναι αργα,μολις γυριασα απεξω,εχω πιει και ειδα πολλα "πλασματα" δεν συνεχιζω τις ερωτησεις γιατι μποει να αρχισω να ρωταω ασχετα(πχ πως φτιαχνεται το ψωμι,πως πετανε τα πουλια κτλ κτλ) σταματω εδω και περιμενω αυριο καμια απαντηση γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που κανει τις lcd να ξεμπροστιαζουν τοσο το τηλεοπτικο σημα
Νομιζω οτι οι αλλες 2 τεχνολογιες δεν το δειχνουν καλυτερα απλα κρυβουν τις ατελειες (μαλλον λογω φυσης της τεχνολογιας τους) αλλα αυτα θα μας τα πει ο Γιωργης

σειρά της 85αρας τώρα...

Ποσα ΒΤU ειπαμε οτι ειναι αυτη?:2thumb22sup:

Πλακα πλακα καλη ειναι η τιμη οταν η 50PX8 εχει 1699 ευρω!

Edit: Που ειναι ο Psixakias? Οταν βαζω αναζητηση στις 46" αυτην δεν μου την βγαζει....

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Τελικα ποια ειναι η καταναλωση της 46PZ80?

Σε ενα Αμερικανικο site λεει 573 W ενω αλλου ειδα 470 Watt.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Τελικα ποια ειναι η καταναλωση της 46PZ80?

Σε ενα Αμερικανικο site λεει 573 W ενω αλλου ειδα 470 Watt.

Hauptfarben Klavierlack-Schwarz
Farbe Anthrazit-Schwarz
Abmessungen (B x H x T) (ohne Fuss) 124,4 x 79,0 x 10,0 cm
Abmessungen Standmodell (BxHxT) (mit Standardsockel) 124,4 x 84,4 x 38,7 cm
Gewicht 38 kg (Display) / 40 kg (mit Sockel)
Stromverbrauch maximal 495 Watt
Durchschnittlicher Stromverbrauch 450 Watt
Stromverbrauch (Standby) 0.4 Watt
Bildauflφsung 1.920x1.080 Pixel
Netzspannung 220 - 240 V
Betriebstemperatur 0°C - 35°C
Panel G11 Full HD Panel

http://panasonic.ch/products/product.asp?l=de&grp=001001001&mod=TH-50PZ80E&typ=

Απάντηση: Re: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

και μια ερωτηση...τι ειναι αυτο που κανει τις lcd να υστερουν σε τηλεοπτικο σημα ενω στα hd σηματα νομιζω ολοι συμφωνουν οτι ειναι αλλου.
ειναι η θολουρα και το λιγοτερο sharp της τεχνολογιας πλασμα η κατι αλλο(δεν το λεω σαν αρνητικο το λεω σαν γεγονος)

καταλαβαινω ευκολα γιατι οι πλασμα ειναι καλυτερες στην κινηση(οπως και οι crt) λογω φυσης της τεχνολογιας και λογω αυτης της ακτινοβολιας φωτος που εκπεμπουν
τι ειναι ομως αυτο που κανει το τηλεοπτικο σημα να βγαζει στην επιφανεια ολα τα κουσουρια του σε lcd τηλεοραση (που τα κρυβουν οι αλλες 2 τεχνολογιες?)

Μεγάλο το θέμα Βασίλη.......

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=826493

Υ.Γ: Περιμένω......;) (off topic)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Eδω λεει 628 Watt για την 46PZ80!!!

Tωρα καταλαβα γιατι ζηταει ο Σουφλιας την κατασκευη εργοστασιων Πυρηνικης ενεργειας!!!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

http://www2.panasonic.com/consumer-...Vs/model.TH-50PZ80U_11002_7000000000000005702

690 watt.....................ΤΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖ!!!!!!!!

Έχω παρατηρήσει ότι στα Αμερικάνικα μοντέλα (εκτός από την κατασκευή και ορισμένα χαρακτηριστικά), υπάρχει και διαφορά στη κατανάλωση από τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη...

π.χ η 42ΡΧ80Ε έχει κατανάλωση 255 W, ενώ η 42ΡΧ80U έχει 385W!!!!!!

http://www2.panasonic.com/consumer-...Vs/model.TH-42PX80U_11002_7000000000000005702

Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

ισως στο Αμερικα λενε το μεγιστο αλλα δεν το ξερω σιγουρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42PZ85/46PZ85 Plasma

Eδω λεει 628 Watt για την 46PZ85!!!

Tωρα καταλαβα γιατι ζηταει ο Σουφλιας την κατασκευη εργοστασιων Πυρηνικης ενεργειας!!!:flipout:

:flipout::flipout:

αλλα ετσι και αλλοιως ειναι η μεση καταναλωση για εμας αρα την πραγματικη δεν την ξερουμε

Last edited:

δεν ξερω αν βοηθαει στη συζητηση αλλα στο λαπτοπ μου εχω σε 17αρα οθονη 1080ρ
η αποσταση θεασης βεβαια ειναι μικρη αλλα αυτο που βλεπω στα full hd κλιπακια που κατεβασω δεν το ανταλλασω με καμια αλλη οθονη υπολογιστη οπως πχ του σταθερου μου.
το 1080ρ εχει διαφορα απο το 720ρ ακομη και σε μια μικρη οθονη υπολογιστη.

Βασίλη δεν διαφώνησα με το γεγονός πως μπορείς να δεις διαφορά μεταξύ 1080p και 720p. Απλά επισήμανα πως όταν πας αρκετά κοντά ώστε η διαφορά να είναι αισθητή, τότε λογικό είναι το τηλεοπτικό σήμα που είναι 576i να δείχνει τις αδυναμίες του.

Καλό ερώτημα και δεν νομίζω πως έχω απάντηση, αλλά κάποιες υποθέσεις και μόνο.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό που ανέφερες περί πιο sharp εικόνας των LCD. Αυξημένο sharpness σημαίνει πιο έντονη λεπτομέρεια. Όταν δεν υπάρχει λεπτομέρεια αλλά θόρυβος τότε σημαίνει πιο έντονο θόρυβο. Και όταν ο θόρυβος αρχίζει να κινείται γίνεται ένας σαματάς γενικώς :D

Ένας άλλος λόγος έχει να κάνει με την επεξεργασία της εικόνας. Προς το παρών τα πάνελ των πλάσμα έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής από τα αντιστοίχων διαστάσεων LCD. Για να φθάσουν οι τηλεοράσεις στα ίδια επίπεδα τελικής τιμής (π.χ PX80 vs D3500) σημαίνει πως στην LCD έχουν γίνει κάποιες παραχωρήσεις στο κόστος της επεξεργασίας εικόνας η οποία έχει να κάνει και πιο δύσκολη δουλειά λόγω αυξημένης ανάλυσης.

Υ.Γ Την επόμενη φορά που θα είσαι ευδιάθετος ρώτα για το πως πετάνε τα πουλιά για να πάρεις ξεκάθαρη απάντηση, οι τηλεοράσεις με μπερδεύουν -bye-

Υ.Γ Την επόμενη φορά που θα είσαι ευδιάθετος ρώτα για το πως πετάνε τα πουλιά για να πάρεις ξεκάθαρη απάντηση, οι τηλεοράσεις με μπερδεύουν -bye-

-bye-:flipout: