Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στις 2/2/10 παρελαβα την 46s10 την εστησα στις 4/2 και σημερα που εκανα την αναβαθμηση παρατηρησα οτι 2 pixel μαλλον ειναι καμμενα.Τι γινετε ξερει κανεις? Την επιστρεφω για αλλαγη.?

Λοιπον χθες απολαυσα την πρωτη μου BR ταινια. Με Ps3 η εικονα κρυσταλλο και τα χρωματα ολοζωντανα. Το μαυρο ηταν ΜΑΥΡΟ. Ενα παραπονο ειχα μονο. Παρατηρησα στις σκηνες πχ ενα μαχητικο να πεταει, οτι εκανε καποια κολληματα. Δηλαδη η εικονα δεν ηταν παρα πολυ smooth. Ειδα και αλλες ταινιες αλλα το ιδιο. Μην φανταστειτε σαν να βλεπεις ταινια mkv σε χαμηλο επεξεργαστη!Ηταν πολυ αχνο! Δεν ξερω αν το εξηγω καλα, ελπιζω να το καταλαβατε.

Και κατι ακομα ειχα δει καποιες τηλεορασεις οι οποιες δειχναν την κινηση τοσο φυσικα σαν να βλεπεις παρασκηνια ταινιας. Αυτο πως το κανουν?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παλληκαρια εφτιαξα ενα dvd για στρωσιμο plasmas tv.το εχω φτιαξει με roxio 6.εχω αφησει απεικονηση τον χρωματων τα 2 sec.εχω βαλει ολα τα βασικα χρωματα και τα 'υποκοριστικα' τους(2-3 στο καθενα).καλο δειχνει ομως δεν ξερω αν θα δουλεψει αν το ανεβασω.σας ενδιαφερει?να το ανεβασω δοκιμαστικα?παιζει με επαναληψη κεφαλαιου στο dvdplayer(η επιλογη γινεται στον player,δεν μπορω να του τη δωσω απο το roxio.τι να κανω?

Βαλτο σε κανα rapidshare. Εγω παντως εβαλα για 3 βραδια να παιζει visualizations απο winamp με γρηγορη μουσικη.

Να ηξερα να το δω αν ειναι ρυθμισμενο αυτο καλα θα ηταν. Τεπσα το ps3 ειναι δανικο μες την βδομαδα θα παρω το lg390 και θα δω!!

Στις 2/2/10 παρελαβα την 46s10 την εστησα στις 4/2 και σημερα που εκανα την αναβαθμηση παρατηρησα οτι 2 pixel μαλλον ειναι καμμενα.Τι γινετε ξερει κανεις? Την επιστρεφω για αλλαγη.?

όχι δεν σου αλλάζουν την τηλεόραση για 2 pixel.

τα βλέπεις από μακριά? pixel ή subpixel?
μπορεί να ξεκολλήσουν με τον καιρό μπορεί όχι. Συνήθως φαίνονται μόνο σε καρτέλες χρωμάτων και από πολύ κοντά.

γενικώς μιλώντας, για 2 pixel τα ξεχνάς και απολαμβάνεις την εικόνα της !Δεν είναι pc monitor, τηλεόραση ειναι!

Χτες παρατήρησα ένα RED pixel σε άσπρο φόντο. Είχε κολλήσει. 1 ήταν.Σήμερα το πρωί ξυπνάω την ανάβω σε zoom σε κανάλι για στρώσιμο και ξανά κοιμάμαι.Όταν ξύπνησα δεν υπήρχε pixel κολλημένο.

όχι δεν σου αλλάζουν την τηλεόραση για 2 pixel.

τα βλέπεις από μακριά? pixel ή subpixel?
μπορεί να ξεκολλήσουν με τον καιρό μπορεί όχι. Συνήθως φαίνονται μόνο σε καρτέλες χρωμάτων και από πολύ κοντά.

γενικώς μιλώντας, για 2 pixel τα ξεχνάς και απολαμβάνεις την εικόνα της !Δεν είναι pc monitor, τηλεόραση ειναι!

τα παρατηρησα στην εικονα που βγαζει η αναβαθμηση δηλ. λευκο και σιελ,και οπως αναφαιρει πιο πανω ο weakwire ειναι κοκκινα και ισως ειναι κολλημενα.Θα τρεξω το DVD στρωσιματος.

Last edited:
Τελικα τηλεφωνησα στην intertech και μου ειπαν να την επιστρεψω στο καταστημα για αμεση αντικατασταση. Επισης βρεθηκε και τριτο pixel το οποιο κολαει- ξεκολαει κατ επαναληψη.

Last edited:
βρήκα καιι γω πέρα από το άλλο που έφυγε ένα flashing (τρελαμένο Pixel) και ένα άλλο που σα σκουπιδάκι φαίνεται είναι μεσα στο πάνελ έχει το μέγεθος ενός pixel αλλα αλλάζει χρώματα μόνο όταν αλλάζω γωνία θέασης.
Δε νομίζω να την αλλάξω πάντως.Μετά τα 40 εκκατοστά δε φαίνεται τπτ και πριν πρέπεια να ξέρεις που είναι και να έχεις άσπρο φόντο για να γίνει έντονο.Στο μαύρο δε φαίνεται και στα άλλα χρώματα απλά κάνει ενα distort.
Άσε που 2 στα 2 με ίδια plasma δε μου φαίνεται και τόσο τυχαίο.Αλλα δε νομίζω να αξίζει πάλι στρώσιμο για κάτι που δε φαίνεται.
Επίσης να πω και κάτι custom calibration να μου πείτε γνώμη.

Mode Κανονικό (Για το Gamma 2.2 )
Contrast +40
Brightness +6
Color 32
Sharpness 4
Temp warm

Για το brightness αν και pimpaρισμένο έιμαι σίγουρος ότι είναι αυτό το σωστό.Είναι το χαμηλότερο που έβλεπα διαβαθμήσεις του μαύρου σωστα.
Τώρα για το Contrast to THX white box "Ψευτο Calibration" δε μου έδινε σαφή απάντηση.
Σε όλα τα επίπεδα Contrast έβλεπα αυτό που ζητούσε.(8 διαβαθμήσεις άσπρου)
Το contrast kai to Color σας φαίνεται blowed up?
Το 35 ήταν λίγο ζωηρά το 30 λίγο μουντά .Βέβαια αυτό με το μάτι και reference κανένα.
Καμια πρόταση?

To "σκουπιδάκι" τι να είναι ?

Last edited:
Σοζ και για το δεύτερο reply αλλά δε μπορούσα να ξανακάνω edit.
Τα ίδια περίπου αποτελέσματα έιχα σε
Cinema Mode με
40 contrast
+4 brightness
35 color αλλά το Gamma 2.0 κάτι δε πάει καλά με τις σκιές.
Θέλω το menu που είχα στη G10 :argue::argue:

Επίσης καθώς για ταινίες χρησιμοποιώ HTPC αλλαγές σε χρώματα (RGB) αν μεταβληθούν από τη κάρτα γραφικών θα έχω σωστό αποτέλεσμα?Γιατί θέλω να ρίξω λίγο το Μπλε . Ή δε θα είναι το ίδιο πράγμα?Ευχαριστώ

To white box για τη ρύθμιση του contrast στο DVD-THX-Optimizer, όπως και το αντίστοιχο σήμα Pluge, είναι φτιαγμένα για τηλεοράσεις CRT και δε βοηθάνε και πολύ σε Plasma/LCD. Για πιο "έγκυρα" πατερνάκια, ρίξε μια ματιά εδώ:

Στο avsforum υπάρχει ολόκληρη κατηγορία Display Calibration... http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=139

Από εκεί..

Calibration disk AVSHD 709 / v 1.3
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

...στο νήμα αυτό υπάρχει και μια παράγραφος με τα παρακάτω links...

Greyscale & Colour Calibration For Dummies - kal's measurement guide
Basic Guide to Color Calibration using a CMS - TomHuffman's guide
ColorHCFR v2.0 Available... - Thread for the ColorHCFR software
Excel Download - Can use Color Corrector with ColorHCFR to minimize difference in Y
Color ColorHCFR Calibration Discussion (Post your calibration files here)
CalMAN Evaluation Download - Includes calibration help files from Bear5k
Calibration meter shootout - Comparison with i1pro, D2, S2, & DTP-94

========================================================

Μόνο από τα νούμερα που παραθέτεις δεν είναι δυνατόν να σου πούμε αν είναι και σωστά, καθώς κάθε τηλεόραση έχει μικροδιαφορές λόγω ανοχών κατά την κατασκευή. Η δικιά μου U10 για παράδειγμα, δείχνει σωστά την κατώτερη κλίμακα του γκρι με το ρυθμιστικό της φωτεινότητας στο +1. Σε άλλη περίπτωση που ξέρω, η σωστή ρύθμιση είναι στο +7, στη δική σου είναι το +6, οπότε βλέπεις πως ρυθμίσεις με copy-paste από άλλες τηλεοράσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν...

Το "σκουπιδάκι" μάλλον είναι ραγισμένο rib του κελιού του προβληματικού υπο-εικονοστοιχείου.

Για τα μενού της G10, κάνε λίγο υπομονή μέχρι ο επίσημος beta-tester μας για τις hackιές των Γερμανών, sfortis :D, ανεβάσει τον σχετικό οδηγό... ;)

Ευχαριστώ πάρα πολύ.Ναι το ξέρω ότι διαφέρουν δραματικά απλά ρώτησα αν ήταν υπερβολικό το +6.(Δεν ήταν)
Το σκουπιδάκι να φανταστώ γυρναω τη τηλεόραση ανάποδα και αρχίζω να τη ταρακουνάω?:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Όσο για το G10 unlock δε θέλω να χάσω καμιά έγγυηση αλλά work on it σε 2 χρονάκια όλο και κάτι να πειράζουμε :p

Το να αλλάξω πχ το brightness του Green να το ανεβάσω 2 click είναι σωστό (έστω ότι χρειάζεται 2 click Πάνω Πράσινο) να γίνει από κάρτα γραφικών ή απλά δε μπορώ να το πετύχω από τη πηγή που το τροφοδοτεί?

Υπαρχει καποιο βιντεακι για να τσεκαρω τα πιξελ να δω αν υπαρχει καποιο καμμενο? Για να προλαβω το DOA

Γεια χαρα και παλι. Καπου διαβασα οτι μετα απο 100 πρωτες ωρες καλο ειναι να τρεξουμε ενα βιντεο με χιονια η' σαν αυτα που χρησιμοποιεις για να γιατρεψεις το Burn in.
Ισχυει κατι τετοιο?
Που θα μπορουσα να βρω ενα τετοιο βιντεο???

Γεια χαρα και παλι. Καπου διαβασα οτι μετα απο 100 πρωτες ωρες καλο ειναι να τρεξουμε ενα βιντεο με χιονια η' σαν αυτα που χρησιμοποιεις για να γιατρεψεις το Burn in.
Ισχυει κατι τετοιο?

Το κατεβάζεις από εδώ http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ισχυει κατι τετοιο?

Δεν υπάρχει κανόνας....

.... προσωπική μου άποψη είναι ότι και καθόλου να μην το βάλεις δεν τρέχει τίποτα...μια ρύθμιση movie, cinema ή όπως τις ονομάζει κάθε εταιρεία με τις default ρυθμίσεις και μια φυσιολογική χρήση, χωρίς χρήση πολύωρων στατικών εκόνων (πάνω από 4 ώρες, κατά τη γνώμη μου) είναι αρκετή για τις πρώτες 200 ώρες, μετά μπορείς να ανεβάσεις τα ρυθμιστικά αντίθεσης και φωτεινότητας κατά το δοκούν...

...απλά αν βιάζεσαι να ξεπεράσεις τις 200 ώρες (περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, πάλι κατά τη γνώμη μου) μπορείς να το αφήνεις να παίζει τα βράδια στο DVD player μόλις τελειώνει. ξεκινάει από την αρχή κ.ο.κ.

.....

Άστο να παίζει όσες ώρες νιώθεις εσύ πιο καλά...για να μην αγχώνεσαι....

....η απειρία και άγνοια πολλών έχει κάνει την αγορά plasma να φαντάζει κάτι τρομακτικό, λες και θα πρέπει να έχει διαβάσει μήνες κάποιος για να την χειριστεί ή να έχει τελειώσει το Πολυτεχνείο για να την αποκτήσει.

.....

Απλα ειχα κανει την βλακεια και εβαλα παραπανω κοντραστ για μια ταινια και το επομενο βραδυ παρατηρησα το φαντασμα του μενου του ps3. Αλλα τελικα ετρεξα λιγο visualizations απο winamp και ολα καλα.