Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν την έχω καθαρίσει με τίποτα υγρό. Μόνο αυτό χρησιμοποιώ για την σκόνη:

swiffer_png.jpg

Στεγνό καθάρισμα, στοργή και προδέρμ καθώς και ταλκ στο "πωπουδάκι" της για τη "δρωτσίλα". Αυτή είναι,ομολογουμένως,η πρέπουσα αντιμετώπιση που αρμόζει σε ένα εκλεκτό,ποιοτικό σπάνιο και δυσεύρετο,πλέον,πλάσμα σαν αυτό του Κώστα.....!!!

Να υπενθυμίσω, πως ο φίλος με την Philips Plasma, έπαθε το θόλωμα από "ειδικά" για τηλεοράσεις υγρά πανάκια. ;)

Να ρωτησω κατι παιδες, ειμαι στις 91 ωρες θεασης, δε παιζει συνεχεια η τηλεοραση, βαζω που και που το BurninDVD...Στις 200 ωρες που βλεπω οτι συνιστατε απο αρκετους, αλλαζουμε απο cinema σε αλλο mode και δεν εχουμε προβληματα?

Αυτές οι κουκκίδες που φαίνονται στο μαύρο είναι λόγο του ότι είναι αστρωτη η TV?? είναι ορατές από 0,5m και φαίνονται σε όλα τα χρωμαρα. φαίνονται σαν μικρές κοκκίνες-πρασινες τελειες που κινούνται γρήγορα.

Attachments

• DSC00708.jpg
    DSC00708.jpg
    111.9 KB · Views: 64
Eίναι φυσιολογικό... Tείνουμε να το ονομάζουμε PWΜ noise αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για dithering που εφαρμόζεται στα χαμηλά IRE για να αποδίδονται τα επίπεδα φωτεινότητάς τους πιο σωστά...

Last edited:
Το έχω δει και εγώ το dithering στην U20 (από πολύ κοντά εννοείται), και το απέδωσα στο ότι έχει 400 Hz sfd. Νόμιζα ότι στα 600 Hz δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα... 600 Hz δεν είναι το sfd στην S20;

Παρά τις διαδεδομένες πεποιθήσεις, νούμερα όπως 400-480-600Hz και όροι όπως sub-field-drive, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τα τμήματα marketing των εταιρειών που κατασκεάζουν τηλεοράσεις Plasma, δεν έχουν καμμία σχέση με τα υποπεδία διαβαθμίσεων (gradation subfields).

Τα υποπεδία διαβαθμίσεων δεν μετριούνται σε Hz, καθώς έχουν διάφορες διάρκειες, ενώ σε χρονικό διάστημα ενός δευτερολέπτου, αντιστοιχούν περισσότερα από 600 υποπεδία διαβαθμίσεων, σε μια σύγχρονη Plasma...

Το dithering στα χαμηλά IRE εφαρμόζεται, γιατί στην πράξη, εδώ και κάποια χρόνια, για την αύξηση της φωτεινότητας των Plasma, επιστρατεύτηκε μεταξύ των άλλων και η αύξηση του μέγιστου αριθμού αναφλέξεων σε αριθμό μεγαλύτερο από 1023, για 10 bit πάνελ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να αυξηθεί και ο αριθμός αναφλέξεων στα κατώτερα υποπεδία διαβάθμισης. Έτσι, τα βήματα της κλίμακας του γκρι θα γινόταν πιο απότομα, οπότε ανέλαβε το dithering να επαναφέρει τη γραμμικότητα. Ειδικά για τις Panasonic, απ' όσο γνωρίζω, το dithering υπολογίζεται από τον επεξεργαστή εικόνας σε clusters των τεσσάρων εικονοστοιχείων (αν αυτό λέει τίποτα στους πληροφορικάριους ανάμεσά μας)...

Last edited:
δηλαδη αυτο θα ειναι μονιμο? δεν ειναι κατι το οποιο φαινεται τωρα που ειναι αστρωτη η τν?? είναι φαινόμενο σ'ολες τις πλασμα?

Nαι. Εφόσον βέβαια ρυθμίσεις σωστά την τηλεόρασή σού, στο απόλυτο μαύρο (digital16) δεν θα υπάρχουν "κουκίδες" ή αλλιώς "βράσιμο". Θα υπάρχουν στις αποχρώσεις από digital17 μέχρι περίπου στο digital30, ενώ από τη θέση θέασης δεν φαίνονται (εκτός κι αν σκοπεύεις να βλέπεις από το μισό μέτρο).

Nαι. Εφόσον βέβαια ρυθμίσεις σωστά την τηλεόρασή σού, στο απόλυτο μαύρο (digital16) δεν θα υπάρχουν "κουκίδες" ή αλλιώς "βράσιμο". Θα υπάρχουν στις αποχρώσεις από digital17 μέχρι περίπου στο digital30, ενώ από τη θέση θέασης δεν φαίνονται (εκτός κι αν σκοπεύεις να βλέπεις από το μισό μέτρο).

σε ευχαριστω πολύ φίλε! για σωστη ρύθμιση τι πρεπει να κανω?

Να υπενθυμίσω, πως ο φίλος με την Philips Plasma, έπαθε το θόλωμα από "ειδικά" για τηλεοράσεις υγρά πανάκια. ;)

δλδ δεν συστηνεις αυτο το καθαριστικο απο το amazon για philips??

Είμαι κάτοχος μιάς 50s20 εδώ και δύο βδομάδες.
Χρειάστηκε να αναστατώσω λίγο το σαλόνι να της βρώ την σωστή θέση, αλλά γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος απο την ποιότητα της εικόνας της.

Το μόνο που παρατήρησα σαν πρόβλημα είναι η παρακάτω αναφορά στο αντίστοιχο τοπικ της U20 :
Ναι. Το φαινόμενο υπάρχει, και το βλέπεις εύκολα στο συντονισμό καναλιών ή το EPG:

IMG_4995.jpg

To παρουσιάζει και η δική μου TV και φυσικά όχι μόνο στα μενού.
Το είδα έντονα σε τηλεοπτικό σήμα και σε mode 4:3 η μαύρη μπάρα μιάς διαφήμισης να επεκτείνεται σαν αχνό είδωλο και μέσα στίς πλάγιες γκρί μπάρες !
Σε εικόνα που είχε στόρια έβλεπα το αχνό είδωλο στο πλάι τους.
Έφτιαξα κάποιες στατικές εικόνες με μπάρες, τις πρόβαλλα μέσω ενός egreat στην οθόνη και είδα ότι το κάνει πάλι, αλλά όχι πάντα και όχι το ίδιο έντονα για την κάθε εικόνα που έχει έντονες σκούρες μπάρες.
Από αυτό βγάζω το συμπέρασμα οτι είναι κάποιο πρόβλημα με την ψηφιακή επεξεργασία του σήμματος.

Last edited:
Μολις ανοιγω την τηλεοραση, μου δείχνει απευθειας τον δορυφορικο δέκτη(HDMI1) και όχι το τελευταιο καναλι το οποιο είχα. Υπαρχει καποιος τρόπος για να μην βρισκει το σήμα απευθειας και να ''πηδαει'' στο HDMI1??

Καλημέρα να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει?

Σκέφτομαι να πάρω και εγώ μια s20 και βλέπω και G20 ποιες οι διαφορές τους?

Και τελικά η g20 είναι καλύτερη από την s20??

Ευχαριστώ

Κερδιζεις λιγο πιο καλο αντιανακλαστικο φιλτρο , 2 usb για εγγραφη προγραμματος και συνδεση στο internet για youtube κτλ.

Σε εικονα οι διαφορες ειναι πολυ μικρες..

H s20 + ένα egreat, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο την g20.

Σού μένει και διαφορά τιμής για την αγορά, player, media pc κλπ :2thumb22sup:

Mην ξεχνάμε πως η G20 διαθέτει ΤΗΧ και 2D CMS με δύο μνήμες, για όποιον ενδιαφέρεται για καλιμπράρισμα...