Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδια εχω 220 ωρες λειτουργιας.ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για καλυτερη εικονα?
καλη χρονια με υγεια!!!!!!!!!

Λοιπόν, όσον αφορά το 24p Playback Plus.
Στην οθόνη του υπολογιστή, δεν μπορούσα να επιλέξω στις ρυθμίσεις ανάλυσης την οθόνης 24hz.
Αντίθετα στην TV P46S20, είχα πληθώρα επιλογών συχνοτήτων ανανέωσης, ανάμεσα σε αυτές και η 24hz.
Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε η επιλογή "24p Playback Plus".
Έβαλα μία ταινία να παίξει και πολύ σωστά η κίνηση ήταν γρήγορη. Δούλεψε μία χαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Video που ήταν 60fps, έχοντας ρυθμίσει πάντα 24hz την TV, είχα κολλήματα τόσο με ενεργοποιημένο το 24p Playback Plus, όσο και με απενεργοποιημένο.
Αυτό συνέβη φαντάζομαι, γιατί έριξα "βίαια" τα καρέ του Video στα 24.

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει κάτι τέτοιο και μάλιστα το πληρώνουμε ακριβά.
Η ταινία φαίνεται να έχει καλύτερη ποιότητα, αφού δεν υπάρχει Blur, αλλά τα Frames αυξάνονται δίνοντας την αίσθηση Videoκάμερας.
Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο Cinema και φυσικά πάει κόντρα στην άποψη του σκηνοθέτη. Είναι σαν να αλλάζουμε να χρώματα και να βλέπουμε Negative...

Eσύ δικός μας είσαι... :D

Αρχικά, αυτά τα συστήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για να βελτιώνουν την κίνηση αποπλεκτών που εστίαζαν στην ανάλυση και το soap-opera-effect στις κινηματογραφικές ταινίες αποτελούσε απλώς μια παρενέργεια. Στη συνέχεια, προτάθηκε η χρήση τους σε παλαιότερα μοντέλα της υψηλής κατηγορίας τιμής, για να χρυσώσει το χάπι της αδυναμίας απεικόνισης υλικού 24p σε ακέραια πολλαπλάσια.

Τελικά, καλώς ή κακώς, η εξάπλωση αυτών των συστημάτων δημιούργησε μερικούς φανατικούς οπαδούς του frame interpolation, που δεν μπορούν να δουν πλέον ταινία στον κινηματογράφο... :flipout:

Επί τη ευκαιρία, όταν αναπαράγεις υλικό 24p στα 24Hz με το "24p Playback Plus" στο "Off", πώς σου φαίνεται η κίνηση σε σχέση με την αναπαραγωγή του ίδιου υλικού στα 60Hz; Διαφορά στο flickering ανάμεσα στους δύο χρονισμούς, παρατήρησες;

Αρχικά, αυτά τα συστήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για να βελτιώνουν την κίνηση αποπλεκτών που εστίαζαν στην ανάλυση και το soap-opera-effect στις κινηματογραφικές ταινίες αποτελούσε απλώς μια παρενέργεια. Στη συνέχεια, προτάθηκε η χρήση τους σε παλαιότερα μοντέλα της υψηλής κατηγορίας τιμής, για να χρυσώσει το χάπι της αδυναμίας απεικόνισης υλικού 24p σε ακέραια πολλαπλάσια.
Αυτοί ήθελαν δηλαδή με την τεχνική αυτή, να μην υπάρχει το Blur και κατ' επέκταση να υπάρχει μεγαλύτερη ευκρίνεια? Με την ανάλυση ως ανάλυση δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να έχει σχέση.
Το Soap-Opera-Effect, ήταν κάτι που δεν το ήθελαν δηλαδή. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος ένα πράγμα? Για καλύτερη ποιότητα θυσίαζαν την κίνηση.
Οπότε αργότερα το έβγαλα αυτό ως προτέρημα και φτιάξαν έναν μύθο γύρω από αυτό για να πουλήσουν έτσι?

Τελικά, καλώς ή κακώς, η εξάπλωση αυτών των συστημάτων δημιούργησε μερικούς φανατικούς οπαδούς του frame interpolation, που δεν μπορούν να δουν πλέον ταινία στον κινηματογράφο... :flipout:
Είδα για πρώτη φορά με Interpolation, μιας και η TV το υποστηρίζει, έτσι από περιέργεια, για να δω αν θα αντέξω.
Είδα το Tomorrow, When the War Began. Δεν ήταν σε τραγικό βαθμό. Άλλες TV το σκίζουν τελείως το θέμα.
Εκεί που ίσως μου αρέσει είναι όταν η κάμερα δείχνει ένα βουνό ή ένα μεγάλο τοπίο όπου εκεί δεν υπάρχει αυτό το σπασιματάκι. Δείνει και μία αίσθηση 3D.
Εκεί που δεν το παλεύω είναι με τους ηθοποιούς που είναι λες και βρίσκονται σε εκπομπή ή βλέπω το πως γυρίστηκε η ταινία.
Πιστεύω ότι σε κάποια ταινία με αυτοκίνητα, ξύλο, κλπ δεν είναι άσχημο.
Σίγουρα όμως είναι αισχρό βλέποντας Godfather, ή άλλες ταινίες όπου έχουν υπόθεση και σκηνοθεσία.

Επί τη ευκαιρία, όταν αναπαράγεις υλικό 24p στα 24Hz με το "24p Playback Plus" στο "Off", πώς σου φαίνεται η κίνηση σε σχέση με την αναπαραγωγή του ίδιου υλικού στα 60Hz; Διαφορά στο flickering ανάμεσα στους δύο χρονισμούς, παρατήρησες;
Διαφορά στο Flickering παρατήρησα στην επιφάνεια εργασίας και περισσότερο στο άσπρο.
Έγινε περισσότερο στο 24hz.
Στην ταινία για να πω την αλήθεια δεν έδωσα τόσο βάση, είτε το είχα off είται on. Εστίαζα στην κίνηση.
Θα το κοιτάξω όμως.

Γενικά η TV έχει ένα flickering και με χαλάει λίγο. Μέχρι που έχω σκεφτεί μήπως φταίει το Sub που είναι κοντά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γενικά η TV έχει ένα flickering και με χαλάει λίγο. Μέχρι που έχω σκεφτεί μήπως φταίει το Sub που είναι κοντά.
εγώ το έχω μακριά :)

Σκεφτομαι να "αναβαθμιστω" απο την 42PΧ80 στην 46S20.
H χρηση της θα ειναι σχεδον αποκλειστικα για ΗD ειτε απο το media player ειτε απο τον δορυφορικο δεκτη.

a)To flickering που αναφερουν κατοχοι, ειναι δεδομενο ακομα και για τετοια χρηση;
b)Ειναι καλη στιγμη για την αγορα της; Στα 750 η χαμηλοτερη τιμη που βρισκω στο Skroutz...

εγω δεν εχω δει flickering πουθενα.
φιλος εκανε παζαρι στο πλαισιο και την πηρε 699 , οσο την ειχαμε παρει και εμεις στις γιορτες.

Η χρηση σε HD απο media player ή sat ειναι οπως οταν ψαχνεις αμαξι για ταξιδια? :ernaehrung004:

εγω δεν εχω δει flickering πουθενα.
φιλος εκανε παζαρι στο πλαισιο και την πηρε 699 , οσο την ειχαμε παρει και εμεις στις γιορτες.

Η χρηση σε HD απο media player ή sat ειναι οπως οταν ψαχνεις αμαξι για ταξιδια? :ernaehrung004:

Χρησιμο tip για το Πλαισιο, θα δοκιμασω. :a0210:
Οσο για το HD, τα ματακια σου "διαμαρτυρονται" με οτιδηποτε αλλο πλεον...:cool4:

Αγαπητοί,

Μετά από ώρες επί ωρών και επι ημερών διαβάσματος αποφάσισα και αγόρασα από Πλαίσιο μία panasonic S20 εκθεσιακή με 2200 ώρες σε εκλπηκτική τιμή 659 και αν και δεν είμαι μανιακός αλλά λόγω των δικών σας σχολίων νοιώθω ότι έκανα καλή αγορά. Δεν βλέπω να έχει πρόβλημα εύκολο να δείς ελπίζω να είναι και αλήθεια. Θα επανέλθω δριμύτερος

Αγαπητοί,

Μετά από ώρες επί ωρών και επι ημερών διαβάσματος αποφάσισα και αγόρασα από Πλαίσιο μία panasonic S20 εκθεσιακή με 2200 ώρες σε εκλπηκτική τιμή 659 και αν και δεν είμαι μανιακός αλλά λόγω των δικών σας σχολίων νοιώθω ότι έκανα καλή αγορά. Δεν βλέπω να έχει πρόβλημα εύκολο να δείς ελπίζω να είναι και αλήθεια. Θα επανέλθω δριμύτερος

Μια ερώτηση ποια αγόρασες την 42'' την 46'' η την 50'' ? Επίσης έχεις γράψει καλά τις ώρες σίγουρα ? 2200? γιατί μιλάμε για 7 μήνες παιξίματος στο κατάστημα.

Αγόρασα την 42 . Το ξανακοίταξα και λέει : Τιμε 02238:30 On/Οff 0000333

Και εμένα μου φάνηκε περίεργο αλλά και η τιμή και η κατάστασή της είναι άψογη / Εγγύηση 2 χρόνια και δυνατότητα επιστροφής εντός 15 ημερών κατόπιν ελέγχου

Σε θέαση δορυφορικών HD προγραμμάτων και δει ποδοσφαιρικών πρέπει να ομολογήσω ότι συμφωνώ με όλα τα σχόλια σε αυτό το νήμα. Εννοώ τα θετικά. Μπορεί να μην έχω εντρυφήσει τόσο πολύ αλλά πρέπει να πώ ότι είμαι ικανοποημένος

Αγόρασα την 42 . Το ξανακοίταξα και λέει : Τιμε 02238:30 On/Οff 0000333

Και εμένα μου φάνηκε περίεργο αλλά και η τιμή και η κατάστασή της είναι άψογη / Εγγύηση 2 χρόνια και δυνατότητα επιστροφής εντός 15 ημερών κατόπιν ελέγχου
Εγώ πήρα την 46άρα πριν 15μέρες στα 699Ευρώ.
Δεν βλέπω κάποια ειδική προσφορά που σου έκαναν.

Χαιρετώ τους πάντες μιας και είναι το πρώτο μου ποστ αν και παρακολουθώ καιρό το φόρουμ.
Χτες αγόρασα την S20 46'' και το firmware είναι το 1015-10000.

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δε μπορώ να βρώ τα ψηφιακά της ερτ, είχα την εντύπωση ότι ο δέκτης ήταν mpeg2-4.

Επίσης δεν μπορώ να δώ τις ώρες λειτουργίας με το παρατεταμένο πάτημα του mute στο service menu, μάλλον η αλλαγή firmware έχει παίξει το ρόλο της.

Τελικά το πρόβλημα ήταν η μπρίζα της κεραίας.
Δοκίμασα σε άλλη μπρίζα και όλα παίζουν μια χαρά και με ρύθμιση Ελλάδα δε χρειάζεται να βάλω Ισπανία.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επίσης δεν μπορώ να δώ τις ώρες λειτουργίας με το παρατεταμένο πάτημα του mute στο service menu, μάλλον η αλλαγή firmware έχει παίξει το ρόλο της.
κ εγώ νόμιζα αυτό αλλά τελικά δεν πήγαινα δεξιά στο κενό για να πατήσω Mute.