Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αντίθετα η 46st30 που είχε πιο πέρα είχε πράγματι άριστο μαύρο και αντίστοιχα contrast. Η διαφορά τους πρόσεξα πως είναι το neoplasma το οποίο έχει η st σε αντίθεση με την s.
Ήμουν ψημένος να την πάρω, τώρα το σκέφτομαι. :chinscratch:

Μην κολας σε βλακειες του μαρκετινγκ , ακου neoplasma!

H διαφορα ειναι καθαρα λογω αντιανακλαστικου φιλτρου το οποιο σε συνθηκες νορμαλ φωτισμου παιζει μεν ρολο αλλα πολυ πιο μικρο.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πήγα και την είδα θέλοντας να την πάρω. Το πρώτο που πρόσεξα είναι πως το panel, αν και η τηλεόραση ήταν κλειστή, δεν ήταν μαύρο, αλλά ένα σκούρο γκρι συγκρινόμενο με τις διπλανές lcd και led. Μάλιστα είχε μια ελαφρά κόκκινη απόχρωση, ενώ οι υπόλοιπες μια (πιο έντονα) μπλέ βέβαια, δηλαδή μαύρο πραγματικό δύσκολα βρίσκεις.

Και σε λειτουργία δεν άλλαξε αυτό και αναρωτιέμαι πώς θα αποδώσει καλύτερο μαύρο από τις lcd, όταν και εκτός λειτουργίας έχει χειρότερο μαύρο.

Αντίθετα η 46st30 που είχε πιο πέρα είχε πράγματι άριστο μαύρο και αντίστοιχα contrast. Η διαφορά τους πρόσεξα πως είναι το neoplasma το οποίο έχει η st σε αντίθεση με την s.

όπως λέει και o yperion η διαφορά τους είναι σε θέαση σε φωτεινό χώρο. η s30 έχει αρκετές αντανακλάσεις. με έχει ψιλοαπογοητεύσει στον τομέα αυτό αλλά ευτυχώς δεν βλέπω τηλεόραση πριν τις 7-8 το βράδι και νωρίς λέω. σε θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον - ελεγχόμενο φωτισμό η τηλεόραση μεταμορφώνεται και πιστεύω ότι οι διαφορές της με την st είναι πολύ μικρές και αμελητέες σε ένα μέσο / άπειρο θεατή. βέβαια αν λάβεις υπόψη την τιμή της προσφοράς (+bluray) η μία έχει διπλάσια τιμή από την άλλη στις 42 ίντσες αν και στο πλαίσιο παίζει μια καλή προσφορά στα 799 +2 γυαλιά. αν ενδιαφέρεσαι για την 46st30 παίζει μια προσφορά από το electroworld (ίδια αλυσίδα) στα 1099 μαζί με bluray 3d. έτσι κι αλλιώς για να δείς σοβαρό 3d θές και το bluray μαζί.

ωραια, πάνω κάτω τις ιδιες ρυθμίσεις έχουμε...
υπαρχει καπου καποια επιλογή ώστε να ρυθμίσω τα χρωματα ?

ρύθμιση χρωμάτων δεν παρέχει παρά μόνο τα βασικά αντίθεση / φωτεινότητα / οξύτητα. τέτοιες επιλογές έχει η g30.

τέτοια επεξεργασία μπορεί να γίνει από το service menu ενδεχομένως αλλά για μένα μακριά.

Last edited:
Γράψτε μου και το link του νήματος στο οποίο θέλετε να μεταφέρω τα off topic μηνύματα... :chinscratch::chinscratch::chinscratch:

....καλημέρα :flipout::flipout::flipout:

Στο νήμα "άμεση διαγραφή"; :flipout:

Πήγα και την είδα θέλοντας να την πάρω. Το πρώτο που πρόσεξα είναι πως το panel, αν και η τηλεόραση ήταν κλειστή, δεν ήταν μαύρο, αλλά ένα σκούρο γκρι συγκρινόμενο με τις διπλανές lcd και led. Μάλιστα είχε μια ελαφρά κόκκινη απόχρωση, ενώ οι υπόλοιπες μια (πιο έντονα) μπλέ βέβαια, δηλαδή μαύρο πραγματικό δύσκολα βρίσκεις.

Και σε λειτουργία δεν άλλαξε αυτό και αναρωτιέμαι πώς θα αποδώσει καλύτερο μαύρο από τις lcd, όταν και εκτός λειτουργίας έχει χειρότερο μαύρο.

Τα neoplasma παίζουν καλύτερα, και είναι φυσικά ακριβότερα...

Last edited by a moderator:

όπως λέει και o yperion η διαφορά τους είναι σε θέαση σε φωτεινό χώρο.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Υπάρχει σημαντική διαφορά στο dithering & dynamic false contouring.

Τελικά την πήρα, μάλιστα ο δεύτερος πωλητής πιο ξηγημένος, μου είπε και το κόλπο για 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική αντί για 6. Πολύ απλά παίρνεις κι ένα καλωδιάκι hdmi π.χ. και ξεπερνάς τα 500 ευρώ. :coool:
Εντυπώσεις από αύριο γιατί έχω και μωρό παιδί.

Kαλόστρωτη και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Σχετικά με αυτό που παρατήρησες με το μαύρο της στο κατάστημα, ρίξε μια ματιά εδώ...

πρέπει να είσαι σε πηγή av (scart ή hdmi) για να βγούν στο μενού. σε tv έχει 4 δυναμική - κανονική - cinema και true cinema.

Σχετικά με αυτό που παρατήρησες με το μαύρο της στο κατάστημα, ρίξε μια ματιά εδώ...
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, στην ουσία αυτό οφείλεται στην αδυναμία κατασκευής φωσφοριζουσών ουσιών που να μη φθορίζουν σε ένα ποσοστό. Λογικό.
Βέβαια προερχόμενος από crt περίμενα κάτι παρόμοιο με αυτή (Thomson 32" wide), ενώ εδώ είναι σαφώς χειρότερο.

Τα πολύ καλά νέα είναι πως επιβεβαιώνονται οι διαβεβαιώσεις σας πως σε χαμηλό φωτισμό τα πάντα αλλάζουν. Εκεί πράγματι το μαύρο είναι ιδανικό και παράλληλα η καμπύλη gamma φυσιολογική. Γιατί σε μια "led" 22" που έχω, ναι μεν έχεις μαύρο, αλλά ταυτόχρονα έχεις μαυρίσει και τα σκούρα γκρι, χώρια την απόκλιση του μαύρου στο μπλε φάσμα (σύνηθες σε led, lcd κ.λ.π.). Για να διορθωθεί αυτό, καταλήγεις σχεδόν στο μαύρο μιας απλής lcd.
Δεν έχω καλό υλικό σε bluray για να κρίνω την hd ανάλυση, οπότε επιφυλάσσομαι σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα αρχικά την πάτησα, γιατί έβαλα ένα του national geographic με 1080p και ξέρω γω από περιοδικό και απογοητεύτηκα, μέχρι που μετά από 5' περίπου είδα το πρώτο hd πλάνο, γιατί, προφανώς, το πρωτογενές υλικό (γύρισμα) μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν sd.

Γενικά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές και ειδικά για τη συσκεκριμένη προσφορά είμαι ενθουσιασμένος.

Συνεχίζεται...

μπορει κάποιος να δοκιμασει μερικές ματροσκες απο την usb θύρα της τηλεορασης γιατι εμενα 2 που δοκιμασα μου κολαγαν ενω απο το bluray τις έπαιξε κανονικά

μπορει κάποιος να δοκιμασει μερικές ματροσκες απο την usb θύρα της τηλεορασης γιατι εμενα 2 που δοκιμασα μου κολαγαν ενω απο το bluray τις έπαιξε κανονικά

δεν ήξερα ότι έπαιζε ταινίες από το usb (μόνο από sd card). καλό και αυτό.

κάρφωσα ένα δίσκο στην usb που λέει hdd όχι στην άλλη είναι μάλλον για wifi.

4 ταινίες τις έπαιξε κανονικά. αγγλικοί υπότιτλοι ναι - ελληνικοί αλαμπουρνέζικα.

ένα πρόβλημα που ανακάλυψα είναι ότι στην αναπαραγωγή παραμένει η επιλογή ifc. λογικά θα έπρεπε να γυρνάει σε 24p smooth όπως κάνει και στo media player??:chinscratch:

τεσπα δεν με απασχολεί αλλά παίζει χωρίς κολλήματα. μήπως εννοείς σπασίματα στην κίνηση???

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, στην ουσία αυτό οφείλεται στην αδυναμία κατασκευής φωσφοριζουσών ουσιών που να μη φθορίζουν σε ένα ποσοστό. Λογικό.

Όχι ακριβώς... Απλά, αυτές οι ουσίες, όταν είναι ανενεργές, έχουν χρώμα λευκό ή ανοιχτό γκρι. Το προστατευτικό γυαλί που μπαίνει μπροστά από το πάνελ, όπως και το αντίστοιχο γυαλί των CRT, είναι "φιμέ", ώστε να σκουρύνει κάπως τα πράγματα, αλλά και πάλι, αν πέσει δυνατό φως πάνω του, αποκαλύπτεται η γκριζωπή απόχρωση των φωσφόρων...

Βέβαια προερχόμενος από crt περίμενα κάτι παρόμοιο με αυτή (Thomson 32" wide), ενώ εδώ είναι σαφώς χειρότερο.

Εννοείς ότι στον ίδιο χώρο και με ίδιο φωτισμό, όταν είναι σβηστές, η Thomson φαίνεται πιο σκούρη από την Panasonic;

vas_papavas said:
ένα πρόβλημα που ανακάλυψα είναι ότι στην αναπαραγωγή παραμένει η επιλογή ifc. λογικά θα έπρεπε να γυρνάει σε 24p smooth όπως κάνει και στo media player??

Αν το αρχείο που έπαιξες ήταν στα 24 καρέ, τότε μάλλον ο media player της τηλεόρασης τα αναπαράγει στα 60Hz με 3:2 pulldown (ή frame interpolation, αν ενεργοποιήσεις το IFC).

Moυ άρεσε η κατηγορία Sci-fi στο modelclub... :D

πως να στο εξηγησω σαν να παιζει την ταινια συνεχεια καρε καρε

Στο manual γράφει πως υποστηρίζει επίσημα fat και ntfs? Δες τί σύστημα αρχείων είναι ο δίσκος σου ή μήπως έχει πρόβλημα. Δοκίμασε κάποιον άλλον αν έχεις ή κάποιο φλασάκι. Μου φαίνεται δύσκολο να έχει πρόβλημα ο player της. Panasonic είναι αυτή!

Εννοείς ότι στον ίδιο χώρο και με ίδιο φωτισμό, όταν είναι σβηστές, η Thomson φαίνεται πιο σκούρη από την Panasonic;
Αυτή είναι η εντύπωσή μου, όμως για να είμαι σίγουρος θα το ξανακοιτάξω μόλις γυρίσω σπίτι και θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω, γιατί η μία έχει μαύρο πλαίσιο κι η άλλη ασημί, οπότε αναρωτιέμαι αν είναι οφθαλμαπάτη (σύγχρονο μετείκασμα).

πάντως η phillips 32crt που είχα ήταν σαφώς πιο σκούρα όταν ήταν σβηστή. η πάννυ είναι πιο πρασινοπή.

Στο manual γράφει πως υποστηρίζει επίσημα fat και ntfs? Δες τί σύστημα αρχείων είναι ο δίσκος σου ή μήπως έχει πρόβλημα. Δοκίμασε κάποιον άλλον αν έχεις ή κάποιο φλασάκι. Μου φαίνεται δύσκολο να έχει πρόβλημα ο player της. Panasonic είναι αυτή!

ο δικός μου ήταν Ntfs. μάλλον κάτι παίζει με το δίσκο.

JL ? αν αναπαραγάγω το αρχείο σου (motion test) σε 1080i /50i θα δώ τα ίδια με το 576i??? εννοώ για την επίδραση του fi

Last edited:
οντως λεει οτι υποστηρίζει μόνο φατ αλλα εμενα το φλασακι ηταν ntfs και το αναγνωρισε κανονικα αλλα απο το bluray player επαιξαν κανονικα οι ματροσκες τωρα θα δοκιμασω απο το σκληρο δίσκο αμα εχω το ιδιο πρόβλημα μαλλον θα φταίει η τηλεόραση οποτε παει για πισω στο κοτσόβολο???

θα μπορουσε καποιος να βαλει το manual της τηλεορασης να το δω??πριν π το ειχε ποσταρει καποιος, δεν μ παιζει!!:/

Αυτή είναι η εντύπωσή μου, όμως για να είμαι σίγουρος θα το ξανακοιτάξω μόλις γυρίσω σπίτι και θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω, γιατί η μία έχει μαύρο πλαίσιο κι η άλλη ασημί, οπότε αναρωτιέμαι αν είναι οφθαλμαπάτη (σύγχρονο μετείκασμα).

πάντως η phillips 32crt που είχα ήταν σαφώς πιο σκούρα όταν ήταν σβηστή. η πάννυ είναι πιο πρασινοπή.

Περίεργο... Η U10 σε σύγκριση με FD Trinitron της Sony, ήταν ένα κλικ πιο σκούρη, θα περίμενα η S30 που έχει και μια υποτυπώδη αντι-ανακλαστική επίστρωση να τα πηγαίνει και λίγο καλύτερα... :chinscratch:

JL ? αν αναπαραγάγω το αρχείο σου (motion test) σε 1080i /50i θα δώ τα ίδια με το 576i??? εννοώ για την επίδραση του fi

Nαι. Το 50Hz-Bug, αφορά όλα τα εισερχόμενα σήματα 50Hz, ανεξαρτήτως ανάλυσης/είδους σάρωσης...

teocool said:
θα μπορουσε καποιος να βαλει το manual της τηλεορασης να το δω??πριν π το ειχε ποσταρει καποιος, δεν μ παιζει!!:/

http://tda.panasonic-europe-service...n2/data/EU/TXP42S30E/OI/857297/TQB0E2143S.pdf

Και η C3 παντως κλειστη εχει μια πρασινη αποχρωση κατα την προσπτωση του ηλιακου φωτος , αντιθετως η U10 ειναι σκουρο γκρι.