Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tελικα χαζομαρες...:( ειχα ενδιασμους κ την ξεπακεταρισα κ τελικα ηταν εξωτερικος λεκες που εφυγε....:P αλλα φαινοταν πως ειναι απο μεσα κ επειδη το καθαριζα με στεγνο πανακι γυαλιων...αλλα πηρα κατι ειδικα για οθονες κτλπ.. κ βγηκε...τωρα οσο αναφορα της κολες επανω κ να θελω δν καλυπτεται απ την εγγυηση αλλα δν με ενοχλει κ καθολου ! ευχαριστω πολυ για της απαντησεις κ την βοηθεια! Postara για να μην αδικησω την τηλεοραση και προβληματισω καποιους..η τηλεοραση δν παιζεται!! :)
 
Γιατί θες να κρατήσεις μια τηλεόραση της οποίας το πλαίσιο έχει ανοίξει;
 
συμφωνώ με το γιώργο. αν κτυπα ξύλο συμβεί κάτι στο μέλλον και στην εγγύηση να είναι μπορεί νάχεις πρόβλημα και να σου πούνε μα και μου. τώρα στην αρχή πρέπει να ενημερώσεις. δεν είναι φυσιολογικό το άσπρο πίσω από την τιβι.
 
η κολα που υπαρχει επανω λετε στο πλαισιο η ασπρη.... εχετε δικιο..αλλα βασικα τους το ανεφερα και μου παν πως δεν το καλυπτει η εγγυηση !! επειδη ανοικει στο εξωτερικο περιβλημα κτλπ...και οτι επρεπε να την ειχα πισω στο καταστημα οταν την πηρα για να μου την αντικαταστήσουν ! κ οτι τωρα ετσι μεσα απ το σερβις δεν μπορει να γινει τιποτα ... εσεις τι πιστευετε??? ευχαριστω πολυ που με βοηθατε! :)
 
Last edited:
Μυστήρια απάντηση. Η αντιπροσωπία στην είπε;
Ρώτα το κατάστημα αγοράς, και αν σου πει τα ίδια, ίσως να κάνεις καταγγελία στην ΓΓΠΚ...
 
Την πηρα στο κουτι της σφραγισμενη με της ζελατινες κ ολα! 12/8/2011 Το πλαισιο αποποιείται της ευθυνες της διοτι εχει περασει ενας μήνας απ την ημερομηνία αγοράς... οποτε εχει περάσει το 15μερο αντικατάστασης.. και στην Ιntertech μου είπαν οτι, οτι εχει να κανει με την εξωτερικη εμφανιση , πλαστικα μέρη δν καλυπτονται απ την εγγυηση!
τους εχω ειδοποιηση εδω κ 3 μερες κ ακομη περιμενω την μεταφορική εταιρεια να με παρει τηλεφωνο για να την παραλάβουν! αλλα δν ξερω μηπως παει κ ερθει αδικα...
 
δεν καταλαβαίνω τι εννοούν πλαστικά μέρη δεν καλύπτονται από την εγγύηση. δηλαδή αν πάρω μια st30 και όταν την ανοίξω είναι γρατζουνισμένη στο πλαίσιο - η έχει κόλλες από πίσω ή ή ή δεν καλύπτεται απο την εγγύηση???

kisto μπορεί να είναι και άδικα αλλά προλαμβάνεις καταστάσεις σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο μέλλον. αν κτυπα ξύλο γίνει κάτι στην εγγυηση και την πάς στην αντιπροσωπεία και σου πούνε για τη λευκή κόλλα (είναι???) ότι την άνοιξες και δεν μπόρεσες να την κλείσεις και μπλα μπλα μπλά ίσως μπλέξεις χωρίς να φταίς.
 
Εχετε δικιο παιδια! τους ενημερωσα οτι η τηλεοραση δεν εχει καποιο θεμα στο πανελ τελικα κ οτι πλεον το μονο πρόβλημα μου είναι στο πλαίσιο το οποιο μπορει να έιναι κόλα η καποιο αυτοκόλλητο προστασίας...δν ξερω τι ακριβως είναι κ μου πε η κοπελα στην εξυπηρετηση οτι δν υπαρχει προβλημα κ οτι θα με παραλαβουν την τηλεοραση (οταν ερθει κ την παρει η μεταφορικη) κ θα την δουν κ θα μου απαντησουν. Ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη!
 
Καλημέρα στην ομήγυρη.

Εδώ και 10 περίπου μέρες είμαι κι εγώ κάτοχος μίας 50ST30.
Για την G30 ξεκίνησα (καθώς 3D για μένα δεν υφίσταται) διαβάζοντας εξαιρετικά σχόλια εδώ, αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω είδα ότι έχει ένα φίλτρο λιγότερο από τα διάφορα Τ μοντέλα. Πήγα και τις είδα σε πολλά μαγαζιά στο Mall και όντως η εικόνα από τις Τ (καθώς και το πάχος της TV) ήταν διαφορετική. Μετά από πολύ ψάξιμο τιμών και πολλή σκέψη αποφάσισα για GT30, αλλά τελικά στο μαγαζί που βρήκα τις χαμηλότερες τιμές είχε μόνο ST30 ετοιμοπαράδοτη και σε πάρα πολύ καλή τιμή, οπότε και η TV ήρθε το ίδιο βράδυ σπίτι.

Η TV ξεπακεταρίστηκε άμεσα, στήθηκε με λίγη δυσκολία λόγω μεγέθους (καθώς δεν ήθελα να την ξαπλώσω αφού δεν κάνει στα plasmaτα) και συνδέθηκε απ' ευθείας με κεραία, δίκτυο και HTPC. Βρήκε τα ψηφιακά και αναλογικά κανάλια και το δίκτυο ολομόναχη και χωρίς καμμία παρέμβαση από μενα. Έγινε άμεσα το update στο τελευταίο firmware για να εξαληφθεί το πιθανό θέμα του fluctuating brightness και μετά έβαλα ένα USB stick με τα γνωστά 20 μονόχρωμα slides για να ξεκινήσει το στρώσιμο. Το USB δεν το είδε, αλλά ήταν ένα μικρό παλιό φορμαρισμένο σε απλό FAT, οπότε και το γύρισα σε NTFS και το είδε χωρίς πρόβλημα.

Και βέβαια σιγα μην περίμενα να στρώσει για να δω τη νέα μου TV :P Είδαμε επί τόπου το ματς από το Mega με τα λογότυπα μέσα κλπ. Ούτε ίχνος από IR. Γενικά από τότε και ταινίες έχω δει με μπάρες και υπότιτλους και surfing στο net έχει παίξει πολύ και άλλα "απαγορευμένα" πράγματα για plasma. Οι μόνες προφυλάξεις είναι ότι έχω μάυρο background στο desktop, auto hide στο task bar, 2 λεπτά blank screen saver, desktop fences για να κρύβεις τα icons με double click, διάφανους υπότιτλους στον MPC και zoom 2 στα κανάλια πριν κλείσουν οι πρώτες 100 ώρες. H TV έκλεισε χτες τις 200 ώρες καθώς δεν έσβησε για 8 μέρες και έπαιζε ανελειπώς τα slides (εκτός από 5-6 ώρες κάθε βράδυ και ΣΚ που είχε θέαση υλικού).

Εντυπώσεις:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι την κατακρίνουν σε τηλεοπτικό σήμα. Και τα ψηφιακά και τα αναλογικά δείχνουν υπέροχα, ειδικά όταν το υλικό που δείχνουν είναι από καλή πηγή (ξένες σειρές, ταινίες κλπ). Η συνολική ποιότητα από τα κανάλια σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη και από SD ματρόσκες που έχω από κάποιες σειρές. Εντάξει, δε θα πω ότι μπορείς να δεις και ποδόσφαιρο στον ΑΝΤ1, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη της TV. Επίσης έφυγε κατ' ευθείαν οπτική ίνα στον ενισχυτή. Μια χαρά ήχο έχει η TV χεχε.

Πρώτες ώρες θέασης: κάποια πρασινίλα η οποία εξαφανίστηκε μετά τις 30-40 ώρες, flicker αρκετό από το HTPC αν ανοίξεις ανοιχτόχρωμα παράθυρα (πχ surfing στο net) το οποίο όμως διορθώνεται με τον καιρό σιγά σιγά. Στις 200 ώρες που είμαι τώρα είναι σχεδόν απαρατήρητο. IR όπως είπα και παραπάνω δεν έχω δει καθόλου. Δεν ξέρω αν έχω πέσει σε αναίσθητο panel, αλλά δε μασάει μία. Πάντως δεν έχω ξεχάσει κανάλι πάνω από ώρα ακόμα. Phosphor Trails ευτυχώς δεν τα πιάνει το μάτι μου (ακόμα).

Μετά τις 100 ώρες έκανα και την 1η προσπάθεια ρύθμισης με το μάτι. Η TV παίζει τώρα μόνο σε cinema mode με ελάχιστα αυξημένο contrast kai brightness σε όλες τις πηγές. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την πιστότητα χρώματος αν και δε φημίζομαι για αυτό εξού και είναι στο δρόμο το DVE HD από Αγγλία. Πάντως την πρώτη φορά που έβαλα Avatar κυνηγούσα μπλε ανθρωπάκια στην κουζίνα αν με καταλαβαίνετε. Έχουν παίξει βέβαια όλες οι γνωστές ατάκες που έχω διαβάσει εδώ μέσα (π.χ. μου είπε η γυναίκα μου "Είναι σα να βλέπεις από το παράθυρο").

50 ίντσες στα 3,2 μέτρα δεν είναι βέβαια αρκετές :P αλλά δεν είναι και λίγες. Μη διστάσετε, αν έχετε τα χρήματα διαθέστε τα.
Από την άλλη μεριά, στις πολλές ίντσες βλέπεις και πιο πολλές ατέλειες... και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα...

Παιδεύτικα αρκετά να ξαναφέρω το HTPC στα ίσα του από την ώρα που βρήκα αυτή την καταραμένη επιλογή του HDMI στο FULL (0->255 για όσους ξέρουν). Βέβαια σε αυτό φταίει και η προηγούμενη TV μου που ήταν μια AMOI 37 Advent η οποία ήταν αναίσθητη στα μαύρα και γενικά ήθελε παρα πολύ ρύθμιση να έρθει στα ίσα της και δεν είμαι και καλός στη ρύθμιση και και και... οπότε είχα παίξει λίγο με τα ρυθμιστικά του ATI Catalyst σε gamma και saturation. Να μην τα πολυλογώ τώρα έχουν απενεργοποιηθεί τα ρυθμιστικά της ATI έχουν γυρίσει τα πάντα σε 0-255 και οι μόνες ρυθμίσεις έχουν γίνει στο brightness contrast της TV. Διάφορα sharpness, P-NR, Resolution Enhance, Vivid Colors κλπ είναι στο off.

Εκεί που έχω συχτιρήσει όμως πραγματικά είναι με την κίνηση. Βλέπω σπασίματα παντού! Δεν ξέρω αν φταίνε οι ίντσες, η plasma τεχνολογία, ή απλά το φτηνό του μοντέλου αλλά ρε παιδιά με την AMOI την κινεζούλα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το υπάρχον HTPC. Εδώ παίζουν 2 περιπτώσεις. Ή ήταν τόσο σαλάτα αυτό που έβλεπα στην AMOI και σε συνδιασμό με τις 37 ίντσες από τα 3,2 μέτρα δεν έβλεπα τα σπασίματα, ή όντως έχει χοντρό πρόβλημα η TV όταν δεν της πάει καλά το fps/Hz που δέχεται. Δυστυχώς, τη χάρισα ήδη την AMOI και δεν μπορώ να συγκρίνω...

Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα. Παλιά είχα το HTPC καρφωμένο στα 60 Hz και όπως είπα δεν έτρεχε κάστανο. Τώρα έμαθα για τα 23, 24, 50, 59, 60Hz και προσπαθώ ακόμα. Θέλει ακόμα πολύ πειραματισμό... (Εδώ να σημειώσω ότι δεν είμαι ρυθμισάκιας. Θέλω να στήνω K-Lite και με κανα δυο βασικές ρυθμίσεις να βλέπω). Να μην τα πολυλογώ έχω καταφέρει να δω ταινίες άψογα και στα 23,976 και στα 25 fps. Αλλά έχω και μερικές ματρόσκες από σειρές κυρίως (π.χ. Camelot) ή κάνα HistoryHD ντοκυμαντεράκι τα οποία απλά δεν μπορείς να τα δεις από τα σπασίματα. Το περίεργο είναι ότι είναι και αυτά 23,976 είναι. Έχω βάλει τον MPC να αλλάζει αυτόματα HZ στα Vista και συγχρόνισα τον ήχο με ένα απλό 350ms delay από το FFDShow Audio Filter (κάνω bitstream από οτπική σε έναν ψιλοπαλιό Denon που παίζει μεχρι 5.1 και DTS το πολύ πολύ). Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι για να δουλέψει αυτό το άτιμο το frame interpolation IFS ή Smooth Film όπως το λέει στα 24Hz, πρέπει να δέχεται τέλεια χρονισμένο σήμα η TV αλλιώς μπερδεύεται, φρενάρει, ξεκινάει, σταματάει γενικά από βήχα μέχρι λόξυγγα παθαίνει. Προς το παρόν οι προτιμήσεις μου τείνουν προς το MID μια και το MAX όντως παραείναι βιντείλα (όχι ότι το Mid δεν είναι, αλλά ακόμα το αντέχω).

Εν κατακλείδι, θεική η TV, αλλά συχτιρίζω ακόμα (πριν συχτήριζα με το μέγεθος και τα γκρι της AMOI) και ίσως τελικά να είναι ανυπέρβλητα κάποια προβλήματα κίνησης (με το HTPC πάντα) τα οποία ίσως και να είναι ευθύνη κακού encoding ή παλιού K-Lite ή, ή, ή πάντως πριν δεν τα είχα η δεν τα έβλεπα. Μένουν πολλά τεστ ακόμα (π.χ. να βάλω τα προβληματικά αρχεία σε USB και να δοκιμάσω τον media player της TV) αλλά δεν είναι στα υπέρ της που με βάζει να διαβάζω forum όλη την ημέρα και να χάνω ώρες θέασης με διάφορα τεστ.
 
Κι όποιος διάβασε όλο το προηγούμενο Post μου, συγχαρητήρια :)

Ξέχασα να σας πω και για ένα cool feature που βρήκα για όποιον έχει ipad/iphone. Υπάρχει το Viera Remote application (δεν έχω ιδέα πως φλάσαρα και έψαξα για panasonic στο itunes :) ) με το οποίο μπορείτε να έχετε remote control της viera σας με gestures μέσω wifi στο iοτηδήποτε έχετε με μηδέν ρυθμίσεις. Το στησα, τη βρήκε άμεσα και το ακόμα καλύτερο είναι ότι έχει και keyboard για να ψάχνετε στο you tube του viera connect απροβλημάτιστα.
 
Κι όποιος διάβασε όλο το προηγούμενο Post μου, συγχαρητήρια :)

Ξέχασα να σας πω και για ένα cool feature που βρήκα για όποιον έχει ipad/iphone. Υπάρχει το Viera Remote application (δεν έχω ιδέα πως φλάσαρα και έψαξα για panasonic στο itunes :) ) με το οποίο μπορείτε να έχετε remote control της viera σας με gestures μέσω wifi στο iοτηδήποτε έχετε με μηδέν ρυθμίσεις. Το στησα, τη βρήκε άμεσα και το ακόμα καλύτερο είναι ότι έχει και keyboard για να ψάχνετε στο you tube του viera connect απροβλημάτιστα.

Υπάρχει και στο Android market! :2thumb22sup:
 
Κι όποιος διάβασε όλο το προηγούμενο Post μου, συγχαρητήρια

To διαβασα εγω.

Ψαξε να βρεις ενα εξωτ. media player , υπαρχουν για ολα τα γουστα απο 60-150 ευρω (εγω εχω ηδη εναν Crystal Audio αλλα εχω βαλει στο ματι και αυτον).

Με τον φτηνο μου media player λοιπον σε παλιοτερη πλασμα 50U10 δεν βλεπω αυτα τα περιεργα σπασιματα που λες. Ακομη και λαθος να βαλω τις ρυθμισεις (πχ. 60 Hz αντι για 24 στην εξοδο) και παλι ποτε η κατασταση δεν ειναι τοσο τραγικη οσο την περιγραφεις.

Θα γλιτωσεις και την καταναλωση του PC και θορυβους απο τα ανεμιστηρακια.

Εναλλακτικα δοκιμασε και τον ενσωματωμενο media player της ST30 αλλα υπαρχουν καποια θεματα με τους υποτιτλους που αναλυονται σε αλλο νημα.
 
To διαβασα εγω.

Ψαξε να βρεις ενα εξωτ. media player , υπαρχουν για ολα τα γουστα απο 60-150 ευρω (εγω εχω ηδη εναν Crystal Audio αλλα εχω βαλει στο ματι και αυτον).

Με τον φτηνο μου media player λοιπον σε παλιοτερη πλασμα 50U10 δεν βλεπω αυτα τα περιεργα σπασιματα που λες. Ακομη και λαθος να βαλω τις ρυθμισεις (πχ. 60 Hz αντι για 24 στην εξοδο) και παλι ποτε η κατασταση δεν ειναι τοσο τραγικη οσο την περιγραφεις.

Θα γλιτωσεις και την καταναλωση του PC και θορυβους απο τα ανεμιστηρακια.

Εναλλακτικα δοκιμασε και τον ενσωματωμενο media player της ST30 αλλα υπαρχουν καποια θεματα με τους υποτιτλους που αναλυονται σε αλλο νημα.

Είναι στα υπ'όψιν σα λύση αλλά προς το παρόν αρνούμαι να εγκαταλείψω το πολλών εκατοντάδων euro htpcακι μου με τα remotes του, τα ασύρματα kb/mouse του κλπ. Παίζει τόσα χρόνια σχεδον απροβλημάτιστα πράγματα που τα media κουτάκια έφτασαν να παίζουν φέτος. Άσε που ταυτόχρονα είναι και για κάνα ψιλοgame και βέβαια και μόνιμο ανεβαστήρι και σίγουρα τέλειο για surfing. Θόρυβο πάντως δεν κάνει. Κι αν έκανε θα τον κάλυπτε το A/C και σίγουρα το καλύπτει το 12 ιντσο καμάρι μου :)

Εδώ δεν είχα πάρει αποκωδικοποιητή digea τόσο καιρό μια και η tv ήταν στα υπ'όψιν. Μη γεμίσουμε τώρα κουτάκια. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα που λένε.
 
πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με την αναπαραγωγή. δοκίμασε κάποιους από τους οδηγούς που υπάρχουν στο νήμα του htpc και ειδικά αυτόν με mpc +madvr. βέβαια έχεις κάρτα ati που δυσκολεύει τα πράγματα αλλά ρίξε μια ματιά. νομίζω ο portioli έχει έναν οδηγό για κάρτες ati.

σε σχέση με το ifc που λές έχω παρατηρήσει και εγώ περίεργη συμπεριφορά στην 42s30. με τη ρύθμιση στο μεσαίο όταν ο δορυφορικός δέκτης hd στέλνει σήμα 1080ι/50 σε sd κανάλι το ifc χάνει την μπάλα πολλές φορές για να μην πώ πάντα. όσο πιο χάλια η εικόνα του sd καναλιού τόσο πιο χάλια. η κίνηση είναι σαφως χειρότερη απότι με το ifc off. όταν γυρίσεις τον δέκτη σε 576i και κάνει upscale η tv όλα εξαφανίζονται. σε hd κανάλια κίνηση βελούδο με και χωρίς ifc.
κάτι παρόμοιο πρέπει να παίζει και με το δικό σου σήμα από το htpc. κάνε δοκιμές με το ifc off.
 
πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με την αναπαραγωγή. δοκίμασε κάποιους από τους οδηγούς που υπάρχουν στο νήμα του htpc και ειδικά αυτόν με mpc +madvr. βέβαια έχεις κάρτα ati που δυσκολεύει τα πράγματα αλλά ρίξε μια ματιά. νομίζω ο portioli έχει έναν οδηγό για κάρτες ati.

σε σχέση με το ifc που λές έχω παρατηρήσει και εγώ περίεργη συμπεριφορά στην 42s30. με τη ρύθμιση στο μεσαίο όταν ο δορυφορικός δέκτης hd στέλνει σήμα 1080ι/50 σε sd κανάλι το ifc χάνει την μπάλα πολλές φορές για να μην πώ πάντα. όσο πιο χάλια η εικόνα του sd καναλιού τόσο πιο χάλια. η κίνηση είναι σαφως χειρότερη απότι με το ifc off. όταν γυρίσεις τον δέκτη σε 576i και κάνει upscale η tv όλα εξαφανίζονται. σε hd κανάλια κίνηση βελούδο με και χωρίς ifc.
κάτι παρόμοιο πρέπει να παίζει και με το δικό σου σήμα από το htpc. κάνε δοκιμές με το ifc off.

Κι εγώ σε αυτά τα συμπεράσματα τείνω με τις δοκιμές που έχω κάνει. Η TV όταν κάτι δεν της πάει καλά στο εισερχόμενο σήμα χάνει τη μπάλα και σίγουρα είναι λίγο καλύτερα με IFC στο Off. Δυστυχώς έχω πολύ ευαίσθητο μάτι στην κίνηση και με πειράζει πολύ, άσε που έχω βαλθεί να το κάνω το ρημάδι το ιfc να παίξει σωστά κι ας το βγάλω off μετά. Το νήμα που λες το έχω υπ' όψη μου και το διαβάζω αλλά μου φαίνονται αρκετά μπερδεμένα όλα αυτά. Επίσης προσπαθώ να τη σκαπουλάρω με όσο λιγότερα στημένα πράγματα γίνεται καθώς μετά από κανα δυο βδομάδες αν κάτι πάει στραβά δε θα θυμάμαι τίποτα (μνήμη χρυσόψαρου το λένε αυτό). Εδώ έβαλα audio delay με το χέρι για να μη στήσω το reclock...

Τι να πω, ίσως η σειρά S(T) να μην έχει και τα καλύτερα ως προς την κίνηση (hw και sw) αλλά αυτά δεν τα ξέρει κανείς αν δεν δοκιμάσει μοντέλα δίπλα δίπλα. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρω τη λύση (αν τη βρω) θα ποστάρω.
 
Αναφέρεστε και οι δύο σε HD κανάλια; Γενικά ή σε κάποια συγκεκριμένα;
Εγώ έχω παρατηρήσει πρόβλημα στην κίνηση σε συγκεκριμένες εκπομπές από τα HD κανάλια της νόβα, ενώ στο ίδιο κανάλι άλλες εκπομπές μπορεί να είναι εντάξει στο θέμα της κίνησης.