Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τόσες ώρες που λέμε τηλεοπτικό εγώ εννοώ τα επίγεια κανάλια που πιάνει ο δέκτης της τηλεόρασης και εναλλάσσεται από ψηφιακά σε αναλογικά με το κουμπί ΤV....

....και όχι την είσοδο SCART με player τον δέκτη της NOVA που δείχνει τηλεοπτικά προγράμματα και επιλέγεται με το κουμπί ΑV.

Δεν έχω συνδέσει τίποτα με SCART στην δική μου Panasonic, από αναλογικές χρησιμοποιώ μόνο την component για το DVD και οι ρυθμίσεις ισχύουν όπως περιγράφω πριν.

Δεν έχω NOVA και δεν ξέρω αν μπορεί να παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις του δέκτη σου.

Υ.Γ.: Πάρε και ένα τηλέφωνο το service αύριο.

-10 σε εμένα. έπρεπε να είμαι πιο συγκεκριμένος για τις συνθήκες... θα δοκιμάσω και σε επίγεια κανάλια και θα επανέλθω. ελπίζω να οφείλεται μόνο στην πηγή... το θετικό είναι οι ταινίες που με ενδιαφέρει είτε από WDTVLIVE είτε από τον ενσωματωμένο player παίζουν τέλεια....

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν είσαι κάτοχος της τηλεόρασης η συνεισφορά σου θα ήταν να μας πεις με ψυχραιμία τις εντυπώσεις σου και όχι να ειρωνευεσαι.

φιλε thankin πλακιτσα εκανα δεν ηθελα να σε ειρωνευτω..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85518-st30-50-vs-d8000-40/page4

Αποτελέσματα όσον αφορά τα 0,8 εκατοστά στο κάτω μέρος της οθόνης...
1. Είσοδος σήματος από κεραία κανένα πρόβλημα.
2. Είσοδος σήματος από scart-nova 0,8 εκατοστά αρχικά... fixed με ρύθμιση του v pos στο service menu κατα -4 ... με την ευγενική χορηγία οδηγία του yperion (respect)
3. Εισοδος απο WDTVLIVE player κανένα πρόβλημα

Εντυπώσεις ( σε σχέση με μία 40'' lcd Samsung FullHD που είχα μέχρι πρόσφατα)
Ωρες λειτουργίας 100
Θέαση FullHD & HD ... απίστευτη!!! και λίγο είναι...
Θέαση αναλογικών καναλιών μεσω nova (όχι hd) πολύ πιο καθαρή εικόνα... ποδοσφαιρικές κινήσεις πολύ πιο ομαλές χωρις σπασίματα

... παίρνει αραγες κια άλλη βελτίωση...

κι επειδή τέλος καλό όλα καλά με το προβλημα μου... και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του site που με καθοδήγησαν...

για τα 950 ευρουλάκια που ακούμπησα είμαι πολύ ικανοποιημένος... προς το παρόν...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

κι επειδή τέλος καλό όλα καλά με το προβλημα μου... και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του site που με καθοδήγησαν...

Άρα όλα δουλεύουν όπως σου γράψαμε, καλές θεάσεις λοιπόν :a0210:

Να διευκρινίσω κάτι σχετικά με τις ρυθμίσεις του overscan.

Ρύθμισα χθες στην αναλογική είσοδο (component-576ρ) που έχω συνδέσει το παλιό DVD μου το Μέγεθος Σάρωσης σε ΟΧΙ και γύρισα σε τηλεοπτικό, η ρύθμιση παραμένει η ίδια και στο τηλεοπτικό με το γνωστό φαινόμενο των διακεκομμένων γραμμών.

Άρα η ρύθμιση του overscan που χρησιμοποιούμε στις αναλογικές εισόδους (δεν έχω τίποτα συνδεδεμένο με scart αλλά υποθέτω ότι ισχύει και για αυτό) 'περνάει' και στο τηλεοπτικό.

Στις ψηφιακές εισόδους HDMI η ρύθμιση του overscan αποθηκεύεται κανονικά και σύμφωνα με την επιλογή μας, χωρίς να επηρεάζει το τηλεοπτικό ή τις αναλογικές εισόδους, π.χ. στην HDMI1 που έχω το PS3 η ρύθμιση του overscan είναι στο ΟΧΙ και στο τηλεοπτικό μου έχω τη ρύθμιση στο ΝΑΙ .... όλα δουλεύουν 'ρολόι', χωρίς να επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Υ.Γ.: Με τις πηγές που έχω (PS3, DVD, DVD-R, E-Great R1, δορυφορικό δέκτη HD) δεν έχει χρειαστεί να επέμβω στο Service Menu για να αλλάξω κάτι.

Last edited:
από ποιές ώρες στρωσίματος και μετά είναι ασφαλές να βλέπω ταινίες με μπάρες πάνω κάτω? 200 είναι αρκετές? μιλάμε για 2-3 ταινίες την εβδομάδα.

Last edited:
Απο την πρωτη ωρα μπορεις να βλεπεις με μαυρες μπαρες αρκει να μην δεις την τριλογια Lord of the Rings στο καπακι (9 ωρες). Οχι οτι τοτε θα παθεις απαραιτητα κατι απλως επειδη το θεωρω υπερβολη.

από την 2μηνη εμπειρία μου με μια s30 και μετά από στραβογαλάδικη τήρηση των κανόνων στρωσίματος για 200 ώρες θα πώ ότι αν μιλάμε για 1 ταινία και όχι 2-3 συνεχόμενες και οχι δυναμική ανάλυση --> από την πρώτη στιγμή που θα την βάλεις στην πρίζα. προσωπική άποψη εκφράζω.

edit. με πρόλαβε ο yperion και φαίνεται ότι δεν είναι τόσο προσωπική η άποψη μου.

Last edited:
και κάτι άλλο όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο service menu... έπαιξα λίγο v-h pos και v-h amp . κι αυτό γιατί σύγκρινα το μέγεθος εικόνας του τηλεοπτικού σε σχέση με της nova σε ίδια κανάλια και διαπίστωσα ότι έχανα ένα μικρό μέρος της συνολικής εικόνας με πηγή την nova. εάν κάποιος μπορεί να το τεστάρει σε ίδιες συνθήκες θα ήταν πολύ χρήσιμο. ´Σε περίπτωση που κάποος αναρωτιέται γιατί επίμενω σε πηγή σήματος από nova... απλά στο σημείο που βρίσκομαι λόγω φυσικών εμποδίων δεν είναι δυνατή η λήψη όλων των καναλιών εκτός από 2-3.

Ελπίζω να μην την stressaro αδικαιολόγητα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άρα η ρύθμιση του overscan που χρησιμοποιούμε στις αναλογικές εισόδους (δεν έχω τίποτα συνδεδεμένο με scart αλλά υποθέτω ότι ισχύει και για αυτό) 'περνάει' και στο τηλεοπτικό.

Εγώ παρατήρησα διαφορετικό μέγεθος εικόνας μεταξύ τηλεοπτικού μεταξύ εισόδου κεραίας και scart... κοίτα λίγο πιο πάνω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσει

Εγώ παρατήρησα διαφορετικό μέγεθος εικόνας μεταξύ τηλεοπτικού μεταξύ εισόδου κεραίας και scart... κοίτα λίγο πιο πάνω...

Το είδα βρε γι' αυτό έγραψα...

Υ.Γ.: Με τις πηγές που έχω (PS3, DVD, DVD-R, E-Great R1, δορυφορικό δέκτη HD) δεν έχει χρειαστεί να επέμβω στο Service Menu για να αλλάξω κάτι.

Ο δορυφορικός μου δέκτης είναι ένας MNISION HD300 COMBO/NET συνδεδεμένος με HDMI και όχι με scart, εγώ δεν έχω πειράξει Service Menu απλά χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις που εμφανίζονται και δεν έχω κανένα πρόβλημα, εσύ έκανες 'επέμβαση' στο Service Menu (αυτό που έκανε και ο Yperion), όπως είπε ο JL_? χθες....

Πρέπει να είναι θέμα του δέκτη της Nova αυτό, αν θυμάμαι καλά, τό είχε και ο Yperion αυτό το πρόβλημα παλαιότερα και το έλυσε μέσω του service menu της τηλεόρασης, δες τί σου έγραψε σε προηγούμενο post...

.... αρκει να μην δεις την τριλογια Lord of the Rings στο καπακι (9 ωρες)....

Ξέρω έναν που έχει κάνει αυτή την υπερβολή σε καινούρια plasma.... :flipout::flipout::flipout:

Με διάλειμμα μόνο για φυσική ανάγκη... :o

... έκανα τις αλλαγές αλλά δεν είχα βγεί από το service menu... σίγουρα θα δω τότε την αλλαγή? δεν θα έπρεπε να την βλέπω ταυτόχρονα και σε περίπτωση που πάταγα οκ να τις αποθήκευει?
... ευχαριστώ όλους για την βοήθεια συνάδελφοι... θα δοκιμασώ ότι μου προτείνεται σε κανά δύο ωρίτσες... γιατί είμαι εκτός τώρα...

Έχεις nova από όσο κατάλαβα.Είναι πρόβλημα των decoder (panasat 1100).Επισκέψου έναν τεχνικό,να σου δώσει τον pace.

Μολις την παρελαβα απο την Ηλεκτρονικη....944ευρω κ δωρο 2 ζευγαρια γυαλια!!....μπορει καποιος να μου πει τι ρυθμησεις να βαλω για να αρχισω στο στρωσιμο?

Βρε παλικάρια... Αναρωτιέμαι.... Μήπως υπάρχει κάτι σαν "Ασφαλή κατάργηση" όταν θέλουμε να αποσυνδέσουμε τον σκληρό ή το flash Memory από την τηλεόραση ή όχι;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μολις την παρελαβα απο την Ηλεκτρονικη....944ευρω κ δωρο 2 ζευγαρια γυαλια!!....μπορει καποιος να μου πει τι ρυθμησεις να βαλω για να αρχισω στο στρωσιμο?

Με μικτή χρήση τηλεοπτικού, ταινιών, games κ.λ.π. (όπως έκανες και με την CRT σου παλιά) και την default ρύθμιση Cinema να βάλεις με το Eco στο Off, θα στρώσει μια χαρά από μόνη της, αν θέλεις μετά τις 200 ώρες μπορείς να ανεβάσεις την αντίθεση σε μεγαλύτερα επίπεδα από τα default.

Με την 1η plasma μου είχα ασχοληθεί με στρώσιμο, στην δεύτερη έκανα το παραπάνω και δεν ασχολήθηκα, έστρωσε από μόνη της (αφού πρώτα είδα μια 9ωρη τριλογία σε 2,35:1 με υπότιτλους :flipout: ).

Υπάρχει και το sticky νήμα της κατηγορίας.... Γενικές πληροφορίες για το "στρώσιμο" των τηλεοράσεων Plasma... ...διάβασε και πράξε ό,τι κρίνεις καλύτερο και όπως θα νοιώσεις καλύτερα.

EDIT

Ξέχασα να πω καλορίζικη...

Last edited:
Διαβασα σχετικα με το στρωσιμο στο φορουμ...εχω αρχισει ηδη :)) ..με τηλεοπτικο σε μεγεθυνση 1 ....αυτο με τις ωρες ομως δεν μπορω να το βρω,στα πλαγια δεν υπαρχει το κουμπι -V που αναφερεις..

Λοιπον εβαλα :εικονα cinema
αντιθεση 35
φωτεινοτητα -2
λειτουργεια eco οχι
θελω να μου πειτε τι να βαλω στην οξυτητα,τι ισοροπια χρωματος (θερμο,ψυχρο,κανονικο)
Αυτα προς το παρων,παιδια συγνωμη αλλα ειναι η πρωτη μου πλασμα,αν πρεπει να κανω κ κατι αλλο πειτε μου κ θα σας ακουσω.
Ευχαριστω κ ξανα συγνωμη που σας ζαλιζω..

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Διαβασα σχετικα με το στρωσιμο στο φορουμ...εχω αρχισει ηδη :)) ..με τηλεοπτικο σε μεγεθυνση 1 ....αυτο με τις ωρες ομως δεν μπορω να το βρω,στα πλαγια δεν υπαρχει το κουμπι -V που αναφερεις..

Κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται μεγέθυνση όταν βλέπουμε κάποια εκπομπή, το μόνο που χρειάζεται είναι φυσιολογική χρήση με εναλλαγή καναλιών. Αν θες να 'μαζέψεις' ώρες γρήγορα τότε βάλε ένα 'Zoom 3' σε οποιοδήποτε κανάλι τα βράδια που κοιμάσαι και άστην να παίζει μέχρι το πρωί.

Και κουμπί -V υπάρχει και όλα εμφανίζονται όπως ακριβώς αναφέρω.

Αυτα προς το παρων,παιδια συγνωμη αλλα ειναι η πρωτη μου πλασμα,αν πρεπει να κανω κ κατι αλλο πειτε μου κ θα σας ακουσω.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μια ωραία ταινιούλα και να απολαύσεις την τηλεόραση που αγόρασες.

Άσε οξύτητα default και βάλε Θερμό, μην στεναχωριέσαι δεν μας ζαλίζεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχεις nova από όσο κατάλαβα.Είναι πρόβλημα των decoder (panasat 1100).Επισκέψου έναν τεχνικό,να σου δώσει τον pace.

Σωστα , ουτε ο PACE ουτε ο δεκτης του ΟΤΕ TV (KAON) δεν αφηνουν τετοιο κενο.