Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν η VT έχει και εκείνη την "άσπρη μπάρα", που έχει η ST, περίμενε τα ανάλογα...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τι ακριβώς εννοείς???.

αν εννοείς το 24p smooth cinema θα το βρείς στη θέση του ifc αλλά πρέπει να έχεις δώσει 24p από πηγή (mplayer - htpc - bluray κλπ). σε άλλα refresh rates (πχ 50) το βρίσκεις σαν ifc.

δηλαδη 24p και ifc ειναι στην ιδια θεση του μενου και αναλογως τι εικονα δινω απο την πηγη αλλαζει?

οσο για το burn in που ειδε ο stratisd στο Public, λογικο δεν ειναι? αμα στις 9 το πρωι παει ενας υπαλληλος, αναβει ολες τις tv και τις αφηνει σε ενα καναλι η βαζει ενα bluray με μπαρες πανω κατω σε repeat μεχρι τις 21:00 που κλεινει το μαγαζι τι περιμενεις?
12 ωρες αμα δειχνει πχ star καθε μερα μετα απο λιγο θα παθει burn in.
νομιζεις ασχολειται κανεις με το να στρωσει τα εκθεσιακα κομματια?
προφανως η vt απλα ηταν εκει λιγοτερο χρονο συγκριτικα και δεν ειχε παθει ακομα τη ζημια.

Last edited:
ναι. αν τις δώσεις 24 αλλάζει σε 24p - είναι στην ίδια θέση. κάνε μια δοκιμή.

να προσθέσω ότι συνήθως παίζουν με δυναμικές ρυθμίσεις που είναι ότι χειρότερο.

Εχω κι εγώ nova αλλα δεν έχω παρατηρήσει καμία γραμμή. ο Panasat είναι ο δορυφόρος που εκπέμπει σωστα? Υπάρχει κι άλλος?

Panasat είναι ο δέκτης.Επαναλαμβάνω,το πρόβλημα το έχουν ΌΛΟΙ οι panasat και όχι οι Pace.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι οι κάτοχοι plasma να το έχουν υπόψην τους.

Καλησπέρα guys!!
απο σήμερα και εγω κάτοχος της ST30 42''. Πραγματικά ένα κόσμημα για το γραφείο μου.
Αρχίζουμε λοιπόν το στρώσιμο.
Ελπίζω να την ευχαριστηθώ όσο και την S20 46'' που βρίσκεται στο σαλόνι.
Πρώτες εντυπώσεις πάντως θετικότατες!!!!

Λοιπον ειμαι στις 700 ωρες . Εχω την 46 αρα . Παιζω playstation σαν τρελος εχω τωρα μονο συνεχομενα 30 ωρες mass effect 2 και εχω παιξει μεχρι και 4 ωρο session με πολυ μικρα διαλειματα που τοτε εβαζα το scrolling Bar To mass effect εχει κατω αριστερα στο hud το οπλο ε μου εκανε image retantion αλλα ΟΧΙ BURN IN και το γραφω τωρα αυτο μετα απο περιπου 15-20 ωρες θεασης τηλεοπτικου με ζουμ

Σε πρασινο φοντο ειχα μια ελαφρια σκια εφυγε ΕΝΤΕΛΟΣ. Το ιδιο μου ειχε κανει και το σημα του αντ1 .Την τηλεοραση γενικα την τσεκαρω πολυ συχνα αλλα δεν καταλαβα πότε ακριβως μου εκανε το image retantion τωρα πια παντος εχουν φυγει ολα τα ιχνοι. Αντ1 εβλεπα και εγω και η κοπελα μου παρα πολυ και ποτε με ζουμ . Δηλαδη μονο to dancing on ice να βαλεις που ειναι 4 ωρες φτανει

Παντος απο αυτα που εχω δει εγω μερικα posts που αναφερουν burn in μετα απο 1000 ωρες μου φαινονται υπερβολικα ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω κανεναν ψευτη απλα καλο θα ητνα να ημαστε σηγουροι για αυτο που γραφουμε, Δλδ μετα απο ποσες ωρες θεασης του υλικου εγινε το burn in και ποσο σιγουροι ημαστε οτι ειναι burn in και οχι απλα επιμονο image retantion.

Εγω θα το ξαναπω εχω κανει χοντρες καφριλες με την τηλεοραση εχω παθει πολυ επιμονο image retantion αλλα εφυγε ΕΝΤΕΛΟΣ. Τωρα ειμαι στις 700 ωρες και παλι επαθα μετα απο περιπου 6-7 ωρες συνεχους απεικονισεις ενος logo καναλιου και hud παιχνιδιου αλλα εφυγε

Τι να πω να ημουν τοοοοοσο τυχερος που επεσα στη υπερ ST.... δεν το νομιζω

μπορω αν θελετε να βγαλω και φωτος με τα saves μου στο mass effect και τις ωρες λειτουργιας της tv ωπος και απο μονοχρωμο πρασινο φοντο. με αυτη την τηλεοραση πηρα platinum σε uncharted 3 και Dark souls και δεν εχω burn in

Είναι δυνατή η επικαιροποίηση του firmware δίχως σύνδεση της τηλεόρασης στο διαδίκτυο; Ευχαριστώ!

Παιδία έχω της ανησυχίες μου και εγώ με της plasma, έχω ψηθεί και εγώ για plasma και ιδικά στην 42st. Η χρήση που την θέλω είναι 80-90% TV και 10-20 ταινίες, τα περισσότερα παιδία από εδώ της χρησιμοποιούν κύριος σε ταινίες και ελάχιστα για θέαση τηλεοπτικού σήματος και φοβάμαι μην έχω προβλήματα με τα σήματα των καναλιών, παράθυρα και κουτάκια σε ειδήσεις και ότι άλλο θα δημιουργούσε πρόβλημα σε μια plasma.
Σε πόσες ώρες σταθερής εικόνας έχουμε πρόβλημα με ir και burn in ?

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, δυστυχώς!
1ον γιατί το κάθε πάνελ (ακόμα και του ίδιου μοντέλου) συμπεριφέρεται διαφορετικά.
2ον γιατί δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τις τιμές αντίθεσης/φωτεινότητας της εικόνας. Πολύ δε περισσότερο ποια είναι η συγκεκριμένη εικόνα.

Γενικά τις πρώτες 200 ώρες χρειάζεται προσοχή... χωρίς στατικές εικόνες

Μετά το στρώσιμο, προσωπικά εκτιμώ (σχεδόν αυθαίρετα) ότι σε υψηλές τιμές αντίθεσης/φωτεινότητας, σε μαύρο φόντο με λευκή στατική εικόνα (πχ λευκοί υπότιτλοι σε μαύρη μπάρα ταινίας) θα είναι ριψοκίνδυνο να παγώσει κάποιος την εικόνα για πάνω από μία ώρα.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Πάγωμα ταινίας δεν θα να γίνει ποτέ απλά ανησυχώ σε τηλεοπτικό σήμα και κύριος σε ειδήσεις που κρατούν κάποια πάνελ για 10-15 λεπτά σταθερά. Εκεί προβληματίζομαι και μετά από της 200 ώρες θα μπορώ να βλέπω χωρίς κανένα ζουμ ?

Το θεωρώ απίθανο μετά τις 200 ώρες να πάθεις burn in με μία ώρα ειδήσεων, παράθυρα, λογότυπα κτλ...

Και στο λέω εγώ που έχω υπερευαίσθητο panel... μέχρι τις 1800 ώρες είχα image retention στα 3-5 δευτερόλεπτα προβολής του μενού του bluray και media player!

Όπως σου ξαναέγραψα πιο πάνω όρκο δεν παίρνω απλά σου γράφω τις εντυπώσεις μου απο την έως τώρα εμπειρία μου από αυτά που διαβάζω καi τη χρήση της δικής μου tv!

Γνωρίζει κανείς τον τρόπο εισαγωγής στο service menu της συγκεκριμένης; To κλασικό που βρήκα στο internet -Vol σε τηλεόραση και info με βγάζει σε μία τεστ σελίδα και μου φέρνει την τηλεόραση σε κατάσταση out of the box.

καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα...
σημερα αγορασα και εγω την συγκεκριμενη tv μετα απο πολυ ψαξιμο και με τη βοηθεια του φορουμ σας...
να ξεκινησω με μια απορεια,ο πωλητης μου ειπε οτι αν μπεις να δεις στο μενου των ωρων λειτουργειας της τηλεωρασης ειναι επιληψιμο απο την panasonic κ αν γινει κατι κ την πας κ το δουν χανεις την εγγυηση :BXVZCBXZ6:
ισχυει κατι τετοιο??

και ναι εγινε το θαυμα....
η τηλεωραση προφανεστατα ειναι εκθεσιακη,εχει σημαδια απο μπαρες πανω κατω εμφανη...
αυριο πεφτουν τα τσιμεντα..
πειτε ρε παιδες τι να κανω??εχω βαλει τη μπαρα και τρεχει,θα την αφησω ολη νυχτα...
πως ξεχωριζεις ir απο burn in??
helpppppppppppppppppp

Γνωρίζει κανείς τον τρόπο εισαγωγής στο service menu της συγκεκριμένης; To κλασικό που βρήκα στο internet -Vol σε τηλεόραση και info με βγάζει σε μία τεστ σελίδα και μου φέρνει την τηλεόραση σε κατάσταση out of the box.

Για να δεις τις ώρες λειτουργίας:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Eντυπώσεις-Σχόλια/page31?p=840916#post840916

Γενικά, για service menu:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Εντυπώσεις-Σχόλια/page300?p=673953#post673953

καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα...
σημερα αγορασα και εγω την συγκεκριμενη tv μετα απο πολυ ψαξιμο και με τη βοηθεια του φορουμ σας...
να ξεκινησω με μια απορεια,ο πωλητης μου ειπε οτι αν μπεις να δεις στο μενου των ωρων λειτουργειας της τηλεωρασης ειναι επιληψιμο απο την panasonic κ αν γινει κατι κ την πας κ το δουν χανεις την εγγυηση :BXVZCBXZ6:
ισχυει κατι τετοιο??

H μητρική της τηλεόρασης, κρατάει log με τις επισκέψεις/παρεμβάσεις στο service menu, αλλά μόνο στα εργοστάσια κατασκευής μπορούν να τα διαβάσουν αυτά και όχι στα κατά τόπους service...

O τύπος, απλά σε εκφόβισε, για να μην εξακριβώσεις το ότι σου πάσαρε εκθεσιακό κομμάτι...

τριψτου τη στην μουρη!
και μενα πηγαν να μου πασαρουν εκθεσιακο κομματι και τους εκανα πολυ αερα, κατεβασα τον υπευθυνο καταστηματος και εκανα πολυ ντου.
εστειλα επιστολη και στα κεντρικα, πηρα καναδυο τηλεφωνα, ειχα κρατησει ονοματα απο ολους τους πωλητες κλπ.
με τα πολλα μου φερανε με δικα τους εξοδα μια καινουργια στο σαλονι μου που ειχε δουλεψει μιση ωρα και ειχε ανοιξει 2 φορες! :)
σε μια αλλη περιπτωση που μου φερανε ενα επιπλο εκθεσιακο τους πιεσα τοσο πολυ που μου δωσανε ενα αλλο επιπλο αξιας 200 ευρω δωρο!!
μη το δεχτεις για κανεναν λογο το εκθεσιακο κομματι εχει χασει ενα 40% της αξιας του, και ας ειναι λειτουργικα ενταξει. ενα παραπανω το δικο σου που εχει και IR!!!
η να σου φερουνε δωρα για αποζημιωση (πχ καναδυο γυαλια) η αντικατασταση με του κουτιου!!!

πηγα σημερα στο καταστημα φτιαγμενος και μου ειπαν οτι τη δευτερα θα ερθουν να την παρουν και θα την φτιαξουν,οτι να ναι δηλαδη λες κ φτιαχνεται αν εχει burn in...
tespa μιλησα για αντικατασταση ενοειται κ μου ειπαν οτι θα τα δουμε ολα οταν την δει ο τεχνικος..
η tv εχει γραψει 800 ωρες λειτουργειας!!!!ειναι πολλες για μια πλασμα??
εντωμεταξυ παραδεχτηκαν οτι εχει λειτουργησει ως εκθεμα και γι αυτο ηταν αυτη η τιμη της και ειπαν οτι αν δεν μ διευκρινηστικε ειναι λαθος του ανθρωπου που ειχα τηλεφωνικη επικοινωνια...
εβαλα ολη νυχτα τη μπαρα να παιζει αλλα τπτ τα σημαδια εκει...νομιζω πως μειωθηκαν λιγο αλλα ισως ειναι και η ιδεα μου...
εμπλεξα ασχαμα κ ξενερωσα.....
thanks φιλε predator

δεν υπάρχουν αυτά πουθενά στον κόσμο. ήξερες ότι ήταν εκθεσιακή όταν την πήρες???? προφανώς όχι. ή τα λεφτά σου πίσω ή καινούργια του κουτιού. εγώ θα τα έκανα όλα τάνα για να έπαιρνα τα λεφτά μου πίσω.

δεν υπάρχουν αυτά πουθενά στον κόσμο. ήξερες ότι ήταν εκθεσιακή όταν την πήρες???? προφανώς όχι. ή τα λεφτά σου πίσω ή καινούργια του κουτιού. εγώ θα τα έκανα όλα τάνα για να έπαιρνα τα λεφτά μου πίσω.

δυστυχως οταν πηραν για την επιβεβαιωση της παραγγελιας στο σταθερο δεν ειμουν σπιτι,μιλησαν στη γυναικα μου που ειναι πανασχετη και δεν ξερω αν της το ειπαν τοτε.
περιμενω να σχολασει να μου πει τι ειπωθηκε,δεν αποκλειεται να λενε κ αληθεια...
την επαθα για τα καλα αν ειναι ετσι παντως.....

Λοιπον ειμαι στις 700 ωρες . Εχω την 46 αρα . Παιζω playstation σαν τρελος εχω τωρα μονο συνεχομενα 30 ωρες mass effect 2 και εχω παιξει μεχρι και 4 ωρο session με πολυ μικρα διαλειματα που τοτε εβαζα το scrolling Bar To mass effect εχει κατω αριστερα στο hud το οπλο ε μου εκανε image retantion αλλα ΟΧΙ BURN IN και το γραφω τωρα αυτο μετα απο περιπου 15-20 ωρες θεασης τηλεοπτικου με ζουμ

Και εσύ αργά το έπαιξες το ME2 (παιχνιδιάρα!)... εγώ το έπαιζα πριν 2-3 εβδομάδες , το είδα 24 ευρώ σε ένα κατάστημα και το αγόρασα (για XBOX όμως).

Βεβαια θα ήταν καλύτερα αν δεν μου πέθαινε και η Jack στο τέλος...δεν ήταν loyal γιατί στον τσακωμό με την Miranda είχα πάρει το μέρος της δεύτερης (τι κάνει ο ερωτάς...)....