Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την είδα πάλι σήμερα την P42ST30 μου για λίγο ξανά.. *@#!!#$#

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει ένα πράσινο tint στο γκρι, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζει την κανονική προβολή, σε μερικά trailer που είδα.

Επίσης, της έριξα ένα πράσινο full-screen και ευτυχώς δεν παρατήρησα καμία ιδιαίτερη ανομοιομορφία.

Τα 2 θέματα αυτά πρέπει να είναι ξεχωριστά, το πρώτο ίσως λυθεί με firmware ή χαθεί με τις ώρες, ενώ το δεύτερο μοιάζει πιο πολύ για manufacturing issue.
Αυτό έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.

Κάτι τελευταίο, έτσι όπως γύρναγα στο menu, έτρεξα την (άσπρη) κυλιόμενη μπάρα για πλάκα και παρατήρησα ότι έχει σε αρκετά σημεία ανομοιομορφίες η εικόνα του άσπρου.
Φαντάζομαι ότι είναι λόγω του ότι δεν έχει παίξει ούτε μια ολόκληρη ώρα και θα φτιάξει με το στρώσιμο..?

Τις πρώτες 20-100 ώρες λειτουργίας, είναι πιθανό να υπάρχει μία πρασινωπή απόχρωση στην εικόνα των Plasma, η οποία οφείλεται στα υπολείμματα της φωτοευαίσθητης πάστας που χρησιμοποιείται για την χάραξη του πάνελ.

Παλαιότερα, αυτά τα υπολείμματα "καίγονταν" με την διαδικασία του ageing στα εργοστάσια, αλλά τα τελευταία χρόνια, για να μειωθεί το κόστος, μέρος του ageing έχει μεταφερθεί στις πρώτες ώρες οικιακής λειτουργίας...

Τις πρώτες 20-100 ώρες λειτουργίας, είναι πιθανό να υπάρχει μία πρασινωπή απόχρωση στην εικόνα των Plasma, η οποία οφείλεται στα υπολείμματα της φωτοευαίσθητης πάστας που χρησιμοποιείται για την χάραξη του πάνελ.

Παλαιότερα, αυτά τα υπολείμματα "καίγονταν" με την διαδικασία του ageing στα εργοστάσια, αλλά τα τελευταία χρόνια, για να μειωθεί το κόστος, μέρος του ageing έχει μεταφερθεί στις πρώτες ώρες οικιακής λειτουργίας...

Καλώς.
Και για το άσπρο? Πάλι θέλει το στρωσιματάκι του? :2thumb22sup:

Απλά σε κάποια σημεία είναι λίγο πιο σκοτεινό, οπότε φαντάζομαι ότι είναι θέμα στρωσίματος.

Δώσε της μερικές ώρες λειτουργίας κι ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις...

Δώσε της μερικές ώρες λειτουργίας κι ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις...

Αχχ.. προς το τέλος του μήνα με βλέπω να την βάζω 'μπρος για τα καλά..:furious3:

Πάντως πιστεύω ότι είναι θέμα παιξίματος/στρωσίματος, καθώς έχει μια πολύ ελαφριά διακύμανση, σε κάποια σημεία, στο επίπεδο του άσπρου.

Υπομονή..

Μια χαζη ερωτηση.

Στο service menu τα 4 πρωτα ψηφια ειναι οι ωρες και τα αλλα 2 λεπτα, ετσι; (δηλ. HHHH:MM)
Ο μετρητης δε γινεται να μηδενιστει, σωστα;

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Στο service menu τα 4 πρωτα ψηφια ειναι οι ωρες και τα αλλα 2 λεπτα, ετσι; (δηλ. HHHH:MM)

Σωστά...

Ο μετρητης δε γινεται να μηδενιστει, σωστα;

Ο μετρητής των ωρών, μπορεί να μηδενιστεί (η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη), αλλά έχω την εντύπωση ότι ο μετρητής on/off παραμένει ως έχει σε αυτή την περίπτωση...

Καλημερα παιδια! εχω ενα προβλημα κ θα ηθελα την βοηθεια σας!
οπως εχω αναφερθει κ παραπανω εχω παρει την Panasonic st30 οταν την εβγαλα απ το κουτι ειδα επανω δεξια στο πλαισιο αναμεσα στο πλαισιο κ στην βαση μια σειρα ασπρης κολα. στην χαραδρα που δενονται.. κ δεν εδωσα σημασια λεω δεν με πειραζει που τους ξεφυγε λιγακι ωστοσο σημερα μετα απο 1 μηνα.. διαπιστωσα στην οθονη στη μεση του πανελ ενα στρογγυλο το οποιο δειχνει λες και ειναι αποκολημενο απ την οθονη οταν παιζει δεν φαινετε τιποτα!! πρεπει να πας απο κοντα για να το δεις! ειναι οπως οταν κρατανε υγρασια..δεν ξερω.. σας επισυναπτω σχετικες φωτο! να μου πειτε την γνωμη σας την δευτερα θα επικοινωνησω με το service.. :(
τι πιστευετε εσεις?

Attachments

• 18092011122.jpg
    18092011122.jpg
    47 KB · Views: 215
  • 18092011120.jpg
    18092011120.jpg
    51.1 KB · Views: 215
  • 18092011119.jpg
    18092011119.jpg
    57.3 KB · Views: 211
Last edited:
Ότι υπάρχει βλάβη. Αυτή η στάμπα είναι πίσω από την γυάλινη επιφάνεια του πάνελ;

ναι η σταμπα ειναι πισω απ την γυαλινη επιφανεια!! μπροστα το γυαλι ειναι ανεπαφω λειο! δεν φαινεται κανενα σημαδι η αιχμη που να το χτυπησε κ μεσα κανει σαν πολυχρωμια..ξερεις οπως ενα lcd ζουπιγμενο... πως οταν ζουπας κ σπαει ο κρυσταλλος..

Ισως κατι να παιχτηκε στην κοληση του πανελ κ με την αυξηση της θερμοκρασιας λογω της λειτουργιας της να αρχιζει ναμου παρουσιαζει τετοια φαινομενα..Ε?

θέλει σερβις η τηλεόραση. όταν την πήρες ήταν σφραγισμένη ??- ρίξε μια ματιά στις ώρες λειτουργίας

ναι την πηρα απ το πλαισιο κ ηταν σφραγισμενη!! η ωρες λειτουργιες ειναι 184 ! την εχω ενα μηνα!!
φανταζομαι πως ολο αυτο είναι εντος εγγυησης ετσι! δν πιστευω να μου πουν οτι την χτυπησα.. η οτι προκληθηκε απο μενα!
(αν και η εμφανιση της κολας επανω επαρκει φανταζομαι ως λογος αντικαταστασης ) τωρα ερχονται σπιτι κ την βλεπουν ?
η πρεπει να την παω εγω στην αντιπροσωπεια?
παντος στην δν φαινετε κατι οταν παιζει .. αλλα αυτο το φαινομενο μου θυμιζει μια ψηφιακη μηχανη που εχει η κοπελα μου κ μεσα σε κανα 2 χρονια γεμισε η οθονη της με σταμπες τετοιου τυπου !

Last edited:
από τη στιγμή που είναι από μέσα δεν μπορούν να σου πούν τίποτα αν και ίσως έπρεπε από την αρχή που είδες αυτό το λευκό στο πίσω μέρος να τους ενοχλήσεις.

δεν συμφωνώ να το αφήσεις. δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί.

Πιστευετε πως το πλαισιο οφειλη να παραλαβη την τηλεοραση απ το σπιτι μου κ να την στειλει στο αρμοδιο σερβις (intertech) Η θα μου προτεινη να την παω εγω.. για πιο γρηγορα.. κ οτι η αντιπροσωπεια οφειλη ...επειδη η αποδειξη επανω γραφει 2 χρονια εγγυηση αντιπροσωπειας! παλι καλα εχω κρατηση ακομη κ το κουτι της ! θα παρω αυριο πλαισιο κ intertech..

Οι "δαχτυλιές" από μέσα είναι αρκετά συνηθισμένες έξω.
Πολλοί στο highdefjunkies/avforum το αναφέρουν και φυσικά πήραν αντικατάσταση.

σε κάθε περίπτωση κράτα το serial number. η θα σου την επισκευάσουν (αλλαγή πανελ φαντάζομαι) ή θα πάς για αντικατάσταση (καινούργια).

Πιστευετε πως το πλαισιο οφειλη να παραλαβη την τηλεοραση απ το σπιτι μου κ να την στειλει στο αρμοδιο σερβις (intertech) Η θα μου προτεινη να την παω εγω.. για πιο γρηγορα.. κ οτι η αντιπροσωπεια οφειλη ...επειδη η αποδειξη επανω γραφει 2 χρονια εγγυηση αντιπροσωπειας! παλι καλα εχω κρατηση ακομη κ το κουτι της ! θα παρω αυριο πλαισιο κ intertech..

Εσύ από το πλαίσιο αγόρασες, αυτοί είναι υπεύθυνοι απέναντί σου.
Το ότι θα προσπαθήσουν να σε ξεφορτωθούν και θα σου πουν να πάρεις την αντιπροσωπεία, το μόνο σίγουρο...

Πηρα τηλεφωνο σημερα στην αντιπροσωπεια κ θα στειλουν κουριερ να την παραλαβη! ωστοσο ηθελα να σας επισημανω πως η σταμπα που βλεπετε ειναι απ την παλαμι μου!! το προβλημα εστιάζεται στην κοκκινη κουκιδα (οπου κοκκινη βγαινει στο φακο..:( οσο κ αν προσπαθησα δν εβγαινε καλυτερα!! ))
σε αυτο το μικρο σημειο φαινεται οπως περιεγραψα παραπανω