Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εγω την εχω στο cinema με το eco στο ναι (την μερα μονο ) αντιθεση στο 45 και τα λογοτυπα καναλιων παντα να φαινονται
μειωμενη αντιθεση και μεγεθυνση ειχα μονο για τις πρωτες 15ωρες
ακομα δεν εχει παθει τιποτα

προτείνω να βγάλεις τελείως off το eco. ειδικά την ημέρα κάνει πολύ δυναμική την εικόνα με ότι συνεπάγεται για το πανελ.

Μια κρίσιμη απορία. Παρατήρησα ότι σε τηλεοπτικό με aspect 16-9 η αυτόματο στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει 0,5 εκατοστό περίπου μαύρης μπάρας. σε ταινία hd που έχω δικιμάσει αυτό το περιθώριο δεν υφίσταται ( εφόσον η ταινία φυσικά δεν έχει μπάρες). Το έχει παρατηρήσεις κάποιος από εσάς?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια οι κάτοχοι τις st ποιαγνωμη έχουν το τηλεοπτικό σήμα? είναι ικανοποιημενοι απο τα ψηφιακά κανάλια? φίλος που πήρε την vt απογοητευτηκε απο το τηλεοπτικο σήμα ...

Για δώστε καμία γνώμη

Εγω ξερω οτι ο πεθερος μου με 42U10 και σημα "καμπανα" εχει καλυτερη εικονα και απο CRT.

Πως γινεται ο Ανδρεας να μην εχει καλη εικονα δεν το γνωριζω. Ισως να μην εχει καλη ληψη , ισως ειναι θεμα μεγεθους (65").

Η συγκριση με την Samsung 64D8000 που επαιζε καναλια Σουηδιας ειναι ατοπη.
Μια κρίσιμη απορία. Παρατήρησα ότι σε τηλεοπτικό με aspect 16-9 η αυτόματο στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει 0,5 εκατοστό περίπου μαύρης μπάρας. σε ταινία hd που έχω δικιμάσει αυτό το περιθώριο δεν υφίσταται ( εφόσον η ταινία φυσικά δεν έχει μπάρες). Το έχει παρατηρήσεις κάποιος από εσάς?

Βαλε 16:9 και μετα πηγαινε να δεις στις ρυθμισεις αν το μεγεθος σαρωσης (overscan) ειναι ενεργοποιημενο.

Πάντως σήμερα που είδα σε ηλεκτραγορα την 50st30 σε τηλεοπτικο, το σήμα της απαράδεκτο με τρομερά τεχνουργηματα και ασάφειες πολυ ενοχλητική μουνταδα , σα να εβλεπες live streaming απο υπολογιστή χαμηλής ανάλυσης. Δίπλα 2 LCD φιλιπς και σαμμυ είχαν σε ίδιες ιντσες είχαν σαφωςκαλυτερες επεξεργασίας σημάτων.

Βαλε 16:9 και μετα πηγαινε να δεις στις ρυθμισεις αν το μεγεθος σαρωσης (overscan) ειναι ενεργοποιημενο.

... Είναι ενεργοποιημένο... έχω θέμα???? σε hd πάντως ταινίες δεν το κάνει...

Last edited:
Πάντως σήμερα που είδα σε ηλεκτραγορα την 50st30 σε τηλεοπτικο, το σήμα της απαράδεκτο με τρομερά τεχνουργηματα και ασάφειες πολυ ενοχλητική μουνταδα , σα να εβλεπες live streaming απο υπολογιστή χαμηλής ανάλυσης. Δίπλα 2 LCD φιλιπς και σαμμυ είχαν σε ίδιες ιντσες είχαν σαφωςκαλυτερες επεξεργασίας σημάτων.

Την έχω εδώ και μία εβδομάδα (είμαι σε διαδικασία στρωσίματος)... τηλεοπτικό βλέπω μέσω nova -όχι hd- και σε σχέση με μία 40lcd samsung που είχα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω ποιότητας τηλεοπτικού και μεγάλου μεγέθους του πανελ περίμενα χειρότερα τα πράγματα αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στην θέαση ποδοσφαίρου μόνο έχω παρατηρήσει ότι σε γρήγορες ταχύτητες της μπάλας κάνει κάποια σπασίματα. Μην ανυσηχείς πάντως...

Την έχω εδώ και μία εβδομάδα (είμαι σε διαδικασία στρωσίματος)... τηλεοπτικό βλέπω μέσω nova -όχι hd- και σε σχέση με μία 40lcd samsung που είχα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω ποιότητας τηλεοπτικού και μεγάλου μεγέθους του πανελ περίμενα χειρότερα τα πράγματα αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στην θέαση ποδοσφαίρου μόνο έχω παρατηρήσει ότι σε γρήγορες ταχύτητες της μπάλας κάνει κάποια σπασίματα. Μην ανυσηχείς πάντως...

για τα σπασίματα αν έχεις ifc στο μέγιστο βάλτο στο μεσαίο.

για τα σπασίματα αν έχεις ifc στο μέγιστο βάλτο στο μεσαίο.

που ακριβώς βρίσκω το ifc? μήπως γνωρίζεις κάτι και για ένα μύνημα παραπάνω περί 0,5 εκατοστού στο κάτω μέρος της οθόνης?

ifc ... done... ευχαριστώ. για το άλλο γνωρίζεις κάτι?

Last edited:
λογικά με το overscan στο ναι δεν πρέπει να έχεις πρόβλήμα. είναι στην ίδια καρτέλα με το ifc. είναι πάντα σε όλα τα κανάλια??? μπορείς να σηκώσεις μια φωτό μήπως τελικά είναι θέμα της τιβι???

Last edited:
Μετά από 60 ώρες συμβίωσης με την 50st30, έχω ένα μόνο πράγμα να πω
ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.
Και ακόμα είναι στις ρυθμίσεις για στρώσιμο.
Το τηλεοπτικό μου είναι καλύτερο σαν λήψη από τη CRT που είχα και νομίζω πως είναι πολύ καλό γενικά.

Last edited:
λογικά με το overscan στο ναι δεν πρέπει να έχεις πρόβλήμα. είναι στην ίδια καρτέλα με το ifc. είναι πάντα σε όλα τα κανάλια??? μπορείς να σηκώσεις μια φωτό μήπως τελικά είναι θέμα της τιβι???

το κάνει σε όλα τα κανάλια... το περίεργο είναι ότι σε ταινίες δεν το κάνει... με την photo δεν θα καταλάβεις κάτι... είναι για την ακρίβεια 0,8 εκατοστά. κάτω. να τουε πάρω αύριο τηλέφωνο στην αντισπροσωπεία? θα βοηθήσουν από το τηλέφωνο? αναρωτιέμαι εάν άλλος το έχει παρατηρήσει...

Μετά από 60 ώρες συμβίωσης με την 50st30, έχω ένα μόνο πράγμα να πω
ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.
Και ακόμα είναι στις ρυθμίσεις για στρώσιμο.
Το τηλεοπτικό μου είναι καλύτερο σαν λήψη από τη CRT που είχα και νομίζω πως είναι πολύ καλό γενικά.

επειδή είμαι κι εγώ στις ίδιες ώρες... μπορείς να δείς εάν σε τηλεοπτικό 16-9 σου αφήνει κενή μπάρα 0,8 εκατοστά στο κάτω μέρος?

επειδή είμαι κι εγώ στις ίδιες ώρες... μπορείς να δείς εάν σε τηλεοπτικό 16-9 σου αφήνει κενή μπάρα 0,8 εκατοστά στο κάτω μέρος?

Έχεις μπει στο Service Menu για να δεις τις ώρες?

Κοντά ένας πόντος που λες δεν είναι φυσιολογικό για overscan, μήπως πάτησες τίποτα κατά λάθος μέσα στο Service Menu και μετακίνησες την εικόνα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα και για Η και για V μετατόπιση.

Όπως είσαι στο κανάλι που έχεις το κενό από κάτω, βάλε ρύθμιση Κανονική και μετά aspect 16:9, μετά πήγαινε Μενου>Ρυθμίσεις>Άλλες ρυθμίσεις>Μέγεθος σάρωσης και βάλτο στο ΝΑΙ.....κλείσε το μενού και βάλε aspect το 'Πλήρης κάλυψη οθόνης, αν είναι θέμα overscan θα έχει εξαφανιστεί οτιδήποτε γύρω-γύρω.

Last edited:
το κάνει σε όλα τα κανάλια... το περίεργο είναι ότι σε ταινίες δεν το κάνει... με την photo δεν θα καταλάβεις κάτι... είναι για την ακρίβεια 0,8 εκατοστά. κάτω. να τουε πάρω αύριο τηλέφωνο στην αντισπροσωπεία? θα βοηθήσουν από το τηλέφωνο? αναρωτιέμαι εάν άλλος το έχει παρατηρήσει...

ανεβάζω και τη photoSANY0143.jpg

Κοντά ένας πόντος που λες δεν είναι φυσιολογικό για overscan, μήπως πάτησες τίποτα κατά λάθος μεσα στο Service Menu και μετακίνησες την εικόνα

iισως... πως διορθώνεται εάν έγινε κάτι τέτοιο?

Κοντά ένας πόντος που λες δεν είναι φυσιολογικό για overscan, μήπως πάτησες τίποτα κατά λάθος μέσα στο Service Menu και μετακίνησες την εικόνα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα και για Η και για V μετατόπιση.

Όπως είσαι στο κανάλι που έχεις το κενό από κάτω, βάλε ρύθμιση Κανονική και μετά aspect 16:9, μετά πήγαινε Μενου>Ρυθμίσεις>Άλλες ρυθμίσεις>Μέγεθος σάρωσης και βάλτο στο ΝΑΙ.....κλείσε το μενού και βάλε aspect το 'Πλήρης κάλυψη οθόνης, αν είναι θέμα overscan θα έχει εξαφανιστεί οτιδήποτε γύρω-γύρω.

που βρίσκω αυτή την μετατόπιση? se service menu?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

που βρίσκω αυτή την μετατόπιση? se service menu?

Service Menu

Είσοδος: Κρατάμε πατημένο το [Vol-] στην TV και πατάμε 000 στο χειριστήριο.

Πλοήγηση: Με τα αριθμητικά πλήκτρα [1], [2] επιλέγουμε κυρίως μενού (1-μπροστά, 2-πίσω) και με τα [3], [4] επιλέγουμε υπομενού (3-μπροστά, 4-πίσω). Για να αλλάξουμε κάποια τιμή χρησιμοποιούμε τα [V+], [V-] από το χειριστήριο. Για να επικυρώσουμε την αλλαγή το [OK]. Για να βγούμε από κάποια επιλογή ή από το service menu πατάμε το [Exit].

Συμβουλή: Η περιήγηση με τα αριθμητικά πλήκτρα είναι ακίνδυνη και το μενού με λίγες επιλογές, αλλά δεν πατάμε ποτέ το ΟΚ αν δεν είμαστε σίγουροι για τις συνέπειες των αλλαγών μας. Κι επειδή "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ", όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε υπάρχει το [Exit]. Τέλος αν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποια αλλαγή επιβάλλεται να έχουμε καταγράψει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του αντίστοιχου πεδίου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ (πλοήγηση μεταξύ των επιλογών με τα [1], [2])
  • SERVICE
    • Είναι η αρχική οθόνη και περιέχει πληροφορίες για το firmware και τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης. Δεν έχει κάποιο υπομενού.
  • ADJUST
    • Αλλάζει τις βασικές παραμέτρους της εικόνας. Ειδικά την πρώτη τετράδα προτείνω να μην την αλλάξει κανείς. Ακολουθούν τα υπομενού και οι εργοστασιακές τιμές της δικής μου 37PX8. Πλοήγηση μεταξύ των υπομενού με τα [3], [4].
  • CONTRAST 231
  • COLOR 2B
  • TINT 00
  • SUB-BRT 80C
  • Η-POS 0 (μετακινεί την εικόνα οριζόντια)
  • Η-AMP 0 (οριζόντιο overscan)
  • V-POS 0 (μετακινεί την εικόνα κατακόρυφα)
  • V-POS 0 (κατακόρυφο overscan)
  • WB-ADJ
    • Περιέχει τα Cut και Drive των τριών βασικών χρωμάτων. Οι όποιες αλλαγές επηρεάζουν την σύνθεση του άσπρου χρώματος και όλου του greyscale. Με το [7] επιλέγεις την θερμοκρασία λευκού που θα τροποποιηθεί (Cool, Normal, Warm). Ακολουθούν τα υπομενού και οι εργοστασιακές τιμές για τα Warm (δεξιά του Normal, όπου υπάρχουν διαφορές). Πλοήγηση μεταξύ των υπομενού με τα [3], [4].
    • R-CUT 80
    • G-CUT 80
    • B-CUT 80
    • R-DRV FC --- F4
    • G-DRV F9 --- FC
    • B-DRV A1 --- C9
    • ALL-CUT 80
    • ALL-DRV FC
  • OPTION
    • Περιέχει πληροφορία για τον τύπο του πάνελ. Δεν ξέρω αν μπορεί να πειραχτεί και δεν θέλω να μάθω :D Έχει μόνο ένα υπομενού.
    • PANEL TYPE 37HD
  • AGING
    • Περιέχει διάφορα patterns. Αν ξαφνικά κοκκινίσει η οθόνη μην τρομάξετε απλά συνεχίστε την περιήγηση κανονικά με τα αριθμητικά πλήκτρα.
  • SRV-TOOL
    • Επίσης δεν υπάρχει λόγος να πειραχτεί. Δεν το έψαξα πολύ αλλά νομίζω πως χρειάζεται κωδικός πρόσβασης και περιγράφει καταγεγραμένα προβλήματα που μπορεί να είχε η τηλεόραση στο παρελθόν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προσωπικά δεν άντεξα και πείραξα λίγο το μπλε μετά τα διαγράμματα που έβαλε ο Πάνος :D

Βλέπω σε Cinema-Warm και απλά άλλαξα την τιμή B-DRV από A1 σε B5. Η αλλαγή έγινε με το μάτι με γνώμονα διάφορες σκηνές από ταινίες και δίνει λιγότερο "κιτρινωπή" χροιά στο άσπρο. Το τελικό αποτέλεσμα του λευκού που πήρα είναι κάπου μεταξύ των εργοστασιακών Warm και Normal.

Y.Γ Και για όποιον δεν καταλαβαίνει που κολλάνε τα A1, B5, FC κλπ http://en.wikipedia.org/wiki/Hexadecimal

Υ.Γ 2: Άλλαξα και το overscan και έβαλα τα H-AMP και V-AMP στο -30, αλλά βλέπω μέσω Nova. Δεν δοκίμασα αν επηρεάζει τις υπόλοιπες εισόδους.

Έχουμε πει επανειλημμένως ότι τα πήγαινελα και τα πειράγματα στο Service Menu, απαιτούν κάποια εξοικείωση και να κρατάμε ένα back up με τις τιμές σε περίπτωση που θέλουμε να πειραματιστούμε, ......ΠΡΟΣΟΧΗ μην την κάνεις τούβλο!!!!!!!

Αν διαπιστωθεί παρέμβαση του χρήστη στο SM από το επίσημο service (της εκάστοτε εταιρείας) η συσκευή τίθεται εκτός εγγύησης.

Επίσης ....

RESET PROCEDURE

Είναι μια διαφορετική διαδικασία, από τον προηγούμενο έλεγχο…με το πέρας της οποίας έχουν χαθεί όλες οι ρυθμίσεις του χρήστη…..είναι διαφορετική από την ‛Επαναφορά Ρυθμίσεων’ που υπάρχει στο ΜΕΝΟΥ ‛Ρυθμίσεις’…και πιθανολογώ (δεν βρήκα να το προσδιορίζει πουθενά στο εγχειρίδιο)…ότι αφορά reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ακόμα και αν έχει πειραχτεί το service menu… ισχύει για όλα τα μοντέλα με πάνελ 11 γενιάς (CHASSIS : GPH11D / All models)…ΡΧ ή ΡΖ…

Για να ξεκινήσει η διαδικασία κρατάμε πατημένο το –V στη πρόσοψη και ταυτόχρονα πατάμε το MENU στο τηλεκοντρόλ, για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα….η οθόνη που θα εμφανιστεί…είναι ίδια με αυτή που εμφανίζεται και στο ‛SELF CHECK PROCEDURE’ ….στη συνέχεια βγάζουμε τη τηλεόραση από τη πρίζα παροχής ρεύματος)….

…και το σχόλιο από το εγχειρίδιο…

To Reset the Unit, turn the TV on and while pressing the “VOLUME ( - )” button on the main unit, press the “Menu” button on the remote control for more than 3 seconds. The Self-Check menu appears on screen. Then, disconnect the AC cord from the wall outlet.
Note: All customer programmed parameters will be erased.’

Υ.Γ.1: Τα παραπάνω είναι από την ΡΧ80 του 2008, αλλά η περιήγηση στο Service Menu και ο τρόπος αλλαγής των παραμέτρων δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο εδώ και τρεισήμισι χρόνια σε όλες τις σειρές και τα μοντέλα της Panasonic κι ας νομίζουν μερικοί ότι δεν δουλεύουν.

Υ.Γ.2: ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ, ME ΟΠΟΙAΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΉ ΣΤΟ SERVICE MENU Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ 'ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ'

Last edited:
δοκίμασα να αλλάξω τα
# Η-POS 0 (μετακινεί την εικόνα οριζόντια)
# Η-AMP 0 (οριζόντιο overscan)
# V-POS 0 (μετακινεί την εικόνα κατακόρυφα)
# V-POS 0 (κατακόρυφο overscan)

αλλά δεν είδα καμία διαφορά... εννοείται σε κάμία περίπτωση δεν πάτησα το οκ... απορώ όμως γατί δεν το κάνει στις ταινίες.... οι ρυθμίσεις δεν "ακουμπάνε" παντού?
υ.γ. πάω να σκάσω....

Αν εννοείς τις ταινίες που παίζεις από κάποιο player, αυτές παίζουν με τις ρυθμίσεις που έχεις στην είσοδο που έχεις συνδέσει το player, οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται ξεχωριστά για κάθε είσοδο (HDMI, COMPONENT, SCART κ.λ.π) και ξεχωριστά για το τηλεοπτικό.

Αυτό που γράφω παραπάνω...

.... το έκανες?