Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δυστυχως οταν πηραν για την επιβεβαιωση της παραγγελιας στο σταθερο δεν ειμουν σπιτι,μιλησαν στη γυναικα μου που ειναι πανασχετη και δεν ξερω αν της το ειπαν τοτε.
περιμενω να σχολασει να μου πει τι ειπωθηκε,δεν αποκλειεται να λενε κ αληθεια...
την επαθα για τα καλα αν ειναι ετσι παντως.....

πόσες ίντσες πήρες και σε τι τιμή??????

όντως είναι χαμηλή η τιμή και ίσως έπρεπε να το ρωτήσεις εξαρχής. οι 800 ώρες κατά την γνώμη μου δεν είναι πολλές αλλά εξαρτάται από την χρήση που έχει γίνει. στην περίπτωση σου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. ένας ξάδερφος μου πήρε 50vt20 με 1000 ώρες και είναι εντάξει αλλά στο κατάστημα που την έβλεπα συνέχεια πριν την πάρει έπαιζε 3d 16:9 και χώρίς υπότιτλους. εκθεσιακή και με 100 ώρες μπορείς να βρείς αλλά άμα παίζει τηλεοπτικό συνέχεια ή ταινία με μπάρες σε δυναμική ανάλυση μπορεί να την πάθει τη ζημιά ειδικά στην αρχή της ζωής της.

γενικά εκθεσιακή πλάσμα θέλει έλεγχο καλό πριν την αγορά της και δεν συνίσταται.

ίσως η λύση είναι να πληρώσεις τη διαφορά και να πας σε καινούργια αν πιστεύεις ότι σας το είπανε και δεν καταλάβατε.

Last edited:
όντως είναι χαμηλή η τιμή και ίσως έπρεπε να το ρωτήσεις εξαρχής. οι 800 ώρες κατά την γνώμη μου δεν είναι πολλές αλλά εξαρτάται από την χρήση που έχει γίνει. στην περίπτωση σου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. ένας ξάδερφος μου πήρε 50vt20 με 1000 ώρες και είναι εντάξει αλλά στο κατάστημα που την έβλεπα συνέχεια πριν την πάρει έπαιζε 3d 16:9 και χώρίς υπότιτλους. εκθεσιακή και με 100 ώρες μπορείς να βρείς αλλά άμα παίζει τηλεοπτικό συνέχεια ή ταινία με μπάρες σε δυναμική ανάλυση μπορεί να την πάθει τη ζημιά ειδικά στην αρχή της ζωής της.

γενικά εκθεσιακή πλάσμα θέλει έλεγχο καλό πριν την αγορά της και δεν συνίσταται.

ίσως η λύση είναι να πληρώσεις τη διαφορά και να πας σε καινούργια αν πιστεύεις ότι σας το είπανε και δεν καταλάβατε.

σιγουρο θα προτιμησω αντικατασταση και πληρωσω τη διαφορα..ειναι τοσο λακαμαδες που την ειχαν κ επαιζε με μπαρες μια μεγενθυση δεν κανουν,τι να πω ισως χανει ποιοτητα η εικονα και γι αυτο...
τωρα πηρα το αγκουρι κ περιμενω..φταιω κ εγω εκανα επιπολεα αγορα χωρις να προσεξω τπτ,καλα να παθω...
ξερεις που μπορω να βρω κανενα αρχειο για ξεπλημα μπας κ καθαρισει κ γλιτωσω την ταλαιπωρια??
η tv κατα τα αλλα ειναι οντος μια φανταστικη πλασμα,εβαλα ταινια και σπερνει καθοτι και στρωμενος ο φωσφορος...
πως ξεχωριζεις ir απο burn in??
σορυ για το πριξιμο και σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου

Και εσύ αργά το έπαιξες το ME2 (παιχνιδιάρα!)... εγώ το έπαιζα πριν 2-3 εβδομάδες , το είδα 24 ευρώ σε ένα κατάστημα και το αγόρασα (για XBOX όμως).

Βεβαια θα ήταν καλύτερα αν δεν μου πέθαινε και η Jack στο τέλος...δεν ήταν loyal γιατί στον τσακωμό με την Miranda είχα πάρει το μέρος της δεύτερης (τι κάνει ο ερωτάς...)....

ΧΑΧΑΧΑΧΑ και εγω το μερος της Miranda πηρα . Ναι αργησα πολυ να το παιξω δεν το εχω τελειωσει ακομα

vas, τελικα δεν ειδα καμια αλλαγη στην ρυθμιση. παραμενει το ifc μονο και ας μου δειχνει οταν βαζω υλικο αναλογο ενδειξη οτι "εντοπιστηκε υλικο τυπου cinema", πουθενα το 24p...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πως ξεχωριζεις ir απο burn in??

Άσε την τηλεόραση να παίζει για μισή ώρα με χιόνια κι έπειτα γύρνα σε μία είσοδο που δεν έχεις συνδεδεμένο κάτι, ώστε να δείξει μαύρο η οθόνη και σβήσε τα φώτα στο δωμάτιο.

Οι μπάρες φαίνονται πιο σκούρες ή πιο φωτεινές από το υπόλοιπο;

Άσε την τηλεόραση να παίζει για μισή ώρα με χιόνια κι έπειτα γύρνα σε μία είσοδο που δεν έχεις συνδεδεμένο κάτι, ώστε να δείξει μαύρο η οθόνη και σβήσε τα φώτα στο δωμάτιο.

Σε εμενα το image retantion και το λεω ετσι γιατι εφυγε μετα ηταν πιο σκουρο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ειναι ποιο φωτεινες....τι σημαινει αυτο?

απο οτι τσεκαρα σε ξενα σαιτ ειναι burn in..
αλλα με μιση ωρα χιονια στο αναλογικο ειδα βελτιωση,απιστευτο δεν ειναι το ιδιο αισθητο με πριν,υπαρχει ακομα βεβαια αλλα σε μικροτερο βαθμο...
δεν νομιζω παντος να ξεπλυθει εντελος ποτε και θελω να τη στειλω πισω καθος εχω ταλεπωρηθει και ξενερωσει αρκετα,αν και η tv και το μοντελο δεν φταιει σε τπτ

μη χανεις χρονο και φαια ουσια για να διορθωσεις ενα ελατωματικο προιον! οφειλουνε να σου στειλουνε καινουργια!
κατευθειαν τηλεφωνο και email/επιστολη στα κεντρικα με ονοματα πωλητων,αριθμο παραγγελιας κλπ.
αν κανουν τη παπια απειλησε τους οτι θα τους κανεις ρομπα στο Internet.
μη χασεις ουτε λεπτο, μετα θα σου πουνε γιατι δεν το ειπες νωριτερα.
να μαθουνε επιτελους πως οι εποχες του αθλιου customer service εχουν περασει ανεπιστρεπτι. οποιος θελει να επιβιωσει στις μερες μας πρεπει να σεβεται τον καταναλωτη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε εμενα το image retantion και το λεω ετσι γιατι εφυγε μετα ηταν πιο σκουρο...

Aν οι μπάρες φαίνονται πιο σκούρες, τότε ναι, ήταν image retention.

Ουσιαστικά βέβαια, το image retention σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι μπάρες, αλλά το πιο φωτεινό ορθογώνιο που φαίνεται στη μέση και προκαλείται από το κάδρο της ταινίας... ;)

ειναι ποιο φωτεινες....τι σημαινει αυτο?

Αν οι μπάρες φαίνονται πιο φωτεινές από το εσωτερικό ορθογώνιο του κάδρου της ταινίας, τότε έχεις burn-in (έχει γράψει πολύ περισσότερες ώρες ο φώσφορος στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ορατή η πτώση της φωτεινότητάς του σε σχέση με την περιοχή που αντιστοιχεί στις μπάρες, που δεν έχουν δουλέψει το ίδιο επειδή έδειχναν μαύρο).

Eπιστροφή στο κατάστημα από το οποίο την αγόρασες, άμεσα...

Γενικα αυτο ισχυει και στα λογοτυπα
Ποιο φωτεινα ir ποιο σκουρα burnin?
Και ποιο ειναι το καλυτερο φοντο για δοκιμη?
Μαυρο απο μια πηγη που ειναι οφφ? Η καρτελα ποσων ire?

Γενικα αυτο ισχυει και στα λογοτυπα
Ποιο φωτεινα ir ποιο σκουρα burnin?
Και ποιο ειναι το καλυτερο φοντο για δοκιμη?
Μαυρο απο μια πηγη που ειναι οφφ? Η καρτελα ποσων ire?

Yep...

O καλύτερος τρόπος για να ψάξεις για IR/burn-in, από τον οποίο δεν ξεφεύγει τίποτα, είναι προβολή μαύρης καρτέλας από τα patterns του AVS Rec709 και φωτογράφιση με μεγάλο χρόνο έκθεσης σε σκοτεινό δωμάτιο... ;)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Yep...

O καλύτερος τρόπος για να ψάξεις για IR/burn-in, από τον οποίο δεν ξεφεύγει τίποτα, είναι προβολή μαύρης καρτέλας από τα patterns του AVS Rec709 και φωτογράφιση με μεγάλο χρόνο έκθεσης σε σκοτεινό δωμάτιο... ;)

ωραία.

δηλαδή βάζουμε μια καρτέλα 0% black από τα πατερνς του avs. τώρα για φωτογραφική μηχανή του 100άρικου ο χρόνος έκθεσης είναι το f (αν υπάρχει manual setting) και αν ναι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο???. αν δεν έχει ρύθμιση του f - από τα ετοιμα modes βάζουμε night low light???? με φλας ή χωρίς???
λογικά έτσι το μαύρο που βλέπουμε θα βγεί γκρι στη φωτό σωστά??????

έχω βγεί οφφ τοπικ τελείως το ξέρω.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ωραία.

δηλαδή βάζουμε μια καρτέλα 0% black από τα πατερνς του avs. τώρα για φωτογραφική μηχανή του 100άρικου ο χρόνος έκθεσης είναι το f (αν υπάρχει manual setting) και αν ναι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο???. αν δεν έχει ρύθμιση του f - από τα ετοιμα modes βάζουμε night low light???? με φλας ή χωρίς???
λογικά έτσι το μαύρο που βλέπουμε θα βγεί γκρι στη φωτό σωστά??????

έχω βγεί οφφ τοπικ τελείως το ξέρω.

O χρόνος έκθεσης, καθορίζεται από την ταχύτητα του κλείστρου (shutter speed). Το f είναι το διάφραγμα του φακού και τα ISO δηλώνουν την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως.

Αν η φωτογραφική σου μηχανή διαθέτει κάποιο manual mode, μπορείς να ρυθμίσεις και τρία καταλλήλως, ώστε να πάρεις την επιθυμητή φωτογραφία.

Αν δεν διαθέτει κάποιο πλήρως manual mode, μπορείς να πειραματιστείς με κάποιο αυτόματο πρόγραμμα έκθεσης για νύχτα, ή με κάποιο πρόγραμμα P. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος έκθεσης θα πρέπει να είναι πάνω από δευτερόλεπτο, το f όσο γίνεται μικρό νούμερο και το ISO, αν δεν μπορείς να ρυθμίσεις το κλείστρο σε αρκετά δευτερόλεπτα, όσο μεγαλύτερο διατίθεται. Στη δική μου μηχανή (μία Cybershot του 2005 με manual mode όμως) έχω καταλήξει σε χρόνο έκθεσης 8", f=2.8 και ISO100, για διερεύνηση IR/burn-in...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In...?p=1056183285&highlight=#post1056183285

Α, θα χρειαστείς και τρίποδο... :D

ακυρο το προηγούμρνο post... εδω αναφερόμουν...
Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο... πως ακριβώς διαπιστώνουμε burn in???? έχω σκια από λογότυπο που δεν λεέι να φυγει... καλύπτει κάτι από αυτά η αντιπροσωπεία???

Μήπως το κουράζουμε λίγο το θέμα; :smile:
Αν κάτι έχει μένει για 10 λεπτά με μισή ώρα χωρίς να φύγει, έχει φύγει από τα όρια του retention. Αν δεν αντιμετωπιστεί, θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Μήπως το κουράζουμε λίγο το θέμα; :smile:
Αν κάτι έχει μένει για 10 λεπτά με μισή ώρα χωρίς να φύγει, έχει φύγει από τα όρια του retention. Αν δεν αντιμετωπιστεί, θα δημιουργήσει πρόβλημα.

εγω εχω διαφορετικη αποψη και εμπειρια. Επιμονο image retantion εφυγε μετα απο πολλεεεες ωρες 50+