Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν ήταν δηλαδή LCD θα λέγαμε ότι έχει clouding?

Καλημερα

Κατι παρομοιο θα ελεγα σε πολυ ελαφρια μορφη
προσωπικα εμενα δεν με ενοχλησε καθουλου

Καλορίζικη και καλές θεάσεις !
Ποτέ μην κρίνετε μία πλάσμα από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της . Η βελτίωση στην εικόνα κατά τις πρώτες ώρες είναι μεγάλη . Προσωπικά , ήμουν έτοιμος να την πακετάρω και να την στείλω πίσω τη δική μου , μόλις την άνοιξα . Καμιά σχέση όμως με αυτό που έβλεπα μία εβδομάδα μετά .
Σε ποιους τομείς βελτιώθηκε η εικόνα της;
Μήπως τελικά απλώς την συνηθισες;
Στο λέω γιατί αυτό που λες πιο πολύ στο ανάποδο ισχύει.

Σε ποιους τομείς βελτιώθηκε η εικόνα της;
Μήπως τελικά απλώς την συνηθισες;
Στο λέω γιατί αυτό που λες πιο πολύ στο ανάποδο ισχύει.

Έχω 4 τηλεοράσεις σπίτι φίλε μου . Συνήθεια δεν υφίσταται .
Βελτιώθηκαν τα χρώματα κατά πολύ . Ζωντάνεψε η εικόνα , η οποία αρχικά ήταν κάπως μουντή και το λευκό έβγαζε έναν μπεζ τόνο που μετά τις 100 περίπου ώρες έγινε διαφήμιση οδοντόκρεμας .
Το μοναδικό που χειροτέρεψε , αλλά ανεπαίσθητα , είναι το μαύρο που όμως εξακολουθεί να είναι 3 σχεδόν χρόνια μετά , καλύτερο από της samsung B650 που έχω στο Υ/Δ.
Όλα όσα γράφω είναι στις αρχικές σελίδες του νήματος της U10 , την εποχή που την πήρα , εμπιστευόμενος απόψεις άλλων και νομίζοντας ότι πέταξα τα λεφτά μου .
Τελικά , μη πλάσμα τηλεόραση δεν ξαναμπαίνει σπίτι , εκτός και αν προκύψει κάτι νέο τεχνολογικά.

Last edited:
Όχι, απλά μετά από τόσο καιρό στην κούτα μόλις δουν φως αρχίζουν το σολάριουμ, και ελλείψει αντηλιακού, κοκκινίζουν. :flipout:

Καλημέρα.
Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τη διαδικασία από το service menu, πως μπορώ να τσεκάρω, τις ώρες λειτουργίας της ST 50?
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους... διαβάζω κι εγώ ο κακομοίρης reviews παντού, αλλά δεν έχω βρεί απάντηση ΣΑΦΗ στο τί γινεται με το input lag στα παιχνίδια; Επιπλέον, με ανησυχεί που διαβάζω για καμένα pixels κτλ, αν δω τίποτα τέτοιο θα πεθάνω. Έχουν τελικά 1-pixel αντικατάσταση;

Για πολύωρο gaming μην αγοράσεις πλάσμα εκτός και θέλεις να βρεθείς με καμιά μπάρα ενέργειας/ταχύτητας/πυρομαχικών σε καμιά γωνιά της οθόνης.

Αν είναι για μια στο τόσο τότε εντάξει.

Βασικά η τηλεόραση όλη μέρα παίζει... hi-def content και παιχνίδια... τώρα έχω την Samsung le40a656a και θέλω να πάρω 'μαύρα' από plasma. Τόσο μεγάλο πρόβλημα έχουν ακόμα οι plasma με το burn-in?

edit: και απορία καθότι δεν είχα ποτέ plasma. Αν παίζεις πχ δύο ώρες ένα παιχνίδι με σταθερό σημείο (πχ όργανα ταχύτητας σε ραλάκι) και βγεις ενδιάμεσα στο μενού για 2-3 δευτερόλεπτα, σώζεται η κατάσταση;

Last edited:
Τις πρώτες χίλιες ώρες λειτουργίας η Panasonic συνιστά μόνο 10% της χρήσης μιας πλάσμα να είναι gaming.

Εσύ λες να παίζεις 2 ώρες και να βάζεις 2 δευτερόλεπτα κάτι άλλο , άρα 99% gaming για το συγκεκριμένο διάστημα.

Βασικά μόλις διάβασα το νήμα σχετικό με το burn-in και το image-retention και λέει πως υπάρχει πρόβλημα κατά τις πρώτες ώρες του στρωσίματος, πως μετά τις 200 ώρες το φαινόμενο ελλατώνεται αισθητά, και πως μετά τις 1000-2000 ώρες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. :/ Συγγνώμη για τις νιούμπικες ερωτήσεις, αλλά αν δε ρωτήσεις (και διαβάσεις) ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ;;;;

Βασικά μόλις διάβασα το νήμα σχετικό με το burn-in και το image-retention και λέει πως υπάρχει πρόβλημα κατά τις πρώτες ώρες του στρωσίματος, πως μετά τις 200 ώρες το φαινόμενο ελλατώνεται αισθητά, και πως μετά τις 1000-2000 ώρες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. :/ Συγγνώμη για τις νιούμπικες ερωτήσεις, αλλά αν δε ρωτήσεις (και διαβάσεις) ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ;;;;

Δεν ελαττώνεται τίποτα, ο κίνδυνος υπάρχει. Αν έχεις την Α656, μήπως δεν την έχεις ρυθμίσει σωστά και τα βλέπεις γκρι;
Εγώ είχα μια R86 (περίπου ίδιας εποχής με την Α656), η οποία αντικαταστάθηκε από μια D8000. Η 8000 είναι λεπτή και με διάφορα καλούδια, αλλά το πάνελ της R86 είχε σημαντικά λιγότερο clouding και δεν είχε την "μπλεδίλα" των νεότερων πάνελ της σάμσουνγκ.

Αν δεν θες να αναβαθμιστείς σε ίντσες (και να πας σε μεγαλύτερη τηλεόραση), εγώ θα έλεγα να μείνεις σε αυτή που έχεις.

Κοίτα, η οθόνη είναι καλιμπραρισμένη άψογα, έλιωσα στα φόρουμ για να την στρώσω και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και η αλήθεια είναι ότι έχω δει ελάχιστες τηλεοράσεις να παίζουν καλύτερα. Το μαύρο είναι αρκετά σκούρο (αλλά όχι και σαν πλάσμα). Απλά... σωστά μάντεψες, το θέμα είναι ότι θέλω μεγαλύτερη τηλεόραση. Ιδιαίτερα από τότε που πήρε ένας γνωστός μου μια Kuro και είδα μαύρο από plasma, έχω πάθει. Εντάξει, δεν περιμένω να είναι η Panasonic και Kuro αλλά σίγουρα τελευταία γενιά plasma με τριετίας lcd σίγουρα έχει διαφορά...

..και επανέρχομαι σε κάτι που προανέφερα ο ίδιος. Διάβαζα παλιά οδηγούς ότι και η 656 έχει lag και μάλιστα μεγάλο (100ms), εγώ προσωπικά δε συνάντησα ποτέ πρόβλημα και είμαι αρκετά τιτίζης gamer...οπότε panasonic με 30ms... απλά διαβάζω reviews και όλοι γκρινιάζουν.. βέβαια έχω δει να γκρινιάζουν και γιατί το bluray του ps3 'δεν είναι αρκετά καλό' και θέλω standalone pioneer. Τεσπά...

Απλά αυτό το θέμα με το burn-in με καίει λιγάκι, έτσι όπως είμαι κι εγώ τέτοιος θα πάθω κάνα εγκεφαλικό αν δω τίποτα να μενει σταθερό στην τηλεόραση...

Βασικά μόλις διάβασα το νήμα σχετικό με το burn-in και το image-retention και λέει πως υπάρχει πρόβλημα κατά τις πρώτες ώρες του στρωσίματος, πως μετά τις 200 ώρες το φαινόμενο ελλατώνεται αισθητά, και πως μετά τις 1000-2000 ώρες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εγώ την άποψη μου στην είπα. Μετά από 7000+ ώρες συμβίωσης με πλάσμα εκ των οποίων 1000 είναι σε gaming νομίζω ότι ξέρω τι σου λέω.

Κοίτα, η οθόνη είναι καλιμπραρισμένη άψογα, έλιωσα στα φόρουμ για να την στρώσω και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και η αλήθεια είναι ότι έχω δει ελάχιστες τηλεοράσεις να παίζουν καλύτερα. Το μαύρο είναι αρκετά σκούρο (αλλά όχι και σαν πλάσμα). Απλά... σωστά μάντεψες, το θέμα είναι ότι θέλω μεγαλύτερη τηλεόραση. Ιδιαίτερα από τότε που πήρε ένας γνωστός μου μια Kuro και είδα μαύρο από plasma, έχω πάθει. Εντάξει, δεν περιμένω να είναι η Panasonic και Kuro αλλά σίγουρα τελευταία γενιά plasma με τριετίας lcd σίγουρα έχει διαφορά...

..και επανέρχομαι σε κάτι που προανέφερα ο ίδιος. Διάβαζα παλιά οδηγούς ότι και η 656 έχει lag και μάλιστα μεγάλο (100ms), εγώ προσωπικά δε συνάντησα ποτέ πρόβλημα και είμαι αρκετά τιτίζης gamer...οπότε panasonic με 30ms... απλά διαβάζω reviews και όλοι γκρινιάζουν.. βέβαια έχω δει να γκρινιάζουν και γιατί το bluray του ps3 'δεν είναι αρκετά καλό' και θέλω standalone pioneer. Τεσπά...

Απλά αυτό το θέμα με το burn-in με καίει λιγάκι, έτσι όπως είμαι κι εγώ τέτοιος θα πάθω κάνα εγκεφαλικό αν δω τίποτα να μενει σταθερό στην τηλεόραση...

Αν θες να αγοράσεις μεγαλύτερη τηλεόραση, ή θα συνεχίζεις να παίζεις στην Α656, ή θα αποδεχθείς ότι αν παίζεις σε πλάσμα θα έχεις μερικές στάμπες μετά από λίγο καιρό.
Τα 2 τελευταία χρόνια οι τηλεοράσεις τις πανασόνικ εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο IR (υπάρχουν αναφορές μάλιστα για επιδείνωση από τις ~3000 ώρες) ενώ έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά με burnin. Σίγουρα θα σου συμβεί αν παίζεις συχνά σε πλάσμα.

Από την άλλη, θα έχεις σίγουρα χαμηλότερη υστέρηση, και καλύτερο μαύρο, τουλάχιστον για τις πρώτες 2.500-3.000 ώρες.

Βασικά μόλις διάβασα το νήμα σχετικό με το burn-in και το image-retention και λέει πως υπάρχει πρόβλημα κατά τις πρώτες ώρες του στρωσίματος, πως μετά τις 200 ώρες το φαινόμενο ελλατώνεται αισθητά, και πως μετά τις 1000-2000 ώρες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν λέει ότι μετά τις 2000 ώρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ότι μετά τις 2000 ώρες ο χρόνος έκθεσης σε στατική εικόνα για την πρόκληση αληθούς burn-in είναι πολλαπλάσιος, σε σχέση με τις πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας...

Υπάρχει πουθενά κάποιος πίνακας που να αναφέρει ενδεικτικά ανθεκτικότητες των τεχνολογιών CRT, Plasma, LCD, RPTV σε Ιmage Retention & Burn In;
επι εποχής CRT που χρησιμοποιούvταν καi για πολύωρη έκθεση σε στατικές εικόνες ώς οθόνες υπολογιστών, δέ θυμάμαι τέτοια ευαισθησία πια.. Ναι υπήρχαν τα screensavers, αλλα δέν υπήρχε οφόβος και τα κρούσματα ευαιθησίς που βλέπουμε τώρα με τις πλάσμα, εκτώς αν κάνω λάθος..