Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

μάλλον τα μπέρδεψες λιγάκι!
κρατώντας πατημένο το -V στην τηλεόραση πληκτρολογείς 3 φορές το "0" στο remote.
λογικά σου βγάζει το μήνυμα "start adjustment"
μετά πατάς το ''2'' στο remote και πάς τέρμα κάτω δεξιά απο την ένδειξη "PTCT:00.00.00.00.00". Μόλις πάς εκεί και φωτιστεί κρατάς πατημένο το MUTE στο remote μέχρι να σου βγάλει τις ώρες.
piece of cake

καλησπερα
ακολουθω τις οδηγιες φτανω μεχρι που φωτιζω (επιλεγω το PTCT:00.00.00.00.00.)παταω το mute στο τηλεκοντρολ αλλα δε μου βγαζει τις ωρες λειτουργιας ..... ποση ωρα πρεπει να το κρατησω πατημενο;;
και μετα πως κλεινω αυτο το μενου ;;

ευχαριστω

καλησπερα
ακολουθω τις οδηγιες φτανω μεχρι που φωτιζω (επιλεγω το PTCT:00.00.00.00.00.)παταω το mute στο τηλεκοντρολ αλλα δε μου βγαζει τις ωρες λειτουργιας ..... ποση ωρα πρεπει να το κρατησω πατημενο;;

ευχαριστω

οτι και αν κανεις σε αυτο το μενου,προσεχε:ΠΟΤΕ δεν παταμε αλλα κουμπια και ΠΑΝΤΑ για να βγουμε απο το μενου την βγαζουμε απο την μπριζα ετσι οπως ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ

καλησπερα

ευχαριστω

Δεν επιλέγεις το PTCT:00.00.00.00.00., αλλά το κενό κουτάκι ακριβώς δεξιά του.

SERVICE MENU

Κρατάμε πατημένο το –V στα πλάγια της τηλεόρασης (αν και δεν παίζει ρόλο, προτείνω να είμαστε σε μια είσοδο της τηλεόρασης π.χ. HDMI 1, για να μην αλλάζει κανάλια) και πατάμε τρεις φορές το 0 (000) στο τηλεκοντρόλ.

Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ‛StartAdjustment’ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται δύο πίνακες, μας ενδιαφέρει ο αριστερά, όπου η περιήγηση (πάνω-κάτω) γίνεται με τα πλήκτρα 1 & 2 του τηλεκοντρόλ.
-------------------------------------------------------------------------
Για να δούμε τις ώρες:

Πατάμε το 2 στο τηλεκοντρόλ για να εμφανιστεί στον αριστερά πίνακα το υπομενού SRV-TOOL και πατάμε ΟΚ.

Εμφανίζεται ένας άλλος πίνακας με δύο στήλες, στα κελιά του πίνακα ορατά στοιχεία είναι μόνο τα TD2Microde, FlashRom, PTCT. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που βρίσκεται δεξιά του PTCT:00.00.00.00.00, ώστε να φωτιστεί (εξακολουθεί να μην φαίνεται τίποτα).

Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο MUTE στο τηλεκοντρόλ, και voila εμφανίζονται με κόκκινα γράμματα οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φόρες έχει ανοίξει η τηλεόραση.

Για έξοδο κρατάμε 2-3 δευτερόλεπτα το κουμπί ON/OFF στο εμπρός μέρος της τηλεόρασης και το αφήνουμε για να κλείσει η συσκευή.
-------------------------------------------------------------------------

****ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ****

Μετά το –V/000 και την περιήγηση στον αριστερό πίνακα με τα πλήκτρα 1 & 2 μπορεί να πάτε σε κάποιο υπομενού και να δείτε κάποιους αριθμούς να αλλάζουν συνεχώς από μόνοι τους, μην φοβηθείτε….

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΟΤΕ...

******ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- )******

….οποιαδήποτε στιγμή πατήσετε το EXIT θα βγείτε από το SERVICEMENU.

οτι και αν κανεις σε αυτο το μενου,προσεχε:ΠΟΤΕ δεν παταμε αλλα κουμπια και ΠΑΝΤΑ για να βγουμε απο το μενου την βγαζουμε απο την μπριζα ετσι οπως ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ

Αυτό με την πρίζα ίσχυε για τα μοντέλα που δεν είχαν πιεστικό διακόπτη.

Στην U10 αρκεί να την κλείσεις από τον διακόπτη που έχει μπροστά η τηλεοράση...

Last edited:
Δεν επιλέγεις το PTCT:00.00.00.00.00., αλλά το κενό κουτάκι ακριβώς δεξιά του.

Αυτό με την πρίζα ίσχυε για τα μοντέλα που δεν είχαν πιεστικό διακόπτη.

Στην U10 αρκεί να την κλείσεις από τον διακόπτη που έχει μπροστά η τηλεοράση...

ουφ ετσι την εκλεινα κι εγω ,παω να ξαναδοκιμασω

οκ ευχαριστω παιδια
ετσι για ενημερωση ειμαι ακομη στις 123 ωρες ,πρωτες εντυπωσεις θα αναρτηθουν το σ/κ
αν και μια λεξη φτανει Ο(λα)Κ(αλα)

Εχω το εξης προβλημα αν ξερει καποιος ας μου πει λοιπον συνδεω το λαπτοπ με την τηλεοραση με hdmi αλλα δεν εχω ηχο...Καρτα γραφικων ΑΤΙ 4570 512ΜΒ λαπτοπ Acer 5738G win 7 ευχαριστω προκαταβολικα:grinning-smiley-043

Και στο default Cinema να την αφήσεις δεν έχει πρόβλημα... ;)

Στην U10 αν δεν υπάρχει στο μενού εικόνας της παραπάνω φωτο, η ρύθμιση για προχωρημένους με τα R, Β και Gammma (όπως στη G10), να ξέρετε ότι το default Cinema είναι ρυθμισμένο εργοστασιακά με Gamma 2.0 , ενώ το Default Κανονική είναι με Gamma 2.2....-bye-

Δεν φαίνεται να ισχύουν οι μετρήσεις του gamma που αναφέρεις φίλε μου, όχι τουλάχιστον στη δική μου U10.

Έχω μετρήσει μέχρι στιγμής αναλυτικά και τα δύο gamma της Panasonic με το AEMC CA813, δηλαδή τόσο το cinema όσο και το νόρμαλ. Καταρχήν και δυστυχώς, δεν μιλάμε για δύο τιμές gamma, αλλά για τέσσερις! :bang:

Και που στην πράξη δεν είναι καν τέσσερις, αλλά άπειρες! :eek:

Και εξηγούμαι: η δική μου τουλάχιστον Panasonic U10 δεν έχει ένα λευκό με μία συγκεκριμένη φωτεινότητα, αλλά πολλά διαφορετικά λευκά, ανάλογα με το υλικό που προβάλλει και την φωτεινότητα που αντιλαμβάνεται στο κάθε καρέ!

Συγκεκριμένα λοιπόν, στα πατερνάκια αναφοράς τόσο από το DVE HD-DVD όσο και από τα πατερνάκια του AVSforum, η Panasonic συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά, όσον αφορά τη φωτεινότητα του λευκού και την τιμή του gamma, αναλόγως από το αν παίζει full field ή windowed πατερνάκια! :eek:

Στα πατερνάκια full field λοιπόν, η φωτεινότητα του λευκού πέφτει αρκετά και το λευκό θυμίζει απλώς ανοιχτό γκρι. Εντελώς αντίθετα, στα windowed πατερνάκια το λευκό ζωντανεύει ξαφνικά, έχω μετρήσει μέχρι και 50% αύξηση της φωτεινότητας.

Αντίστοιχα λοιπόν, στο gamma παρατηρείται το φαινόμενο η καμπύλη φωτεινότητας και τα σχεδιαγράμματα του gamma να εξομαλύνονται σε μεγάλο βαθμό στα windowed πατερνάκια, ενώ αντίθετα να παίρνουν τρελές τιμές στα πατερνάκια full field!

Το κακό όμως είναι ότι η U10 δεν φαίνεται να υιοθετεί στη πράξη (δηλαδή όταν παίζει οποιοδήποτε υλικό, είτε film είτε video), τις φωτεινότητες του λευκού που παρουσιάζει στα πατερνάκια αναφοράς, είτε στα full field είτε στα windowed, αλλά άλλες ενδιάμεσες και διαφορετικές τιμές! Που κυμαίνονται ανάμεσα στις τιμές που μετράει το φωτόμετρο στα πατερνάκια αναφοράς.

Για να σου δώσω ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Με το cinema mode εντελώς απείραχτο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η Panasonic έδινε 139 lux φωτεινότητα στο 100% φωτεινότητα full field πατερνάκι αναφοράς.

Με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, στο windowed πατερνάκι 100% φωτεινότητα, έδινε 197 lux, δηλαδή 42% αύξηση της φωτεινότητας.

Με τις ίδιες όμως ακριβώς ρυθμίσεις πάλι, σε ένα συγκεκριμένο ενδεικτικό καρέ από το Einsfestival HD, έδινε 174 lux φωτεινότητα στο λευκό της! Δηλαδή μια ενδιάμεση τιμή, ούτε τη μέγιστη δηλαδή από τα windowed πατερνάκια, αλλά ούτε και την ελάχιστη από τα full field! Έκανα μετρήσεις φωτεινότητας του λευκού και σε άλλα καρέ από τα δορυφορικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας και όλα μου επιβεβαίωσαν το ίδιο πράγμα: όσο μεγαλώνει η επιφάνεια του λευκού που καλείται να απεικονίσει η U10, τόσο μειώνει την φωτεινότητά της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα πατερνάκια αναφοράς.

Σε δυο τρεις μέρες το πολύ θα ανεβάσω την ολοκληρωμένη παρουσίαση με τις μετρήσεις μου στο AVsite, αλλά θα σας κάνω copy paste όλες τις μετρήσεις μου και τα σχεδιαγράμματα και εδώ, και πιστεύω ότι θα έχουμε μπόλικο υλικό για να σχολιάσουμε.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο, είναι ότι έριξα όλες τις τιμές φωτεινότητας που μου έδινε το CA813 και που αφορούν τη καμπύλη του gamma στο HCFR, οπότε θα μπορέσετε να δείτε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο πώς ακριβώς συμπεριφέρεται η Panasonic τόσο στο cinema όσο και στο normal mode στα πατερνάκια αναφοράς.

Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν οι μετρήσεις του on/off αλλά κυρίως του ANSI contrast, στο οποίο η U10 καταγράφει πράγματι εξαιρετικές τιμές, και στο οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη οφείλει σε μεγάλο βαθμό την φοβερή τρισδιάστατη και κοντραστάτη εικόνα που παρουσιάζει στα μεσαία αλλά και στα μεσαία φωτεινά πλάνα.

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια είχα ασχοληθεί με μετρήσεις μονάχα σε προβολείς, η U10 είναι η πρώτη τηλεόραση γενικά που μετράω με το CA813, οπότε δεν έχω συγκριτικά στοιχεία με άλλες τηλεοράσεις plasma ή LCD, για να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Από την πείρα μου πάντως με τους προβολείς όλα αυτά τα χρόνια, έχω οδηγηθεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι το ANSI contrast είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για να έχεις τρισδιάστατη και κοντραστάτη εικόνα στα μεσαία-φωτεινά και στα φωτεινά πλάνα.

Έχω μετρήσει το ANSI contrast με τρεις διαφορετικούς τρόπους στην Panasonic, τόσο με το κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα 4x4, όσο και με το πατερνάκι μισό λευκό και μισό μαύρο, αλλά και με το windowed 100% φωτεινότητα πατερνάκι. Και στα τρία η Panasonic μου έδωσε πολύ ψηλές τιμές... ;)

Και τελικά με τι mode είναι σωστό το gama.Εχω την εντύπωση ότι αυτό που βλέπω, στο normal είναι καλύτερα .Αν και στο normal θέλουν ρύθμιση όλες οι τιμές,ακόμα και το χρώμα.Ασε που επιλέγω το warm μόνο με στη συγκεκριμένη θέση.

Δεν φαίνεται να ισχύουν οι μετρήσεις του gamma που αναφέρεις φίλε μου, όχι τουλάχιστον στη δική μου U10.

Σαφώς και δεν ισχύουν στην πραγματικότητα και δεν μιλάω για μετρήσεις (δεν έχω U10), εγώ έγραψα για την αντιστοιχία των default gamma των εργοστασιακών mode με τις εργοστασιακές τιμές που αναγράφονται στο μενού της Panasonic G10...

...δλδ ότι στο default Cinema η Panasonic μέσα στο μενού της αναγράφει gamma 2.0...

...ενώ στο default Κανονική αναγράφεται η εργοστασιακή τιμή 2.2....

...σαφώς και το ότι γράφει η Panasonic 2 ή 2.2. δεν σημαίνει ότι είναι σωστό, γι' αυτό υπάρχουν τα όργανα για να δείχνουν την πραγματικότητα και όχι αυτά που αναγράφουν οι κατασκευαστές στα μενού... ;)

Απλά επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν όργανα και επειδή η U10 δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης gamma μέσα από το μενού της, όπως η G10 (μέχρι να φτιάξει ο Σάκης το tutorial από την αλλαγή στο SM), είπαμε το τι δηλώνει η Panasonic στο εργοστασιακό της μενού.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα διαγράμματα... :a0210:

Για τα default που δηλώνονται και την πραγματικότητα είχαμε γράψει και κάποια πραγματάκια για την G10 (που έχω).. ;)

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857979&postcount=579

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857981&postcount=580

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858007&postcount=584

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858198&postcount=587

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=858217&postcount=590

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώ

Εδω και καποιες σελιδες υπηρχε συζητηση για την LH9000...

Έχω αρχίσει και το σκέφτομαι σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Άρχισα να ζαχαρώνω «επικίνδυνα» την LG 47LH9000 που έχει local dimming στα LED της. Αλλά με ξέρεις πολύ καλά, κάνω εμετό με τις αστείες γωνίες θέασης των LCD και παρόλο που η LG φοράει S-IPS πάνελ, μπορεί να με «αρρωστήσει κυριολεκτικά», αν κουνώντας το κεφάλι μου βλέπω την εικόνα της να αλλάζει. Είμαι ικανός να την πετάξω από το παράθυρο επιτόπου, και όποιον πάρει ο Χάρος από κάτω στην Αχαρνών!!!
Θεωρητικά, σε μαύρο και on/off contrast με το local dimming, αλλά και κίνηση με 100 + 100 Hz πρέπει να κάνει σκόνη την Panasonic, αλλά βεβαίως μιλάμε για μια τηλεόραση με διπλή σχεδόν τιμή, οπότε οι συγκρίσεις καθίστανται άδικες. Αν είχα την ευκαιρία να δω κάπου την LG και με ικανοποιούσαν οι γωνίες θέασης, μάλλον θα την αγόραζα, αλλά να πάρω γουρούνι στο σακί...

Τοτε ειχα γραψει...

Για εμενα δεν υπαρχει καν συγκριση (εχω δει την LH9000 και τα "200 Hz" λειτουργουν οπως στην LH5000), παρα την διαφορα στην τιμη...σε θεμα χρωματων-κινησης (ακομη και μαυρου) η U10 σαν γνησια πλασμα Panasonic δεν εχει αντιπαλο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52572&page=200

Και σημερα ειδα σε αλλο νημα το εξης...

Καλημερα σας απο χθες ειμαι και εγω κατοχος μιας lg 42lh9000.
Δυστυχως πριν απο αυτην ειχα μια plasma οχι καμμια πανακριβη αλλα μια πανυ 42pz8 και λεω δυστυχως γιατι σε αναλογικο η πανυ ειναι απιαστη καθως τα παντα δειχνουν φυσικα.
Στην Lg απλα δεν μπορεις να δεις τηλεοραση μπορει σε αυτους που δεν ειχαν επαφη με πλασμα το direct led και το local diming να δειχνουν σαν φοβερη αναβαθμιση αλλα σε εμενα δειχνουν υποβαθμιση.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51462&page=13

Βεβαια ο φιλος μιλαει για την PZ8 (μοντελο 2008) που ειχε πριν αγορασει την LH9000 αλλα τα ιδια ισχυουν και για την U10...

Έχω μετρήσει μέχρι στιγμής αναλυτικά και τα δύο gamma της Panasonic με το AEMC CA813,

Δεν δεχόμαστε μετρήσεις από τηλεόραση με 3 καμμένα πίξελς!!!:flipout::flipout:

Καλώς τον Παναγιώτη.....:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

εγω την πηρα χωρις να την δω πουθενα απλα διαβαζοντας εδω και η εικονα ειναι σουπερ :grinning-smiley-043 δεν μιλαμε για την τιμη που ειναι σκοτωμενη αν εχεις λεφτα παρε την 50αρα ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ;)

το ξερω και εγω με χιλια ζορια την πηρα με 860 ευρω ζορια για την ακριβεια σου ευχομαι να τα καταφερεις αλλα δεν εχει καμια σχεση σε μεγεθος με την 42'' και εμενα ακομη και η 50αρα μου ειναι μικρη :D

Τελικά φίλτατε Τάσο χτυπάω αύριο μια s10 46" στα 595Ε(ίσως και παρακάτω!!) άρα η συνέχεια&εντυπώσεις σε κανα 3ήμερο στο αντίστοιχο thread...

Πάντως μου έκανε εντύπωση που κάποια μαγαζιά είχανε σε πλάσμα τηλεόραση ,ακίνητη εικόνα απο μενού player ή το σήμα απο av1 (εισόδου)...δεν "καίνε" το πάνελ δηλαδή?πάντως αποτύπωμα δεν είδα ομολογώ...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά φίλτατε Τάσο χτυπάω αύριο μια s10 46" στα 595Ε(ίσως και παρακάτω!!) άρα η συνέχεια&εντυπώσεις σε κανα 3ήμερο στο αντίστοιχο thread...

Να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι εκθεσιακη (demo)...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

ωχ, εμένα αυτό μου το έκανε όταν είχα ενεργοποιημένο το power saving!

Αν αναφέρεσαι στη διακύμανση του λευκού που περιγράφω όπως καταλαβαίνω, στη δική μου τουλάχιστον U10 δεν φαίνεται να ασκεί καμία επίδραση το power saving. Το έχω ελέγξει πολλές φορές στα μενού και είναι πάντοτε απενεργοποιημένο, σε όλες τις εισόδους αλλά και σε όλα τα modes, δηλαδή cinema, normal, dynamic κτλ.

Επίσης, δεν φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο στην διακύμανση της φωτεινότητας του λευκού καθώς και της καμπύλης του gamma, κανένα από τα extras στα μενού της Panasonic. Δηλαδή μέχρι στιγμής μέτρησα αναλυτικά πρώτα το cinema με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, χωρίς να πειράξω απολύτως τίποτε.

Μόλις διαπίστωσα τα περίεργα και κουλά με το λευκό και το gamma, μέτρησα το normal mode με τα πάντα απενεργοποιημένα, δηλαδή το color management, το XV color, το Intelligent frame creation κτλ., χωρίς όμως καμία σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά της Panasonic.

Σε γενικές γραμμές πάντως: το normal mode φαίνεται γενικά ένα κλικ πιο ισορροπημένο στη καμπύλη του gamma από ότι το cinema, αλλά έχει ένα άλλο κακό: στο γνωστότατο πατερνάκι-πιάνο, όπου βλέπεις τα κουτάκια με την προοδευτική αύξηση της φωτεινότητας κατά 5%, μπορείς να διακρίνεις πολύ εύκολα ότι το κουτάκι του 5% φωτεινότητα ή 5 IRE όπως ήταν γνωστό παλιότερα, μόλις που ξεχωρίζει από το κουτάκι του μαύρου, από τη δική μου θέση θέασης μάλιστα που είναι στα τέσσερα μέτρα και κάτι, μοιάζει εντελώς κλειστό. Μόνο αν πλησιάσεις πολύ κοντά στην Panasonic, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ανοιχτό, ότι είναι δηλαδή πιο φωτεινό από το κουτάκι του μαύρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει κάποιος συνέχεια την αίσθηση ότι χάνει κάποιες λεπτομέρειες που βρίσκονται κοντά στα όρια του μαύρου.

Αυτό το φαινόμενο αντίθετα δεν συμβαίνει στο cinema mode, όπου το κουτάκι του 5% φωτεινότητα είναι πιο φωτεινό, ξεχωρίζοντας σαφέστατα σε φωτεινότητα από το κουτάκι του μαύρου, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι οι λεπτομέρειες κοντά στα όρια του μαύρου δεν χάνονται. ;)

Θα το επιβεβαιώσω με τον κλασικό «χειροκίνητο» τρόπο υπολογισμού του gamma, μια και το HCFR δεν μπορεί να υπολογίσει το gamma σε βήματα του 5%, παρά μόνο σε βήματα του 10%.

Για τα default που δηλώνονται και την πραγματικότητα είχαμε γράψει και κάποια πραγματάκια για την G10 (που έχω).. ;)

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=857979&postcount=579

Ουπς, πολύ ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις σας, που από ότι καταλαβαίνω έγιναν με τον Spyder III.

Το κρίσιμο ερώτημα για μένα λοιπόν είναι το εξής: οι μετρήσεις του gamma στη G10 που έχεις βάλει σε αυτό το link αφορούν full field ή windowed πατερνάκια; :confused:

Γιατί κι εγώ σε windowed πατερνάκια πήρα αυτό το το καθόλα αξιοπρεπέστατο gamma από την U10 στο cinema mode. Σε full field πατερνάκια αναφοράς όμως, η κατάσταση αντιστρέφεται ολοκληρωτικά και γίνεται εντελώς κουκουρούκου! Αν σου ανεβάσω τις μετρήσεις του CA813 σε full field πατερνάκια, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! :eek:

Attachments

• PanasonicTX-P42U10_cinema_windowed.jpg
    PanasonicTX-P42U10_cinema_windowed.jpg
    65.5 KB · Views: 188
Θα απαντήσει και ο Χρήστος, αλλά οι μετρήσεις έγιναν σε windowed patterns με αύξηση της κλίμακας του γκρι κατά 10% κάθε φορά, όπως πρέπει να γίνεται στις τηλεοράσεις plasma.

Εdit: Νομίζω ότι μετρήσεις σε full patterns γίνονται μόνο σε τηλεοράσεις LCD

Last edited: