Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά φίλτατε Τάσο χτυπάω αύριο μια s10 46" στα 595Ε(ίσως και παρακάτω!!) άρα η συνέχεια&εντυπώσεις σε κανα 3ήμερο στο αντίστοιχο thread...

Να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι εκθεσιακη (demo)...

Κι εμένα για εκθεσιακή μου κάνει αυτή η τιμή... :chinscratch:
Διαφορετικά δε το συζητάμε ότι έκανες το deal της δεκαετίας!!! :aktion033:
Και που την πέτυχες αλήθεια αυτή την απίθανη τιμή, εάν δε γίνομαι αδιάκριτος; :listen:

Θα απαντήσει και ο Χρήστος, αλλά οι μετρήσεις έγιναν σε windowed patterns με αύξηση της κλίμακας του γκρι κατά 10% κάθε φορά, όπως πρέπει να γίνεται στις τηλεοράσεις plasma.

Εdit: Νομίζω ότι μετρήσεις σε full patterns γίνονται μόνο σε τηλεοράσεις LCD

ακρίβώς ...καμία πλάσμα (όπως και CRT) δεν νομίζω να μπορεί να διατηρήσει ακριβώς την ίδια φωτεινότητα σε windowed και full screen (ίσως με τερατώδη τροφοδοτικα!)

Στις πλασμα οσο αυξανει το ποσοστο της οθονης που δειχνει λευκο τοσο πεφτει η συνολικη φωτεινοτητα , ειναι χαρακτηριστικο της τεχνολογιας...

Ακριβώς το ίδιο βλέπω όπου σε normal έχει χαμηλότερη τιμη gama,αλλά χάνω σε λεπτομέρεια στα σκοτεινά σε σχέση με το cinema .[αυτό με το μάτι σε ταινίες σε απόλυτο σκότος]δηλ. μου φαίνεται μεγαλύτερη η τιμη του gama στο cinema αλλά δεν ξέρω αν είναι η ιδανική.

Ουπς, πολύ ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις σας, που από ότι καταλαβαίνω έγιναν με τον Spyder III.

Το κρίσιμο ερώτημα για μένα λοιπόν είναι το εξής: οι μετρήσεις του gamma στη G10 που έχεις βάλει σε αυτό το link αφορούν full field ή windowed πατερνάκια; :confused:
Οι μετρήσεις και τα διαγράμματα στα link είναι από το Spyder III σε παράθυρα, αλλά επειδή την ίδια μέρα είχε έρθει ο Μανώλης για να καλιμπράρει τον προβολέα μου, πήρε κάποιες μετρήσεις με τα δικά του όργανα οι οποίες επιβεβαίωσαν τις αντίστοιχες του φτηνού Spyder...

...πάει αρκετός καιρός από τότε και δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν το φωτόμετρο του Μανώλη, αλλά σίγουρα δεν είχε χρησιμοποιήσει το CA813...αυτό το χρησιμοποίησε κάποια στιγμή στον προβολέα.

Ακριβώς το ίδιο βλέπω όπου σε normal έχει χαμηλότερη τιμη gama,αλλά χάνω σε λεπτομέρεια στα σκοτεινά σε σχέση με το cinema .[αυτό με το μάτι σε ταινίες σε απόλυτο σκότος]δηλ. μου φαίνεται μεγαλύτερη η τιμη του gama στο cinema αλλά δεν ξέρω αν είναι η ιδανική.

... στις default ρυθμίσεις του mode 'Κανονική', μέσα στο μενού της η Panasonic αναγράφει την τιμή 2.2 ....

... στις default ρυθμίσεις του mode 'Cinema', μέσα στο μενού της η Panasonic αναγράφει την τιμή 2.0 ....

Η 'Κανονική' έχει 100% (και στην περσινή σειρά) μεγαλύτερο gamma από το 'Cinema', έτσι όπως έρχεται ρυθμισμένη από την Panasonic.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αν αναφέρεσαι στη διακύμανση του λευκού που περιγράφω όπως καταλαβαίνω, στη δική μου τουλάχιστον U10 δεν φαίνεται να ασκεί καμία επίδραση το power saving. Το έχω ελέγξει πολλές φορές στα μενού και είναι πάντοτε απενεργοποιημένο, σε όλες τις εισόδους αλλά και σε όλα τα modes, δηλαδή cinema, normal, dynamic κτλ.

Επίσης, δεν φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο στην διακύμανση της φωτεινότητας του λευκού καθώς και της καμπύλης του gamma, κανένα από τα extras στα μενού της Panasonic. Δηλαδή μέχρι στιγμής μέτρησα αναλυτικά πρώτα το cinema με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, χωρίς να πειράξω απολύτως τίποτε.

Μόλις διαπίστωσα τα περίεργα και κουλά με το λευκό και το gamma, μέτρησα το normal mode με τα πάντα απενεργοποιημένα, δηλαδή το color management, το XV color, το Intelligent frame creation κτλ., χωρίς όμως καμία σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά της Panasonic.

Σε γενικές γραμμές πάντως: το normal mode φαίνεται γενικά ένα κλικ πιο ισορροπημένο στη καμπύλη του gamma από ότι το cinema, αλλά έχει ένα άλλο κακό: στο γνωστότατο πατερνάκι-πιάνο, όπου βλέπεις τα κουτάκια με την προοδευτική αύξηση της φωτεινότητας κατά 5%, μπορείς να διακρίνεις πολύ εύκολα ότι το κουτάκι του 5% φωτεινότητα ή 5 IRE όπως ήταν γνωστό παλιότερα, μόλις που ξεχωρίζει από το κουτάκι του μαύρου, από τη δική μου θέση θέασης μάλιστα που είναι στα τέσσερα μέτρα και κάτι, μοιάζει εντελώς κλειστό. Μόνο αν πλησιάσεις πολύ κοντά στην Panasonic, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ανοιχτό, ότι είναι δηλαδή πιο φωτεινό από το κουτάκι του μαύρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει κάποιος συνέχεια την αίσθηση ότι χάνει κάποιες λεπτομέρειες που βρίσκονται κοντά στα όρια του μαύρου.

Αυτό το φαινόμενο αντίθετα δεν συμβαίνει στο cinema mode, όπου το κουτάκι του 5% φωτεινότητα είναι πιο φωτεινό, ξεχωρίζοντας σαφέστατα σε φωτεινότητα από το κουτάκι του μαύρου, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι οι λεπτομέρειες κοντά στα όρια του μαύρου δεν χάνονται. ;)

Θα το επιβεβαιώσω με τον κλασικό «χειροκίνητο» τρόπο υπολογισμού του gamma, μια και το HCFR δεν μπορεί να υπολογίσει το gamma σε βήματα του 5%, παρά μόνο σε βήματα του 10%.

Ανυπομονώ να διαβάσω και τις συνολικές μετρήσεις και εντυπώσεις σου Παναγιώτη... :D

Μέχρι στιγμής, απ' όσα έχεις γράψει, δεν βλέπω να έχουμε κάποιες εκπλήξεις και βαδίζουμε στα αναμενόμενα. Στο normal mode, υποτίθεται πως επισυμβαίνει μία δυναμική μικροεπέμβαση πολύ ελαφράς μορφής στην καμπύλη gamma από τον επεξεργαστή της τηλεόρασης, ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας, αλλά μια και το gamma είναι σε γενικές γραμμές πιο σωστό από την default τιμή του cinema, μάλλον είναι προτιμότερο (εδώ θα έχουμε σαφή βελτίωση με την hackιά που ενεργοποιεί τις χειροκίνητες επιλογές gamma σε όλα τα modes, καθώς θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το "ξερό" από παρεμβάσεις cinema με σωστότερο gamma). Οι Plasma κατά κανόνα, όπως προανέφεραν και ο Κώστας και ο Χρήστος, μετρώνται με windowed πατερνάκια, καθώς όπως διαπίστωσες και ο ίδιος, οι μετρήσεις εκεί είναι πιο κοντά σε αυτό που θα δούμε με πραγματικό περιεχόμενο video. Βεβαίως, πολύ καλά έκανες και μέτρησες και με full field, μια και αν θυμάμαι καλά, στόχος σου ήταν να "ξεβρακώσεις" την τηλεόραση... ;)

Το ακόλουθο όμως εδάφιο, δεν μπορώ να κρύψω πως με προβληματίζει:

Στα πατερνάκια full field λοιπόν, η φωτεινότητα του λευκού πέφτει αρκετά και το λευκό θυμίζει απλώς ανοιχτό γκρι. Εντελώς αντίθετα, στα windowed πατερνάκια το λευκό ζωντανεύει ξαφνικά, έχω μετρήσει μέχρι και 50% αύξηση της φωτεινότητας.
Αν και δυστυχώς δεν διαθέτω μετρητικά όργανα, πάραυτα, μία τέτοια διαφορά είναι ορατή με το μάτι. Οι μοναδικές περιπτώσεις που μπορώ να παρατηρήσω ορατή διαφορά στη φωτεινότητα του λευκού μεταξύ windowed και full field στη δικιά μου U10, είναι:

α) Αν γυρίσω σε dynamic mode

β) Με την εξοικονόμιση ενέργειας στο on, όπως προανέφερε και ο Σάκης (sfortis)

Eιδικά αυτό με το λευκό να φαίνεται σαν ανοιχτό γκρι, μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί σε άμεση αντιπαράθεση με FD Trinitron CRT και δύο LCD monitors, ουδέποτε μου έδωσε τέτοια εντύπωση.

Αν δεν σου είναι κόπος, θα ήθελα να μετρήσεις και πως μεταβάλλεται η φωτεινότητα του 100% λευκού, κάνοντας σταδιακά zoom στο windowed πατερνάκι, μέχρι να μετατραπεί σε full field... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κι εμένα για εκθεσιακή μου κάνει αυτή η τιμή... :chinscratch:
Διαφορετικά δε το συζητάμε ότι έκανες το deal της δεκαετίας!!! :aktion033:
Και που την πέτυχες αλήθεια αυτή την απίθανη τιμή, εάν δε γίνομαι αδιάκριτος; :listen:

Κρίμα ,μου την φέρανε(εκθεσιακή ήτανε!6 ημερών με dvd παίζει συνέχεια) σε στυλ :"Τελικά η τελευταία πουλήθηκε ,έγινε λάθος συγγνώμη ,την είχε "κλείσει" ο προηγούμενος πωλητής&δεν ενημέρωσε την αποθήκη...κτλ " ,αλλά
εγω φυσικά και την πηρα (s10 46") στα 600Ε με σετ καθαρισμού και παράδωση στο σπίτι μου...

Και φυσικά θα πω μπράβο στο παλικάρι-πωλητή στα p@blic του Βόλou που τον έψησα να μου βάλει σε BL ένα ντοκυμαντέρ(για να κάνω σύγκριση με μια philips plasma 40άρα) και κάθησα με την ησυχία μου να το απολαύσω...και για να κλείσω την "παρουσία μου" στο thread να αναφέρω πραγματάκια που παρατήρησα με την πρώτη ματια:

Σε compoment(αυτό με τα τρία καλωδιάκια!) σύνδεση ,η εικόνα έκανε σπασίματα αποδεκτά για την κατηγορία τιμής αλλά στις 50 ίντσες(u10) φαινόταν αρκετά ,έως ενοχλητικά τολμώ να πω(σε σχέση με lcd 100-200hz έτρωγε σκόνη στην κίνηση)
Αλλά σε hdmi τα πράγματα άλλαξαν...!τα χρώματα τα οποία ήταν ούτως η άλλως γήινα ,έγιναν ποιο ξεκάθαρα(βοήθησε και η αύξηση της λεπτομέριας) και η κίνηση έστρωσε(εκεί ήταν που δεν άντεξα...είπα την αγοράζω!)...
μόνη παρατήρηση και δεν ξέρω αν το ψυρίζω το θέμα για την κατηγορία τιμής ήταν οτι σε τοπία που είχε κίνηση σε ένα δάσος(εκεί το κατάλαβα) τα φύλλα θόλωναν στιγμιαία χωρίς όμως σπάσιμο στην εικόνα(όχι σαν να χάνει καρέ δηλαδή) ,αλλά ,σαν να πάγωνε στιγμιαία και μετά να συνέχιζε...
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι&να μη σας μπέρδεψα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κρίμα ,μου την φέρανε(εκθεσιακή ήτανε!6 ημερών με dvd παίζει συνέχεια) σε στυλ :"Τελικά η τελευταία πουλήθηκε ,έγινε λάθος συγγνώμη ,την είχε "κλείσει" ο προηγούμενος πωλητής&δεν ενημέρωσε την αποθήκη...κτλ " ,αλλά
εγω φυσικά και την πηρα (s10 46") στα 600Ε με σετ καθαρισμού και παράδωση στο σπίτι μου...

Με γεια σου πατριώτη (κι εγώ από Βόλο είμαι, αλλά ερωτεύτηκα Ξανθιώτισσα :handkiss: )... Και πάλι το deal είναι πολύ καλό εάν όντως έπαιζε DVD, αρκεί να μην το είχαν πολλές ώρες ξεχασμένο με κάποιο DVD-menu, ώστε να σου δημιουργήσει φαινόμενα IR... Κατά τ' άλλα γλύτωσες μάλλον και το στρώσιμο.
Απλά τσέκαρε εάν είναι ρυθμισμένη για λειτουργία σε κατάστημα (βλ. σελ. 12 & 13 του ελληνικού user-manual) και εάν είναι άλλαξε το σε οικιακή χρήση...
Καλές θεάσεις :popcorn: και καλορίζικη!!!

"για να κλείσω την "παρουσία μου" στο thread να αναφέρω πραγματάκια που παρατήρησα με την πρώτη ματια:"

Ελπίζω να κλείσεις την παρουσία σου σε αυτό το νήμα που είναι για την U10 και να την κάνεις πολύ συχνή στο αντίστοιχο της S10... Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις όλων μας, είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε τις τηλεοράσεις μας ακόμα καλύτερα... Η ισχύς εν τη ενώσει... :gossip:
Και πάλι καλορίζικη και καλες θεάσεις!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

1. Οι Plasma κατά κανόνα, όπως προανέφεραν και ο Κώστας και ο Χρήστος, μετρώνται με windowed πατερνάκια, καθώς όπως διαπίστωσες και ο ίδιος, οι μετρήσεις εκεί είναι πιο κοντά σε αυτό που θα δούμε με πραγματικό περιεχόμενο video.

2. Βεβαίως, πολύ καλά έκανες και μέτρησες και με full field, μια και αν θυμάμαι καλά, στόχος σου ήταν να "ξεβρακώσεις" την τηλεόραση... ;)

3. Το ακόλουθο όμως εδάφιο, δεν μπορώ να κρύψω πως με προβληματίζει:
Αν και δυστυχώς δεν διαθέτω μετρητικά όργανα, πάραυτα, μία τέτοια διαφορά είναι ορατή με το μάτι.

1. Δεν το γνώριζα αυτό Γιάννη μου, συνηθισμένος βλέπεις τόσα χρόνια από τις μετρήσεις στους προβολείς, όπου το φως είναι φως και δεν έχει καμία απολύτως διαφορά στο να μετράς full field ή windowed πατερνάκια. Αναφέρομαι φυσικά σε προβολείς χωρίς καθόλου ίριδα ή με σταθερή ίριδα, γιατί στους προβολείς που κάνουν χρήση δυναμικής ίριδας αλλάζουν τα δεδομένα.

Πάντως, διατηρώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο οι μετρήσεις που παίρνουμε από τα windowed πατερνάκια, είναι πιο κοντά σε αυτό που θα δούμε σε πραγματικό περιεχόμενο video. Είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα:

Αντίστοιχα λοιπόν, στο gamma παρατηρείται το φαινόμενο η καμπύλη φωτεινότητας και τα σχεδιαγράμματα του gamma να εξομαλύνονται σε μεγάλο βαθμό στα windowed πατερνάκια, ενώ αντίθετα να παίρνουν τρελές τιμές στα πατερνάκια full field!

Το κακό όμως είναι ότι η U10 δεν φαίνεται να υιοθετεί στη πράξη (δηλαδή όταν παίζει οποιοδήποτε υλικό, είτε film είτε video), τις φωτεινότητες του λευκού που παρουσιάζει στα πατερνάκια αναφοράς, είτε στα full field είτε στα windowed, αλλά άλλες ενδιάμεσες και διαφορετικές τιμές! Που κυμαίνονται ανάμεσα στις τιμές που μετράει το φωτόμετρο στα πατερνάκια αναφοράς.

Για να σου δώσω ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Με το cinema mode εντελώς απείραχτο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η Panasonic έδινε 139 lux φωτεινότητα στο 100% φωτεινότητα full field πατερνάκι αναφοράς.

Με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, στο windowed πατερνάκι 100% φωτεινότητα, έδινε 197 lux, δηλαδή 42% αύξηση της φωτεινότητας.

Με τις ίδιες όμως ακριβώς ρυθμίσεις πάλι, σε ένα συγκεκριμένο ενδεικτικό καρέ από το Einsfestival HD, έδινε 174 lux φωτεινότητα στο λευκό της! Δηλαδή μια ενδιάμεση τιμή, ούτε τη μέγιστη δηλαδή από τα windowed πατερνάκια, αλλά ούτε και την ελάχιστη από τα full field! Έκανα μετρήσεις φωτεινότητας του λευκού και σε άλλα καρέ από τα δορυφορικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας και όλα μου επιβεβαίωσαν το ίδιο πράγμα: όσο μεγαλώνει η επιφάνεια του λευκού που καλείται να απεικονίσει η U10, τόσο μειώνει την φωτεινότητά της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα πατερνάκια αναφοράς.

Το συγκεκριμένο ενδεικτικό καρέ από το EinsfestivalHD στο οποίο αναφέρομαι Γιάννη, είναι αυτό της πρώτης φωτό. Όπως βλέπεις είναι ένα μεσαίο-φωτεινό πλάνο που βγαίνει βεβαίως πιο σκοτεινό από την πραγματικότητα, μια και η Sony A100 το έχει τραβήξει με υποέκθεση. Οι έξι λευκοί κύκλοι στο κέντρο της φωτό, είναι έξτρα γραφικά από υπολογιστή και είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι κωδικοποιημένοι με τσίτα λευκό στο digital 255, άρα λοιπόν θα μας δώσουν την μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να μας δώσει το λευκό μας στο συγκεκριμένο καρέ. Άλλωστε αν πάρεις τη συγκεκριμένη φωτό και τη ρίξεις στο Photoshop, εύκολα θα διαπιστώσεις από το info ότι όντως οι λευκοί κύκλοι είναι κωδικοποιημένοι στο digital 255, δηλαδή τσίτα λευκό.

Στο συγκεκριμένο καρέ λοιπόν, η δική μου τουλάχιστον U10 έδινε 174 lux φωτεινότητα στους λευκούς κύκλους, που είναι μια τιμή ουσιαστικά στο μέσον σχεδόν της απόστασης, ανάμεσα στα 139 lux φωτεινότητα που έδινε το πατερνάκι 100% φωτεινότητα full field, και τα 197 lux φωτεινότητα που έδινε το windowed πατερνάκι 100%.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στη δεύτερη φωτό που σου βάζω, όπου αν θυμάμαι καλά έπαιρνα γύρω στα 172 lux φωτεινότητα και πάλι φυσικά στους λευκούς κύκλους.

Όμως Γιάννη μου, εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για δύο καρέ που είναι μεσαία προς μεσαία-φωτεινά. Στα καθαρόαιμα φωτεινά έως πολύ φωτεινά πλάνα τι γίνεται;! Σου έχω βάλει και ένα τρίτο καρέ, πάλι από το EinsfestivalHD, που απεικονίζει ένα κοντινό πλάνο μιας κατάλευκης χιονισμένης πλαγιάς, στην οποία ετοιμάζεται να καρφωθεί το μπαστούνι ενός σκιέρ (πάνω αριστερά στο πλάνο). Στο συγκεκριμένο καρέ λοιπόν, η φωτεινότητα δεν ξεπέρασε πουθενά στο πάνελ τα 128 έως 129 lux, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Panasonic έγειρε ολοκληρωτικά προς την απεικόνιση που έχουν τα full field πατερνάκια.

2. Δεν είχα σκοπό αρχικά να ξεβρακώσω την Panasonic, ανυποψίαστος όπως ήμουν, βάζω το πατερνάκι-πιάνο από το AVSforum, που είναι φυσικά full field, και διαπιστώνω με τη μία, πριν καν μετρήσω με το CA813, ότι πάνω από το 70% φωτεινότητα υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με το gamma. :eek: Τα κουτάκια πάνω από το 70% φωτεινότητα και έως το 100% φωτεινότητα, είχαν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά την φωτεινότητά τους, φωνάζοντας κυριολεκτικά για πολύ προβληματικό gamma, πράγμα που επιβεβαίωσε φυσικά και το CA813.

3. Και φυσικά και είναι ορατή με το μάτι Γιάννη, στη δική μου τουλάχιστον U10 βγάζει μάτια από απόσταση. Αν λοιπόν στη δική σου δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορά στη φωτεινότητα του λευκού σου ανάμεσα σε full field και windowed πατερνάκια, τότε πραγματικά με βάζεις σε πολύ δυσοίωνες σκέψεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη δική μου... :confused:

Attachments

• White-brightness3.jpg
    White-brightness3.jpg
    71.2 KB · Views: 60
  • White-brightness1.jpg
    White-brightness1.jpg
    74.7 KB · Views: 55
  • White-brightness2.jpg
    White-brightness2.jpg
    20.7 KB · Views: 55

Για δέστε και σε αυτό το test....

Καταρχην αυτο ειναι το Αμερικανικο μοντελο , κατα δευτερον η τιμη 36 cd/m2 που αναφερουν ειναι σιγουρα λαθος , ουτε πλασμα δεκαετιας δεν δινει τοσο χαμηλη τιμη...

απο την στιγμή που θα κυκλοφορήσει η U20 λογικά μήν περιμένεις κάποια μείωση τιμής....
ίσως σε κάποιο μαγαζί αν μείνει καμιά ξεχασμένη άλλα και πάλι, λόγω ήδη χαμηλής τιμής όλες εξαφανίζονται!

Καταρχην αυτο ειναι το Αμερικανικο μοντελο , κατα δευτερον η τιμη 36 cd/m2 που αναφερουν ειναι σιγουρα λαθος , ουτε πλασμα δεκαετιας δεν δινει τοσο χαμηλη τιμη...

Υποθέτω πως ο φίλος peteraeolos, επανέφερε το συγκεκριμένο test, λόγω της μέτρησης του λευκού σε full field και διαφόρου μεγέθους windowed πατερνάκια κι όχι για την απόλυτη τιμή του λευκού. Αλλά μια και τα αμερικάνικα μοντέλα φοράνε διαφορετικούς οδηγούς του πάνελ από τα ευρωπαϊκά, δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για την ευρωπαϊκή U10...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

2. Δεν είχα σκοπό αρχικά να ξεβρακώσω την Panasonic, ανυποψίαστος όπως ήμουν, βάζω το πατερνάκι-πιάνο από το AVSforum, που είναι φυσικά full field, και διαπιστώνω με τη μία, πριν καν μετρήσω με το CA813, ότι πάνω από το 70% φωτεινότητα υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με το gamma. :eek: Τα κουτάκια πάνω από το 70% φωτεινότητα και έως το 100% φωτεινότητα, είχαν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά την φωτεινότητά τους, φωνάζοντας κυριολεκτικά για πολύ προβληματικό gamma, πράγμα που επιβεβαίωσε φυσικά και το CA813.

3. Και φυσικά και είναι ορατή με το μάτι Γιάννη, στη δική μου τουλάχιστον U10 βγάζει μάτια από απόσταση. Αν λοιπόν στη δική σου δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορά στη φωτεινότητα του λευκού σου ανάμεσα σε full field και windowed πατερνάκια, τότε πραγματικά με βάζεις σε πολύ δυσοίωνες σκέψεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη δική μου... :confused:

Mέσα στο ΣΚ, ασχολήθηκα λίγο, για άλλη μια φορά με την προβολή των σχετικών patterns του AVS όπως και του DVE και δεν αλλάζει κάτι στα συμπεράσματα που έχω αναφέρει σε προηγούμενο post για τη συμπεριφορά της δικιάς μου U10, φίλε Παναγιώτη: αντιληπτή με το μάτι διαφορά στην φωτεινότητα του λευκού μεταξύ windowed και full field καρτέλας, διαπιστώνω μόνο στο dynamic mode ή με την εξοικονόμιση ενέργειας στο on. Μάλιστα, παρατηρείται και το φαινόμενο που αναφέρεις στο 2. όπως και το εξής: αν είναι ανοιχτό το μενού της τηλεόρασης, μπορείς να παρατηρήσεις τη φωτεινότητά του να μεταβάλλεται, αναλόγως του περιεχομένου της εικόνας που προβάλλεται πίσω του (σου θυμίζει μήπως κάποιους προβολείς CRT; :D ).

Σε default normal ή cinema mode όμως, ή με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ προς το παρόν (η οξύτητα έχει πάει στο 3 στο μεταξύ, αν καθόμουν πιο κοντά ή ήταν η 50άρα θα το είχα πάει στο 0), δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα... Δεν αποκλείω να υπάρχει κάποια διαφορά και πάλι, αλλά χρειάζεται όργανο για να το επιβεβαιώσεις, το μάτι δεν μπορεί να αποφασίσει αν βλέπει κάτι ελάχιστο ή είναι ιδέα του...

Λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαζόμενα προβληματικά εικονοστοιχεία που εμφανίζει το πάνελ σου, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως μάλλον υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας (το ίδιο το πάνελ ή κάποια από τις πλακέτες με τα ολοκληρωμένα οδήγησης) στο να λειτουργήσει η τηλεόρασή σου στο 100% των δυνατοτήτων της και ίσως γι' αυτό εμφανίζονται αυτές οι κραυγαλέες διαφορές στις μετρήσεις του λευκού.

Όπως καταλαβαίνεις, θα χρειαστεί να μετρήσεις ξανά, στο κομμάτι αντικατάστασης (σαν πολύ δεν το αργήσανε; )... :ernaehrung004: