Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

προσωπική μου άποψη, καμία tv με usb που να αναπαράγει avi και mkv δεν έχει φθάσει ακόμα στο επίπεδο να αντικαταστήσει ένα media player.
Ο δικός μου συνδυασμός, 42U10 & Xtreamer θέλω να πιστεύω ότι είναι άριστος, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μία tv που να υποστηρίζει όλα αυτά που δίνει το xtreamer (απο internet tv μέχρι wireless) κοστίζει πάνω απο 1000-1200+ χωρίς να υπολογίζουμε και τον εξωτερικό σκληρό!

Aπό την άλλη βέβαια, όποια τηλεόραση διαθέτει δέκτη mpeg4 διαθέτει ήδη έναν επεξεργαστή για FullHD h.264 decoding, οπότε η αναπαραγωγή ματρόσκας είναι απλώς υπόθεση μερικών γραμμών κώδικα και μιας διεπαφής USB...

Δυστυχώς όμως, κατασκευαστές όπως η Sony και η Panasonic, καθώς διαθέτουν συμφέροντα κατά Hollywood μεριά, μόνο αν δουν τις πωλήσεις τους να καταρρακώνονται θα το πάρουν απόφαση να ενεργοποιήσουν τέτοιες δυνατότητες στις τηλεοράσεις τους...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Τι διαφορα σε καταναλωση εχει η U10 με την 651 samsung?

Περί κατανάλωσης...η πραγματικότητα...

Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

Από κει και πέρα υπάρχουν δύο σταθερές, η τιμή της KWh στα 0,11 και οι 3.500 ώρες λειτουργίας ανά έτος (με το υπερβολικό 10 ώρες την ημέρα), οπότε για να βγει το κόστος αρκεί:

Κατανάλωση (W) X 3,500 (h) = A (KWh) X 0,11 = Κόστος χρήσης ανά έτος ( )

Το παράδειγμα δείχνει ότι τα περί.... 'θα καταλάβεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ τι σημαίνει plasma' .....που λέγονται στην τύχη και χωρίς τεκμηριώμενο υπολογισμό είναι υπερβολικά, δεν νομίζω να δείχνει ότι οι plasma καίνε τα άντερά τους....ακόμα και με διπλάσια κατανάλωση, όπως το παράδειγμα.

...τεσπα, ας ελπίσω ότι μετά τις διευκρινήσεις θα γίνει κατανοητό.

Δηλαδή η κατανάλωση των plasma αγγίζει το ιλιγγιώδες κόστος των 10 λεπτών την ημέρα σε σχέση με τις LCD????
Ε, τότε έχουν δίκιο τα παλληκάρια στα μαγαζιά!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Και αυτό:

radio.jpg

καίει λιγότερο ρεύμα από αυτό:

model-d-2_48.jpg

:D :flipout: :D

Κι εμένα δεν με απασχολεί καθόλου το ρεύμα που καταναλώνει η kurο μου. Το νέο μου σύστημα όμως καίει λίγο ρεύμα παραπάνω....... :D

attachment.php

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κι εμένα δεν με απασχολεί καθόλου το ρεύμα που καταναλώνει η kurο μου. Το νέο μου σύστημα όμως καίει λίγο ρεύμα παραπάνω....... :D

attachment.php

:flipout: :flipout: :flipout:

Κώστα, οι γείτονες κυκλοφορούν με ωτασπίδες???

:flipout: :flipout: :flipout:

Γεια σας παιδια,
λιγο off,αλλα εχω ενα προβληματακι.Πηρα ενα xtremer (media player),παιζει μια χαρα αλλα δεν εχω ηχο.Θελει η TV καμια αναβαθμιση για τις θυρες HDMI?Tο συνδεσα σε μια philips Lcd και ειχε ηχο κανονικα.Ξερει κανεις κατι που μπορει να βοηθησει?

Άρχισαν τα προβλήματα;

Αφού ήρθε σήμερα και η 50άρα U10, είπα να ψάξω λίγο την 42άρα χωρίς Zoom x 3, και είδα αυτό:

http://img2.pict.com/f6/69/aa/3095829/0/800/panasonic42u10error.jpg

Στα 3 από τα 4 ψηφιακά και σε 3-4 αναλογικά. Είπα μήπως φταίει η κεραία και έκανα δοκιμές-αλλαγές με την 50άρα αλλά η 42άρα το κάνει ενώ η 50άρα όχι...
Φυσικά πάμε για επιστροφή και βλέπουμε... κρίμα...

Last edited:
ηρέμησε, μια χαρά είναι η τηλεόρασή σου... απενεργοποίησε απλα το overscan....(ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ --> ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ)

ηρέμησε, μια χαρά είναι η τηλεόρασή σου... απενεργοποίησε απλα το overscan....(ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ --> ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΡΩΣΗΣ)
φίλε sfortis,
δεν μπορείς να φανταστείς από τί στεναχώρια και ταλαιπωρία με γλύτωσες!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πράγματι έδειχνε off, το έκανα on και διορθώθηκε. (έκανα δοκιμή και στην 50άρα, που ήταν ήδη στο on και έδειχνε σωστά..., ενώ στο off έκανε κι'αυτή το ίδιο).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

φίλε sfortis,
δεν μπορείς να φανταστείς από τί στεναχώρια και ταλαιπωρία με γλύτωσες!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πράγματι έδειχνε off, το έκανα on και διορθώθηκε. (έκανα δοκιμή και στην 50άρα, που ήταν ήδη στο on και έδειχνε σωστά..., ενώ στο off έκανε κι'αυτή το ίδιο).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

:a0210::a0210: