Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό που χαμηλώνει η φωτεινότητα είναι λειτουργία της τηλεόρασης όταν αντιλαμβάνεται στάσιμη εικόνα για πολύ ώρα, για να προλάβει τα χειρότερα (βλ. burn-in)

Ναι αλλα πως καταλαβαινει την στασιμη εικονα ακομα και ανα η τηλεοραση ειναι κλειστη? Επειδη αυτο που περιγραφω γινεται αμααφησω την τηλεροαση κλειστη με στασιμη εικονα για πλου ωρα. Ποτε δεν την εχω αφησει ανοικτη με στασιμη εικονα.

Τηλεοπτικο σημα δεν εχω, γιατι δεν την εχω συνδεσει με κεραια, αρα η μονη λυση ειναι να την κλεινω απο το κουμπι...

Στην δική σου περίπτωση, το χαμήλωμα της φωτεινότητας γίνεται από την πηγή, αλλά και η ίδια η τηλεόραση διαθέτει έναν παρεμφερή μηχανισμό σε περίπτωση που την ξεχάσεις ανοιχτή.

Αφού δεν έχεις κεραία συνδεδεμένη, αν την γυρίσεις στα χιόνια του αναλογικού τηλεοπτικού, μετά από 5 λεπτά ρίχνει τη φωτεινότητα και μετά από άλλα 5 λεπτά σβήνει από μόνη της...

Τοσο καιρο παντως που την εχω την οθονη δηλαδη 4-5 μηνες περιπου εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος.

Τωρα θελω να μαζεψω να παρω και μια για το εξοχικο. Να παρω αλλη μια ιδια, ή να κοιταξω σε κανα αλλο μοντελο.

Ομολογουμενος ομως στο εξοχικο ια την θελω πιο πολυ για gaming, και σκεφτομαι πως ειναι αμαρτια να κανω παλι στρωσιμο σε πλασμα.

Ισως να περνα καμμια lcd budget 42-46" εως 600 ευρω?

Υπαρχει καμια καλη προταση?

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Ψάχνω την P42U10E αλλά από διαθεσιμότητα μόνο εκθεσιακά κομμάτια......Αύριο περιμένω απαντήσεις από Mediamarkt Multirama Public....

μια ακόμα ερώτηση....ποια διαφορά έχει η P42U10E με το ίδιο μοντέλο χωρίς το Ε ?

Τοσο καιρο παντως που την εχω την οθονη δηλαδη 4-5 μηνες περιπου εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος.

Τωρα θελω να μαζεψω να παρω και μια για το εξοχικο. Να παρω αλλη μια ιδια, ή να κοιταξω σε κανα αλλο μοντελο.

Ομολογουμενος ομως στο εξοχικο ια την θελω πιο πολυ για gaming, και σκεφτομαι πως ειναι αμαρτια να κανω παλι στρωσιμο σε πλασμα.

Ισως να περνα καμμια lcd budget 42-46" εως 600 ευρω?

Υπαρχει καμια καλη προταση?

Kαλύτερα τότε να ανοίξεις ένα νέο νήμα εδώ, φίλε therock003, όπου θα το δουν περισσότεροι και θα έχεις αντίστοιχα περισσότερες προτάσεις... -bye-

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Ψάχνω την P42U10E αλλά από διαθεσιμότητα μόνο εκθεσιακά κομμάτια......Αύριο περιμένω απαντήσεις από Mediamarkt Multirama Public....

μια ακόμα ερώτηση....ποια διαφορά έχει η P42U10E με το ίδιο μοντέλο χωρίς το Ε ?

Καλώς όρισες στη παρέα μας, φίλε Greekfragma !!! -bye-

Δεν υπάρχει U10 σκέτη στην ευρωπαϊκή αγορά. Με Β είναι το μοντέλο της αγγλικής αγοράς και με Ε της υπόλοιπης Ευρώπης...

Last edited:
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τη διευκρίνηση του γράμματος.:ernaehrung004:

νεώτερα από αύριο και ελπίζω να την βρω γιατί η οθόνη είναι απίστευτη για τα λεφτά της:music-smiley-005:

Έχει ξαναγράφτεί?
Την έχω συνδέσει με δορυφορικό και hdmi καλώδιο, αλλά όταν ανοίγω το δέκτη δε γυρνάει από μόνη της στο hdmi1?
Υπάρχει αυτή η λειτουργία?

Mέσω του Hotel Mode (βλ. post #3 στο παρόν νήμα, ήτοι U10τέφτερο :D ), μπορείς να επιλέξεις όποτε ανοίγει η τηλεόραση, να τοποθετείται σε κάποια είσοδο, αντί για τηλεοπτικό...

Καλησπέρα. Βάλε και εμένα στους κατόχους TX-50U10.

Έχω μισή ώρα που την άνοιξα και ουααααααααααα ουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!! Τέρας!!!!

Σε πρώτη φάση το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να δω τα ψηφιακά κανάλια που είναι και αναλογικά. Δλδ τα ψηφιακά της ΕΡΤ και τα κυπριακά μπορώ να τα δω όταν είμαι στα ψηφιακά κανάλια. Αλλά MEGA κτλ όχι. Μου λέει ότι δεν έχει εικόνα. Όταν γυρνάω στα αναλογικά τότε μπορώ να δω τα πάντα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά η παλιά Tv ήταν συν δεμένη με ενισχυτή. Αυτά για αρχή.

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε. Μην ρωτήσετε τι έκανα, δεν κατάλαβα :ADFADF1:

Μόλις επέστρεψε και η δικιά μου U10 απο Αθήνα, απο το service της Intertech άλλα δυστυχώς δεν πρόλαβα να χαρώ....
Πρίν κάν την ανοίξω απο το κουτί της, βλέπω πάνω στο παραστατικό να αναφέρονται "μικρές εκδορές", ανοίγω το κουτί και βλέπω μικρές μικρές γρατζουνιές στα σημεία που εφάπτεται το φελιζόλ στο πάνω μέρος :furious3:
Τηλεφωνώ απευθείας στην intertech, μου δίνουν τον τεχνικό και τον ρωτάω τον άνθρωπο γιατί και πώς....η απάντηση ότι έτσι ήρθε και ότι αυτά τα σημειώνουν με το που φτάνει η τηλεόραση, οπότε παρόλο που την είχα αμπαλάρει καλύτερα κι απο το εργοστάσιο, ας είναι καλά απ'ότι μου είπε η μεταφορική που την έκανε την δουλειά!
Καινούρια τηλεόραση ρε παιδιά, δίκιο έχετε μου λέει άλλα που να το βρείτε! Και εκεί τελειώνει η συζήτηση μας......Να εύχεσται όσοι είστε εκτός Αθηνών να μήν πάθει κάτι και πρέπει να ταξιδέψει!!!!Ούφ!

Συνεχίζω με προβληματάκια.

Όταν είμαι στα ψηφιακά κανάλια έχω σήμα μόνο σε 5-6 κανάλια. Επίσης ανά τακτά διαστήματα εκεί που παίζει μου βγάζει το μήνυμα ''χωρίς εικόνα'' και στρώνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Στα αναλογικά κανάλια μπορώ να πω ότι πιάνω περισσότερα και από την παλιά μου τηλεόραση χωρίς καμιά διακοπή. Συνεχίζω κανονικά και εγώ το στρώσιμο με όλες τις ρυθμίσεις στο 50% και ζουμ 1.

Τι μπορεί να συμβαίνει?

Το "χωρίς εικόνα" οφείλεται στην αναμετάδοση και όχι στην τηλεόραση σου. Να υποθέσω ότι είσαι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης..

Όταν λές ότι έχεις σήμα σε 5-6 κανάλια τι εννοείς; Τα ψηφιακά της Digea είναι 8 (αν δεν κάνω λάθος) και της ΕΡΤ 3.

Βρίσκομαι στην Βέροια, δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό. Υπάρχει περίπτωση να το διόρθωση αυτό η Digea.

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μόνο 8 κανάλια ψηφιακά. Κάθε μέρα μαθαίνεις. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Με χίλια ζόρια κρατιέμαι να μην βάλω να δω καμιά ταινία. Αλλά μάλλον σήμερα λέω να δω και κανένα Blue ray. Μαζί με την TX-P50U10 πήρα και BD-60.

Αν φοβάσαι τόσο πολύ ώστε να μήν βλέπεις ταινίες, τότε πολύ απλά διάλεξε μία ταινία με φορμά 16:9 - θα τις δείς και ώς 1,78:1 (οι full hd ταινίες με ανάλυση 1920*1080 αυτό το φορμά βγάζουν)
Αν έχεις και κάποιο media player μπορείς να δείς οποιοδήποτε αρχείο κατέχεις νόμιμα :flipout: και χωρίς μαύρες μπάρες, αν και εφόσον διαιρώντας την ανάλυση των δύο πλευρών σου βγάζει αποτέλεσμα 1,78 (πχ 624 / 352 = 1.77272727)

Προσωπικά, μόλις την είχα στήσει και αφού ασχολήθηκα για περίπου ένα 45λεπτο με αυτόματους συντονισμούς, ταξινομήσεις και έλεγχο ότι λειτουργούν τα πάντα, έβαλα να δω ταινία σε 2,35:1 χωρίς ζουμ... :D

Mετά την προβολή της ταινίας, θα υπάρχει image retention από τις μπάρες (για την ακρίβεια, από το κάδρο της ταινίας ;) ), το οποίο είναι φυσιολογικό και με το πολύ 10 λεπτά τηλεοπτικού στη συνέχεια, θα ξεπλυθεί τελείως...

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά φαντάζομαι πως ναι, αν βάλεις το Ηotel Mode σε Off... ;)

Προσοχή, να μην κλειδώσεις το τηλεκοντρόλ, όπως λέει και στο link...

Μάγκες sos.
Μέχρι χθες έβλεπα ταινίες στην τηλεόραση συνδέοντας την στο laptop με hdmi σε hdmi.
Σήμερα όταν βάζω το καλώδιο στο laptop,αν και ακούγεται το μπιπ που κάνει κάθε φορά που συνδέεται εξωτερική συσκευή,η τηλεόραση δεν εμφανίζεται στον πίνακα ελέγχου.

Τι μπορεί να συμβαίνει;