Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
Πολύ αποκαλυπτικά τα video σου... :grinning-smiley-043

Πάντα ήταν η βασική μου απορία σχετικά με τις πλάσμα: αυτή η ξεπλυμένη εικόνα που βλέπουμε στα καταστήματα, πόσο βελτιώνεται όταν παίζει στο σπίτι.
Σίγουρα η εικόνα των πλάσμα σε σκοτεινό χώρο είναι τέλεια (το έχω δει), όπως και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε κανονικό φωτισμό όμως δεν ξέρω τι γίνεται...

[Ξέρω, με την απορία θα μείνω - το να αγοράσω πλάσμα μου φαίνεται αυτή την στιγμή απίθανο... :flipout:]

Ημουν προχθές στο mediamarkt στην Κηφισίας και είχαν στήσει μια U10 δίπλα σε μια S10. Πήρα το τηλεκοντρόλ και ρύθμισα και τις δύο στο "κανονική" για να κάνω μια πρόχειρη σύγκριση. Η U10 ήταν απογοητευτική. Δεν είχα ξαναδεί πλάσμα να υποφέρει τόσο απο τα φώτα του καταστήματος. Θολή ξεθωριασμένη εικόνα με ελάχιστη αντίθεση. Η S10 απο δίπλα το πάλευε αλλά κρατιόταν αξιοπρεπώς. Δεν ξέρω αν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το αντιανακλαστικό φίλτρο ή μήπως απλά έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι U10, πάντως αν όντως η διαφορά ήταν έργο του αντιανακλαστικού φίλτρου, προσωπικά θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στην S10.

Οσον αφορά τις "οικιακές συνθήκες", σε φίλική G10 με τον πολυέλαιο αναμμένο και 2-3 σποτ να "χτυπάνε" την TV απο ψηλά, η εικόνα ήταν μια χαρούλα. Είχα διαβάσει τόσα για τις πλάσμα και περίμενα να απογοητευτώ όμως πραγματικά η G10 σε (σχετικά ακραίες) οικιακές συνθήκες ήταν άψογη. Φυσικά δεν έχω δει U10 σε τέτοιες συνθήκες αλλά δεν έχω λόγο να μην πιστέψω όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η εικόνα είναι καλή, όπως φυσικα δεν έχω και κανέναν λόγο να μην πιστέψω όλους όσους ισχυρίζονται ότι λίγη φωτεινότητα παραπάνω την χρειαζόταν το σετ.

είδες καλύτερη κίνηση "ειδικά στο κινούμενο κείμενο" στην LCD?

δεν υπάρχει καμία σχέση, στις LCD απλά δεν διαβάζεις κινούμενο κείμενο!

Πιστεύω λίγο μηδενιστική η τοποθέτηση.
Δεν νομίζω ας πούμε να έχεις πρόβλημα να διαβάσεις κινούμενο κείμενο σε μια Β750. Το συμπέρασμα είναι κατα την γνώμη μου ότι αν η τσέπη δεν σου επιτρέπει πολλά ανοίγματα και θες να αγοράσεις ένα σετ με καλή κίνηση, τότε οι πλάσμα είναι μονόδρομος.

Και ποιος σου ειπε οτι μας ενδιαφερει η "θεση" σου?

Και που καθησα να σου απαντησω λαθος μου ηταν..."don't feed the trolls" που λενε και στα ξενα fora...-bye-

Τελικά ο Ζαμπούνης έχει μπει σε αυτό το account...

Last edited:
Ποιος είναι ο Ζαμπούνης; Με αυτό το όνομα, κάτι βιβλία βγάζει. Συγγραφέας είναι; (Δεν βλέπω την σχέση... :nounder:)

Ημουν προχθές στο mediamarkt στην Κηφισίας και είχαν στήσει μια U10 δίπλα σε μια S10. Πήρα το τηλεκοντρόλ και ρύθμισα και τις δύο στο "κανονική" για να κάνω μια πρόχειρη σύγκριση. Η U10 ήταν απογοητευτική. Δεν είχα ξαναδεί πλάσμα να υποφέρει τόσο απο τα φώτα του καταστήματος. Θολή ξεθωριασμένη εικόνα με ελάχιστη αντίθεση. Η S10 απο δίπλα το πάλευε αλλά κρατιόταν αξιοπρεπώς. Δεν ξέρω αν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το αντιανακλαστικό φίλτρο ή μήπως απλά έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι U10, πάντως αν όντως η διαφορά ήταν έργο του αντιανακλαστικού φίλτρου, προσωπικά θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στην S10.

Οσον αφορά τις "οικιακές συνθήκες", σε φίλική G10 με τον πολυέλαιο αναμμένο και 2-3 σποτ να "χτυπάνε" την TV απο ψηλά, η εικόνα ήταν μια χαρούλα. Είχα διαβάσει τόσα για τις πλάσμα και περίμενα να απογοητευτώ όμως πραγματικά η G10 σε (σχετικά ακραίες) οικιακές συνθήκες ήταν άψογη. Φυσικά δεν έχω δει U10 σε τέτοιες συνθήκες αλλά δεν έχω λόγο να μην πιστέψω όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η εικόνα είναι καλή, όπως φυσικα δεν έχω και κανέναν λόγο να μην πιστέψω όλους όσους ισχυρίζονται ότι λίγη φωτεινότητα παραπάνω την χρειαζόταν το σετ.

Πιστεύω λίγο μηδενιστική η τοποθέτηση.
Δεν νομίζω ας πούμε να έχεις πρόβλημα να διαβάσεις κινούμενο κείμενο σε μια Β750. Το συμπέρασμα είναι κατα την γνώμη μου ότι αν η τσέπη δεν σου επιτρέπει πολλά ανοίγματα και θες να αγοράσεις ένα σετ με καλή κίνηση, τότε οι πλάσμα είναι μονόδρομος.

Τελικά ο Ζαμπούνης έχει μπει σε αυτό το account...

στα saturn είδα και την U10 και την G10 κάτω απο ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με τις ρυθμίσεις σε normal και δεν μπόρεσα να διακρίνω διαφορές ...ήταν και οι δύο ακριβώς τα ίδια χάλια!

γιαυτό πήρα την U10 η οποία στο τραπέζι της τηλεόρασης σπίτι μου μεταμορφώθηκε.

όσο αφορά την κίνηση ,οτιδήποτε τεχνάσματα τύπου black frame, 200hz, LEDκτλ να εφαρμοσει μια LCD πανω απο 500-600γραμμούλες σε 1080p δεν θα πάρεις στην πιο ακριβή LCD.

Στην πιο φτηνή πλάσμα του thread θα πάρεις 900 πεντακάθαρες. Καλα, για να μη μιλήσω σε παιχνίδια όπου πρέπει να είσαι στραβός για να μην καταλάβεις την τεράστια διαφορά σε κίνηση.

Συμφωνώ. Αλλά βλέπω σε αντιπαράθεση τις τηλεοράσεις και μόνο στην plasma βλέπω πχ στα λευκά ένα έιδος noise σαν ελαφρύ τηλεοπτικό χιονάκι. Εκτός αν αυτό δεν είναι pwm noise.

Και εντελώς φιλικά δεν είμαι πωλητής ούτε και κατασκευαστής. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα και δεν έχω στεγανά, ίσα ίσα ζηλεύω τους κατόχους kuro και σε φίλο πρότεινα να πάρει g10 και όχι lcd. Άλλωστε γιαυτό αγόρασα και τη συγκεκριμένη θεωρώντας τη ως value for money. Και πιθανώς την καινούργια χρονιά αν η panasonic βγάλει κάτι που να πλησιάζει την kuro να είμαι από τους πρώτους που θα την πάρει. Αλλά η συγκεκριμένη τηλεόραση η u10 έχει κάποια μειονεκτήματα (στα δικά μου μάτια) που με χαλάνε αρκετά. Αυτά καταδεικνύω.

Τώρα ο καθένας όπως τα βλέπει -bye-

Για να μην κανω αναφορα σε ολα τα ποστ σου , απλα συμφωνω απολυτα με τα συμπερασματα σου.
:grinning-smiley-043

Οσον αφορα τωρα τους κυλιομενους , η 650 και η U10 τους δειχνουν ακριβως το ιδιο ... δηλαδη διαβαζονται μεν αλλα δυσκολα δε.....

Δε νομιζω οτι πηραμε την τηλεοραση καποιοι για να λεμε τι τηλεορασαρα ειναι ετσι?
Αλλωστε σε αυτα τα χρηματα 50αρα δεν υπαρχει καλυτερη , ενω γενικα , βαζει κατω αρκετες ακριβοτερες της lcd.
Σε HD εχει εξαιρετικη φυσικοτητα και ευκρινεια
Στα SD σηματα εχει θεματακια , αλλα σιγουρα ειναι αξιοπρεπης ...
Στα παιχνιδια τωρα ... πειτε τη γυναικα μου ανωμαλη , αλλα στην 650 παιζει uncharted αυτη τη στιγμη (ισως και να ειναι βεβαια αφου με παντρευτηκε!)
-bye-

Last edited:
ναι όντως έχουν βελτιωθεί...για τιν 750 βέβαια δεν αναφέρει πόσες γραμμές πήρε.

Isokratis said:
Δε νομιζω οτι πηραμε την τηλεοραση καποιοι για να λεμε τι τηλεορασαρα ειναι ετσι?
Αλλωστε σε αυτα τα χρηματα 50αρα δεν υπαρχει καλυτερη , ενω γενικα , βαζει κατω αρκετες ακριβοτερες της lcd.
Σε HD εχει εξαιρετικη φυσικοτητα και ευκρινεια

Νομιζω οτι εχεις βαλει το θεμα σε σωστη διασταση....

Last edited:
τα καναλια της digea πως κατεβαινουν?εχω ηχο αλλα οχι εικονα.ειναι mpeg4 δεν ειναι?

.....................................................................
Αλλωστε σε αυτα τα χρηματα 50αρα δεν υπαρχει καλυτερη .....................................................................

Διαφωνώ!

Η Samsung PS50B550 είναι καλύτερη.:ernaehrung004:

Διαφωνώ!

Σε SD μαλλον εχεις δικιο αν και δν εχω δει προσωπικα την 550
Θεωρειται παντως πως οι panasonic σε πλασμα εχουν καλυτερο φωσφορο...
-bye-

E και?
Τι κερδίζεις από αυτό?

ουσιαστικα ανυπαρκτο image retention συνεπως σχεδον απιθανο να παθεις καψιμο ...
Τωρα αν με ρωτας προσωπικα , αν η 550 ειναι ισαξια της δικης μου 650 (ασε που μπορει να ειναι και καλυτερη) , τοτε ισως κακως δεν την επελεξα...
Αλλωστε οπως εχει ειπωθει , δεν αγοραζουμε τηλεοραση για μια ζωη...

Κατι που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι τα μενου της μενουν στατικα...
Στην Β650 παρα το οτι ειναι lcd , ολες οι ενδειξεις , αν μεινουν στην οθονη , μετακινουνται
-bye-

Διαφωνώ!

Μετά από 1 μήνα με αυτή την TV μπορώ επιτέλους να πω τις εμπειρίες μου.

1. Τα μαύρα της είναι εξαιρετικά. Η ανάλυση απίστευτη και το scaling του τηλεοτικού προγράμματος απ τα καλύτερα που μπορούν να γίνουν σε TV.QUOTE

Κι εδω καποιος με την πλασμα 650 , που μαλλον επιβεβαιωνει αυτο που λες και υποθετω πως ειναι μια υπεροχη της samsung σε αυτον τον τομεα και οχι τα ματια μου που κανουν πουλακια ...
:BDGBGDB55:

Επειδη το εψαχνα παλιοτερα το θεμα πχ. στο Γερμανικο CNET η S10 εχει παρει 8.7 και η Β550 8.5...

http://www.cnet.de/tests/tv/41003674/panasonic+viera+tx_p42s10e+perfektes+bild_+fairer+preis.htm
http://www.cnet.de/tests/tv/41501475/samsung+ps50b550+plasma_tv+mit+tollem+bild.htm

Στα σχολια του δοκιμαστη για την S10...exzellente Bildqualität...

Βεβαια για εμενα επαιξε ρολο και το προβλημα με το Image retention που εχουν οι Samsung plasma...

Επειδη το εψαχνα παλιοτερα το θεμα πχ. στο Γερμανικο CNET η S10 εχει παρει 8.7 και η Β550 8.5...

http://www.cnet.de/tests/tv/41003674/panasonic+viera+tx_p42s10e+perfektes+bild_+fairer+preis.htm
http://www.cnet.de/tests/tv/41501475/samsung+ps50b550+plasma_tv+mit+tollem+bild.htm

Στα σχολια του δοκιμαστη για την S10...exzellente Bildqualität...

Βεβαια για εμενα επαιξε ρολο και το προβλημα με το Image retention που εχουν οι Samsung plasma...

Και για μενα το ιδιο . Η αξιοπιστια της πανασονικ σε αυτην την τεχνολογια νομιζω ειναι η υψηλοτερη...
Απο την αλλη ομως αυτη η βαθμολογια ειναι συνολικη .
Δεν αναιρει απαραιτητα καποια σημεια που μπορει να υπερτερει η 550...
(το exzellente Bildqualität οκ αλλα η κατασκευη με αυτην την πλαστικη βαση ...)
-bye-

Last edited:
ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos.......................42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. nikos kartas...................42U10........16/12/09 (OK)
20. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)
21. integRa.........................42U10........17/12/09 (OK)
22. evanfotis.......................42U10........18/12/09 (OK)
23. basexar.........................42U10........18/12/09 (OK)
24. GoldenEye..................... 42U10........18/12/09 (OK)
25. maccent........................42U10........18/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
26. sat lover........................42U10........19/12/09 (OK)

Πάντως το hitech έχει βάλει μεγαλύτερη βαθμολογία στην samsung Β650 πλάσμα από την V10...

Μιλάμε για το HiTech που με μεγαλύτερη φωτεινότητα και χαμηλότερο μαύρο που "μέτρησε" στην G15 της έδωσε μικρότερο λόγο αντίθεσης από την U10, εγραψε πως η U10 έχει καλύτερη συμπεριφορά και ευκρίνεια στα σκοτεινά και στο τέλος τους έδωσε ακριβώς την ίδια βαθμολογία εικόνας;

Μιλάμε για το HiTech που "μέτρησε" 0,9 nits το μαύρο της V10 σε ANSI, όταν από τα νούμερα αντίθεσης που δημοσιέυσαν προκύπτει 0,057 (~0,06) nits;

:flipout: :flipout: :flipout:

Last edited: