Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Η 50αρα U10?Kατω απο χιλιαρικο εχει νομιζω.
Και οι δυο τιμες ειναι εξαιρετικες σε σχεση με αυτα που σου δινει η καθε τηλεοραση.Η τιμη της 42u10 ειναι προφανως λιγο καλυτερη ,αλλα απο την αλλη τηλεοραση δεν αγοραζεις καθε μερα οποτε αν σε δελεαζει το μεγαλυτερο μεγεθος go for it!

επειδη ειπες και για περιθωριο 4 μετρα..οτι μπορει να ειναι η αποσταση θεασης..προσωπικα αν μπορουσα να διαθεσω ακομα 300 ευρω θα πηγαινα στην 46!!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Οι DREAMBOX έχουν δυνατότητα ρύθμισης για το σήμα εξόδου από την HDMI σε 1080i/50 Hz ????

εχουν φιλε μου
multi , 60 η 50
-bye-

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Παντως και εγω Nova εχω (δεκτης Venex των 80 ευρω πλεον αφοτου χαλασε ο PACE) και δεν βλέπω τα σπασιματα που λεει ο Isokratis , πιθανολογω οτι δινει 1080i στην Panasonic οποτε τα σπασιματα ειναι λογω του upscaling του δεκτη , η Samsung επειδη ριχνει την αναλυση παλι στα 576i και μετα τα ξανακανει upscale αυτη γι'αυτο δεν εμφανιζει τιποτα...

Ο πεθερος μου στον Γερακα ειχε πολυ καλη εικονα σε αναλογικα και ψηφιακα μεσω απλης κεραιας , εκτος PIK που η εικονα ηταν μετρια απο την εκπομπη....

:chinscratch:

Για βάλτο manual forced στο 50......και δες αν υπάρχει διαφορά.

Υ.Γ.: Το έχω πει πολλές φορές και παλαιότερα, όταν μιλάμε για επίγειο τηλεοπτικό καλό είναι να δίνουμε και καμιά πληροφορία για περιοχή, εγκατάσταση, εξοπλισμό κ.λ.π.....το δορυφορικό δεν είναι επίγειο τηλεοπτικό...-bye-

Last edited:
@czoun , τα ιδια βλεπω και σε αναλογικο απο επιγεια κεραια , αλλα λογω του οτι δεν εχω καλη ληψη , δεν προσπαθησα να βγαλω συμπερασματα απο εκει ...

ο DB ειναι στα 576i / 50Hz ... θα δω τη συμπεριφορα κατα τη διαρκεια της ημερας και θα σας πω...
Εβγαλα φωτο τις 2 χωρις σημα απο το hdmi ..και εχει ενδιαφερον πως η μηχανη βλεπει τη samsung καταμαυρη kai thn panasonic γκρι...
Θα τις ανεβασω μαλλον τη δευτερα συνολικα μαζι με αλλες , αλλα εχει ενδιαφερον να δουμε καποια πραγματα ...
Τωρα οτι και να λεμε για τα θεματακια που αντιμετωπιζω εγω . αν δεν παραδεχτουμε οτι η B650 διαχειριζεται καλυτερα τα σηματα SD , τοτε ισως εγω εχω Β650 φαινομενο...
-bye-

την αγορασα χτες απο το public στα 549 euro και με δωροεπιταγη 50 euro τα οποια θα πανε για blueray.
πριν μερες μου κανε εντυπωση η διαφορα στο τηλεοπτικο σημα μεταξυ της philips 42pfl9803 και της 50U10 που ειδα σε σπιτι γνωστου ειδικα στο τηλεοπτικο σημα οπου σε αθλητικα με τα ταχεια κινηση η philips ειχε artifact κινησης στα ορια των κινουμενων δομων και μικρη θολουρα. η Panasonic εμοιαζε περισσοτερο με την crt (philips 29 matchline 100Hz) την οποια θα αντικαθιστουσε. επισης ο γνωστος μου ουτε στρωσιμο εκανε ουτε την σεβεται καθολου ολη μερα μπαλα και PS3 και δεν φαινεται burn in ουτε ζεσταινεται ιδιαιτερα ουτε υστερει μπροστα σε πολυ ακριβοτερες lcd.
το αποκορυφωμα ειναι η συγκριση σε HD υλικο της 42U10 ακομα και αστρωτη (σε σκοτεινο δωματιο παντα) με την LG 42LH5000 (στις ιδιες συνθηκες). Λογω της ανομοιογενειας στον φωτισμο του πανελ και στα ενοχλητικα σπασιματα (ευτυχως οχι τοσο συχνα) στην κινηση που κανει η LG (και των αντικινηματογραφικων 200Ηz που ολες οι κινησεις δειχνουν ψευτικες) σε γρηγορες σκηνες και στις παραμορφωσεις στα ορια των γρηγορα κινουμενων δομων ο θεατης χανει την ροη της ταινιας και μετραει artifact. αντιθετα με την panasonic τα πραγματα ειναι λιγο πιο σκοτεινα αλλα σαφως πιο ξεκουραστα και ευχαριστα στο ματι.
το ιδιο και για σημα απο PS3 οπου οσο γρηγορα και αν κινουνται τα πραγματα δεν υπαρχει η θολουρα των LCD, τα χρωματα ειναι πολυ ζωντανα (οχι ψευτικα σε σχεση με την Pfl 5604 που εβλεπα μεχρι χτες) και φυσικα με μηδενικο input lag (συγκριτικα με την philips).
για στρωσιμο εχω τηλεοπτικο σημα εναλλασωμενο ανα 30 λεπτα με τηλεοπτικο σημα θορυβου (χιονακι) και screen saver απο pc. αλλα δεν βλεπω να το αφηνω για πολυ.

Καλωσηλθες και μεγεια...-bye-

Οντως η U10 δεν εχει τα γνωστα artifacts των LCD , γι'αυτο αλλωστε εγραψα οτι οι πλασμα Panasonic φημιζονται για την κορυφαια κινηση τους...-bye-

.......................... αν δεν παραδεχτουμε οτι η B650 διαχειριζεται καλυτερα τα σηματα SD , τοτε ισως εγω εχω Β650 φαινομενο...
-bye-

Παιδιά θα συμφωνήσω με τον Isokratis, πριν λίγο ήμουν σε ένα άλλο μαγαζί και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ενώ η TV σε HD ίσως είναι η καλύτερη που έχω δει, σε SD όμως υστερεί σημαντικά σε σχέση με την 50B550.
Αχ και καθυστερεί η δικη μου να έρθει.:bigcry:

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos.......................42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)
20. integRa.........................42U10........17/12/09 (OK)
21. evanfotis.......................42U10........18/12/09 (OK)
22. basexar.........................42U10........18/12/09 (OK)
23. GoldenEye......................42U10........18/12/09 (OK)

=================================================

Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν σαν κάτοχος της 42U10 αλλά και της 46b750 που μάλιστα εδώ και ένα εικοσιτετράωρο παίζουν διπλα-δίπλα έχω να δηλώσω τα εξής.

Με το που πρωτοάνοιξα την πλάσμα μου ήρθε να την ξαναπακετάρω και να την στείλω πίσω. Πρασινίλα παντού, θαμπή εικόνα στο τηλεοπτικό, και λευκά γκρι.

Μετά από 30 ώρες ψησίματος, η πρασινίλα έχει μειωθεί στο 40% από το αρχικό, το τηλεοπτικό σαν να καθάρισε λίγο (ξεθάμπωσε) και το λευκό άρχισε να γίνεται λευκό.

Και για να προλάβω αυτούς με τη θεωρία της αυθυποβολής σας θυμίζω ότι παίζει δίπλα - δίπλα με την lcd.

Δεν ξέρω αν θα καλυτερέψει και άλλο, αλλά μέχρι στιγμής οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής ( σε σύγκριση πάντα με την lcd ).

Scaler και τηλεοπτική ευκρίνεια είτε αναλογικό είτε ψηφιακό κερδίζει η lcd (σε bluray χωρίς να μπορώ να τις δω ταυτόχρονα, πάλι έχω την αίσθηση ότι η ευκρίνεια της lcd υπερέχει).

Λευκά έχει αρκετά πιο έντονα η lcd, πιο γλυκά και ξεκούραστα η πλάσμα αφήνωντάς σου όμως την αίσθηση ότι δεν είναι λευκά.

Χρωματικά θα έλεγα πως και οι δύο τα καταφέρνουν αρκετά καλά με την πλάσμα να αποδίδει πιο λαμπρά κάποια έντονα χρώματα (πχ βαθύ κόκκινο).

Μαύρα, παρόλο που η πλάσμα έχει ένα "αέρα" και ίσως (λέω ίσως γιατί οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και πιθανώς είμαι προκατειλημένος υπέρ των πλάσμα όσο αφορά τα μαύρα) βλέπεις και κάποιες αποχρώσεις του μαύρου καλύτερα από την lcd, πάραυτα σε αφήνει με μία πικρία γιατί θα περίμενες κάτι πολύ καλύτερο.

Κίνηση, και οι δύο είναι ισάξιες με ένα προβάδισμα της lcd σε κινούμενο κείμενο.

PMW noise αρκετό και πολύ ορατό από απόσταση περίπου δυόμιση μέτρων για την πλάσμα καθώς και αρκετός θόρυβος ( από την τροφοδοσία υποθέτω ) σε έντονα φωτεινές σκηνές. Επίσης πράσινες σκιές που ακολουθούν γρήγορα αντικείμενα (πχ λευκά γράμματα με υψηλή ταχύτητα σκρολιγκ ).

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι (πχ μια λάμπα στη κουζίνα ενώ εσύ είσαι στο σαλόνι). Σε συνθήκες με φως (και μην σκεφτείτε δωμάτιο με πλαινά παράθυρα που πέφτει ο ήλιος μέσα, αλλά το φως που δίνει μια λάμπα πυρακτώσεως 150w κρεμασμένη στο ταβάνι), η κατάσταση αλλάζει τελείως και ενώ η lcd παραμένει ανεπηρέστη (θα έλεγα μάλιστα ότι τα μαύρα της καλυτερεύουν) η συγκεκριμένη πλάσμα απλώς δεν βλέπεται.

Και λέω η συγκεκριμένη γιατί σε φιλικό σπίτι με g10 ( η kuro δεν πιάνεται έτσι και αλλιώς ), δεν διαπίστωσα έντονο πρόβλημα με φώτα. Απεναντίας αν θυμάμαι καλά (και χωρίς να τις έχω δει διπλα - δίπλα ) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη τηλεόραση και στα μαυρα της και στα λευκά από την u10.

Σαφής υπεροχή της πλάσμα είναι οι γωνίες θέασης, ενώ αντίθετα στην lcd αν ξεφύγεις έστω και 30 μοίρες δεξιά η αριστερά από το απόλυτο κέντρο βλεπεις διαφορετική και αρκετά χειρότερη - ξεπλυμένη εικόνα.

Σαν τελευταίες σκέψεις θα έλεγα ότι σκέφτομαι σοβαρά την επιστροφή της και πιθανώς την αγορά είτε μιας g10, είτε μιας καλής lcd. Βέβαια είναι και ο παράγοντας τιμή στη μέση γιατί αμφότερες έχουν σχεδόν την διπλάσια τιμή από την u10.

Επίσης επειδή η εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις ανέβασα στο youtube ένα άτυπο συγκρητικό 46b750 vs 42u10 vs crt sony 14" 20ετίας.

Προσωπικά θεωρώ ότι η crt είναι η καλύτερη από όλες.

Στα βίντεο θα παρατηρήσετε flicer στην lcd και σε κάποια σημεία μια πρασινωπή φαρδιά λωρίδα στην crt. Αναγκαίος συμβιβασμός της ταχύτητας κλείστρου της βιντεοκάμερας. Στην πραγματικότητα και στα δικά μου τα μάτια flicker εχει η crt. Στην lcd παρατηρείτε σπάνια σε κάποιες σκοτεινές σκηνές και στην πλάσμα αρκετά πιο συχνά σε ανοιχτά χρώματα.

Ορίστε και τα λινκ.
part 1
www.youtube.com/watch?v=y5UdiwcPZlo

part2
www.youtube.com/watch?v=RflJCwGvleU

Στο τέλος του part2 φαίνονται και τα settings των τηλεοράσεων

Α και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό, η lcd έχει απενεργοποιημένο το dynamic dimming από το service menu αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτή την λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές.

Καλή θέαση και ελπίζω (εσάς τους ηποψήφιους αγοραστές) να σας βοήθησα λιγάκι.

-bye-

την αγορασα χτες απο το public στα 549 euro και με δωροεπιταγη 50 euro τα οποια θα πανε για blueray.
πριν μερες μου κανε εντυπωση η διαφορα στο τηλεοπτικο σημα μεταξυ της philips 42pfl9803 και της 50U10 που ειδα σε σπιτι γνωστου ειδικα στο τηλεοπτικο σημα οπου σε αθλητικα με τα ταχεια κινηση η philips ειχε artifact κινησης στα ορια των κινουμενων δομων και μικρη θολουρα. η Panasonic εμοιαζε περισσοτερο με την crt (philips 29 matchline 100Hz) την οποια θα αντικαθιστουσε. επισης ο γνωστος μου ουτε στρωσιμο εκανε ουτε την σεβεται καθολου ολη μερα μπαλα και PS3 και δεν φαινεται burn in ουτε ζεσταινεται ιδιαιτερα ουτε υστερει μπροστα σε πολυ ακριβοτερες lcd.
το αποκορυφωμα ειναι η συγκριση σε HD υλικο της 42U10 ακομα και αστρωτη (σε σκοτεινο δωματιο παντα) με την LG 42LH5000 (στις ιδιες συνθηκες). Λογω της ανομοιογενειας στον φωτισμο του πανελ και στα ενοχλητικα σπασιματα (ευτυχως οχι τοσο συχνα) στην κινηση που κανει η LG (και των αντικινηματογραφικων 200Ηz που ολες οι κινησεις δειχνουν ψευτικες) σε γρηγορες σκηνες και στις παραμορφωσεις στα ορια των γρηγορα κινουμενων δομων ο θεατης χανει την ροη της ταινιας και μετραει artifact. αντιθετα με την panasonic τα πραγματα ειναι λιγο πιο σκοτεινα αλλα σαφως πιο ξεκουραστα και ευχαριστα στο ματι.
το ιδιο και για σημα απο PS3 οπου οσο γρηγορα και αν κινουνται τα πραγματα δεν υπαρχει η θολουρα των LCD, τα χρωματα ειναι πολυ ζωντανα (οχι ψευτικα σε σχεση με την Pfl 5604 που εβλεπα μεχρι χτες) και φυσικα με μηδενικο input lag (συγκριτικα με την philips).
για στρωσιμο εχω τηλεοπτικο σημα εναλλασωμενο ανα 30 λεπτα με τηλεοπτικο σημα θορυβου (χιονακι) και screen saver απο pc. αλλα δεν βλεπω να το αφηνω για πολυ.

Εμένα με μπέρδεψες με τις τόσες πολλές συγκρίσεις... -bye-
Να τα πάρουμε ένα-ένα: έχεις γνωστό που έχει την 9803 και την U10;
Αν ναι, μήπως μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες ή βιντεάκι να παίζουν δίπλα-δίπλα;
Με τις 42LH5000/Pfl 5604 πως έγινε η σύγκριση; Τις έχεις εσύ ή κάποιος γνωστός;

ναι οντως εχει μια πρασινη αποχρωση το λευκο της ακομα αλλα οσο περναει η ωρα μειωνεται. ευτυχως ειναι αρκετα κοντα σε crt
και μονο που εχει γινει τοση φασαρια για μια tv που εχει στην καλυτερη τα μισα λεφτα σε σχεση με αυτες που τις συγκρινουμε ειναι ενδεικτικο της ποιοτητας απεικονισης και του value for money.

α και δεν ξερω αν το μαθατε

η plasma δεν πεθανε.

Εμένα με μπέρδεψες με τις τόσες πολλές συγκρίσεις... -bye-
Να τα πάρουμε ένα-ένα: έχεις γνωστό που έχει την 9803 και την U10;
Αν ναι, μήπως μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες ή βιντεάκι να παίζουν δίπλα-δίπλα;
Με τις 42LH5000/Pfl 5604 πως έγινε η σύγκριση; Τις έχεις εσύ ή κάποιος γνωστός;

ναι ειχε την 9803 για σαλονι 6 μετρων και τελικα απογοητευτηκε (απο μεγεθος και τηλεοπτικο σημα σε συγκριση με την matchline που ειχε) και την εβαλε στο υπνοδωματιο. μετα πηρε την 50U10 μετα απο παροτρυνση υπαλληλου γνωστης αλυσιδας ειδων πληροφορικης. οποτε το διπλα διπλα ειναι λιγο δυσκολο γιατι δεν περναει απο το χερι μου.

την 32pfl5604 την εχω στο υπνοδωματιο αν βρω χρονο θα δοκιμασω με το κινητο ενα συγκριτικο.

την 42LH5000 την εχει ενας φιλος επισης για χρηση τηλεοπτικο σημα ματροσκες και ps3. ειχε πριν μια sony wega 32αρα και ευτυχως δεν ειναι γνωστης και δεν τον ενοχλουν τα artifacts κινησης και η μικρη θολουρα. οποτε και παλι η καταγραφη σε video ειναι λιγο δυσκολη με τις δυο tv διπλα διπλα.

και φυσικα ακομα και αστρωτη το μαυρο της ειναι μαυρο οχι γκρι. φανταστειτε panasonic με ambilight ποσο πιο ζορικο θα ηταν σε αισθηση το μαυρο στο ματι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

@czoun , τα ιδια βλεπω και σε αναλογικο απο επιγεια κεραια , αλλα λογω του οτι δεν εχω καλη ληψη , δεν προσπαθησα να βγαλω συμπερασματα απο εκει ...

Γι´ αυτό είπα προηγουμένως ότι στην δική μου επίγεια εγκατάσταση (λόγω του ότι είμαι τελευταίο όροφο τράβηξα εξωτερικό καλώδιο και δεν χρησιμοποιώ την κεντρική εγκατάσταση) και στην δική μου περιοχή (έχω πολύ καλή λήψη) δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, δεν αποκλείεται γι' αυτό το λόγο τα συμπεράσματά μου να είναι διαφορετικά από τα δικά σου για το επίγειο...

...σχετικά με το δορυφορικό, δεν έχω NOVA (...) , ούτε δέκτη με HDMI, έχω έναν SD δέκτη με έξοδο scart και ethernet (...) τον οποίο στέλνω με scart σε ένα DVD-R και από την έξοδο HDMI του DVD-R δίνω 1080i σε σπλιτερ 4Χ2 για τηλεόραση/προβολέα και προβλήματα σαν κι αυτά που περιγράφεις δεν έχω παρατηρήσει (την καλύτερη εικόνα την έχω δει στα Γερμανικά κανάλια του Astra και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση στην ποιότητα απεικόνισης με την NOVA).

Επίσης δεν είπε κανένας ότι η Β650 δεν διαχειρίζεται καλύτερα τα SD σήματα και μάλιστα αφού τις έχεις και τις δύο σπίτι σου, έχεις και ένα μέτρο σύγκρισης παραπάνω από εμάς που έχουμε μόνο την Panasonic ή τους άλλους που έχουν μόνο την Β650, το set up σου ταιριάζει περισσότερο με του Γιάννη (με διαφορά στον δέκτη) και έχετε διαφορετικά συμπεράσματα στο αποτέλεσμα της απεικόνισης που βλέπετε....χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι κακό ή λάθος.... ;)

είδες καλύτερη κίνηση "ειδικά στο κινούμενο κείμενο" στην LCD?

δεν υπάρχει καμία σχέση, στις LCD απλά δεν διαβάζεις κινούμενο κείμενο!

Καλή θέαση και ελπίζω (εσάς τους ηποψήφιους αγοραστές) να σας βοήθησα λιγάκι.

Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
Πολύ αποκαλυπτικά τα video σου... :grinning-smiley-043

Πάντα ήταν η βασική μου απορία σχετικά με τις πλάσμα: αυτή η ξεπλυμένη εικόνα που βλέπουμε στα καταστήματα, πόσο βελτιώνεται όταν παίζει στο σπίτι.
Σίγουρα η εικόνα των πλάσμα σε σκοτεινό χώρο είναι τέλεια (το έχω δει), όπως και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε κανονικό φωτισμό όμως δεν ξέρω τι γίνεται...
[Ξέρω, με την απορία θα μείνω - το να αγοράσω πλάσμα μου φαίνεται αυτή την στιγμή απίθανο... :flipout:]