Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Σε συζήτηση που είχα με τον Μανώλη Καστρουνή,ο οποίος θεωρείται και είναι,ένας από τους TOP Ευρωπαίους,ISF calibrators εικόνας,απέσπασα το παρακάτω TIP για μια τίμια παρακολούθηση!

Ενας απο τους λογους που αγορασα Panasonic ειναι τα λογια του Μανωλη οτι εχει κορυφαια κινηση απο ολες τις μαρκες...αυτος κατι ξερει παραπανω αλλωστε...-bye-

Διαβάζω με ενδιαφέρον το thread.

Αυτή η συνεχής αναφορά περί βελτίωσης της εικόνας μετά από 30-50-100 ή 200 ώρες μου φαίνεται το λιγότερο αστεία. Περισσότερο πιθανό βλέπω να είναι α. placebo effect β. adaptation του εαυτού σας στη νέα εικόνα γ. συνδυασμός και των δύο παραπάνω.

Αν δεν δοκιμάσετε δύο ίδιες τηλεοράσεις δίπλα δίπλα, μία στην αρχή και μία στις 50-100-200 ώρες (όσες νομίζετε ότι χρειάζεται) και σε δοκιμή που να μη ξέρετε ποια είναι η "στρωμένη" και ποια όχι, πολύ απλά δεν πείθετε κανέναν.

Το να "χαϊδεύεις" την τηλεόρασή σου για να μην αποκτήσει προβλήματα (burn in κτλ) είναι το λιγότερο θλιβερό. Εγώ απλώς πατάω το on όταν θέλω να δω. Δεν έκανα "στρώσιμο", δε σκέφτομαι αν έχει logo το κανάλι, δε προσέχω για μαύρες μπάρες.

Αυτή η συνεχής αναφορά περί βελτίωσης της εικόνας μετά από 30-50-100 ή 200 ώρες μου φαίνεται το λιγότερο αστεία. Περισσότερο πιθανό βλέπω να είναι α. placebo effect β. adaptation του εαυτού σας στη νέα εικόνα γ. συνδυασμός και των δύο παραπάνω.

Ειχες ποτε πλασμα?

Αστειο ειναι να μιλαει καποιος για ενα πραγμα για το οποιο δεν εχει καμια εμπειρια...

μιας και αναφερθηκε ο αγαπητος καστρουνης..να σημειωσω οτι ειχα την χαρα να τον φιλοξενησω την προηγουμενη τεταρτη σπιτι μου να απογειωσει την samsung 40a786 την led... και οντως την απογειωσε!! ελα ομως που τωρα ψηνομαι να παρω και εγω την πανασονικ..και θα παει τσαμπα μαλλον η ρυθμιση στο pioneer 600!!! :bigcry:

Ειχες ποτε πλασμα?

Αστειο ειναι να μιλαει καποιος για ενα πραγμα για το οποιο δεν εχει καμια εμπειρια...

Άσχετη τοποθέτηση. Μπορώ να έχω άποψη για το αν υπάρχει ζωή στον Άρη; Αφού δεν έχω πάει, πως μπορώ;

Δεν πείθομαι από αναφορές ατόμων. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, ενώ έχουν την τάση να βρίσκουν όλο και καλύτερο κάτι που επέλεξαν. Βλέπε πχ αναφορές βελτίωσης εικόνας προβολέα επειδή μπήκαν αντικραδασμικά, ή καλύτερος ήχος επειδή μπήκε super duper καλώδιο ρεύματος.

Οπότε μέχρι να μου υποδείξεις ένα double blind test όπου συγκρίνονται "στρωμένες" και "άστρωτες" πλάσμα, θα επιμείνω στη θέση μου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Διαβάζω με ενδιαφέρον το thread........
................να μην αποκτήσει προβλήματα (burn in κτλ)............

[FONT=&quot]Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι εννοείς με το ……κ.τ.λ. πια άλλα προβλήματα είναι αυτά ;Μην ξεχνάς ότι ακόμη και το [/FONT][FONT=&quot]burn[/FONT][FONT=&quot]in [/FONT][FONT=&quot]πρέπει να το προσπαθήσει κάποιος να το κάνει, δεν είναι πρόβλημα το οποίο το <<γεννάει>> μόνο του το πάνελ.[/FONT]

Παρακαλώ όπως συμπεριληφθώ στους κατόχους, την αναμένω με αγωνία απο Πλαίσιο "προσφορά" με wd media player στα 649.Αφού όμως θα μου την στείλουν δωρεάν (Σύμη-Δωδεκάνησα εδώ) για μένα είναι όντως προσφορά. Να σημειωθεί οτι είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος απο το σπορ και ο μόνος παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην απόφαση είναι το παρόν νήμα.
ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ!
Θα επανέλθω με εντυπώσεις...

Οπότε μέχρι να μου υποδείξεις ένα double blind test όπου συγκρίνονται "στρωμένες" και "άστρωτες" πλάσμα, θα επιμείνω στη θέση μου.

Και ποιος σου ειπε οτι μας ενδιαφερει η "θεση" σου?

Και που καθησα να σου απαντησω λαθος μου ηταν..."don't feed the trolls" που λενε και στα ξενα fora...-bye-

Πισω στα δικα μας μετα απο μια ωρα δοκιμων με BR επιβεβαιωνω τα λεγομενα του Γιαννη (JL) για την σωστη συμπεριφορα της τηλεορασης στα 24p...

Πισω στα δικα μας μετα απο μια ωρα δοκιμων με BR επιβεβαιωνω τα λεγομενα του Γιαννη (JL) για την σωστη συμπεριφορα της τηλεορασης στα 24p...

Πως το φερνεις στα 24p k τι ειναι?

Θα στα πω λιγο συνοπτικα , ολες οι ταινιες ειναι γυρισμενες στα 24 hz (=24p) , απλως επιλεγεις το BR player να δινει αυτη την συχνοτητα στην εξοδο και μετα αναλαμβανει η τηλεοραση τα υπολοιπα....στην προκειμενη περιπτωση αναπαραγεται στα 96 Hz (4 x 24 δηλαδη)...-bye-

Θα ανεβάσω αύριο ένα video για να καταλάβετε πως παίζει η τηλεόραση σε normal φωτισμό ... το λέμε και το ξαναλέμε ότι αυτό που βλέπετε στο saturn είναι μια δυσφήμηση τις τεχνολογίας.

Ευτυχώς που στο Γέρακα τουλάχιστον με 2 πωλητές που μίλησα όχι απλά ήξεραν πολύ καλά την τεχνολογία τους αλλα ο ένας είναι την PZ80 και ο άλλος την U10 και ενώ ρώταγα για G10 κτλ που έλεγαν και μου ξαναέλεγαν να πάρω την U10 :laugh:

Χαιρετο και εγω με την σειρα μου την ωραια παρεα σας που εδω και λιγες μερες εγινα και εγω μελος παθητικα βεβαια.
με βοηθησατε παρα πολυ για την αγορα της Panasonic Plasma U10 την εχω ηδη 3 μερες την πηρα απο το πλαισιο 650 ευρω .
media player πολυ ευχρηστος και επαιξε οτι και αν εβαλα.
με την τηλεοραση τωρα την διαλεξα αποκλειστικα απο αυτο το θεμα που ανοιξατε αλλα και γυρισα και ειδα και τις αλλες που ειχα στο μυαλο και μου αρεσε στο καταστημα και ο πωλητης μου ειπε τα καλυτερα ετσι την φορτωσα και εφυγα με το τελευταιο κοματι .
εντυπωσεις πολυ καλη στο βιντεο στα καναλια εχει λιγο προβλημα αλλα σε αυτο φται η κεραια μου σε λιγο θα βαλουμε και νοβα .
ωρα με την ωρα παιζει ολο και καλυτερα τωρα για το στρωσιμο την εχω μειον αντιθεση και φωτεινοτητα και καπου κανενα ζουμ αυτα απο εμενα θα επανερθω για εντυπωσεις .
αν μπορειτε να μου πειτε καποιες ρυθμισεις για ps3
ευχαριστο πολυ

Καλορίζικη και καλώς ήρθες στη παρέα μας...-bye-

Η 'Πλήρης κάλυψη οθόνης' είναι κατάλληλη μόνο για τηλεοπτικό σήμα....για ταινίες από DVD ή BD το Aspect πρέπει να είναι στο 16:9 και από το Μενού ρυθμίσεων το Μέγεθος Σάρωσης θα πρέπει να είναι στο Όχι, (για να ´φανεί' η επιλογή του overscan στις ρυθμίσεις θα πρέπει απαραίτητα να έχει γίνει επιλογή του Aspect σε 16:9)....

...το Aspect στο 'Αυτόματο' δουλεύει στο τηλεοπτικό και όταν ανιχνεύσει μπάρες ή μετάδοση 16:9 (συχνό φαινόμενο τώρα τελευταία στην ΕΤ) βγάζει το χαρακτηρισμό 'Ευρεία' πάνω αριστερά και προσαρμόζει την εικόνα στο panel εξαφανίζοντας τις μαύρες μπάρες.

Αν έχουμε επιλέξει 16:9 στο τηλεοπτικό και βάλουμε Όχι στο 'Μέγεθος Σάρωσης' θα εμφανιστεί μια λευκή γραμμή που τρεμοπαίζει στο πάνω μέρος της οθόνης.

Όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται ανά είσοδο, δλδ....

..Τηλεοπτικό --- Aspect 'Πλήρης κάλυψη οθόνης' --- Μέγεθος Σάρωσης>Ναι...

...HDMI 1 --- Aspect '16:9' --- Μέγεθος Σάρωσης>Όχι...

Υ.Γ.: Για σύνδεση με PS3 το RGB θα πρέπει να είναι στο Limitied (video levels) και όχι στο Full (pc levels)... ;)

Για πες μας παλι τι δεκτη εχεις πως ειναι συνδεδεμενος με τις δυο τηλεορασεις ποσα μετρα ειναι το καλωδιο (scart? HDMI?) κτλ.

Dreambox 800 & 500 , echostar 808
Συγκριση κανω απο τον 800 με hdmi καλωδιο 3 μετρων...

Dreambox 800 & 500 , echostar 808
Συγκριση κανω απο τον 800 με hdmi καλωδιο 3 μετρων...

Δοκιμασε να δωσεις απο τον DB σημα 576i αρχικα ωστε να κανει scaling-deinterlacing η τηλεοραση και 576p στην συνεχεια ωστε να κανει deintelacing o δεκτης και upcaling η τηλεοραση και πες μας αν βλεπεις διαφορα...-bye-

Η Samsung απο οτι ξερω επαναφερει το σημα στην αρχικη του αναλυση και στην αυνεχεια το ξανακανει scaling , αν πχ. της δωσεις 1080i το κανει 576i και μετα παλι 1080p...η Panasonic δεν το κανει αυτο...-bye-

Κατά τη γνώμη μου, το τηλεοπτικό σήμα είναι... κεραία > καλώδιο RF > τηλεόραση....στην δική μου εγκατάσταση δεν παρατηρώ κανένα από τα φαινόμενα που λέει ο Ισοκράτης (δεν έχω NOVA), η αλήθεια είναι ότι έχω δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση μου και το σημαντικότερο ότι έχω καλό σήμα στην περιοχή μου.

EDIT: Άλλο το επίγειο τηλεοπτικό και άλλο το δορυφορικό μέσω NOVA, θεωρώ ότι είναι σωστό να αναφέρεται, διότι δεν έχουν όλοι NOVA και μπορεί να ανήκουν στην δική μου κατηγορία, όπου δεν χρειάζεται να 'συνδράμουν' για να δουν τηλεόραση... -bye-

Last edited:
Μετά από πολύ διάβασμα καταλήγω στην αγορά PANASONIC plasma τηλεόρασης για το καθιστικό. Απόσταση θέασης από 2,5 έως 4 μέτρα, χρήση 80% τηλεοπτικά κανάλια και 20% dvd.
Τιμές περίπου 650 ευρώ για την P42U10 και 950 ευρώ για την P46S10 (αφού δεν κυκλοφορεί P46U).
Πιστεύετε ότι αξίζει η διαφορά των 300 ευρώ για 4 ίντσες παραπάνω ;