Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Mονο το γεγονος οτι την αγορασα εγω (για τον πεθερο αρχικα) και ο JL (και μαλιστα χωρις να ξερει ο ενας για την αγορα του αλλου) αρκει κατα την γνωμη μου για να την παρει καποιος με κλειστα ματια...-bye-

Αρκει βεβαια να μην ειναι προκατειλημενος υπερ του Pixel Plus...και του "κορυφαιου" τηλεοπτικου των Philips...:BDGBGDB55:

Μετά την αγορά να τα ανοίξει τα μάτια ή να τα κρατήσει κλειστά; :flipout:

Οι προκατειλημμένοι με το κορυφαίο τηλεοπτικό της samsung αγοράζουν επίσης ελεύθερα; -bye-

Μετά την αγορά να τα ανοίξει τα μάτια ή να τα κρατήσει κλειστά; :flipout:

Οι προκατειλημμένοι με το κορυφαίο τηλεοπτικό της samsung αγοράζουν επίσης ελεύθερα; -bye-

Εγω παντως προκατειλημενος δεν ειμαι ουτε ημουν ...
Οταν πρωτοπηρα την Β650 ημουν ετοιμος να βαλω τις φωνες , συγκρινοντας την με αυτο που ειχα συνηθισει (και παιζει ρολο αυτο) στην philips...
Οταν ομως αρχισα να ψαχνομαι με τις ρυθμισεις και να τις φερνω στα μετρα μου , θα ελεγα πως σχεδον αγγιξα το τελειο για τα γουστα μου . Ειδικα σε καναλια με καλο σημα/συμπιεση κλπ , ηταν σα να εβλεπα HD ... Στα μετρια/κακα , εβλεπα χωρις να ενοχλουμαι ...
Αντιθετα στην U , κανοντας μια βολτα σε καναλια , οι ατελειες τους ειναι πολυ ορατες , σε σημειο που ας πουμε παραδειγμα το εξτρα3 απο hotbird σχεδον δεν αντεχεις να το δεις .
Χθες το χορτο στο νταλουζ γινοταν ενα ενιαιο στρωμα "θορυβου" στα μακρινα πλανα , ενω αντιθετα στα κοντινα , ισορροπουσε.
Θα βγαλω φωτο με την ιδια μηχανη και ρυθμισεις οπως εβγαλα και ποσταρα απο την 650 , στα ιδια καναλια , να δουμε αν θα αποτυπωθει κατι...

Θα βγαλω φωτο με την ιδια μηχανη και ρυθμισεις οπως εβγαλα και ποσταρα απο την 650 , στα ιδια καναλια , να δουμε αν θα αποτυπωθει κατι...

...αυτό θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον και διαφωτιστικό...

Isokratis, αυτό που έγραψα για το τηλεοπτικό των σάμσουνγκ ήταν αστειάκι προς τον Yperion, που είχε γράψει κάτι για κορυφές της σάμσουνγκ.
Υπέθεσα ότι το αστειάκι για τις αντίστοιχες κορυφές την φίλιπς αναφερόταν σε μένα, και είπα να συνεχίσω το αστείο... -bye-

Πάντως, αν είναι εύκολο και έχεις διάθεση, να βλέπαμε φωτογραφίες από τηλεοπτικό, δίπλα-δίπλα, από U10 και B650... :blush:

Εγώ πάντως όταν και άμα πάρω την επόμενη LCD, θα σας γεμίσω φωτογραφίες... Το υπόσχομαι από τώρα... :flipout:

Γιάννη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ορατό στο σύνολο της εικόνας δίνοντας μιά πρασινίζουσα χρειά, σαν overall αίσθηση όμως και όχι σαν μέγεθος πιξελ.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... :nounder:
Π.χ. η 42U10 έχει το μεγαλύτερο PWM Noise στα 3-4 IRE, όπου από απόσταση αναπνοής φαίνεται μία θάλασσα από πράσινες κουκίδες, αλλά από την κανονική απόσταση θέασης δεν προσδίδεται κάποια απόχρωση. Απεναντίας, τις πρώτες 15-20 ώρες, είχα μία ελάχιστη πρασινωπή χροιά, λόγω της βαφής από την φωτοευαίσθητη πάστα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του πάνελ.

Σε Sony Plasma γνωστού μου, ηλικίας 7 ετών, υπάρχει τρελό PMW Noise, εκεί μάλιστα φαίνονται μπλε και κόκκινες κουκίδες και όχι πράσινες και ακόμα και από τη θέση θέασης διακρίνονται οι λάμψεις από τις κουκίδες...

Τα οποία και αυτά εάν δεν κάνω λάθος έχουν πάλι πράσινη χροιά με την προϋπόθεση ότι λόγο της υψηλότερης φωτεινότητας καλυπτονται περισσότερο.

Δεν είναι απαραίτητα πράσινα, μπορεί να φαίνονται και εν είδη "χιονιού" κατά την κατεύθυνση της κίνησης ή σαν γενικότερο μπιμπίκιασμα. Φαίνονται και στα φωτεινά και στα σκοτεινά, κυρίως μεταξύ περιοχών της εικόνας με έντονη αντίθεση, αλλά όπως και το PMW Noise, από τις συνήθεις αποστάσεις θέασης δεν είναι ορατό...

Ελπίζω να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε συσκευή θα κρατήσει τόσο. Ότι και να αγοράσει, πλάσμα, LCD, ένα μικρό ποσοστό θα φτάσει τα 5 χρόνια... Και όλοι ξέρουμε την πιο συχνή βλάβη: τροφοδοτικό και μετά οι οδηγοί των πάνελ...
Οι ώρες που αναφέρονται είναι για εντυπωσιασμό. Αν τις πίστευαν οι εταιρίες θα έδιναν 5-6 χρόνια εγγύηση... -bye-

Τώρα το θέμα έχει τεθεί στη σωστή του διάσταση... -bye-

Mονο το γεγονος οτι την αγορασα εγω (για τον πεθερο αρχικα) και ο JL (και μαλιστα χωρις να ξερει ο ενας για την αγορα του αλλου) αρκει κατα την γνωμη μου για να την παρει καποιος με κλειστα ματια...

Kαλά, το ότι την επέλεξα εγώ, δεν λέει και πολλά... Εγώ μόνο ταινίες βλέπω... :flipout: :flipout: :flipout:

Τι την περασες για να τα κρατησουν κλειστα? Philips Cinema?:D

Άκουσες και εσύ τις φήμες που θέλουν αυτούς που την κοιτούν πολύ ώρα να μετατρέπονται σε σχιστομάτηδες, λόγω του ξεχειλωμένου κάδρου, ε;;; :chinese:

δυστυχως ειναι δυσκολο να τις βγαλω διπλα διπλα ταυτοχρονα
Η αναλογικη μου κεραια δεν εχει καλη ληψη και δεν βλεπω απο εκει ετσι κι αλλιως ....
θα κοιταξω αν συνδεοντας 2 δορυφορικους δεκτες σε σειρα περναει σημα απο τα ελευθερα καναλια και στις 2 ωστε να κανω αυτο που λες

Σε Sony Plasma γνωστού μου, ηλικίας 7 ετών, υπάρχει τρελό PMW Noise, εκεί μάλιστα φαίνονται μπλε και κόκκινες κουκίδες και όχι πράσινες και ακόμα και από τη θέση θέασης διακρίνονται οι λάμψεις από τις κουκίδες...

Δηλαδή έχεις γνωστό που αγόρασε πλάσμα το 2002;;; :eek:
Πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του. Εγώ το 2003 αγόρασα CRT. Ούτε ήξερα ότι υπήρχαν πλάσμα τότε... :grinning-smiley-043

δυστυχως ειναι δυσκολο να τις βγαλω διπλα διπλα ταυτοχρονα
Η αναλογικη μου κεραια δεν εχει καλη ληψη και δεν βλεπω απο εκει ετσι κι αλλιως ....
θα κοιταξω αν συνδεοντας 2 δορυφορικους δεκτες σε σειρα περναει σημα απο τα ελευθερα καναλια και στις 2 ωστε να κανω αυτο που λες

Μόνο αν κάποιος έχει loop out. Μην κάνουμε και καμιά ζημιά για μερικές φωτογραφίες, θα ήταν κρίμα... Μήπως να σύνεδεες την μια με scart και την άλλη με component ή composite;

Δηλαδή έχεις γνωστό που αγόρασε πλάσμα το 2002;;; :eek:
Πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του. Εγώ το 2003 αγόρασα CRT. Ούτε ήξερα ότι υπήρχαν πλάσμα τότε... :grinning-smiley-043

Ο άνθρωπος μια μεγάλη τηλεόραση ήθελε και είχε την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσει... Κατά τ' άλλα, βλέπει nova και από ένα DVD Matsui που πήρε από τα καλάθια των σούπερ-μάρκετ... :BDGBGDB55::grinning-smiley-043

Το εντυπωσιακό είναι πως ούτε έχει πάθει burn-in και η τηλεόραση δουλεύει ακόμα με πάνω από 25.000 ώρες στην πλάτη (με αυξημένο PMW Noise, βέβαια)...

edit: Βλέπω ο alpha απέκτησε Plasma-friendly λογότυπο... :D

Last edited:
Μόνο αν κάποιος έχει loop out. Μην κάνουμε και καμιά ζημιά για μερικές φωτογραφίες, θα ήταν κρίμα... Μήπως να σύνεδεες την μια με scart και την άλλη με component ή composite;

εχουν loop out oi dreambox νομιζω ...
Θα το κοιταξω οταν γυρισω απο τη δουλεια

Άκουσες και εσύ τις φήμες που θέλουν αυτούς που την κοιτούν πολύ ώρα να μετατρέπονται σε σχιστομάτηδες, λόγω του ξεχειλωμένου κάδρου, ε;;; :chinese:

Οχι ακουσα για εκεινους που ψαχνουν να βρουν το μαυρο της και εγιναν μουμιες απο την πολυ αναμονη...:BDGBGDB55:

Θα ειχε ενδιαφερον να ειχες την Β650 στις 55" και να μας εκανες συγκριση , τοτε πιθανολογω οτι θα μας ελεγες τι ωραια που δειχνει η U10...-bye-

Παρεπιπτοντως μολις πηρα στα χερια μου το BD60 πριν απο λιγο , πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες , σε Bluray η τηλεοραση δινει ρεστα...

Περισσοτερα (και φωτογραφιες αν τα καταφερω να βγαλω καμια καλη) αργοτερα...-bye-

Θα ειχε ενδιαφερον να ειχες την Β650 στις 55" και να μας εκανες συγκριση , τοτε πιθανολογω οτι θα μας ελεγες τι ωραια που δειχνει η U10...-bye-

Να επαναλαβω για αλλη μια φορα λοιπον , πως για να επιβεβαιωσω το τι βλεπω , αλλαζω αποστασεις ...
Θελεις να σου πω οτι εβλεπα στην 40Β650 επι 2 ωρες απο το ενα μετρο ?
:SFGSFGS5:

Εδω ειναι το video απο το review της "αδερφης" S10...ενδιαφερον νομιζω λογω της ελαχιστης διαφορας στην εικονα με την U10...-bye-

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030220,49302146-1,00.htm

...but this terrific set offers brilliant picture quality...

Τι σημαινει αυτο? Μπορει να μας μεταφρασει κανεις?:hmmmm2:

Last edited:
Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη ένα μέλος ώς κάτοχο της 42αρας.
Έφτασε το πρωί, την έστησα το απόγευμα.
Δέ πρόλαβα να κοιτάξω ιδιαίτερα τί ρυθμίσεις χρειάζονται για σωστό στρώσιμο, απλά κράτησα αντίθεση και φωτεινοτητα χαμηλά και zoom1 για τηλεοπτικό.
Τα ψηφιακά παίζουν καλά, τα αναλογικά όχι τόσο σχετικά με την απερχόμενη 21' CRT.
το μενού της δέν είναι και απο τα καλύτερα ιδίως στο συντονισμό και τακτοποίηση των καναλιών.

Μόλις όμως συνέδεσα το WD player και έβαλα κατι mts, mov, wmv 1080 αλλά και 720 απο το demo-world.eu .... καμία σχέση. Τρισδιάστατη εικόνα, με όλες τις λεπτομέριες της και σωστό μαύρο!

Πάντως απο απόσταση 2μέτρων φαντάζει 65άρα..
+1 best value for money

Την άφησα στη μητέρα μου συντονισμένη στο mega (zoom1 πάντα) και τη Κυριακή θα πάιξω μαζί της περισσότερο.
Θα πάρω και φωτό σε συνθήκες ημέρας..

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ U10

------------------------------------------
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

1. JL_?……...............……..…..42U10…….24/11/09 (OK)
2. Yperion....….…................ 42U10…….25/11/09 (OK)
3. 1thodoros ....….…............50U10…….??/11/09 (OK)

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

4. αδερφός eagle1...............42U10........3/12/09 (OK)
5. Yperion..........................50U10.......10/12/09 (OK)
6. garfield..........................50U10.......11/12/09 (OK)
7. Nrgakos.........................42U10.......11/12/09 (OK)
8. underdog.......................42U10.......11/12/09 (OK)
9. Isokratis........................50U10.......16/12/09 (OK)
10. gike.............................50U10........Eν αναμονή αποσυσκευασίας...
11. sfortis..........................42U10.......14/12/09 (OK) 2 νεκρά υποεικονοστοιχεία
12. Κωνσταντίνος Τ.............42U10........14/12/09 (OK)
13. kover...........................42U10........16/12/09 (OK)
14. jimdominic.....................42U10........16/12/09 (OK)
15. bebakos.......................42U10........16/12/09 (OK)
16. tolis_21........................42U10........16/12/09 (OK)
17. duckino.........................42U10........16/12/09 (OK)
18. zmoustaki......................42U10........16/12/09 (OK)
19. Dbandit.........................42U10........17/12/09 (OK)
20. integRa.........................42U10........17/12/09 (OK)
21. evanfotis.......................42U10........18/12/09 (OK)

Να επαναλαβω για αλλη μια φορα λοιπον , πως για να επιβεβαιωσω το τι βλεπω , αλλαζω αποστασεις ...
Θελεις να σου πω οτι εβλεπα στην 40Β650 επι 2 ωρες απο το ενα μετρο ?
:SFGSFGS5:

Για πες μας παλι τι δεκτη εχεις πως ειναι συνδεδεμενος με τις δυο τηλεορασεις ποσα μετρα ειναι το καλωδιο (scart? HDMI?) κτλ.