Λοιπόν ας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου μετά από λίγο τηλεοπτικό και μία ταινία σε DVD από Scart.
- Όσο παίζει η τηλεόραση βελτιώνεται, ειδικά τις πρώτες ώρες η βελτίωση είναι ραγδαία και εμφανέστατη.
- Το μαύρο είναι εμφανώς καλύτερο από της LG μου, αρκετά χειρότερο από της Κουρο, και σε κάθε περίπτωση αξιοπρεπέστατο ειδικά όταν είναι δίπλα σε φωτεινό χρώμα. Επηρεάζεται δε πολύ λίγο από τον περιβάλλοντα φωτισμό. Δεν το συγκρίνω καν με το μη-μαύρο των LCD. Με LED που κάνουν 3 φορές παραπάνω δεν ασχολούμαι για να μην στεναχωρήσω κόσμο...
- Το scaling είναι πολύ καλό στα ψηφιακά κανάλια, αλλά στα αναλογικά χάνει hands down από τo dualXD της LG. Είναι σοφτ αν και όχι κακό, το αντίθετο. Και πάλι δεν ασχολούμαι με καμία LCD όπου θεωρώ πως το αναλογικό απλά δεν βλέπεται.
- Σε DVD είναι πολύ καλή, ελάχιστα σοφτ αλλά πολύ κινηματογραφική και με σωστά χρώματα. Επίσης πολύ καλή κίνηση.
- Ο δεκτης δεν είναι και από τους πιό ευαίσθητους.
- Στο cinema mode είδα σωστά χρώματα και όμορφη, κινηματογραφική εικόνα αν και λίγο σκοτεινή. Στο Δυναμικό είναι όλα καμμένα. Στο κανονικό μία μέτρια κατάσταση. Μόνο ελάττωμα η μειωμένη φωτεινότητα στο cinema mode, θα ήθελα να μπορεί να κρατήσει αυτό το μαύρο με λίγο παραπάνω φως και λαμπρότερο άσπρο. Φαντάζομαι η G εκεί της ρίχνει.
- Οι αντανακλάσεις είναι πολλές σε no signal φάση, αλλά όχι όταν προβάλεται εικόνα.
- IR δεν υπάρχει καθόλου, εμφανής η διαφορά με την LG μου.
Συμπερασματικά, μιλάμε για μια τβ με εκπληκτικό value for money στις 42 ίντσες (!) και τα 549 ευρώ, που παίζει στα ίσα με ο,τιδήποτε αν έχει καλό σήμα και θες να δεις ταινία, ειδικά σε σκοτεινό περιβάλλον. Σε HD πρέπει να ξυρίζει αν κρίνω από το DVD. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω αν κάποιος θέλει μια τβ για να βλέπει τις ταινίες του το βραδάκι και κανένα ματσάκι.